İlk İftar

İlk İftar

Son dakika ilk iftar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilk iftar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilk iftar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlk İftar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilk iftar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.357 ilk iftar haberi bulunmuştur. Tüm ilk iftar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana Seyhan'da ilk iftar sofrası kuruldu
Adana Seyhan'da ilk iftar sofrası kuruldu Seyhan Belediyesi'nin ilk iftar sofrası Pınar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda kuruldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ramazan boyunca 16 noktada iftar yemeğinin planlandığını belirterek, " Ramazan ayı birlik ve beraberliktir, paylaşmaktır, berekettir. Aşımız, paylaştıkça bereketlenir " dedi.
14.03.2024 Adana
Seyhan’da 16 ayrı noktada iftar sofrası! "Aşımız, paylaştıkça bereketlenir"
Seyhan’da 16 ayrı noktada iftar sofrası! "Aşımız, paylaştıkça bereketlenir" Seyhan Belediyesi’nin ilk iftar sofrası Pınar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda kuruldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ramazan boyunca 16 noktada iftar yemeğinin planlandığını belirterek, “Ramazan ayı birlik ve beraberliktir, paylaşmaktır, berekettir. Aşımız, paylaştıkça bereketlenir ” dedi.
12.03.2024 Adana
Ramazan ayının ilk iftar menüsü: Bugün iftar sofrasında çorbası, yemeği ve tatlısı var! (iftara ne pişirsem - 1)
Ramazan ayının ilk iftar menüsü: Bugün iftar sofrasında çorbası, yemeği ve tatlısı var! (iftara ne pişirsem - 1) Ramazan ayının ilk iftar sofrası bu akşam kurulacak. Sofrayı zenginleştirecek tarif arayışları da başladı. Orucun ilk günü, oruç tutanlar için oldukça önemlidir ve yemekler de özenle seçilir. İşte derlediğimi Ramazan'ın ilk iftar menüsü...
11.03.2024 Gündem
İlk iftar yapıldı Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapıldı
İlk iftar yapıldı Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapıldı Japonya'nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaşayan yüzlerce Müslüman geleneksel iftar programında oruç açarken, etkinlik İslam dinini merak eden Japonlardan da yoğun ilgi gördü.
11.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk iftarı şehit aileleri ile yapacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk iftarı şehit aileleri ile yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarını şehit aileleri ile yapacak.
11.03.2024 Gündem
Kemalpaşa deseniz değil, şekerpare deseniz değil! İlk iftarda yapılacak Baba Tatlısı tadından yenmiyor!
Kemalpaşa deseniz değil, şekerpare deseniz değil! İlk iftarda yapılacak Baba Tatlısı tadından yenmiyor! Ramazan ayının ilk iftarı bu akşam açılıyor. İftarda yapılacak tatlılar arasında öyle bir tatlı var ki pek çok şerbetli tatlıya benziyor ancak birçok yönü onlardan ayrılıyor. İlk iftar için davet verdiyeseniz şahane bir mutlu sona hazır olun. Mesela çoğu tatlıda hamur için şerbet pişiriliyor ancak baba tatlısı için bu söz konusu bile değil. İşte Ramazan'ın ilk iftarı için kan şekerinizi dengeleyecek baba tatlısı tarifi...
23.03.2023 Gündem
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri Ramazan 2023 bu akşam ilk sahurla başlıyor. Bu gece kalkılacak sahur sonrası yarın ilk iftar açılacak. Diyanet Ramazan İmsakiyesi ile il il iftar ve sahur vakitleri de takvim de yer aldı. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar ilk sahur kaçta bitiyor sorusuna yanıt aramaya başladı. İlk imsaki 22 Mart Çarşamba gecesini 23 Mart Perşembe'ye bağlayan gece 04:33'te Türkiye'nin en doğusunda Iğdır'da kapatılacak. Yine Türkiye'de ilk iftar 18:25 Iğdır'da açılacak. Ramazan ayında son imsaki Çanakkale'de 05:43'te kapatılacak. Türkiye'de en son iftar açan şehir Çanakkale ve Edirne olacak. Türkiye'de ilk orucu en uzun şehir Sinop olurken en kısa oruç Şanlıurfa, Adana, Hatay, Kilis ve Mersin'de tutulacak.
