Kdv Son Dakika

Kdv Son Dakika

Son dakika kdv son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kdv son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kdv son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdv Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdv son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 kdv son dakika haberi bulunmuştur. Tüm kdv son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi Yaklaşık 1 milyon mükellefin yaşadığı KDV sorunları çözüme kavuşuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları çerçevede hazırlanan taslağı kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda yapılacak düzenleme ile mallarını doğrudan ihraç eden imalatçılara KDV kolaylığı 1 Mayıs'tan itibaren yaşama geçiyor. İmalatçılar ihracat bedelinin yüzde 10'una kadar KDV iadesi talep edebilecek. KDV iade tutarı devir KDV tutarı ile karşılaştırılarak hangisi küçükse o tutar iade edilecek. İmalatçılar, imalat belgelerinde yer alan üretim kapasitesinde öngörülen ve imal edip ihraç ettikleri mallar için bu düzenleme kapsamında iade talep edebilecek. İşte KDV düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar...
29.04.2022 Ekonomi
Ev, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt ve dahası! İndirim geliyor! KDV ile ilgili son dakika hamlesi
Ev, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt ve dahası! İndirim geliyor! KDV ile ilgili son dakika hamlesi Ev fiyatlarından temel gıda ürünleri fiyatlarına kadar büyük indirim geliyor. KDV sadeleştirilmesiyle ilgili son dakika açıklaması! KDV sadeleştirilmesiyle ilgili detaylar belli oldu. Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir süredir çalışmaları süren KDV sadeleştirilmesi projesi kapsamında hayata geçirilecek yeni vergi uygulamalarını da duyurdu. Söz konusu çalışmalar çerçevesinde; tuvalet kağıdı, bebek ve yetişkin bezleri, hijyenik ped gibi temel ihtiyaç ürünlerinden konuta, sertifikalı tohum ve fidandan tıbbi cihazlara kadar birçok ürünün KDV oranında değişikliğe gidildiği öğrenildi. İşte KDV sadeleştirilmesiyle ilgili tüm detaylar...
29.03.2022 Ekonomi
Fiyatlar düşüyor, markette etiketler değişiyor! Ayçiçek yağı, yumurta,  çay, süt, beyaz peynir, pirinç, nohut, kuru fasulye, makarna ve...
Fiyatlar düşüyor, markette etiketler değişiyor! Ayçiçek yağı, yumurta, çay, süt, beyaz peynir, pirinç, nohut, kuru fasulye, makarna ve... Tüm tüketiciler çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir bekleniyordu. KDV indirimi kararı resmen uygulanmaya başladı. Gıda fiyatlarında KDV oranları değişti. KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Gıda ürünlerindeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. KDV’nin 7 puan indirilmesi market alışverişine yansıyacak. Hangi ürünün fiyatı ne kadara düşecek? Ayçiçek yağı, yumurta, çay, süt, beyaz peynir, pirinç, nohut, kuru fasulye, makarna ve. diğer pek çok ürünün fiyatları değişiyor. İşte KDV indirimi ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
13.02.2022 Ekonomi
KDV'de yeni dönem! Tamamen değişiyor, temel gıda maddeleri ve...
KDV'de yeni dönem! Tamamen değişiyor, temel gıda maddeleri ve... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Sistem tamamen değişiyor. Sadeleştirilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesine gidecek. Ürünlerdeki KDV uygulaması farklılıklarını gidermeyi amaçlayan düzenlemenin, birkaç hafta içinde TBMM'ye sunulması bekleniyor. Düzenlemeyle yüzde 1 KDV ile alınan ürünün yüzde 8'le verilmesi, yüzde 18'le alınan ürünün yüzde 1 KDV ile satılması gibi uygulamalara son verilecek. Ayrıca temel gıda maddelerine uygulanan KDV'de herhangi bir artışa gidilmeyeceği öğrenilirken, tüm ürünleri kapsayacak şekilde sadeleştirme yapılacak.
20.01.2022 Ekonomi
KDV'de yeni model! Sistem tamamen değişiyor, tek rakam formülü geliyor... Fiyatlar düşecek, gıda, sağlık ve eğitim...
