İlkokul

İlkokul

Son dakika ilkokul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilkokul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilkokul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlkokul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilkokul gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.553 ilkokul haberi bulunmuştur. Tüm ilkokul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Samsun'da öğrencileri taşıyan okul servisi devrildi: 9 yaralı
Samsun'da öğrencileri taşıyan okul servisi devrildi: 9 yaralıSamsun'un Vezirköprü ilçesinde kontrolden çıkan okul servisi devrildi. Yaşanan kazada 7'si öğrenci 9 kişi yaralandı.
22.10.2024Gündem
40 öğrenci 'gıda zehirlenmesi' şüphesiyle hastaneye başvurdu
40 öğrenci 'gıda zehirlenmesi' şüphesiyle hastaneye başvurduKayseri'de özel bir okulda öğrenim gören 40 öğrenci, evlerine gittikten sonra fenalaşarak, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.
16.10.2024Gündem
Konyalı esnafın matematik yeteneği görenleri şaşkına çeviriyor: Hesap makinesi kullanmıyor, saniyeler içince hesaplıyor
Konyalı esnafın matematik yeteneği görenleri şaşkına çeviriyor: Hesap makinesi kullanmıyor, saniyeler içince hesaplıyorKonya’da 59 yaşındaki Mehmet Saltık, ilkokul yıllarında öğretmeni tarafından fark edilen kafasından yaptığı matematik hesaplarına yıllar geçmesine rağmen devam ediyor. İşlettiği bakkala gelen müşterilerinin aldığı ürünleri ve kaç gün, dakika ve saniyedir hayatta olduğunu saniyeler içinde hesaplayan Saltık, gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durup sürekli çalışma tavsiyesinde bulundu.
14.10.2024Vatan TV
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde ilkokul öğrencileri ile bir araya gelen Şila'ya yoğun ilgi
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde ilkokul öğrencileri ile bir araya gelen Şila'ya yoğun ilgiAdana'da depremde 40 kişinin öldüğü apartmanda kurtulan 'Şila' isimli köpek, çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması için ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Çocuklar, Şila'ya yoğun ilgi gösterdi.
4.10.2024Adana
Okullarda eğitim gören öğrenci sayısı 18,7 milyonu aştı
Okullarda eğitim gören öğrenci sayısı 18,7 milyonu aştıTürkiye'de okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde toplam 18 milyon 710 bin 265 öğrenci örgün öğretim alıyor.
4.10.2024Gündem
İzmir'de çeyrek asırdan bu yana çırak arıyor
İzmir'de çeyrek asırdan bu yana çırak arıyorTürkiye’de 8 yıllık zorunlu eğitimin başlaması ile birlikte sanayi bölgelerinde yaşanan çırak sorunu devam ediyor. Ödemiş Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 40 yıldır elektrikçilik yapan 64 yaşındaki Cemal Ütteciel, çırak sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek “Herkes diploma sahibi oldu ama iş tutup ekmek kazanan kalmadı. Sanayinin çırak sorunun çözülmedi, şimdi mühendisten çok usta aranıyor” dedi.
3.10.2024Gündem
Bursa'da yıllar sonra doğdukları hastaneye doktor olarak atandılar
Bursa'da yıllar sonra doğdukları hastaneye doktor olarak atandılarBursa'da yeni mezun 5 doktor, doğdukları hastaneye yıllar sonra doktor olarak atanarak acil serviste ilk nöbetlerini tuttu.
27.09.2024Gündem
Gaziantep'te görme engelli okul müdürü azmiyle örnek oluyor
Gaziantep'te görme engelli okul müdürü azmiyle örnek oluyorGaziantep'te görme engeline rağmen tüm zorlukları aşarak eğitimci olan Mehmet Yıldız, görev yaptığı Tülay Yıldırım Anaokulu'ndaki öğrencilerini geleceğe hazırlamak için özveriyle çalışıyor.
12.09.2024Gaziantep
Adana'da okulların açılmasıyla gelen bit sorunu endişelendirdi
Adana'da okulların açılmasıyla gelen bit sorunu endişelendirdiOkulların açılması, hem öğrenciler hem de veliler için büyük bir heyecan yaratırken, bu dönemin beraberinde getirdiği bazı problemler de var. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde sıkça karşılaşılan bit sorunu, pek çok veliyi tedirgin ediyor.
12.09.2024Adana
TEKNOFEST yarışmaları başladı! Selçuk Bayraktar: Bu yıl yine kendi rekorunu kırdı
TEKNOFEST yarışmaları başladı! Selçuk Bayraktar: Bu yıl yine kendi rekorunu kırdıHavacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali Antalya'da gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
5.09.2024Gündem
Okulların açılmasına sayılı günler kaldı! Çocuğunuz akran zorbalığına maruz kalabilir! MEB harekete geçti: Okullarda şiddete yer yok!
Okulların açılmasına sayılı günler kaldı! Çocuğunuz akran zorbalığına maruz kalabilir! MEB harekete geçti: Okullarda şiddete yer yok!Son zamanlarda ilkokul, ortaokul çağlarındaki çocukların diğer yaşıtları tarafından fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığı gündeme geliyor. Yaşanan bu olayların fazla meydana gelmesinin çocukların hem sosyal hayatta hem de eğitiminde yaşanacak problemlere davetiye çıkardığını belirten uzmanlar bu durumun toplumsal yankılarının olacağını da dile getirerek okullarda acil önlem alınması gerektiğini ifade etti.
