Vakıflar Genel Müdürlüğü

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Son dakika Vakıflar Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Vakıflar Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vakıflar genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 795 vakıflar genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm vakıflar genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı kamu kurumlarına yeni kadro ihdas edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.04.2024 Gündem
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladı
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladı Ayasofya-i Kebir Cami restorasyonunda daha önce çatlak tespit edilen II.Bayezid Minaresi'nde söküm işlemleri başladı.
26.03.2024 Gündem
Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması...
Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması... Türkiye’nin lider filo kiralama şirketlerinden Intercity, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 25 ayrı federasyon ile araç sponsorluğu anlaşmasına imza attı.
13.02.2024 Şampiy10
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Yeni düzenleme sonrası kılınan ilk cuma namazına giriş yoğunluğunun azaldığı görüldü. 
19.01.2024 Gündem
VGM lisans burs sonuçları açıklandı mı? Yükseköğretim VGM burs sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde!
VGM lisans burs sonuçları açıklandı mı? Yükseköğretim VGM burs sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde! İhtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burs Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) eğitim yardımları. 8 ay (Ekim-Mayıs) boyunca verilir. 2023-2024 dönemi başvurularının tamamlanması ardından başvuru yapanlar sonuçları beklemeye başlamıştı. İşte VGM üniversite burs başvuru sonuçlarında son durum…
21.11.2023 Eğitim
Kredi alan biri burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredi alan kişi tekrar burs başvurusu yapabilir mi 2023?
Kredi alan biri burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredi alan kişi tekrar burs başvurusu yapabilir mi 2023? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı açıklamasının ardından burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin burslarla ilgili açıklamaları da arttı. Peki, Kredi alan biri burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredi alan kişi tekrar burs başvurusu yapabilir mi?
12.10.2023 Eğitim
Üniversite öğrencilerine burs tuzağı! Ağlarına böyle düşürüyorlar
Üniversite öğrencilerine burs tuzağı! Ağlarına böyle düşürüyorlar Üniversite öğrencilerinin can suyu haline gelen burslar dolandırıcıların radarına girdi. Gençleri aylık 4.500 TL’ye varan burs vaadiyle kandıran dolandırıcıların yanı sıra kız öğrencileri ağına düşürmeye çalışanlar da var.
10.08.2023 Yaşam
Depremde zarar gören tarihi yapılar, aslına uygun inşa edilecek
Depremde zarar gören tarihi yapılar, aslına uygun inşa edilecek Kültür ve Turizm Bakanlığı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ciddi hasar ve tahribata uğrayan 21 tarihi yapının aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için ihale çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.
26.07.2023 Gündem
Şiddet gören kadın evinin önüne barikat kurdu; yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı
Şiddet gören kadın evinin önüne barikat kurdu; yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı Eyüpsultan'da, imam nikahı ile birlikte yaşadığı ve alkol bağımlısı olduğu öne sürülen Ahmet Çelik'ten (46) şiddet gören Dilek Acu (41), kendini korumak için evinin önüne barikat kurdu. Ahmet Çelik, iddiaya göre Dilek Acu'na bıçakla saldırdı, evinin kamera sistemlerini parçaladı. Gözyaşları içerisinde yardım çağrısında bulunan Acu, 'Bu son röportajım olmasın. Ben bir ölü adayıyım. Gece evimin etrafını yumrukluyor. Elektrikleri kapatıp sus pus oturuyoruz. Polis gelince kaçıyor, 'Ben yapmadım' diyor. Kapımda bıçak biliyor, 'Seni keseceğim' diyor. Evime girerken saçlarımdan tuttu aşağıya kadar sürükledi. Bıçakla kolumu çizdi" dedi. 
12.06.2023 Yaşam
Depremde yıkılan kültür varlıkları, 3 yılda ayağa kaldırılacak
Depremde yıkılan kültür varlıkları, 3 yılda ayağa kaldırılacak Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve hasar gören kültür varlıklarının tamamını 3 yıl içinde ayağa kaldırma hedefinde olduklarını söyledi.
15.05.2023 Gündem
OHAL bölgesiyle ilgili yeni karar! 3 ay kira ödemeyecekler
OHAL bölgesiyle ilgili yeni karar! 3 ay kira ödemeyecekler OHAL bölgesindeki vakıflara ait taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürüklüğe girdi.
6.05.2023 Gündem
Ev kirasını 1 yıllık peşin ödeyen genç kadına şok! Başına gelmeyen kalmadı
Ev kirasını 1 yıllık peşin ödeyen genç kadına şok! Başına gelmeyen kalmadı Manisa’da eylül ayında bir firmadan kiraladıkları ve 1 yıllık kirasını peşin verdikleri dairelerine 7 aydır giremeyen Eda Demir isimli genç kadın, hukuk mücadelesi başlattı. Kendilerine bir muhatap bulamadıklarını kaydeden mağdur kiracı Eda Demir, aylardır yaşadıkları çıkmazı anlattı.