KDV'de yeni model! Sistem tamamen değişiyor, tek rakam formülü geliyor... Fiyatlar düşecek, gıda, sağlık ve eğitim... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Sistem tamamen değişiyor. Yeni KDV oranları ile etiket fiyatları düşecek. Yeni ekonomi politikaları kapsamında KDV ile ilgili de devrim niteliğinde adımlar atılıyor. Sistem baştan sona sadeleştirilip kafa karışıklıkları giderilecek. Yapılan çalışma kapsamında yeni getirilecek sisteme ilişkin birkaç alternatif bulunuyor. Ya bunlardan biri tercih edilecek ya da bir kaçının içinde yer aldığı yeni bir çatı oluşturulacak. KDV'nin tek rakama indirilmesi, gıdada KDV'nin yüzde 1'e çekilmesi üzerinde çalışılan konular arasında yer alıyor.
9.01.2022 Ekonomi
Resmen değişti! KDV indirimi ile ilgili flaş karar, 2 ay boyunca...
Resmen değişti! KDV indirimi ile ilgili flaş karar, 2 ay boyunca... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Birçok sektör için müjdeli haber geldi. KDV indirimi devam edecek. Bakan resmen açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, salgından etkilenen sektörler için bir yıldır uygulanan KDV oran indirimlerinin iki ay daha devam edeceğini açıklandı.
29.07.2021 Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim yaklaşımımız Merkez Bankası’na enflasyonu aşağı çekmekte yardımcı olmak. Cari açığın 30-35 milyar dolar civarına inmesini bekliyoruz. Bu, programın çalıştığının en güzel göstergelerinden biri. Yazın enflasyon 20-25 puan düşer" dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL Katma Değer Vergisi'nde (KDV), mükelleflerin 1 Şubat 2023'ten itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin lira olarak belirlendi.
1.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur?
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelirken ikinci el piyasasında da fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle araç piyasasındaki artış vatandaşta bir süredir ÖTV beklentisi yaratmıştı. Beklentiler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisi oluşturdu. Peki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.11.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'KDV alacakları ödenmiyor' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'KDV alacakları ödenmiyor' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, ihracatçıların Katma Değer Vergisi (KDV) iade alacaklarının ödenmediği iddiasına ilişkin, "İhracatta iade süresinin 7 aya vardığı' veya 'ihracatçıların KDV iade alacakları ödenmiyor' şeklinde haber ve değerlendirmelerin, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmadığı, tamamen hayal ürünü olduğu açıktır" açıklaması yapıldı.
25.10.2022 Ekonomi
KDV ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, nakit alınacak
KDV ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, nakit alınacak Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili flaş karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, temel gıda maddelerinde daha önce yılı içinde mahsuben, ertesi yıl nakden veya mahsuben alınabilen KDV iadesinin, ilgili yılında da 6 aylık dönem itibarıyla nakden alınabilmesi mümkün hale geldi.
25.10.2022 Ekonomi
Arsa alacakları yakından ilgilendiren açıklama! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak
Arsa alacakları yakından ilgilendiren açıklama! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak Ev almayı düşünen son dakika açıklaması! Tarih verildi, tam 40 ilde başlıyor, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 499 muhtelif nitelikte arsayı online olarak açık artırma ile satışa sunacak. İstanbul'da satışa sunulan arsalar ise belli oldu. Ödemeler yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vade ile yapılacak. İşte detaylar...
10.09.2022 Ekonomi
İşçi, memur ve emekli milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! EYT, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardım...
İşçi, memur ve emekli milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! EYT, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardım... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardımlarla ilgili son dakika açıklaması! Emekli, memur, işçi milyonlarca vatandaşın maaşı artacak, tüm planlama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Tüm öğretmenlerimiz 3600 ek gösterge, 2 yıllık polis memurlarımızı 3600 ek göstergeye çıkarılmış durumda. Din görevlilerimizin ek göstergeleri 3600’e çıkarılmış durumda. Yardımcı hizmet sınıfı dahil tüm kamu çalışanlarına 600 puan veriliyor. Bu süreç hala istişareye açık. Meclis’e gelecek. O süre içerisinde Çalışma Bakanlığı’mız istişareyi başarılı bir şekilde yürütecektir. Uzlaşma ile toplu sözleşme tamamlandı. Asgari ücrette tarihimizin en yüksek oranında artış söz konusu oldu” dedi. EYT ile ilgili de açıklama yapan Sarıeroğlu, “Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
8.06.2022 Ekonomi
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı...
