Gazete Vatan Logo

Bursa merkezli 4 ilde tefeci ve dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Bursa merkezli 4 ilde, tefecilik yapıp, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti suçlarına karıştığı öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonla 34 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ele geçirilen 1,5 milyon lira şüphelilere ait 6 milyon lira tutarındaki mal varlığına el koyuldu.

Bursa merkezli 4 ilde tefeci ve dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, şubat ayında, tefecilik yapıp, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti suçlarına karıştıkları öne sürülen şüphelilere yönelik soruşturma başlattı.

Yaklaşık 8 aylık takibin ardından ekipler bu sabah, Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Toplam 57 adrese 450 jandarma personeli ile yapılan baskınlarda 1'i kamu görevlisi, 34 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, 8 tabanca 3 av tüfeği, çok sayıda çek, senet, tapu, sim-kart ele geçiren jandarma ekipleri, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde bulunan 1,5 milyon lira nakit para ile 6 milyon lira tutarındaki mal varlığına da el koydu. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamaları devam ederken, soruşturma kapsamında 5 kişinin daha arandığı öğrenildi.