22.03.2023 Gündem
İşte il il Ramazan imsakiyesi! En uzun orucun tutulacağı il
İşte il il Ramazan imsakiyesi! En uzun orucun tutulacağı il Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan Ramazan'ın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.
22.03.2023 Gündem
İlk sahur ne zaman? İlk sahur 2023 hangi gün, saat kaçta başlıyor, Ramazan ayında ilk sahura ne zaman kalkılacak?
İlk sahur ne zaman? İlk sahur 2023 hangi gün, saat kaçta başlıyor, Ramazan ayında ilk sahura ne zaman kalkılacak? Ramazan ayı geldi, çattı. Oruç ibadeti yerine getirilecek olanlar için İmsakiye 2023 takvimi ile il il sahur ve iftar saatleri belli oldu. Diyanet İşleri'nin yayınladığı imsakiye 2023 takvimine göre Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başlıyor. Peki, İmsakiye ile ilk sahur vakti ne zaman, ilk iftar vakti saat kaçta? İlk sahur hangi gün ve kaçta? Sorularına yanıt aranıyor. İşte il il imsakiye ve sahur, imsak, iftar saatleri…
22.03.2023 Ramazan
2023 Ramazan ayı Mart'ın kaçında? Ramazan ne zaman başlıyor, ilk gün iftar ve sahur saat kaçta?
2023 Ramazan ayı Mart'ın kaçında? Ramazan ne zaman başlıyor, ilk gün iftar ve sahur saat kaçta? 2023 Ramazan ayı Mart'ın kaçında sorusunun yanıtı merak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan'da oruç tutmanın öneminin büyük olduğunu bilen müslümanlar, bu önemli günleri ibadetle geçirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Ramazan imsakiyesini yayınladı. İl il sahur ve iftar vakitleri belli oldu. Mart ayında başlayacak mübarek Ramazan ayı 21 Nisan'da sona erecek. Peki Ramazan ne zaman başlıyor, ilk gün iftar ve sahur saat kaçta?
21.03.2023 Gündem
2023 Ramazan ilk iftar saati kaçta? 23 Mart Perşembe 2023 ezan saatleri...
2023 Ramazan ilk iftar saati kaçta? 23 Mart Perşembe 2023 ezan saatleri... 23 Mart 2023 Perşembe akşam ezanı saati kaçta sorusunun yanıtı merak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan'ı sabırsızlıkla bekleyenler ilk iftar ve ilk sahur saatini de araştırmaya başladı. Hilalin görünmesiyle başlayacak olan Ramazan orucu, İslam'ın şartları arasında yer alıyor. Peki 2023 Ramazan'ın ilk iftarı saat kaçta? İşte 23 Mart 2023 Perşembe ezan saatleri...
19.02.2023 Gündem
Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var...
Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var... Oruç Baba Türbesi'ne ziyaretler şimdiden başladı. Türbeyi ziyarete gelenler, elindeki sirkeleri önce dağıttı. İstanbul'un çeşitli yerlerinden türbeyi ziyarete gelenlerin arasında, şehir dışından gelenler de vardı. Alanya'dan geldiğini dile getiren Jale Özen "Alanya'dan geldim. 09.30'dan beri bekliyorum. Ezan okununca ekmeğime sirke döküp orucumu açacağım. İftar saatine kadar buradayım. Orucumu açıp öyle evime gideceğim" dedi.
2.04.2022 Gündem
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü!
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü! Ramazan ayının ilk iftar menüsü! Arda Türkmen hazırladı. Geleneksel lezzetlerden oluşan bir iftar menüsü kurmak istiyor iftarda ne yesek, İftara ne pişirsem diyorsanız Arda Türkmen 2022’nin il iftarı için hem kolay hem de pratik nefis bir ramazan iftar menüsü hazırladı. Kanal D'nın sevilen programı Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda Arda Türkmen ilk iftar menüsünde, sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tariflerini izleyenleri ile paylaştı. İşte ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere Arda Türkmen’den iftar yemeği menüsü ve sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tarifleri!
