Hayvan Hakları

Hayvan Hakları

Son dakika hayvan hakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvan hakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvan hakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvan Hakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvan hakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 763 hayvan hakları haberi bulunmuştur. Tüm hayvan hakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Vatan TV
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Gündem
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu Başakşehir'de yılbaşı gecesi eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Duruşmaya katılmak isteyenlerin izdiham oluşturması nedeniyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Sanık Keloğlan'a iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
13.03.2024 Gündem
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre bölgede 5 ildeki sahipsiz sokak köpeklerin sayısının 99 bin olduğunu belirterek, "Belediyeler, ilçelerindeki hayvanları kırsala, dağlara, çöplüklere atıp çözüm bulduklarını zannediyorlar. Fakat buraya atılan hayvanlar kontrolsüzce üremeye devam etmekte" dedi.
12.12.2023 Gündem
Kayseri'de "Can dostlarımız" operasyonu: 35 kişi yakalandı
Kayseri'de "Can dostlarımız" operasyonu: 35 kişi yakalandı Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bahisle köpek dövüştüren 37 kişiye 150 bin TL para cezası kesilirken, 8 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Operasyon ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı.
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Yaşam
Dilan Polat ve Engin Polat’ın Avukatı Haydar Enes Çetinkaya kimdir?
Dilan Polat ve Engin Polat’ın Avukatı Haydar Enes Çetinkaya kimdir? Polat çiftinin avukatı Haydar Enes Çetinkaya gözaltına alındı. Gözaltı haberleri ardından Çetinkaya'nın hayatına dair bilgiler merak edildi.  Peki, Polat çiftnin Avukatı Haydar Enes Çetinkaya kimdir?
2.11.2023 Gündem
Pet shop katliamı! "Böyle bir olay hiç yaşamadım"
Pet shop katliamı! "Böyle bir olay hiç yaşamadım" Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir pet shopun önünde beslenen tavşan, ördek ve civcivler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürüldü. Öldürülen tavşanın başı da iş yerinin önüne bırakıldı. İş yeri sahibi Zafer Cengiz, hayvanları öldüren kişilerin bulunmasını istedi.
3.08.2023 Yaşam
Galeria sitesinde yıkımlar durduruldu mu, sitedeki hayvanlar çıkarıldı mı? Diyarbakır Galeria sitesi nerede, kaç yıllık, ne zaman yapıldı?
Galeria sitesinde yıkımlar durduruldu mu, sitedeki hayvanlar çıkarıldı mı? Diyarbakır Galeria sitesi nerede, kaç yıllık, ne zaman yapıldı?  Depremde ağır hasar gören Diyarbakır'daki Galeria Sitesi'nde başlanan yıkım, içeride bir kedinin olduğu tespit edilince durduruldu. Peki, Diyarbakır Galeria Sitesindeki hayvanlar çıkarıldı mı, Diyarbakır Galeria sitesi nerede, hangi mahallede, kaç yıllık, ne zaman yapıldı? 
23.02.2023 Gündem
Sol arka patisi kesik bulunan kediyle ilgili 'büyü' şüphesi
Sol arka patisi kesik bulunan kediyle ilgili 'büyü' şüphesi Osmaniye'de, sol arka patisi kesik halde bulunan sokak kedisi tedaviye alındı. Veteriner hekim Ali Laçinbala, 1 yaşında olduğu tahmin edilen kedinin ayağının keskin cisimle koptuğunu belirterek, "Simetrik şekilde kesilmiş. Bu yaralanmada büyü şüphesi var" dedi.
27.01.2023 Gündem
Antalya'da dehşete düşüren olay! Başı ve kolları olmayan ceset bulundu
Antalya'da dehşete düşüren olay! Başı ve kolları olmayan ceset bulundu Antalya'nın Kepez ilçesindeki ormanda, başı ve kolları olmayan, çıplak erkek cesedi bulundu. Polis, ormanda kayıp baş ve kolları aradı.
