Hes Kodu

Hes Kodu

Son dakika HES kodu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HES kodu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HES kodu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hes Kodu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hes kodu gelişmeleri de dahil olmak üzere 552 hes kodu haberi bulunmuştur. Tüm hes kodu haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS ile ilgili son dakika gelişmesi! Öğrenci milyonları kapsıyor! İlk kez olacak
YKS ile ilgili son dakika gelişmesi! Öğrenci milyonları kapsıyor! İlk kez olacak YKS ile ilgili son dakika gelişmesi. Öğrenci milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Milyonlarca gencin kaderini belirleyen YKS, yarın ve pazar günü yapılacak. 2 yıl aradan sonra ilk kez maskesiz girilecek olan YKS’deki bir diğer ilk de baraj puanının kaldırılması. İşte YKS ile ilgili milyonların merak ettiği detaylar...
17.06.2022 Eğitim
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu! Yeni dönem başlıyor, belli oldu, flaş yasak kararı...
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu! Yeni dönem başlıyor, belli oldu, flaş yasak kararı... Hafta içi hafta sonu yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Açıklamalar peş peşe geliyor. Maske kısıtlamasıyla ilgili flaş gelişme. Koronavirüs salgını sürüyor ancak vaka sayılarında yaşanan düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaklaşık 6 hafta sonra Çarşamba günü toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan, yaşanan düşüş sonrası maske zorunluluğu ile ilgili kritik bir karar çıkması bekleniyor. Toplantı öncesi Bakan Koca, "eski normal" mesajı vererek, "'Nerde o eski Ramazanlar!' Ama en azından üç yıl öncekine çok yaklaştık." dedi. Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Zorlamalar ve yaptırımların hayatımızdan yavaş yavaş çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu. Peki, pandemi bitti, endemi mi başlıyor? Maske zorunluluğu kalkacak mı? İşte son dakika haberin detayları...
17.04.2022 Gündem
Maske zorunluluğu kalkıyor mu?  Belli olacak
Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Belli olacak Koronavirüs salgını sürüyor ancak vaka sayılarında yaşanan düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaklaşık 6 hafta sonra Çarşamba günü toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan, yaşanan düşüş sonrası maske zorunluluğu ile ilgili kritik bir karar çıkması bekleniyor.
17.04.2022 Gündem
Bilim Kurulu, 5 haftadır toplanmıyordu! Açıklama geldi
Bilim Kurulu, 5 haftadır toplanmıyordu! Açıklama geldi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, son toplantısını 2 Mart'ta yaptıktan sonra Covid-19 vaka sayılarının düşüş trendine girmesiyle birlikte 5 haftadır toplanmadı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "En son 2 Mart’ta toplandık. Ama şu anda aktif olarak toplanmayı gerektirir ya da karar almayı gerektirir bir durumun olmadığını söyleyebilirim" dedi.