2.04.2022 Ramazan
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati! Dünya çapında milyarlarca müslüman İslam'ın en hayırlı ayı Ramazan ayını idrak ediyor. Hicri takvimin 9. ayı olan Ramazan, oruç tutma ayıdır ve mübarek aylardan biridir. Ramazan ayında oruç tutmanın yanı sıra insanlar dua, tefekkür ve yardım ile geçirirler. Ramazan ayının ilk orucunu geride bırakırken pek çok kişi de İstanbul, İzmir ve Ankara iftar vakitlerini merak ediyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati! Müslümanların huzur, manevi şifa buldukları, iradelerini ve nefislerini terbiye ettikleri mübarek Ramazan ayının ilk günü geride kalmak üzere. Bu manevi iklimden en iyi şekilde faydalanmak için tüm müslümanlar oruçlarını tutuyor ve ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ramazan ayının ilk orucunu açmak için hazırlıklar yapılırken iftar saatleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? İstanbul’da iftar saat kaçta? İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
Ramazan imsakiyesi 2022 iftar saatleri! İlk iftar saati ve sahur vakti ne zaman, ezan kaçta okunuyor? İmsakiye 2022!
Ramazan imsakiyesi 2022 iftar saatleri! İlk iftar saati ve sahur vakti ne zaman, ezan kaçta okunuyor? İmsakiye 2022! İftar saati ve sahur vakti 2022 Ramazan imsakiyesi ile sorgulanabiliyor. On bir ayın sultanı için heyecan dorukta. Ramazan orucu ibadetini yerine getirecek vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 30 günlük 2022 İmsakiye takvimine göre iftar vakti ve sahur saatini öğrenmeye çalışıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Konya, Kayseri, Balıkesir, Gaziantep, Trabzon, Şanlıurfa, Adana başta olmak üzere Türkiye’deki tüm iller iftar vakti haberimizde mevcut. Peki, İmsakiye ile 2022 iftar saati kaçta, ezan kaçta okunuyor? İşte 2022  iftar saatleri…
1.04.2022 Ramazan Haberleri
İlk sahur bugün mü? İlk sahur ne zaman 2022, saat kaçta başlıyor ve bitiyor? Ramazan İmsakiyesi ile il il sahur vakitleri!
İlk sahur bugün mü? İlk sahur ne zaman 2022, saat kaçta başlıyor ve bitiyor? Ramazan İmsakiyesi ile il il sahur vakitleri! İlk sahur ne zaman, bugün mü? sorusuna sabahın ilk ışıklarıyla yanıt aranmaya başlandı. Ramazan İmsakiyesi Diyanet tarafından yayınlandı, ilk sahur ve iftar vakitleri belli oldu. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar sahura kalktıktan sonra, niyetlerini edip iftara kadar oruç tutacaklar. İşte Ramazan İmsakiyesi ile il il sahur vakitleri…
1.04.2022 Gündem
Sahura bu gece mi kalkıyoruz? İlk sahur bugün mü, ne zaman? İşte 2022 sahur vakti ve saatleri!
Sahura bu gece mi kalkıyoruz? İlk sahur bugün mü, ne zaman? İşte 2022 sahur vakti ve saatleri! Sahur ne zaman başlıyor, ilk sahura bu gece mi kalkıyoruz? Ramazan ayına girmemize az bir süre kala, ilk oruç ve ilk sahur saatleri sorgulanıyor. İslam'ın beş şartından biri olan Oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar ilk orucun ne zaman tutulacağını, ilk gün sahura ne zaman kalkacaklarını araştırıyor. Peki, Sahura bu gece mi kalkıyoruz? İlk sahur bugün mü, ne zaman kalkacağız? İşte İşte 2022 sahur vakti ve saatleri!
1.04.2022 Ramazan Haberleri
İstanbul iftar saati kaçta, sahura kaçta kalkacağız? İstanbul'da imsak ve sahur vakti ne zaman?