19.01.2023 Yaşam
Keseceği boğayı balyozla öldüren sanığa 36 gün sonra tahliye
Keseceği boğayı balyozla öldüren sanığa 36 gün sonra tahliye Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gözlerini bağladığı boğanın başına defalarca balyozla vurup, öldüren ve daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Mustafa Yaprak, 36 gün sonra çıktığı mahkemede tahliye edildi.
3.01.2023 Yaşam
Konya'daki barınak vahşetinin sanıklarına tahliye kararı
Konya'daki barınak vahşetinin sanıklarına tahliye kararı Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, köpeğin kürekle öldürülmesi olayıyla ilgili davada; mahkeme heyeti, köpeğe vurarak öldüren ve haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'ın (28) tahliyesine karar verdi. Duruşma 20 Ocak tarihine ertelendi.
2.01.2023 Gündem
HAYTAP nedir? HAYTAP neden kuruldu, açılımı ne, ne iş yarar?
HAYTAP nedir? HAYTAP neden kuruldu, açılımı ne, ne iş yarar? Türkiye’nin hayvan hakları konusunda kurulmuş, ilk federasyonu olan Haytap Hayvan Hakları hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, HAYTAP nedir? HAYTAP neden kuruldu, açılımı ne, ne iş yarar?
16.11.2022 Gündem
HAYTAP başkanı kimdir? Ahmet Kemal Şenpolat’ın biyografisi…
HAYTAP başkanı kimdir? Ahmet Kemal Şenpolat’ın biyografisi… HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat katıldığı bir TV programı sonrası merak konusu oldu. Peki, HAYTAP başkanı kimdir, hangi okuldan mezun oldu, HAYTAP’ı ne zaman kurdu?
16.11.2022 Gündem
Nilayım adlı köpeğe tecavüz iddiası! Kaşını alarak kurtulmaya çalıştı
Nilayım adlı köpeğe tecavüz iddiası! Kaşını alarak kurtulmaya çalıştı Kağıthane'de 2014 yılında Nilayım adlı köpeğe tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanıp, beraat eden Hamdi Y., kararın Yargıtay tarafından bozulması sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Olayda Hamdi Y., suçtan kurtulmak için ilginç bir yöntem denedi. İşte haberin detayları...
26.10.2022 Yaşam
Hayvanları Koruma Günü mesajları 2022 ve sözleri! Dünya Hayvanları Koruma günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı?
Hayvanları Koruma Günü mesajları 2022 ve sözleri! Dünya Hayvanları Koruma günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı? 4 Ekim dostlarımızın günü olarak tüm dünyada kutlanıyor. Dünyayı diğer canlılarla da paylaştığımızı anlamak, onların yaşam hakkına saygı göstermek, müdahale etmeme konusunda farkındalık kazandırmak için her yıl 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü olarak kutlanıyor. Biz de hayvanları koruma gününe özel Hayvanları Koruma Günü mesajları ve sözleri derledik. Peki, Dünya Hayvanları Koruma günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı? İşte 4 Ekim Dünya Havyan Hakları Günü mesajları ve sözleri…
4.10.2022 Gündem
8 yılda 420 ton mama desteği
8 yılda 420 ton mama desteği Her yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde HAYTAP iş birliği ile sokak hayvanları için mama desteği sağlayan hızlı teslimat sitesi Getir, bu yıl “Patiye El Ver” diyerek 1 milyon kap mama toplamayı hedefliyor.
30.09.2022 Magazin
Bindiği otobüste, çuvala konulmuş kedileri fark edip kurtardı
Bindiği otobüste, çuvala konulmuş kedileri fark edip kurtardı Diyarbakır'da kucağında bebeği ile otobüse binen Şilan Koyuncu (29), bir kadının tuttuğu çuvalın içinde kedilerin olduğunu fark etti. Kadına tepki gösterip, çuvalı alan Koyuncu, 2'si yavru 3 kediyi kurtardı. Kadından şikayetçi olduğunu belirten Koyuncu, "Çuvalı vermeyince, yalan söyleyerek, kendimi dernek başkanı olarak tanıttım. Polis çağırıp, onu içeri attıracağımı söyledim. O zaman korktu ve çuvalı verdi. Sonra kaçma derdine düştü" dedi.