3.09.2024Gündem
1.sınıf ve ana sınıfı uyum haftası başladı mı, ne kadar sürecek? İşte 2024-2025 uyum haftası ders saatleri ve ders programı akışı
1.sınıf ve ana sınıfı uyum haftası başladı mı, ne kadar sürecek? İşte 2024-2025 uyum haftası ders saatleri ve ders programı akışıMilli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için hazırlanan ve rehberlik uygulamalarını da içeren program bugün başlıyor. İşte 2024-2025 uyum haftası takvimi ve etkinlikleri haberin devamında…
2.09.2024Gündem
Okullarda ilk zil ‘uyum’ için çaldı! Öğretmenler yeni müfredat eğitimi alacak
Okullarda ilk zil ‘uyum’ için çaldı! Öğretmenler yeni müfredat eğitimi alacakMilli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için hazırlanan uyum programı bugün başladı.
2.09.2024Gündem
Okullar açıldı, İstanbullunun trafik çilesi başladı
Okullar açıldı, İstanbullunun trafik çilesi başladıAnaokulu ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri, uyum haftası kapsamında eğitime başladı. Öğrencilerin, eğitimin ilk gününde servislerle ve velilerinin özel araçları ile okula yolculukları başlarken, İstanbul’un birçok noktasında yoğun trafik oluştu. İstanbul Cep Trafik uygulamasında ise trafik yüzde 51’i geçti.
2.09.2024Gündem
İki bakanlıktan ilkokula başlayacak öğrenciler ve aileleri için işbirliği
İki bakanlıktan ilkokula başlayacak öğrenciler ve aileleri için işbirliğiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan işbirliği protokolüyle ilkokula başlayacak öğrenciler ile velilerinin okula daha hızlı uyum sağlamaları için ortak çalışmalar yürütülecek.
31.08.2024Gündem
Arıcılar Erciyes Dağı eteklerini tercih ediyor
Arıcılar Erciyes Dağı eteklerini tercih ediyorYaz aylarında Erciyes Dağı etekleri zengin florasıyla 30 civarında arıcıya ev sahipliği yapıyor.
26.08.2024Gündem
1. sınıf uyum haftası ne zaman? 5. ve 9. sınıflarda uyum haftası var mı, 1. sınıflar için okullar ne zaman açılacak?
1. sınıf uyum haftası ne zaman? 5. ve 9. sınıflarda uyum haftası var mı, 1. sınıflar için okullar ne zaman açılacak?İlkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik okula uyum eğitimleri gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim- öğretim takvimini yayınladı, okullar 9 Eylül'de açılacak. Peki, 1. sınıflarda uyum haftası ne zaman başlayacak? 5. ve 9.sınıflara uyum haftası var mı?
24.08.2024Gündem
1. sınıf kura çekimi ne zaman, sınıf belirleme kurası nasıl olacak? Sınıf belirleme kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
1. sınıf kura çekimi ne zaman, sınıf belirleme kurası nasıl olacak? Sınıf belirleme kura sonuçları ne zaman açıklanacak?İlkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. Veliler okulların başlamasına az bir süre kala sınıf belirleme kuralarına yönelik araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, sınıf belirleme kurası ne zaman?
22.08.2024Gündem
Sınıf belirleme kurası ne zaman? MEB ilkokul 1 ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura çekimi
Sınıf belirleme kurası ne zaman? MEB ilkokul 1 ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura çekimiMillî Eğitim Bakanlığınca, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. Peki, sınıf belirleme kurası ne zaman gerçekleşecek?
21.08.2024Gündem
MEB 81 ile genelge gönderdi! Okullarda yeni dönem başlıyor
MEB 81 ile genelge gönderdi! Okullarda yeni dönem başlıyorMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin genelge yayımlandı.
17.08.2024Gündem
Yeni okul dönemine hazırlıklar başladı! Okul çantası ne kadara dolacak?
Yeni okul dönemine hazırlıklar başladı! Okul çantası ne kadara dolacak?Yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklar yavaş yavaş başladı. Bu yıl okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim grubu için okul çantalarının kaça dolduğunu hesapladık. Okul öncesinde öğrencinin tüm ihtiyaçlarını içeren bir çanta en az 560 liraya doluyor. İlkokul kademesinde maliyet 225 lira ile bin 500 lira arasında, ortaöğretim kademesinde ise 560 ile bin 960 lira arasında değişiyor.
15.08.2024Ekonomi
Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi; ilkokullarda sınav saati uygulaması kaldırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi; ilkokullarda sınav saati uygulaması kaldırıldıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni eğitim- öğretim yılına ilişkin olarak hazırlık genelgesi yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, ilkokullarda sınav saati uygulaması kaldırıldı.
14.08.2024Gündem
MEB'den yeni karar! Sınav saati kaldırıldı
MEB'den yeni karar! Sınav saati kaldırıldıMEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımladı. Buna göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı. Ayrıca dağıtımı yapılan kaynaklar dışında kaynak aldırılmaması için tedbir alınacak.
14.08.2024Gündem
MEB resmen duyurdu! 81 illin valiliğine yazı ile bildirildi
MEB resmen duyurdu! 81 illin valiliğine yazı ile bildirildiMilli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Bu yıl ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, e-Okul üzerinden kura yöntemiyle 28-30 Ağustos'ta belirlenecek.
8.08.2024Gündem
Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’nın final süreci Bilişim Vadisi’nde başladı
Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’nın final süreci Bilişim Vadisi’nde başladıBilişim Vadisi yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’nın final değerlendirme süreci 8-9 Ağustos tarihlerinde Bilişim Vadisi Kocaeli Kampüsü’nde gerçekleşiyor.
8.08.2024Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İlkokul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilkokul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.