Hayvanları Koruma Kanunu

Hayvanları Koruma Kanunu

Son dakika Hayvanları Koruma Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hayvanları Koruma Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvanları Koruma Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvanları koruma kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 218 hayvanları koruma kanunu haberi bulunmuştur. Tüm hayvanları koruma kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan 'Eros davası' yorumu: Bugüne kadarki en yüksek ceza
Bakan Tunç'tan 'Eros davası' yorumu: Bugüne kadarki en yüksek ceza Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eros isimli kediyi öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen cezanın, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek ceza olduğunu söyledi.
13.03.2024 Gündem
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu Başakşehir'de yılbaşı gecesi eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Duruşmaya katılmak isteyenlerin izdiham oluşturması nedeniyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Sanık Keloğlan'a iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
13.03.2024 Gündem
Ankara Valiliği'nden belediyelere 'sokak hayvanları' talimatı
Ankara Valiliği'nden belediyelere 'sokak hayvanları' talimatı Ankara Valiliği, halk sağlığının ve insanların can güvenliğinin korunması amacıyla sahipsiz hayvanların bakımevlerine alınması ve kısırlaştırılması dahil her türlü tedbirin alınmasına ilişkin belediyelere yazı gönderdi.
21.12.2023 Gündem
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre bölgede 5 ildeki sahipsiz sokak köpeklerin sayısının 99 bin olduğunu belirterek, "Belediyeler, ilçelerindeki hayvanları kırsala, dağlara, çöplüklere atıp çözüm bulduklarını zannediyorlar. Fakat buraya atılan hayvanlar kontrolsüzce üremeye devam etmekte" dedi.
12.12.2023 Gündem
3 kurşunla öldürdüğü arkadaşının kestiği kafasını buzdolabında saklamıştı, ifadesi ortaya çıktı
3 kurşunla öldürdüğü arkadaşının kestiği kafasını buzdolabında saklamıştı, ifadesi ortaya çıktı İnsanı dehşete düşüren olay Bursa'da yaşandı. Eczacı kalfası Serdar Ergun (47) ile ev arkadaşı Murat Kutlu'yu (39) öldürdüğü gerekçesiyle hakkında iki ayrı dava açılan Ahmet Burak Demir (40), Kutlu’ya yönelik eylemi nedeniyle hakim karşısına çıktı. 3 kurşunla vurduğu Kutlu’nun kestiği başını buzdolabında saklayan Demir, kendisini cinayete berber arkadaşı Ersin K.’nin azmettirdiğini öne sürdü. Tabancayı kendisine Kutlu’nun arkadaşı Ersin K.’nin verdiğini söyleyen Demir, “Ersin bana ‘Silahı al, Murat’ı öldür’ dedi. Öldürdüm. Ersin K.’nin de benimle birlikte yargılanmasını istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, Ersin K. hakkında da Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
20.11.2023 Gündem
Bursa'da kan donduran olay! Ev arkadaşını 3 kurşunla öldürdü, kafasını kesip buzdolabında sakladı...
Bursa'da kan donduran olay! Ev arkadaşını 3 kurşunla öldürdü, kafasını kesip buzdolabında sakladı... Dehşete düşüren olay Bursa'da gerçekleşti. Eczacı kalfası Serdar Ergun (47) ile ev arkadaşı Murat Kutlu'yu (39) tabancayla, Kutlu'nun köpeğini ise bıçak ve baltayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Ahmet Burak Demir (40) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, Demir'in Kutlu'yu evinde 3 kurşunla öldürüp, başını vücudundan bıçakla ayırarak buzdolabına koyduğu, balkondaki köpeğini de bıçak ve balta darbeleriyle öldürdüğü belirtildi. Serdar Ergun'u da borcunu ödemek için çağırdığı otomobilinde öldürdüğü belirtilen Demir, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile öldürdüğü köpek için 1200 TL para cezası istemiyle yargılanacak.
19.09.2023 Gündem
İstanbul Valiliğinden 39 ilçeye "sokak köpeklerini toplayın" talimatı
İstanbul Valiliğinden 39 ilçeye "sokak köpeklerini toplayın" talimatı İstanbul Valiliği, 39 ilçede sokak köpeklerinin toplanması talimatını verdi.
20.07.2023 Gündem
İstanbul Valiliğinden sokak hayvanları talimatı
İstanbul Valiliğinden sokak hayvanları talimatı İstanbul Valiliği, kaymakamlıklar, il ve ilçe belediyeleri ile ilçe tarım ve orman müdürlüklerine, sokak hayvanlarının rehabilitasyon merkezlerine götürülmesi, kısırlaştırılarak tedavi edilmesi ve sağlığına kavuştuğunda yeniden alındığı yere bırakılması talimatını verdi.