25.08.2022 Yaşam
Havrita kapatıldı mı, Havrita ne demek? Havrita.com uygulaması nedir, açık mı? Karar verildi, açıklama geldi!
Havrita kapatıldı mı, Havrita ne demek? Havrita.com uygulaması nedir, açık mı? Karar verildi, açıklama geldi! Havrita.com kapatıldı mı, Havrita uygulaması açık mı? Hayvanseverler, sokak köpeklerinin yerlerinin tespit edilmesi için kullanılan ve köpekleri hedef gösteren “Havrita” (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin kapatılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Peki, Havrita kapatıldı mı, açık mı? Havrita nedir, ne demek?
23.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Cüce keçisini internetten satmak isterken 'hayvan tacizcisi' oldu
Cüce keçisini internetten satmak isterken 'hayvan tacizcisi' oldu Antalya'da hobi amaçlı baktığı cüce keçileri, aşırı hareketli ve gürültülü olmaları nedeniyle satmak isteyen Bilal Demir (39), yeğeni aracılığıyla yayınladığı internet ilanında 'Hastalarına ve zevk adamlarına cüce keçi ve tekesi' ifadesini kullanınca hayvanseverlerden tepki gördü. 'Keçilerin cinsel istismar amacıyla kiralandığı' şüphesiyle hakkında yapılan şikayet üzerine Demir'in ahırındaki keçiler incelendi. İstismar bulgusuna rastlanmadığına dair hazırlanan tutanakta ise ilan başlığında yazılanın yanlış anlaşıldığı görüşü belirtildi.
9.04.2022 Yaşam
Punk nedir? Uysallar dizisine konu olan Punk hayatı ve Punk kültürü ile ilgili merak edilenler!
Punk nedir? Uysallar dizisine konu olan Punk hayatı ve Punk kültürü ile ilgili merak edilenler! Uysallar dizisi seyirciyle buluştu. Dijital platform dizisi olan Onur Saylak'ın yönettiği, Hakan Günday`ın senaryosunu kaleme aldığı Uysallar dizisi orta yaş bunalımına giren bir mimarın gizli bir punk hayatı yaşamaya başlamasını anlatıyor. Peki, Punk nedir? Uysallar dizisine konu olan Punk hayatı ve Punk kültürü ile ilgili merak edilenler...
4.04.2022 Televizyon
Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusu!
Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusu! Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı, şarkıcı Yıldız Tilbe’nin sokak köpeklerine zehirli et verilmesine yönelik paylaşımına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu.
27.03.2022 Magazin
Mahkeme salonu o sözleri duyunca inanamadı: Üzerine düştüm, iktidarsızım
Mahkeme salonu o sözleri duyunca inanamadı: Üzerine düştüm, iktidarsızım Köpeğe cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan 66 yaşındaki şahıs, çıkarıldığı ilk mahkemede iktidarsız olduğunu savunarak beraatını talep etti.
14.12.2021 Yaşam
Pet shoplarda hayvan satışı 7 ay sonra sona erecek
Pet shoplarda hayvan satışı 7 ay sonra sona erecek Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliğin kabul edilmesiyle Türkiye'de pet shoplarda hayvan satışı yapılması yasaklandı. Pet shop sahiplerine ellerindeki hayvanları satmaları için verilen sürenin ise son 7 ayına gelindi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, "Belki eskisi gibi satışlar olmayacak ama aynı kişiler size katalogdan sunum yapacak. Hatta internetten hayvan seçim olanağınız olacak. Dolayısıyla popülasyonu aşağıya indirmeye yönelik bir madde değişikliği olmadı" dedi. Pet shop sahibi Ufuk Yardım ise bu durumun izdihama yol açacağını ve esnafın zor zamanlar yaşayacağını belirtti. 
10.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hayvan Hakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvan hakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.