İnternetten Alışveriş

İnternetten Alışveriş

Son dakika internetten alışveriş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan internetten alışveriş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını internetten alışveriş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnternetten Alışveriş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan internetten alışveriş gelişmeleri de dahil olmak üzere 579 internetten alışveriş haberi bulunmuştur. Tüm internetten alışveriş haberleri aşağıda listelenmiştir.
20 bin TL'ye internet sitesinden tablet aldı! Kargoyu açınca hayatının şokunu yaşadı
20 bin TL'ye internet sitesinden tablet aldı! Kargoyu açınca hayatının şokunu yaşadı İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artarken tüketicilerin güvenlik endişesini haklı çıkaracak olaylar da yaşanıyor. Son olarak Gaziosmanpaşa’da bedensel engelli Sibel Zengin, internet sitesi üzerinden 20 bin lira değerinde tablet sipariş etti. Zengin, kargo paketini açtığında ise hayatının şokunu yaşadı. Pakette tablet yerine taş çıktı. Hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Sibel Zengin, "Tüketici hakem heyetine de başvuru yaptık. Mağdur oldum, bu resmen insanları dolandırmak. Avukatımızla hukuki süreci başlattık. Yani taşı görünce şok oldum. Tablet beklerken taş geldi" dedi. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu ise "Burada taş gönderilmesinin sebebini de savcılık açısından soruşturulduğunda 'depocu karıştırmış bu bir dolandırıcılık değil' demek için bazı açıkgöz satıcılar cep telefonu yerine salatalık, tablet yerine de taş gönderebiliyor" ifadelerini kullandı.
3.03.2024 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değişti Kredi kartı kuıllanımı ile ilgili yeni gelişme! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kart, şifre ve kodlara KDV uygulanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.01.2024 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, faizi ile ödeniyor
İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, faizi ile ödeniyor Birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
21.11.2023 Ekonomi
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı Tüketicilerin beklediği 'indirim ayı' geldi. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının önce yükseltilip, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek vatandaşların alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
2.11.2023 Ekonomi
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir İhtiyaç için ya da kendini iyi hissetmek için fark etmiyor; alışveriş yapmak mutluluk hormonu serotonini arttırıyor. Bu his ise kişiyi giderek alışveriş bağımlısı bir haline getirebiliyor, mutlu olmak ve stres atmakla başlayan süreç ne yazık ki kimileri için hastalıklı bir ilişkiye dönüşebiliyor. Alışveriş bağımlılığı veya diğer adıyla onyomani, ciddiye alınması gereken psikolojik bir hastalık. Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Akif Aydın hangi durumların alışveriş hastalığı olduğuna açıklık getirirken, Klinik Psikolog Kübra Aytekin alışveriş yaşının düştüğüne, Klinik Psikolog Taylan Baran Reçber ise alışveriş bağımlılığının internetin yaygınlaşmasıyla birlikte arttığına dikkat çekti.
25.10.2023 Ekonomi
Afyonkarahisar AFAD'da görevli müdür trafik kazasında öldü
Afyonkarahisar AFAD'da görevli müdür trafik kazasında öldü Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mustafa Eser (42), Eskişehir yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Eser'in bulunduğu aracı kullanan şoför ise ağır yaralandı.
25.09.2023 Yaşam
Gelinini öldürmek için haftalarca hazırlık yapmış!
Gelinini öldürmek için haftalarca hazırlık yapmış! Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gelini Hatice Öğüt'ü (46) öldürüp cesedini ateşe verdiği iddia edilen Kamil Öğüt (72) hakkında 'kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme suçu'ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, tutuklu Kamil Öğüt'ün, "Bayramdan 1 ay önce plastik kelepçe, kemik ilacı zehri, dolu fişekler, bıçak ve ipin olduğu bir çanta hazırladım" ifadelerine yer verildi.
25.09.2023 Yaşam
Bursa merkezli 4 ilde tefeci ve dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
Bursa merkezli 4 ilde tefeci ve dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda gözaltı var Bursa merkezli 4 ilde, tefecilik yapıp, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti suçlarına karıştığı öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonla 34 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ele geçirilen 1,5 milyon lira şüphelilere ait 6 milyon lira tutarındaki mal varlığına el koyuldu.
25.09.2023 Yaşam
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin'
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin' Son yıllarda tüketiciler, üreticiler ve kargo şirketleri arasında yaşanan olumsuzluklar hakkında konuşan Av. Dr. Ali Önal, tarafların hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. Taşıyıcı şirketlerin hasar gören paketlerde sorumluluk kabul etmediklerine dair imza istedikleri iddiaları hakkında konuşan Önal, “Kargo şirketlerinin sorumluluk kabul etmiyorum şeklindeki söylemi varsa, bunlar geçersiz ihtirazı kayıtlardır. Bunların her şekilde tüketicinin lehine olacak şekilde yorumlanan Yargıtay kararları mevcuttur. Vatandaşların imza atmaması mümkündür” dedi.
25.09.2023 Gündem
Araba alacaklara kritik uyarı! 'Sahte siteyle' 400 bin lira dolandırıldı
Araba alacaklara kritik uyarı! 'Sahte siteyle' 400 bin lira dolandırıldı Balıkesir'de 2 milyon 100 bin liralık otomobil almak isteyen tekstilci Fatih Barlin (47), sahte siteyle 400 bin TL dolandırıldı. Polise şikayetçi olan Barlin, "Kendime o kadar çok güveniyordum ki. Hatta haberlerde görünce, 'Nasıl olabilir?' diyordum. Sakın böyle düşünmeyin. İnternet alışverişlerinde daha da dikkatli olun" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.
20.08.2023 Sağlık
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu Üsküdar’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan’dan (56), odasında ölü bulundu. 