20.07.2023 Gündem
İneğe içki şişesinde sıvı içiren çiftlik çalışanı tutuklandı
İneğe içki şişesinde sıvı içiren çiftlik çalışanı tutuklandı Mersin’de, ineğe içki şişesinde sıvı verdiği görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşan çiftlik çalışanı B.D., 'Uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla arandığı belirlenip gözaltına alındı. B.D.'ye ayrıca görüntüler üzerine 4 bin 554 lira idari para cezası kesildi.
20.06.2023 Yaşam
Manisa'daki törende ata uygulanan şiddete yönelik yoruma bin 300 lira ceza
Manisa'daki törende ata uygulanan şiddete yönelik yoruma bin 300 lira ceza Manisa'nın 8 Eylül 2022 tarihindeki 100'üncü kurtuluş yıldönümü için yapılan törene getirilen atlardan birinin tokatlanması sırasında çekilen görüntülere, sosyal medyada yorum yapan Yıldıray Dağdeviren, ata şiddet uygulayanın şikayeti üzerine "hakaret" suçundan bin 300 lira adli para cezasına çarptırıldı. Dağdeviren, "Sadece insani duygularımdan kaynaklı bir şekilde yorum yaptım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" diyerek karara itiraz etti.
18.06.2023 Gündem
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı Evcil hayvanlara çip taktırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Şimdiye kadar 647 bin 397 kedi, 457 bin 142 köpek ve 18 gelincik olmak üzere 1 milyon 104 bin 557 ev hayvanı kimliklendirilerek, kayıt altına alındı. Ayrıca 31 Aralık'a kadar yetkili kurumlara beyanname veren evcil hayvan sahipleri de 2023'te ceza uygulanmadan hayvanlarına mikroçip taktırabilecek.
28.12.2022 Gündem
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı arasında sular durulmuyor! 'Onlar da benim çocuğum'
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı arasında sular durulmuyor! 'Onlar da benim çocuğum' Ülkemizde birçok kişi evcil hayvan sahipleniyor. Evcil hayvanın bir aile tarafından evlat edinilmesi ve eşlerin anlaşamayıp boşanma sonrası, evcil hayvanın kimde kalacağı merak konusu oluyor. Son olarak Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı'nın boşanmasının ardından evcil hayvan velayeti gündeme geldi. Sinan Akçıl'ın " Ayrıldım diye ben neden o hayvandan da ayrılmak zorunda kalıyorum ki? En azından hafta sonları benim onları görmem, onlarla vakit geçirmem gerekir diye düşünüyorum." açıklamalarında bulundu. Peki iki tarafta bu konuda anlaşamazsa evcil hayvan kiminle kalıyor? Nasıl bir yol izlenmeli? İşte detaylar...
24.10.2022 Magazin
Petshop vitrinlerinden kedi ve köpekler kaldırıldı
Petshop vitrinlerinden kedi ve köpekler kaldırıldı   Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle petshoplarda bugün itibariyle kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı. Satışlar internet üzerinden ve dükkanlarda bulunan kataloglardan yapılacak.
14.07.2022 Yaşam
Yeni dönem başlıyor! Yasaklanıyor, kedi ve köpekler artık...
Yeni dönem başlıyor! Yasaklanıyor, kedi ve köpekler artık... Kedi ve köpeklerin satışında yeni dönem başlıyor. Artık yasaklanıyor. Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kedi ve köpeklerin mağazalarda sergilenmesi ve satışı yarından itibaren yasaklanıyor. Kedi ve köpekler, sadece çip takılarak internet ya da katalog üzerinden satılabilecek.
13.07.2022 Gündem
Vitrinde kedi- köpek satışında son günler
Vitrinde kedi- köpek satışında son günler Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle pet shoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz 2022'den itibaren yasaklanacak. Bu tarihten sonra evcil hayvan satışları internet üzerinden ve katalog ile yapılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Hüseyin Gökçe Meşe, 14 Temmuz'dan sonra denetimlerin sıklaştırılacağını, yasağa uymayanlara hayvan başına 2 bin 43 lira cezai işlem uygulanacağını söyledi.
30.06.2022 Yaşam
Köpeğini motosikletin arkasına bağlayıp koşturdu! Skandal anlar
Köpeğini motosikletin arkasına bağlayıp koşturdu! Skandal anlar Manisa'nın Salihli ilçesinde, sahibi tarafından bir köpeğin sepetli motosikletin arkasına bağlanıp, koşturularak götürülmesi cep telefonuyla görüntülendi. Jandarma köpeğe el koyup, tedavisi için belediye rehabilitasyon merkezine teslim ederken, sahibi D.K. (50) hakkında adli işlem başlatılmak üzere tutanak tuttu.