İstanbul iftar saati kaçta, sahura kaçta kalkacağız? İstanbul'da imsak ve sahur vakti ne zaman? İstanbul iftar ve sahur vakti merak ediliyor. İstanbul iftar, imsak ve sahur vakti ne zaman? sorusuna yanıt aranıyor. Ramazan ayı içi geri sayım sürerken, Diyanet İşleri Başkanlığı iftar, imsak ve sahur saatlerini yayımladı. Peki İstanbul’da iftar vakti ne zaman? İstanbul iftar, imsak ve sahur vakti ve saatleri…
31.03.2022 Ramazan Haberleri
Ne zaman oruç tutacağız, oruca hangi gün kalkılıyor? İlk oruca ne zaman kalkılacak, oruç ne zaman başlıyor?
Ne zaman oruç tutacağız, oruca hangi gün kalkılıyor? İlk oruca ne zaman kalkılacak, oruç ne zaman başlıyor? Oruç ne zaman başlıyor, oruca ne zaman kalkılacak? Oruca başlama zamanı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ramazan Bayramına kadar oruç tutacak olan vatandaşlar “Ne zaman oruç tutacağız?” diye soruyor. 3 aylarda recep ve şaban ayının ardından sıra ramazan ayına geldi. İşte Ramazan orucu zamanı ile ilgili merak edilenler…
31.03.2022 Gündem
İlk sahur ne zaman? İlk sahura saat kaçta kalkacağız, ramazan ne zaman başlıyor 2022?
İlk sahur ne zaman? İlk sahura saat kaçta kalkacağız, ramazan ne zaman başlıyor 2022? İlk sahur ne zaman, 2022 ilk sahur saat kaçta? Ramazan ayının ilk sahuru ile ilgili aramalar arttı. On iki ayın sultanı Ramazan ayı, kısa süre içinde idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre oruç ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar, ilk sahura saat kaçta kalacağını sorguluyor. Peki, ramazan ne zaman başlıyor 2022, İlk sahura saat kaçta kalkacağız?
28.03.2022 Ramazan Haberleri
2022 İstanbul imsak vakti! İstanbul’da ilk sahur ve ilk iftar saat kaçta? İlk sahur saati!
2022 İstanbul imsak vakti! İstanbul’da ilk sahur ve ilk iftar saat kaçta? İlk sahur saati! İstanbul ilk sahur ve iftar vakti, Ramazan ayı orucunun başlamasına az bir süre kala Ramazan orucunu idrak edecek olan vatandaşların araştırılıyor. İstanbul’da yaşan Müslümanlar İstanbul’da ilk sahur ne zaman, saat kaçta? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte İstanbul Ramazan İmsakiyesi…
28.03.2022 Ramazan Haberleri
İlk sahur ne zaman 2022, saat kaçta? Ramazan ayının ilk sahur vakti (2022 imsakiye saatleri) Sahura ne zaman kalkıyoruz?
İlk sahur ne zaman 2022, saat kaçta? Ramazan ayının ilk sahur vakti (2022 imsakiye saatleri) Sahura ne zaman kalkıyoruz? İlk sahur ne zaman başlıyor, 2022 ilk sahur saat kaçta? İlk sahur saati ile ilgili aramalar yoğunlaştı. 11 ayın sultanı Ramazan ayı için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imsakiye saatlerini paylaşmasının ardından Sahura ne zaman kalkıyoruz? Sorusuna da yanıt aranmaya başlandı.
26.03.2022 Dini Bilgiler
Orucun ilk günü ne zaman, hangi gün? Orucun ilk günü ezan kaçta okunacak, iftar saat 2022?
Orucun ilk günü ne zaman, hangi gün? Orucun ilk günü ezan kaçta okunacak, iftar saat 2022? “Orucun ilk günü ne zaman 2022?” ve “Orucun ilk günü ezan kaçta okunacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayı heyecanla beklenirken, Ramazan orucu ibadetini yerine getirecek Müslümanların oruç ve iftara yönelik araştırmaları da hız kazandı. Peki, 2022 ilk oruç ne zaman, hangi gün başlıyor? Orucun ilk günü iftar saati ne, ezan kaçta okunacak?
23.03.2022 Ramazan
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti Ülkemizin her bir köşesi birbirinden özel lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Bu lezzetlerin bazıları Ramazan ayında sofraların baş köşesinde kendine yer buluyor. İşte iftar menülerini şenlendirecek 8 Ramazan lezzeti.
3.05.2021 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

İlk İftar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilk iftar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.