7.04.2022 Gündem
Fenerbahçe Galatasaray biletleri ne zaman satışa çıkacak 2022, saati? Fenerbahçe Galatasaray bilet fiyatları 2022
Fenerbahçe Galatasaray biletleri ne zaman satışa çıkacak 2022, saati? Fenerbahçe Galatasaray bilet fiyatları 2022 Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımının 11 Nisan Pazartesi günü 20.30'da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Galatasaray Nef ile oynayacağı ING Basketbol Süper Ligi maçının bilet satışı 4 Nisan Pazartesi günü başladı. Peki, Fenerbahçe Galatasaray biletleri ne zaman satışa çıkacak 2022? Fenerbahçe Galatasaray bilet fiyatları 2022
5.04.2022 Basketbol
Pandemi raporunun sonuçları açıklandı! Toplumun yüzde 70'i 'şansa' koronaya yakalanmadığını söyledi
Pandemi raporunun sonuçları açıklandı! Toplumun yüzde 70'i 'şansa' koronaya yakalanmadığını söyledi Türkiye’de pandemi ile geçen 2 yılın mercek altına alındığı, ‘Değişen Hayat; Pandemi ve Türkiye 2020-2022’ araştırma raporunun sonuçları açıklandı. Hazırlanan rapora göre toplum, önlemlerle kademeli normalleşme başlasa da salgının bitmediği; mesafe ve maske alışkanlıklarına belirsiz bir süre daha devam edeceği kanısında. Araştırmada ortaya çıkan en önemli verilerden biri, son dönemde esnetilen tedbirlere rağmen insanların virüse karşı önlem almaktan vazgeçmedikleri. Maske kullanmaya ve ellerini sıklıkla yıkamaya devam eden, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayan ve toplu taşıma kullanmayanların oranı yüzde 88’i bulurken hiçbir önlem almıyorum diyenlerin oranı ise sadece yüzde 12’de kalıyor. Toplumun yüzde 70’i Kovid-19’a yakalanmadığını söylüyor. Derin görüşmeler de bu veriyi destekliyor. Hastalığa bugüne dek yakalanmamayı aldığı önlemlerle açıklayanlar olduğu kadar şansla, kaderle açıklayanlar da var.
10.03.2022 Gündem
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi İngiltere ve Danimarka’nın ardından Türkiye’de de Kovid tedbirlerinin gevşetilmesine Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği’nden (KLİMİK) itiraz geldi. KLİMİK Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ‘’Pandeminin bitip bitmediğini belirleyen kurum Dünya Sağlık Örgütü’dür, DSÖ, pandemi bitmedi diyor’’ derken, Antalya’da düzenlenen 22’nci KLİMİK Kongresi’nde konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk, “Ülkelerdeki vaka ve aşılama oranlarına baktığımızda, tedbirlerin gevşetilmesi çok da uygun değil” dedi. Enfeksiyon uzmanlarının ortak görüşü ise ‘’Pandeminin devam etmesi demek, halen olağanüstü enfeksiyon ve ölüm var demektir’’ şeklinde ifade edildi.
10.03.2022 Yaşam
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tüm öğrenciler için geçerli, bu dönem...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tüm öğrenciler için geçerli, bu dönem... MEB'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verilmesi bakanlığın gündeminde mi? Öğrenciler 6 Eylül itibarı ile başlayan yüz yüze eğitim sürecinde yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyordu. Bakan Özer yaptığı açıklamalarda okulların kapatılmayacağına vurgu yapsa da sürekli gelen, 'Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' Sorusuna son noktayı koydu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kovid-19 salgını nedeniyle 1,5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edildiğini belirterek, "İnşallah bu dönemi bir taraftan yüz yüze eğitime devam ederken bir taraftan da 1,5 yıl aranın getirmiş olduğu öğrenme kayıplarını, psikososyal sıkıntıları telafi ederek tamamlayacağız." dedi. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için ise MEB tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ekim ayından itibaren hazırladığı yardımcı kaynakları her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunmayı sürdürüyor. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik hazırlanan yardımcı kaynak paketinde “etkinlik kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, çalışma soruları, beceri temelli testler, merkezî sınava yönelik örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları” yer alıyor.
10.03.2022 Eğitim
ÖSYM duyurdu! Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak?
ÖSYM duyurdu! Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak? ÖSYM duyurdu! Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta HES kodu uygulaması son verilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın Genelgesi ile de HES kodu zorunluluğunun kaldırıldığı belirtilmişti. ÖSYM tarafından sınav başvurularında HES kodu zorunluğu ile ilgili süreç tamamlandı. ÖSYM, bundan sonra uygulanacak sınavlarda Covid 19 pozitif olan adaylarla ilgili önemli bir karar aldı. Peki, Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak? Kovid olanlar sınava nasıl girecek? İşte ÖSYM'nin açıklaması...
9.03.2022 Eğitim
Toplu ulaşımda yeni dönem! HES uygulaması kalktı
Toplu ulaşımda yeni dönem! HES uygulaması kalktı Samsun'da toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu kalktı.