10.05.2022 Yaşam
Kedi katiline 2 yıl hapis
Kedi katiline 2 yıl hapis Trabzon'da, 4 ay önce eşine sinirlenip, duvara fırlattığı ‘Scottish Fold’ cinsi 3 aylık yavru kedinin ölümüne neden olan Mahmut E. (36), ‘hayvana eziyet çektirerek öldürme’ suçlamasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında daha önce 'hayvana şiddet uygulamak'tan 1500 TL ceza uygulanan Mahmut E., mahkemede "Kediyi fark etmedim, yastık sanıp, tekmeyle fırlattım” diyerek kendisini savundu.
27.04.2022 Yaşam
İş yerinde ticareti ve evde beslenmesi yasak 17 sincap ele geçirildi
İş yerinde ticareti ve evde beslenmesi yasak 17 sincap ele geçirildi Aydın'da, hayvan satışı yapılan dükkanda, ticareti ve evde beslenmesi yasak olan 17 sincap ele geçirildi. Sincaplardan sağlık durumu iyi olan 4'ü doğaya salındı, 13'ü tedaviye alındı. Dükkan sahibine toplam 23 bin 360 TL ceza kesildi.
28.03.2022 Yaşam
'HAYDİ' ile 31 bin 17 ihbara müdahale edildi
'HAYDİ' ile 31 bin 17 ihbara müdahale edildi Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2020 yılında kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timlerinin çevre, doğa ve hayvanlara yönelik suçlarla etkin mücadele edebilmesi için hayata geçirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulamasını 183 bin 100 kişi indirdi. Uygulama üzerinden şimdiye kadar yapılan 31 bin 17 ihbara müdahale edildi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, 2021 yılında ülke genelinde jandarma bölgesinde HAYDİ üzerinden yapılan 2 bin 468 ihbarın 66'sına müdahale etti.
2.02.2022 Gündem
Tehlike arz eden köpek ırklarıyla ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu
Tehlike arz eden köpek ırklarıyla ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanlığı, Ankara'da 1925, İstanbul’da 4 bin 858, İzmir'de 2 bin 541 olmak üzere, Türkiye genelinde 20 bin 843 tehlike arz eden köpeğin mikroçip uygulanarak kayıt altına alındığını açıkladı.
14.01.2022 Gündem
Tehlike arz eden 6 köpek ırkının kayıt alınmasında süre bitiyor! 15 bin lira para cezası var
Tehlike arz eden 6 köpek ırkının kayıt alınmasında süre bitiyor! 15 bin lira para cezası var Tehlikeli ırk olarak kabul edilen köpeklerin kısırlaştırılıp kayıt altına alınması için verilen süre yarın sona eriyor. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yaklaşık 2 bin 500 köpeğe çip takıldığını belirterek kayıt altına alınmadığı tespit edilen köpeklere el konulacağını, sahibine ise 15 bin lira idari para cezası kesileceğini söyledi. 
13.01.2022 Gündem
Kayıt altına alınan tehlikeli ırk sayısı 12 bin 100'e yükseldi
Kayıt altına alınan tehlikeli ırk sayısı 12 bin 100'e yükseldi Türkiye genelinde dün 5 bin 160 olarak açıklanan kayıt altına alınan tehlike arz eden köpek sayısı, bir günde yüzde yüzün üzerinde artarak, 12 bin 100'e yükseldi.
13.01.2022 Gündem
Yasaklı ırk köpekleri hangileri, yasaklı ırk kaydı nasıl yapılır? 14 Ocak köpek yasağı!
Yasaklı ırk köpekleri hangileri, yasaklı ırk kaydı nasıl yapılır? 14 Ocak köpek yasağı! 6 köpek ırkı için son 2 gün. Yasaklı köpek ırklarının kayıt altına alınması ve kısırlaştırılması için verilen süre 14 Ocak'ta sona eriyor. Kanuna aykırı davrananlara verilecek ceza 15 bin liradan başlıyor. Peki, Yasaklı ırk köpekleri hangileri, yasaklı ırk kaydı nasıl yapılır? İşte 14 Ocak köpek yasağı detayları...
12.01.2022 Gündem
Pitbull besleyenler hakkında flaş açıklama! Bakanlık duyurdu
Pitbull besleyenler hakkında flaş açıklama! Bakanlık duyurdu İçişleri Bakanlığı emniyet ve jandarma bünyesindeki Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimlerince 2020'den bugüne kadar tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren 1964, Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyen 384 kişiye idari para cezası uygulandı.
28.12.2021 Gündem
Büyükada'da vahşet! Soruşturma başlatıldı
Büyükada'da vahşet! Soruşturma başlatıldı Büyükada'da kulakları kesilmiş köpeklerin dövüştürüldüğü görüntüler ortaya çıktı. Paylaşılan görüntülerle ilgili inceleme başlatan ekipler, köpekleri ormanda ağaçlara bağlı halde buldu. Olayla ilgili bir kişi hakkında cezai işlem uygulandı.
26.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvanları koruma kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.