Gazete Vatan Logo

Bakan Fidan: Kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir

Katar'ın başkenti Doha'da İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği olası kara harekatı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 'Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir' dedi.

Bakan Fidan: Kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, programı kapsamında Katar'a gitti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fidan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Burada mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Fidan şu açıklamalarda bulundu:

'İSRAİL BU YANLIŞTAN ACİLEN DÖNMELİ'

'Gündemimizdeki en önemli konu Gazze'de devam eden savaş. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananlar tüm insanlığın vicdanını sızlatmaktadır. Filistinli kardeşlerimizin, hastane, cami demeden hedef alınması insanlığa aykırıdır. Cumhurbaşkanımız yoğun bir liderler diplomasi içerisinde. Bu akan gözyaşı ve savaşın durması için yoğun bir gayret içerisinde. Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Gazze'de toplu cezalandırmaya dönen saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insanı yardımlar için bir koridor oluşturulmalıdır.

'ÖNLEYEMEZSEK TÜM DÜNYA DAHA KÖTÜ BİR YERE GİDECEK'

'İçinde bulunduğumuz konjektürde ya daha büyük bir savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz. Kimileri bu yangına körükle gidiyor. Mevcut durumu önleyemezsek tüm dünya daha kötü bir yere gidecek. İsrail senelerdir kınamalara kulak tıkayarak bildiğini okumaya devam ediyor. Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır'

Haberin Devamı

'GARANTÖRLÜK MEKANİZMASI'

'Türkiye dahil bölgedeki ülkelerin aktif rol oynamasını istiyoruz. Filistin konusunda Katar'ın rolüne önem veriyoruz. Şimdiye kadar Katarlı kardeşlerimiz rehinelerin kurtarılması konusunda takdire şayan bir yaklaşım izledi.

BATILI ÜLKELERE 'BASKI' ÇAĞRISI

'Türkiye olarak bizim çağrımız: Bir an önce Gazze'ye yönelik saldırılar durmalı. İnsanı yardımlar ulaştırılmalı. İki devletli çözüm için başta Batılılar olmak üzere ciddi çalışmalara başlanmalı. Özellikle Batılıların gerçekçi, rasyonel baskıda bulunması gerekiyor. Aksi takdirde bölgemiz daha büyük risklere gebe'