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı... Vergi mükellefi milyonlarca esnafı ilgilendiren gelişme! Basit usul düzenlemesi resmen hayata geçti, KDV’den muafiyeti getirildi. Youtuber dahil tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi milyonlarca esnafı kapsıyor, detaylar belli oldu. İşte basit usul düzenlemesinin detayları ve vergi muafiyetinden yararlanma şartları...
26.05.2022 Ekonomi
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı KDV ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca kişiye güzel haber geldi. KDV muafiyeti sağlanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı Katma Değer Vergisi Genel Uygulama tebliğinde önemli değişikliklere gitti. Buna göre, imalat sanayi ve turizme yönelik yatırım teşvik belgesi sahibi işletmelere inşaat işlerine ilişkin hizmet ve mal tesliminde 31 Aralık 2025'e kadar KDV muafiyeti geldi. İstisna, inşaat taahhüt işi, nakliye, hafriyat ve benzeri inşa işler için uygulanacak. Yatırımı yapanların söz konusu inşaat işlerinde kullanılan mal alımları da bu kapsamda değerlendirilecek.
13.05.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarına yeni zam kapıda! Bayram öncesi flaş açıklama! İkinci el ve sıfır araba...
Araba fiyatlarına yeni zam kapıda! Bayram öncesi flaş açıklama! İkinci el ve sıfır araba... Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! İkinci el araba ve sıfır araba satışları durdu, fiyatlar uçtu. Oranlar resmen açıklandı, araba fiyatlarına zam geliyor. Pandemi, çip krizi ve savaşın etkisi ile zaten durgun olan otomobil piyasası, zam haberi sonrası bayram öncesi beklenen hareketliliği vermedi. Arabada uçan fiyatlar bayram arifesinde hüsran yaşattı. Bayram öncesini durgun geçiren oto galericiler, otomobil fiyatlarındaki yüksek artışlarda vatandaşlardan sonra en çok etkilenenler oldu.
29.04.2022 Otomobil
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ile ilgili son dakika açıklaması! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız” dedi.
30.03.2022 Ekonomi
Ev alacaklara müjde! Ev fiyatları düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim! Ve belli oldu
Ev alacaklara müjde! Ev fiyatları düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim! Ve belli oldu Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev fiyatları düşüyor. Ev fiyatlarına büyük indirim geliyor. Büyük KDV indirimi sonrası konutta yeni hesap! Yeni sistemle fiyatlarda ciddi düşüş olacak. Satın alınan konut, nerede olursa olsun metre karesine göre değişen, aynı kademeli KDV uygulamasına tabi olacak. Yani net alanı 150 metre kareyi aşmayan yerlerde KDV oranı %8 olacak. Bu büyüklüğü aşan konutların ilk 150 metre karesi için %8, aşan kısmı için %18 KDV uygulanacak. Bugüne kadar 150 metrekarenin üzerinde olan tüm konutlarda KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanıyordu. Yani 150 metrekarelik bir ev için yüzde 8 KDV ödenirken 151 metrekarede bu oran yüzde 18'e çıkıyordu. Böylece 150 metrekare ve fiyatı 1 milyon lira olan bir konutun KDV'si 80 bin lira iken aynı ev 151 metre kare olduğunda 180 bin liraya çıkıyordu. Yani 1 metrekare için vatandaş 100 bin lira daha fazla KDV ödemiş oluyordu. Yeni sistemde ise metrekare birim fiyatı üzerinden hesaplama yapılacak. Evin fiyatı 1 milyon lira, büyüklüğü ise 155 metrekare. Bu durumda evin bir metrekaresi 6.452 TL'ye geliyor ( 1.000.0007 155). 150 metrekarenin fiyatı ise 967.800 TL'yi buluyor( 150X6.452). Buna göre 150 metrekarenin KDV'si 77.424 TL oluyor ( 967.800 X % 8), Kalan 5 metrekarenin fiyatı ise 32.260 TL oluyor. ( 6.452 X 5), 5 metrekarenin KDV'si ise 5.806 TL olarak hesaplanıyor. ( 32.260 X % 18) Bu durumda vatandaş toplam 83.230 TL'ye çıkıyor. Vatandaş 180 bin lira yerine 83.230 TL ödüyor. Vatandaşın KDV kazancı 96.769 TL'yi buluyor. Ev fiyatlarıyla son dakika tüm gelişmeler...
