Hemşire

Hemşire

Son dakika hemşire haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hemşire ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hemşire haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hemşire

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hemşire gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.567 hemşire haberi bulunmuştur. Tüm hemşire haberleri aşağıda listelenmiştir.
Teleferik'te korku dolu anları kayıt altına alan anne- kız konuştu
Teleferik'te korku dolu anları kayıt altına alan anne- kız konuştu Antalya'da teleferik kazasında 5,5 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan hemşire Rabia Küçük (51) ile üniversitesi öğrencisi kızı Nur Çeken (19), yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Ölümle burun buruna 5,5 saat geçirdiklerini söyleyen Rabia Küçük, "Bir daha ayağımı yerden kesen hiçbir şeye binmem" dedi. Video çekerken kaza anını kaydeden Nur Çeken ise birden sarsılmaya başladıklarını ve çok korktuğunu söyledi.
15.04.2024 Gündem
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı Konya'da fizyoterapist Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumu fark eden rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle soruşturma başlatılıp, dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplam 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istedi.
11.04.2024 Gündem
3 yıl önce Deniz su parkında boğulmuştu! Acı gerçek gün yüzüne çıktı
3 yıl önce Deniz su parkında boğulmuştu! Acı gerçek gün yüzüne çıktı Adana’da 3 yıl önce 35 santimetrelik havuzda boğulan Deniz’in ailesi adalet isterken, baba Yusuf Karslı, "Havuzun ruhsatının olmadığını, aslında orada havuz olmadığını, kaçak yapı olduğunu, mekanik sistemlerin yanlış olduğunu, elektronik sistemlerin yanlış olduğunu öğrendik" dedi.
11.04.2024 Adana
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ve erkek hemşirenin cinsel saldırısına uğrayan 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C.'nin (63) yakınları, hastaneye 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, 600 bin TL tazminat ödenmesini hükmederken, aile istinafa başvurdu. İstinaf başvuruyu reddetti ancak hakimlerden 1'i karara şerh koyup, 1 milyon TL ödenmesini istedi. Aile, kararı Danıştay'a taşıdı.
18.03.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi
Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Konya mitinginde yaptığı konuşmada, "Konya'da yeni sağlık yatırımlarına devam ediyoruz. 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesini Konya'mızda yapıyoruz. İkinci müjdemiz de bin yatak kapasiteli şehir hastanesi konseptinde inşa edeceğimiz yeni hastane" dedi.
17.03.2024 Gündem
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş Ankara'da, müvekkili emekli hemşire Ayşe Ç.'nin 2 çocuğu için eski eşinin ödediği 400 lira nafakayı 9 yıl boyunca aldığı suçlamasıyla avukat Hasan C.'ye, 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan dava açıldı. Avukata, pişman olması ve sabıkası bulunmaması indirim nedeni sayılarak 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
2.03.2024 Gündem
Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alınacak! İşte alım şartları ve detaylar...
Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alınacak! İşte alım şartları ve detaylar... Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 8 bin işçi alımı yapacak. Bakan Koca'dan da alımlarla ilgili bir açıklama geldi.
23.02.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı açıkladı! 27 bin sözleşmeli personel alınacak
Sağlık Bakanlığı açıkladı! 27 bin sözleşmeli personel alınacak Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre; 27 bin sözleşmeli personel alacağını duyurdu.
20.02.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Koca: Hastanelerdeki yoğunluk geride kaldı, normale döndük
Bakan Koca: Hastanelerdeki yoğunluk geride kaldı, normale döndük Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerin yoğun bakım servislerindeki yoğunluğun geride kaldığını belirterek "Normale döndüğümüzü söyleyebilirim" dedi. Koca, yeni alınacak 35 bin sağlık personeli ile ilgili takvimin başladığını da ifade ederken "Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz" açıklamasını yaptı.
13.02.2024 Gündem
Narkozun etkisi geçmeden hastaneden firar etmeye çalıştı! Ameliyat kıyafeti ve drenlerle yakalandı
Narkozun etkisi geçmeden hastaneden firar etmeye çalıştı! Ameliyat kıyafeti ve drenlerle yakalandı Şişli’de özel bir hastanede estetik ameliyatı olan yabancı uyruklu bir kadın, iddiaya göre masrafları ödememek için kaçmaya çalıştı. Narkozun etkisinde olduğu söylenen ve üstünde hem ameliyat kıyafeti hem de drenler olan kadın; doktor, hemşire ve çalışanlar tarafından son anda durduruldu. İlginç anlar kameralara yansıdı.
8.02.2024 Gündem
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak! Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu Depremde eşini kaybeden ve yeni doğan evladına 27 gün sonra DNA testi sonucu kavuşabilen Ayşenur Turan, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan ve Hatay'a geri dönmek isteyen genç kadın, "Ben bütün umudumu kaybetmiştim. Sadece evlatlarımla yaşayabileceğim bir ev istiyorum" dedi.
2.02.2024 Adana
MEB personel alımı 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2024/3 MEB 695 sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı? MEB PERSONEL ALIMI tercih sonuçları
