Kara Harekatı

Kara Harekatı

Son dakika kara harekatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kara harekatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kara harekatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kara Harekatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kara harekatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.465 kara harekatı haberi bulunmuştur. Tüm kara harekatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son 1 haftada olmak üzere, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır" diye konuştu.
18.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası sözleri dünya basınında: Ya yanımızdasınız ya da karşımızda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası sözleri dünya basınında: Ya yanımızdasınız ya da karşımızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar dünya basınında geniş yer buldu. Pek çok haber platformu Erdoğan’ın 'Ya yanımızdasınız ya da karşımızda' mesajı verdiğini yazdı.
17.01.2024 Dünya
Pençe Kilit operasyonu nerede oluyor, hangi bölgede? Kuzey Irak Pençe Kilit operasyonu neden yapılıyor, ne zaman başladı?
Pençe Kilit operasyonu nerede oluyor, hangi bölgede? Kuzey Irak Pençe Kilit operasyonu neden yapılıyor, ne zaman başladı? Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden operasyonlarda Pençe Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde, 9 askerimiz şehit oldu. Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe-Kilit hava destekli kara harekatı bölgesinden gelen acı haberinden ardından “Pençe Kilit operasyonu nerede oluyor, hangi bölgede? Kuzey Irak Pençe Kilit operasyonu neden yapılıyor, ne zaman başladı?” sorularının yanıtı sorgulanmaya başlandı.
13.01.2024 Gündem
Altın fiyatlarındaki son durum açıklandı! Gram altında sürpriz gelişme
Altın fiyatlarındaki son durum açıklandı! Gram altında sürpriz gelişme Yatırımcıların gözdesi olan gram altın, piyasalardaki son gelişmelerle birlikte değer kazanmaya devam ediyor. Faiz artırımlarının azalan etkisi ve jeopolitik gerginliklerin gölgesinde, altın fiyatlarındaki anlık değişimler ekonomik tahminleri şekillendiriyor. Piyasa analistleri, altın ve gram altın fiyatlarının gelecek dönemdeki seyrini, global ekonomik veriler ve bölgesel çatışmaların sonuçlarına bağlı olarak değerlendiriyor.
7.11.2023 Ekonomi
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil şehri Taba'ya düşen roket çok sayıda insanın yaralanmasına yol açtı, ABD'ye ait savaş uçakları ise gece yarısı 04.30'da bombardımana girişti.
27.10.2023 Gündem
Gram altın ne kadar? Altın fiyatları yükselir mi düşer mi, altının gramı kaç TL oldu?
Gram altın ne kadar? Altın fiyatları yükselir mi düşer mi, altının gramı kaç TL oldu? İsrail’in Gazze’ye saldırıları piyasaları altüst etti. İsrail’in Gazze’ye olası kara harekatı da bölgedeki tansiyonu yükseltecek gibi duruyor. Yatırımcılar bugün açıklanacak ABD'nin üçüncü çeyrek GSYH rakamlarını ve cuma günü açıklanacak PCE fiyat endeksini bekliyor. Peki, Gram altın ne kadar? Altın fiyatları yükselir mi düşer mi, altının gramı kaç TL oldu?
26.10.2023 Ekonomi
İsrail-Hamas savaşında son dakika... İsrail ordusu Gazze'de taktik değiştirdi
İsrail-Hamas savaşında son dakika... İsrail ordusu Gazze'de taktik değiştirdi İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze topraklarında devam ediyor. Kritik bölgedeki savaş 20'nci gününe girerken Gazze'den gelen haber ile İsrail ordusunu yeni taktiği gün yüzüne çıktı. Her gün bombalanan Gazze'de hayatını kaybeden siviller için ABD Başkanı Biden'dan gelen skandal açıklama tepkilere neden olurken Rusya Devlet Başkanı Putin'den gelen açıklama ise gündemin ilk sırasına yerleşti.
26.10.2023 Dünya
Gazze ablukada! Netanyahu'dan kara harekatı sinyali
Gazze ablukada! Netanyahu'dan kara harekatı sinyali Gazze'de sivil halka yönelik İsrail katliamı devam ederken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu 'Kara operasyonu yapılacak ancak zamanlaması ortak karar olacak' açıklamasında bulundu.
25.10.2023 Dünya
Bakan Fidan: Kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir
Bakan Fidan: Kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir Katar'ın başkenti Doha'da İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği olası kara harekatı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 'Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir' dedi.
25.10.2023 Gündem
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu Hamas-İsrail savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden günler sonra sessizliğini bozdu ve 'İsrail'in kara harekatına ABD freni' iddialarına yanıt verdi. İsrail ordusu Gazze'nin ardından Suriye'deki hedeflere de saldırı düzenledi. ABD'deki 'İsrail çatlağı' ise Senato'ya sıçradı. ABD’nin askeri danışman olarak Felluce’de görev yapan Korgeneral Glynn’i İsrail’e gönderdiği bildirildi.
