İlköğretim

İlköğretim

Son dakika ilköğretim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilköğretim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilköğretim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlköğretim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilköğretim gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.929 ilköğretim haberi bulunmuştur. Tüm ilköğretim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zeydan Karalar makamını minik Ata Ergül’e teslim etti! Eğlence kompleksi istedi
Zeydan Karalar makamını minik Ata Ergül’e teslim etti! Eğlence kompleksi istedi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törenin ardından belediye binasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Cebesoy İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Ata Kemal Ergül’e teslim etti.
23.04.2024 Adana
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları Bursluluk sınavı giriş belgeleri MEB tarafından erişime açıldı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım devam ederken sınav giriş belgesinin nasıl ve nereden alındığı, İOKBS bursunun ne kadar olduğu ile kaç soru sorulacağına dair detaylar da gündeme geldi. İşte bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları ile Bursluluk sınavı ne zaman, sorusunun yanıtı…
18.04.2024 Yaşam
Bursluluk sınavında kaç soru var? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?
Bursluluk sınavında kaç soru var? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir? Bursluluk sınavı 21 Nisan Pazar Günü yapılacak. İOKBS için öğrenciler hazırlıklarına devam ederken bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekiyor, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Bursluluk sınavında kaç soru var? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?
17.04.2024 Yaşam
Bursululuk sınavı ne zaman 2024? İOKBS giriş yerleri sorgulama 2024: Giriş belgesi nasıl alınır MEB 2024?
Bursululuk sınavı ne zaman 2024? İOKBS giriş yerleri sorgulama 2024: Giriş belgesi nasıl alınır MEB 2024? Bursluluk sınavı giriş belgesi sorgulama 2024 için sorgulamalar yoğunlaştı. Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl ve nereden alınır 2024? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen bursluluk sınavı giriş belgesinin nasıl ve nereden alınacağına dair araştırmalar arttı. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı sınava başvurular, 1 Mart tarihinde sona erdi. Sınava başvuruda bulunan adaylar, giriş belgesi için araştırma yapıyor. Peki, 2024 MEB Bursluluk sınavı giriş belgesi yayınlandı mı? İOKBS Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır 2024? Meb.gov.tr üzerinden bursluluk sınavı nereden alınır? İşte bursluluk sınavı giriş belgesi alma ile ilgili detaylar…
16.04.2024 Yaşam
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur?
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur? 2024 Öğretmen atamaları için gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. MEB tarafından açıklanacak olan atama takvimine ilişkin detayların toplantıda belli olacağı konuşuluyor. Söz konusu gelişmelerin ardından 2024 öğretmen atama takvimi belli oldu mu, öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı, öğretmen atamaları branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Sorularına tek tek yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri...
Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri... 31 Mart 2024 yerel seçimleri geride kaldı. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yerel yöneticiler bu seçimle 5 yıl görevlerine devam edecek. En çok merak edilen illerin başında Edirne geliyor. Edirne Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini hangi partilerin kazandığı oldu. CHP ve AK Parti'nin başa baş gittiği şehirde Edirne Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li Filiz Gencan Akın kazandı. Peki Edirne ilçe belediyelerini hangi partiler ve isimler kazandı?
3.04.2024 Gündem
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Liderlerin yerel seçimde nerede oy kullanacakları belli oldu
Liderlerin yerel seçimde nerede oy kullanacakları belli oldu Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanırken siyasi liderlerin ve adayların nerede oy kullanacakları belli oldu.
26.03.2024 Gündem
Okulda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı! 'Çök, kapan, tutun'
Okulda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı! 'Çök, kapan, tutun' Adana'nın Kozan ilçesinde deprem haftası nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından 100. Yıl Şehit Serkan Ağca İlköğretim Okulunda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
11.03.2024 Adana
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı?
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı? 2024 öğretmen atamaları branş ve kadro dağılımı beklenirken, öğretmen atama takvimi için bekleyiş sürüyor. Bakan Yusuf Tekin, olabilecek en yüksek oranda öğretmen atamasının müjde geçtiğimiz haftalarda vermişti. Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi gibi farklı branşlarda atama bekleyen öğretmenler, yeni öğretmen ataması ne zaman olacak? Sorusuna yanıt arıyor. Pek, öğretmen ataması 2024 ne zaman?
7.03.2024 Gündem
Kar yağmayan Kozan'a suni kar getirildi! Öğrenciler doyasıya eğlendi
Kar yağmayan Kozan'a suni kar getirildi! Öğrenciler doyasıya eğlendi Adana'da kuzey ilçelere kar yağarken, kar yağmayan Kozan'a ise suni kar getirildi.
6.03.2024 Adana
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı? DİKAB Öğretmenliği Son 3 yılda toplamda 6.657 kontenjan alarak en yüksek kontenjan alan dördüncü bölüm. En düşük 2022 KPSS atama puanı 78,75. Peki, DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu.