12.04.2023 Yaşam
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün'
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün' - AYASOFYA Camii'nin 'İmparator kapısı' olarak bilinen ahşap kapının cam bölme ile koruma altına alınmasıyla ilgili konuşan İstanbul Kültür Tescil ve Müzeler Şube Müdürü Osman Nak, " İmparator kapısındaki cam bölme yaklaşık iki ay önce yapıldı. Günde ortalama 50 bin ziyaretçinin girdiği bir Ayasofya'ya 50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün. Bu gerçekten yüksek bir rakam. Yürüdüğümüz mermerler bile aşınıyor. Dolayısıyla bu eserin de aşınmaması mümkün değil. Özellikle kapı, ahşap olan elemanlar daha çok aşınıyor" diye konuştu.
4.04.2023 Gündem
Depreme karşı Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı
Depreme karşı Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı Olası İstanbul depremine karşı afet planı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi eserleri Mimar Sinan’ın kullandığı ‘Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı. Horasan harcı geçtiğimiz yıllarda çalışmaları tamamlanan Galata Kulesi’nin güçlendirilmesinde de kullanılmıştı...
19.03.2023 Gündem
Bakan Ersoy: 42 noktada keşif çalışmaları başladı, 50'den fazla eser kurtarıldı
Bakan Ersoy: 42 noktada keşif çalışmaları başladı, 50'den fazla eser kurtarıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afet Kazı Başkanlığı’nın hayata geçtiğini belirterek, "Hatay’da çalışma kapsamına giren 180 nokta, diğer deprem bölgelerinde ise 15 yapı tespit edildi. İlk etapta 42 noktada keşif çalışmaları başladı ve tamamlananlarda da kazı çalışmaları yapılıyor. 20’sinde kazı çalışmaları bitti ve bu noktalarda 50’den fazla eser kurtarıldı" dedi.
14.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Fahiş fiyat artışına cüret edenler hesap verecekler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Fahiş fiyat artışına cüret edenler hesap verecekler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Fahiş fiyatlarla kira artışlarına cüret edenler olduğunu biliyoruz. Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır. Bunun hesabını sorarız, soracağız da.” dedi.
18.02.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesindeki tarihi yapıları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 11 şehirdeki hasar gören müze ve ören yerlerine müdahale edildiğini, bölgedeki yapıları tekrar ayağa kaldırmak için bakanlık olarak fon ayırdıklarını ve mart ayında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
17.02.2023 Gündem
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştı
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştı Kahramanmaraş’taki 7.4 büyüklüğündeki depremde, Malatya’da, Hamidiye Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde bulunan tarihi Yeni Cami de yıkıldı. Caminin çöktüğü, ayakta sadece duvarlarının bir bölümünün kaldığı görüldü.
6.02.2023 Gündem
Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Sinan Aksu atandı
Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Sinan Aksu atandı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu atandı.
3.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’ta kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen helalleşmeye gideceksen önce gel Diyarbakır anneleriyle helalleş." dedi ve "Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak” şeklinde konuştu.
18.12.2022 Gündem
Bakanlık devreye girdi! 19 yıl sonra İngiltere'den Türkiye'ye getirildi
Bakanlık devreye girdi! 19 yıl sonra İngiltere'den Türkiye'ye getirildi Anadolu'nun nadir örneklerinden olan ve 2003'te yurt dışına kaçırılan, 16'ncı yüzyıl eseri karo çini, Londra'daki Bonhams Müzayede Evi'nde satışı durdurularak Türkiye'ye getirildi. Ankara Vakıf Eserleri Müzesi'nde sergilenen çini, kısa süre sonra çalındığı yer olan Adana Seyhan Ulu Camii'ne gönderilecek.
9.12.2022 Gündem
Yurt dışına kaçırılan karo çini, 19 yıl sonra Türkiye'de
Yurt dışına kaçırılan karo çini, 19 yıl sonra Türkiye'de Anadolu'nun nadir örneklerinden olan ve 2003'te yurt dışına kaçırılan, 16'ncı yüzyıl eseri karo çini, Londra'daki Bonhams Müzayede Evi'nde satışı durdurularak Türkiye'ye getirildi. Ankara Vakıf Eserleri Müzesi'nde sergilenen çini, kısa süre sonra çalındığı yer olan Adana Seyhan Ulu Camii'ne gönderilecek.
9.12.2022 Yaşam
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor." dedi.
8.12.2022 Gündem
VGM burs başvurusu nasıl yapılır, 2023 VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları sorgulama ve başvuru yapma ekranı!
VGM burs başvurusu nasıl yapılır, 2023 VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları sorgulama ve başvuru yapma ekranı! Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru işlemleri 21 Kasım’da başladı, 30 Kasım’da sona erecek. Başvuru işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, sonuç duyurusunu beklerken henüz başvuru yapmayan öğrenciler ise VGM burs başvurusu hakkında araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki, VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM bursu ne kadar?
26.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kritik görev
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kritik görev Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
31.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vakıflar genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.