MEB personel alımı 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2024/3 MEB 695 sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı? MEB PERSONEL ALIMI tercih sonuçları KPSS-2024/3 MEB personel alımı tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) farklı branşlarda görevlendirilmek üzere 695 sözleşmeli personel alımı için tercihleri almıştı. KPSS-2024/3 tercih kılavuzuna göre MEB personel alımı 2024 sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, MEB personel alımı 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2024/3 MEB 695 sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı? MEB personel alımı tercih sonuçları sorgulama ekranı...
1.02.2024 Gündem
Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı hemşire alımı olacak mı, hangi branşlarda alım yapılacak?
Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı hemşire alımı olacak mı, hangi branşlarda alım yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yaptığı açıklamada önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığı'na 35 bin yeni personelin atamasının yapılacağını ifade etti. Erdoğan'ın atama açıklaması sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi" diyerek atama detaylarını açıkladı.
27.01.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelini daha kamuya alıyoruz" dedi.
27.01.2024 Gündem
3600 ek gösterge ne zaman verilecek 2024? 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi, torba yasada 3600 ek gösterge var mı?
3600 ek gösterge ne zaman verilecek 2024? 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi, torba yasada 3600 ek gösterge var mı? 6 milyona yakın kamu çalışanının heyecanla beklediği 3600 ek gösterge 2024 Meclis görüşmelerinin başlamasıyla yeniden gündeme geldi. Memurların maaşlarının, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde rol oynayan ek gösterge için vatandaşlar gözlerini Meclis'e çevirdi. 2022 yılında yürürlüğe giren öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polis memurları dahil olmak üzere tüm kamu görevlerinin ek göstergeleri yeniden belirlenmişti. Peki, torba yasada ek gösterge var mı, 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi? İşte ek göstergede son durum…
27.01.2024 Çalışma Hayatı
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı Bahçelievler'de 32 haftalık hamile Mizgin Güçlü kontrol için hastaneye gittiği sırada yolcu minibüsünde doğum yaptı. Minibüsle hastaneye götürülen kadın ile bebeği tedavi altına alındı. Bebeğe Asmin adı verildi. Doğum yapan Mizgin Güçlü, "Minibüste bir anda sancım başlayınca kendimi yere attım. Minibüste bir sürü erkek vardı, ben de onlardan çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerinden tutunarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da zaten bebek geldi" dedi. Baba Murat Güçlü, "Herkes minibüsçüye seslendi hızlansın diye. O da sağ olsun ambulans şoförü gibi sürmeye başladı. Hızlandı ve yoldakilere seslenerek yolu açtı. Tam hastanenin önüne geldiğimizde eşim minibüsün içerisinde doğum yaptı" dedi. Sürücü Hakan Yücel de "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diye konuştu.
27.01.2024 Gündem
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler?
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler? Ateşten Gömlek, Halide Edip Adıvar tarafından kaleme alınan bir romandır. Kurtuluş Savaşı’nı konu alan ilk romandır. Roman kahramanlarından Peyami’nin Cebeci Hastanesi’nde beyninde yer alan kurşunun çıkarılması için beklerken yazdığı anılarından oluşmaktadır. Gerçek yaşanmış olaylara dayanır. 
22.01.2024 Eğitim
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
Resmen duyuruldu! 27 bin sözleşmeli personel alınacak
Resmen duyuruldu! 27 bin sözleşmeli personel alınacak Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.
26.12.2023 Çalışma Hayatı
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’nde elektrik, yakıt, su, gıda ve tıbbi malzemelerin tamamen tükenmesi ve uzman doktor eksikliği nedeniyle ameliyatların durduğunu açıklarken, bölgede minimum düzeyde faaliyet gösteren hastane sayısının 4 olduğunu aktardı.
21.12.2023 Dünya
Emekli ve memura çifte zam müjdesi! Polis, hemşire avukat memur... İşte yeni maaş tablosu
Emekli ve memura çifte zam müjdesi! Polis, hemşire avukat memur... İşte yeni maaş tablosu Emekli ve memur zammı için heyecanlandırın iki büyük zam müjdesi verildi. Emekli ve memur maaş zammı için 2 haftadan az bir zaman kaldı. Yaklaşık 6 milyon memur ve emeklisi enflasyon farkı yanında yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacak. Milyonlar, 'Emekli ve memur maaşı ne kadar olacak' sorusuyla beraber meslek meslek maaş tablolarını araştırıyor. Ocak zammı öncesi Merkez Bankası'nın son piyasa katılımcıları anketini yayımlamasıyla emekli ve memur zammı ile 2024 maaş tabloları netleşti. İşte meslek meslek zamlı maaşlar...
21.12.2023 Emekli
Kamu personeli 2024 maaş çizelgesi: Memur maaşları bir bir hesaplandı! Polis, doktor, öğretmen 2024'te ne kadar maaş alacak? İşte en düşük memur maaşı...
Kamu personeli 2024 maaş çizelgesi: Memur maaşları bir bir hesaplandı! Polis, doktor, öğretmen 2024'te ne kadar maaş alacak? İşte en düşük memur maaşı... Yeni yılda memur maaşlarının belli olmasına kısa süre kaldı. 2024 yılında kamu kurumlarında çalışan memurlar şimdiden maaşlarını hesaplamaya başladı. İçlerinde öğretmen, hemşire, polis, doktor gibi mesleklerde çalışanlar alacakları maaşları farklı zam oranlarına göre hesap ediyor. Aralık ayı enflasyonun belli olmasıyla birlikte memurların alacağı maaşları da şekillenecek. Enflasyon farkına göre kamu personeli 2024 maaş çizelgesi de belli oldu. İşte 2024 memur maaş tablosu....
20.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hemşire ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hemşire haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.