27.02.2024 Gündem
Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitiyor 2024? Bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılır 2024?
Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitiyor 2024? Bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılır 2024? Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) başvuru süreci açıklandı. Bursluluk sınavı için başvurular 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilir. Sınava http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden başvurulabilir. Bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 günü saat 10.00'da yapılacak. Peki, Bursluluk sınavı başvuru nasıl yapılır 2024, bursluluk sınavı başvuru şartları nelerdir? İşte MEB İOKBS başvuru ekranı…
17.02.2024 Gündem
Akıllı Ulaşım Yarışması’nda başvurular devam ediyor
Akıllı Ulaşım Yarışması’nda başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında İGA İstanbul Havalimanı yürütücülüğünde düzenlenen “Akıllı Ulaşım Yarışması”na başvurular devam ediyor.
16.02.2024 Yaşam
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, gastronominin Nobel ödüllü şefi Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği dağıttı.
6.02.2024 Gündem
Bursluluk sınavı başvurusu başladı mı? 2024 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman?
Bursluluk sınavı başvurusu başladı mı? 2024 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru ve sınav tarihlerini açıkladı. Bursluluk sınavı; 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri düzeyinde uygulanmaktadır. Peki, "Bursluluk sınavı başvurusu başladı mı? 2024 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman?" İşte detaylar...
4.02.2024 Gündem
İlknur Kovaç Bayraktar kimdir? AK Parti Bayrampaşa Belediye başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli?
İlknur Kovaç Bayraktar kimdir? AK Parti Bayrampaşa Belediye başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli? İlknur Kovaç Bayraktar Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı oldu. Hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi sorgulanmaya başlandı. 1979 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Kovaç, lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi Hukuk bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Uygulamalı Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Meslek hayatına avukat olarak başlayan siyasi isim, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nda aktif olarak görev almaya başladı. Peki, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç kimdir, kaç, yaşında, nereli?
20.01.2024 Gündem
Karne tebrik mesajları 2024 ile toruna başarı övgü ve karne tebrik sözleri! İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna kısa karne mesajları güzel sözler!
Karne tebrik mesajları 2024 ile toruna başarı övgü ve karne tebrik sözleri! İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna kısa karne mesajları güzel sözler! Karne tebrik mesajları 2024 araştırmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, karne alarak sömestr tatiline girecek. Karnesini alan öğrenciler için tebrik mesajı yayınlamak veya göndermek isteyenler ise resimli karne tebrik mesajları için arama motorlarına yöneldi. Biz de İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna ve toruna karne mesajları derledik. İşte karne günü mesajları ile başarı, övgü ve karne tebrik sözleri…
19.01.2024 Gündem
AK Parti Trabzon belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç kimdir, nereli, kaç yaşında?
AK Parti Trabzon belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç kimdir, nereli, kaç yaşında? AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı kim oldu, 2024 Trabzon AK Parti Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç kimdir? AK Parti Trabzon Belediye Başkanı adayı belli oldu. ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki, AK Parti Trabzon Belediye Başkanı adayı Ahmet Metin Genç kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
Cuma günü karneler saat kaçta alınacak 2024? 1. dönem karneleri ne zaman verilecek? Sabahçı öğlenci karne saatleri
Cuma günü karneler saat kaçta alınacak 2024? 1. dönem karneleri ne zaman verilecek? Sabahçı öğlenci karne saatleri Karneler saat kaçta verilecek, 1. Dönem karneleri ne zaman verilecek? İlk dönemin sonu geliyor. Karnelerin alınmasıyla yarıyıl tatili başlayacak. Yaklaşık 19 milyon öğrenci tatilin keyfini çıkaracak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
17.01.2024 Eğitim
İnsanlık yararına teknoloji yarışması
İnsanlık yararına teknoloji yarışması Teknolojinin toplumsal açıdan yararlı uygulamalarla insanlığa hizmet etmesinin kritik öneme sahip olduğu günümüzde özgün projelerin yarışacağı İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması için başvurular başladı.
10.01.2024 Bilim ve Teknoloji
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Öğrenciler için ilköğretim noktasında karmaşık gelen konular içerisinde kesirler yer alır. Ancak bir kere öğrenildiği zaman aslında bakılsa kolay şekilde yapılan bir çözüme sahiptir. Bu doğrultuda pay ve paydadan oluşan kesirler, toplama ve çıkarma ile bölme veya çarpma üzerinden işlem imkanı vermektedir. Günümüzde birçok farklı sınavda ya da testlerde çıkan konular arasında yer alır. Bu bağlamda 5. sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında kesir konuları öğretilmektedir.
26.12.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

İlköğretim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilköğretim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.