6.03.2022 Gündem
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta...
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta... Çalışan milyonları ilgilendiren flaş karar! İş akdi tazminatsız olarak işveren tarafından feshedilebiliyor. Birçok kişi haberdar değil. Konu hakkıda bilgisi olan çalışanlar ise çok fazla ciddiye almıyor. Ancak çalışanların tazminat hakkını kaybetmesine neden oluyor. Koronavirüs salgınında maske zorunluluğunun bazı alanlarda kaldırılmasının ardından yeniden gündeme geldi. Maske artık iş yerlerinin açık alanlarında kullanılmayacak. Sosyal mesafenin uygulanması ve uygun havalandırma koşullarının varlığı halinde kapalı alanlarda da maske zorunlu değil. Bundan sonraki süreçte işyerlerinde maske kullanımının bir zorunluluk olarak değil, iş sağlığı ve güvenliği tedbiri olarak görmesi gerekiyor. İşyerlerinde nerelerde maske kullanımının zorunlu olacağının iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından belirlenmesi gerekiyor. Belirlenen yerlerde maske kullanmayan çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği tedbirine uymamış olacak. Bu tedbirlere uymadığı tespit edilen ve uyarılara rağmen buna uymamayı sürdüren çalışanın da iş sözleşmesi işveren tarafından tazminatsız olarak feshedilebilecek.
6.03.2022 Çalışma Hayatı
ÖSYM’den HES kodu açıklaması! Sınav başvurularında Hes kodu istenecek mi?
ÖSYM’den HES kodu açıklaması! Sınav başvurularında Hes kodu istenecek mi? HES kodu uygulaması ile ilgili ÖSYM’den açıklama geldi! İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kaldırılan HES kodu uygulaması, ÖSYM sınav başvurularında sistemde halen gözüküyor. Sınav başvurularında HES kodunun istenmesi karışıklığa neden olunca ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav başvurularında zorunlu olan HES kodunun Aday İşlemleri Sisteminden kaldırılmasıyla ilgili gerekli güncelleme işlemlerini tamamlamak üzere olduklarını duyurdu.
5.03.2022 Eğitim
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı!
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı! Okul, hastane, sinema ve tiyatro gibi sosyal mesafenin sağlanamadığı alanlar ile toplu ulaşım araçlarında maske zorunluluğu devam edecek. AVM, tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarını kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulaması yapılması uygulaması da 3 Mart itibarıyla sona erdi.
5.03.2022 Gündem
Salgında bireysel koruma tedbirlerini almaya devam edilmeli!
Salgında bireysel koruma tedbirlerini almaya devam edilmeli! COVID-19 salgının henüz bitmediğine ve aşılama oranlarının da halen yeterli seviyeye gelmediğine dikkat çeken TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Onur Turan, “Vatandaşlar bireysel koruma tedbirlerini almaya devam etsin” dedi.
4.03.2022 Sağlık
TCDD'den HES Kodu açıklaması
TCDD'den HES Kodu açıklaması TCDD tarafından HES Kodu açıklaması geldi. TCDD yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda trenlerimize bilet alırken ve binerken yapılan HES Kodu sorgulaması 3 Mart 2022 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır" dendi.
4.03.2022 Ekonomi
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı duyurdu! Koronavirüs ile ilgili yeni genelge yayınlandı! Son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar genelgeyle birlikte hayata geçti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgının etkisinin azalması nedeniyle maske, PCR testi ve HES kodu uygulamasının kaldırılması tavsiyesinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle birlikte uygulamalara son verildi. Ancak akıllarda pek çok soru var. Özellikle uçuşlarda ve maçlarda aşı zorunluluğunun olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin detayları…
4.03.2022 Gündem
Türk Hava Yolları (THY) duyurdu! PCR testi ve HES kodu uygulaması kaldırıldı
Türk Hava Yolları (THY) duyurdu! PCR testi ve HES kodu uygulaması kaldırıldı Türk Hava Yolları (THY), iç hat uçuşlarında negatif PCR test ve tüm uçuşlarda HES kodu uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.  