25.10.2023 Dünya
Ömer Çelik'ten Filistin açıklaması: Kara harekatı korkunç sonuçlar doğurur
Ömer Çelik'ten Filistin açıklaması: Kara harekatı korkunç sonuçlar doğurur AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin arasındaki gelişmelere değinen Çelik, "Derhal ateşkes ilan edilmesi gerekir. Garantörlük altına alınması gerekir. Sivil rehinlerin serbest bırakılması gerekir. Devlet aklının çalıştırmanın diplomasinin zamanıdır." ifadelerini kullandı. Çelik, İsrail'in Gazze'ye düzenlemeyi planladığı olası kara harekâtına ilişkin ise, " Dünya günlerdir kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağından bahsediyor. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Kara harekâtından bahsederken hava harekatlarının ortaya çıkardığı faciaların normalleşmemesi lazım." diye konuştu.
24.10.2023 Gündem
Metruk binada uyuşturucu satışına polis baskını! Harabe binada yakalandı
Metruk binada uyuşturucu satışına polis baskını! Harabe binada yakalandı İzmir'in Bergama ilçesinde polis ekiplerinin fiziki takibin ardından metruk bir binaya yaptığı baskında uyuşturucu sattığı belirlenen Y.A. ile alıcı olarak gelen 3 kişi suçüstü yakalandı. Mahkemeye çıkarılan Y.A. tutuklandı.
24.10.2023 Yaşam
İsrail'den katliama devam sinyali! Kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor
İsrail'den katliama devam sinyali! Kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor İsrail-Filistin savaşında 17 gün geride kalırken, çatışmalar Gazze Şeridi’ne yıkım ve ölüm getirdi. İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukası ve bombardımanı altında binlerce Filistinli hayatını kaybederken, saldırılarını kesmeyen İsrail ordusu bir yandan da kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürüyor.
24.10.2023 Gündem
Gazze'de abluka sürüyor! İsrail, kara harekatını erteledi
Gazze'de abluka sürüyor! İsrail, kara harekatını erteledi İsrail’in tahliyeler için verdiği sürenin 16.00’da dolmasıyla da Gazze’den dumanlar yükseldi. İsrail’in Filistinlilerin 16.00’ya kadar Gazze’den ayrılmasına ilişkin açıklamasında verilen sürenin dolmasından sonra İsrail’in Gazze sınırındaki Sderot kentinde tank hareketliliği yaşanıyor. Ordu Sözcüsü, Gazze'de rehineler için sınırlı kara operasyonları düzenlendiğini açıklarken; İsrail Ordu Radyosu, düzenlenecek olası bir kara harekatının ertelendiğine dair bir duyuru geçti.
23.10.2023 Dünya
Hamas-İsrail savaşında son dakika! Netanyahu'dan Lübnan'daki Hizbullah'a tehdit: Onlar için feci olacak
Hamas-İsrail savaşında son dakika! Netanyahu'dan Lübnan'daki Hizbullah'a tehdit: Onlar için feci olacak Gazze'deki İsrail'in sivil katliamı devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrailli komandolarla buluşan Başbakan Netanyahu, askerlere Hizbullah ile olası bir savaşta yaşanacaklardan bahsetti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’deki harekatın 3 ay sürebileceğini söyledi. Gazze’deki Hamas kontrolündeki sağlık kurumu, 7 Ekim’den bu yana öldürülenlerin sayısının 4 bin 651’e çıktığını duyurdu.
23.10.2023 Dünya
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek'
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek' Hamas’ı bitirme adı altında İsrail’in kanlı saldırıları sürerken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’de üç aşamalı bir plan öngördüklerini açıkladı. Bir İsrailli kaynak ise sonunda Gazze’nin anahtarlarının Mısır’a verilmesinin planlandığını söyledi.
22.10.2023 Dünya
Hamas'ın İsrail planı ortaya çıktı! Resmen itiraf etti: Tehlike yüksek
Hamas'ın İsrail planı ortaya çıktı! Resmen itiraf etti: Tehlike yüksek İsrail, dünyayı şoke eden hastane katliamının ardından da Gazze Şeridi’ni vurmaya devam ederken iki haftada ölü sayısı 3 bin 785’e yükseldi. Filistinlilerin açıklamalarına göre bombardımanlarda hayatını kaybedenlerden 1524’ü çocuk, 1000’i kadın, 120’si de yaşlı. İsrail güçleri bu kez Gazze'de içinde sivillerin olduğu bir kiliseyi hedef aldı. Gazze'ye kara harekatı için son hazırlıklarını yapan İsrail'den yeni bir hamle geldi. İsrail ordusuna ait pek çok zırhlı araç Batı Şeria'daki Ramallah'a giriş yaptı İsrail ordusu Gazze'de bulunan El Ömeri Camii'sini vurdu. İsrail güçleri yine gaz atarak namaz kılanlara müdahalede bulundu. İsrail polisinin acımasız müdahalesi dakika dakika CNN Türk yayınına yansıdı. Öte yandan İsrail'in tam ablukaya aldığı Gazze Şeridi'ni bombalamaya başlaması ve Lübnan sınırında Hizbullah'la çatışmaya girmesi ile beraber işgal altındaki Batı Şeria'daki çatışmalar da arttı. Bu durum, bölgenin daha geniş bir savaşta üçüncü bir cephe haline gelebileceği endişelerini artırdı. İşte detaylar...