29.03.2022 Ekonomi
Temizlik malzemelerinde KDV oranı indirildi mi? Deterjan, bebek bezi, sabun, tuvalet kağıdı ve peçetede KDV oranı indi mi?
Temizlik malzemelerinde KDV oranı indirildi mi? Deterjan, bebek bezi, sabun, tuvalet kağıdı ve peçetede KDV oranı indi mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni KDV indirimi geldi. Peki, Temizlik malzemelerinde KDV oranı indirildi mi? Deterjan, bebek bezi, sabun, tuvalet kağıdı ve peçetede KDV oranı indi mi?
28.03.2022 Gündem
Ev satışlarında yeni dönem! Artık değişiyor, 3 yıl ve KDV...
Ev satışlarında yeni dönem! Artık değişiyor, 3 yıl ve KDV... Ev ve iş yeri alacakları yakından ilgilendiriyor. Satışlarda yeni dönem. 3 yıla çıkacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ‘vergi ve ekonomi paketi’ görüşülecek. Görüşülecek konular arasında dikkat çekici olan ise yabancıların iş yeri ve konut satışlarına ilişkin alınacak karar olacak. Buna göre yabancılara konut veya iş yeri teslimlerinde KDV'den istisna tutulmak için bir yıllık elde tutma şartı 3 yıla çıkarılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
27.03.2022 Ekonomi
Konutta KDV indirimi nedir, ne demek? Ev fiyatları düşer mi 2022? Konutlarda KDV indirimi 2022 hakkında merak edilenler…
Konutta KDV indirimi nedir, ne demek? Ev fiyatları düşer mi 2022? Konutlarda KDV indirimi 2022 hakkında merak edilenler… Gelir İdaresi Başkanlığı odalar, sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ikili KDV sistemine yönelik kapsamlı bir çalışma yaptı. Sektör temsilcileri konutta 1-2 metreyi geçmesi durumunda yüzde 18 KDV ödenmesinin usulsüz uygulamaları da beraberinde getirdiğini söyledi. Peki, Konutta KDV indirimi nedir, ne demek? Ev fiyatları düşecek mi?
21.03.2022 Ekonomi
Ev almak isteyen milyonlara müjde! KDV düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim geliyor...
Ev almak isteyen milyonlara müjde! KDV düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim geliyor... Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev almak isteyenlere müjde. Ev fiyatlarına büyük indirim geliyor. Ev fiyatları için hükümet düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda ürünlerinin ardından konut sektöründe KDV'nin sadeleştirilmesine yönelik çalışmayı tamamladı. Hem ev alacakları hem konut üreten inşaat sektörünü rahatlatacak yeni model Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Planlanan ikili sistemle 150 metrekarenin üzerindeki evlerde yüzde 18'lik KDV yükünün azaltılması bekleniyor. Hesaplama konutun (dairenin) satılık değeri ile metrekare birim fiyatı üzerinden hesaplanacak. Yeni modelle tüketici 151 metrekare konut aldığında çok yüksek bir fahiş artışla karşı karşıya kalmayacak. Örneğin; 1 milyon liralık 150 metrekarelik daire 80 bin lira KDV ödenirken, 155 metrekarede ise 180 bin lira KDV ödeniyor. Yeni sistemle 5 metrekarelik bölüm yüzde 18'den vergilendirilecek bu tutar da 5805 lira olacak. Bu durumda ödenecek tutar 85 bin 805 lira olacak. Sektör temsilcileri düzenlemeyle 150 metrekarenin üzerinde konutlarda talebin artacağını, sektörün canlanacağını, fiyatların da düşeceğini dile getiriyor. Böylece tüketici 160 metrekare konutta yüksek bir fahiş artışı ile karşı karşıya kalmayacak. Sıfır konutları kapsayan KDV indirimi olması durumunda yapılacak olan indirim orana bağlı olarak değişecek.
21.03.2022 Ekonomi
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar...
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar... Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! "21. yüzyıl Türkiye'nin olacak" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çok daha iyi haberler gelecek, Türkiye fırsatlar ülkesi" açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, "Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor” dedi.
19.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kdv Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdv son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.