4.03.2022 Gündem
Maskesiz döneme geçiş için aceleci olmayın
Maskesiz döneme geçiş için aceleci olmayın Dünyayı 2 yılı aşkın süredir etkisi altına alan ve bulaş riski nedeniyle hayatımızda önemli değişikliklere neden olan Covid-19’da yeni bir döneme girildi. Açık havada maske zorunluluğu kalkarken, HES kodu da kaldırıldı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülay Kılıç, "Kalabalık ve kapalı ortamlarda mesafeyi ayarlamanın zorluğu ve havalandırma konusunda emin olamayacağımız durumlarda maske alışkanlığımızı sürdürmeye devam edelim. Pandemi tamamen bitmeden maskeleri hayatımızdan çıkarmayalım” dedi.
4.03.2022 Sağlık
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı duyurdu! Yeni Koronavirüs Genelgesi yayınladı! Bilim Kurulu’nun aldığı kararların bulunduğu yeni genelgede, Sağlık Bakanlığı’nın önerileriyle bazı uygulama ve tedbirlerin kaldırıldığı bildirildi. Bu uyglamalar aradında HES kodu zorunluluğu da bulunuyor. Peki, Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlandı! Bilim Kurulu’nda alınan yeni kararlar uygulamaya geçti! Koronavirüsün başından itibaren alınan ve sıkı bir şekilde denetlenen başta maske olmak üzere, HES kodu ve PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin genelde yayınlandı. Peki, PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir?
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir? İçişleri Bakanlığı yeni genelgeyi yayımladı. Maskenin nerede takılıp nerede takılmayacağı, HES kodunun kaldırılmasına ilişkin detaylar, PCR testinin hangi durumlarda kaldırıldığına yönelik merak edilenler genelgeyle birlikte netleşti. İşte İçişleri Bakanlığı genelgesi…
4.03.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 81 ile genelge gönderildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 81 ile genelge gönderildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan genelge valiliklere gönderildi.
4.03.2022 Gündem
Maçlarda aşı zorunluluğu ve PCR testi kalktı mı? Maçlarda HES kodu kalktı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu ve PCR testi kalktı mı? Maçlarda HES kodu kalktı mı? Maçlarda PCR testi kalktı mı, maçlarda HES kodu kalktı mı? TFF, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda müsabakalarda yeni düzenlemelerin getirildiğini duyurdu. Peki, maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı?
3.03.2022 Gündem
12 yaş altı maçlara girebilir mi, maça girebilir mi 2022? 12 yaş altı stadyuma girebilir mi?
12 yaş altı maçlara girebilir mi, maça girebilir mi 2022? 12 yaş altı stadyuma girebilir mi? 12 yaş altı maça girebilir mi, 12 yaş altı stadyuma girebilir mi? Maçlarda HES kodu uygulamasına son verildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu, müsabakalara HES Kodu sorgulaması yapılmadan seyirci alınacağını duyurdu. Türkiye Futbol Federasyonu aynı zamanda stadyumlarda uygulanmakta olan 12 yaş sınırının kaldırıldığını da açıkladı. İşte 12 yaş altı maç yasağına yönelik TFF açıklaması…
3.03.2022 Gündem
Müzik yasağı kalktı mı 2022, kalkıyor mu? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan “müzik yasağı” açıklaması!
Müzik yasağı kalktı mı 2022, kalkıyor mu? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan “müzik yasağı” açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kutulu Toplantısı sonrası maske ve HES kodu zorunluluğunun kaldırıldığını duyurmasının ardından müzik yasağının akıbeti merak ediliyordu. 24:00'ten sonra başlayan müzik yasağına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Peki, müzik yasağı kalkıyor mu, ne zaman?
3.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hes Kodu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hes kodu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.