20.10.2023 Dünya
Biden'dan İsrail'e tam destek! Dünyaya canlı yayında ilan etti
Biden'dan İsrail'e tam destek! Dünyaya canlı yayında ilan etti ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası ulusa seslendi. Biden 'İsrail'e yapılan saldırılar Ukrayna'daki vahşetin yankısı' diyerek daha önce görülmemiş bir destek paketini kongreye sunacağını açıkladı.
20.10.2023 Dünya
İsrail'den kara harekatı sinyali: Gazze'yi yakında içeriden göreceksiniz, emir gelecek
İsrail'den kara harekatı sinyali: Gazze'yi yakında içeriden göreceksiniz, emir gelecek İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD istifa depremine sahne oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndaki istifa dünyada ses getirdi. İsrail ordusundan beklenen 'Hizbullah açıklaması' sabah saatlerinde geldi. Gazze'nin güneyine yapılan saldırılarda ise 30'un üzerinde kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bin 524'ü çocuk, 3 bin 785 kişi hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalamasının yankıları sürüyor. IDF, saldırının hemen ardından facianın Filistin tarafından atılan bir füze nedeniyle gerçekleştiğini iddia etmiş, sorumluğu reddetmişti. Bu tezi savunan İsrail kanadı Al Jazeera'nın görüntülerini kullanmıştı. İsrail'in paylaşımlarını mercek altına alan Al Jazeera, İsrail tarafından paylaşılan 'kanıt'ları inceledi ve vardığı sonucu dünya kamuoyu ile paylaştı. Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatının yakında başlayacağı sinyalini verdi. İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan Rum Ortodoks kilisesi Saint Porphyrius’a saldırı düzenledi. İşte detaylar...
19.10.2023 Dünya
CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin yakınına roket atıldı
CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin yakınına roket atıldı İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 785’e yükselirken, saldırılarda 600 çocuğun enkaz altında kaldığı açıklandı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İsrail'de Gazze sınırında son durumu aktarırken gazetecilerin bulunduğu yakın bir noktaya roket atıldı. Fulya Öztürk o anları anlatırken, 'Bölgede tansiyon çok yükseldi. Havan veya roket atıldığını düşünüyoruz. Çok şiddetli bir patlama oldu. Biz hemen daha korunaklı menzile eğildik.' dedi.
19.10.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze için 3 günlük milli yas ilan edilecek
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze için 3 günlük milli yas ilan edilecek AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını lanetlediklerini vurgularken, 'Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 3 gün yas ilan edilecektir. Bu masumlara dayanışmanın, onlarla birlikte olduğumuzun ifadesidir. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır.' dedi.
18.10.2023 Gündem
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
İsrail hükümeti: Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti
İsrail hükümeti: Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
17.10.2023 Dünya
İsrail askerleri, Gazze sınırında canlı yayına izin vermedi! Silah çektiler
İsrail askerleri, Gazze sınırında canlı yayına izin vermedi! Silah çektiler İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "kara harekatı" yapacağını duyurmuştu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise Gazze sınırında son durumu aktarırken canlı yayın kontrol noktasındaki İsrail askerlerince engellendi. Fulya Öztürk o anları anlatırken, 'Her tarafta basın yazmasına rağmen, Halil’in elindeki kamerayı silah zannettiler, onun için bize silah doğrulttular.' ifadelerini kullandı.
15.10.2023 Gündem
İsrail Gazze'de sivilleri vuruyor! Netanyahu'dan sınırda mesaj: Yeni aşama geliyor, hepimiz hazırız!
İsrail Gazze'de sivilleri vuruyor! Netanyahu'dan sınırda mesaj: Yeni aşama geliyor, hepimiz hazırız! Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar devam ederken İsrail ordusunun Gazze'deki sivillere bomba yağdırması devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze sınırındaki askerlere yaptığı ziyaretin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı ve "Savaşçılarımızın hepsi ön saflarda, hepimiz hazırız" mesajı verdi.
14.10.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kara Harekatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kara harekatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.