18.08.2023 Gündem
Ukrayna'dan hareket eden 'Joseph Schulte' adlı gemi İstanbul Boğazı'nda
Ukrayna'dan hareket eden 'Joseph Schulte' adlı gemi İstanbul Boğazı'nda  Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan yola çıkan 'Joseph Schulte' adlı Hong Kong bandıralı konteyner gemisi, İstanbul Boğazı'na geldi. 
18.08.2023 Gündem
Ünlülerin doktorundan 'kiralık katilli' ölüm tehdidi!
Ünlülerin doktorundan 'kiralık katilli' ölüm tehdidi! İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunulan dilekçedeki iddialara göre; estetisyen Nuray Serbay’ın avukatı, dermatoloji doktoru Mehmet Rahşan’ın müvekkilinin evine ses kayıt cihazı yerleştirdiğini dilekçesinde belirterek “Beni hafife alma, bu hayatı sana zindan ederim. Evde konuştuğun her şeyden haberim var, seni pişman edeceğim’ şeklinde tehditlerde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.
18.08.2023 Yaşam
Kaza yaptıktan sonra aracından inen sürücüye minibüs çarptı!
Kaza yaptıktan sonra aracından inen sürücüye minibüs çarptı! Küçükçekmece Basın Ekspres yolunda gece saatlerinde yaşanan maddi hasarlı kaza, hemen sonrasında başka bir kazaya neden oldu. Otomobilinden inen sürücüye o sırada yoldan geçen minibüs çarptı.
18.08.2023 Yaşam
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat Dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte, internet alışverişi son yıllarda artışa geçti. Ancak yapılan bu alışverişlerde dolandırıcıların mağdur ettiği binlerce insan var. İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Banka kartı ile mi alışveriş daha güvenli yoksa kredi kartı ile mi? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
18.08.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Faizi ile ödeniyor
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Faizi ile ödeniyor Bankalarda birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
23.10.2023 Gündem
Kargo firmalarının ‘adreste bulamadık’ yalanına karşı uyarı! Fırsatçılar devreye giriyor, vatandaş iki kere mağdur oluyor
Kargo firmalarının ‘adreste bulamadık’ yalanına karşı uyarı! Fırsatçılar devreye giriyor, vatandaş iki kere mağdur oluyor Kargo firmaları ‘adreste bulamadık’ bahanesi ile onlarca vatandaşı mağdur etti. Artan şikayetler üzerine ise Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Teslim edilmeyen kargolar nedeni ile çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını belirten TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, tüketicilerin yapmalarını tek tek sıraladı.
1.06.2023 Ekonomi
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
14.05.2023 Ekonomi
Kuyumculardan sahte altın uyarısı! 'İnternetten altın alınmamasını tavsiye ediyoruz'
Kuyumculardan sahte altın uyarısı! 'İnternetten altın alınmamasını tavsiye ediyoruz' Siirt'te kuyumcular, düğün sezonunun başlamasıyla internet üzerinden altın satışı yapan bazı kişilerin akıl almaz yöntemlere başvurduğunu belirterek, vatandaşları güvenilir siteler ve kuyumculardan alışveriş yapması konusunda uyardı.  
9.05.2023 Yaşam
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor Kredi, banka ve sanal kartlar kullanılmaya başlandığı günden bu yana hayatımızda olsa da e-ticaret yani online alışverişle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Her gün çeşitli ihtiyaçlarımızı kolaylıkla giderdiğimiz kartlar bir yandan da tehlike arz ediyor. Özellikle internet bankacılığında işlem yaparken dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı. İşte haberin detayları...
25.04.2023 Ekonomi
Kiralık araba dolandırıcılığına dikkat! ‘Görmediğiniz bir şeye para yatırmayın’
Kiralık araba dolandırıcılığına dikkat! ‘Görmediğiniz bir şeye para yatırmayın’ Ramazan Bayramı’nda şehir dışına tatile çıkmak isteyen vatandaşlar, uygun araç kiralama şirketi aramaya başladı. Kendileri için en uygun olan kiralık aracı ararken, vatandaşları bekleyen tehlike ise kaparo dolandırıcılığı oldu.
16.04.2023 Ekonomi
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında Alışveriş yapmak çoğu kişiye iyi geliyor olabilir. Kimileri sadece ihtiyaçlarını karşılamak için, kimileri ise stres atmak ve daha iyi hissetmek için alışveriş yapıyor. Ne için olursa olsun yapılan bilimsel araştırmalara göre de alışveriş yapmak, mutluluğu sağlayan serotonin hormonunu arttırıyor. Pandemiyle birlikte mağazada yapılan alışverişler oldukça azaldı. İnsanlar online alışverişe yöneldi. Bir tık ile dünyanın her yerinden herhangi bir şey almak kolaylaştığı için insanlar kendini durduramaz oldu. Bu da online alışveriş bağımlılığını beraberinde getirdi.
5.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Tazminat alabilirsiniz! Mağazada alışveriş yapan herkes için geçerli, mutlaka başvurun
Tazminat alabilirsiniz! Mağazada alışveriş yapan herkes için geçerli, mutlaka başvurun AVM'nin içinde yer alan mağazalarda, otoparkta ya da dışarıdaki dükkanlarda, çanta-eşya hırsızlığı ve kayıp olayları yaşanabiliyor. İşletmeler bu gibi durumlarda astıkları 'Çalınan ve kaybolan eşyalarınızdan müessesemiz sorumlu değildir' yazısına sığınıyor. Peki bu yazının hukuki sorumluluğa ve kusur durumlarına etkisi var mı? Uzman isim bu durumda tazminat talebinde bulunulabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar...
21.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnternetten Alışveriş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki internetten alışveriş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.