Havran

Havran

Son dakika Havran haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Havran ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Havran haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Havran

haberleri sayfasında son dakika yaşanan havran gelişmeleri de dahil olmak üzere 198 havran haberi bulunmuştur. Tüm havran haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balıkesir yerel seçim sonuçları 2024: Balıkesir'de kim önde? Kim kazandı? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Balıkesir'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Balıkesir yerel seçim sonuçları 2024: Balıkesir'de kim önde? Kim kazandı? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Balıkesir'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Balıkesir geldi. Balıkesir yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Balıkesir'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Balıkesir yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde, "Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyon ekranlarından ulu orta dillendirmeye, hatta açıkça ödenmesini istemeye başlamışlar. Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Tabii muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü, kimin kime borçlandığı da tam bir muamma. Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal hesabına dönüştürülmesi gerçekten utanç verici" dedi.
23.02.2024 Gündem
Adra’Fest’te konserler ve etkinlikler ilgiyle izlendi
Adra’Fest’te konserler ve etkinlikler ilgiyle izlendi Balıkesir’de gerçekleşen Adra’Fest’te, bir hafta boyunca dokuz konser ve bir panel gerçekleşti.
25.08.2023 Vitrin
Damak çatlatan lezzet; portakalda kahve
Damak çatlatan lezzet; portakalda kahve Türk damak tadının vazgeçilmezlerinden birisi olan Türk Kahvesi’nin farklı sunumları dikkatleri çekiyor. Balıkesir’in Havran ilçesinde bir lokanta işletmesi müşterilerine Portakal meyvesi içinde Türk Kahvesi sunumu ile büyük beğeni topluyor. Farklı sunumu ve lezzeti ile portakalda kahve ilçenin damak çatlatan lezzetleri arasında yer alıyor.
8.06.2023 Yaşam
Balıkesir seçim sonuçları 2023: Balıkesir Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı!
Balıkesir seçim sonuçları 2023: Balıkesir Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı! 14 Mayıs 2023 genel seçim sonuçları için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili genel seçimleri Pazar günü yapılıyor. gazetevatan Balıkesir seçim sayfasından Balıkesir ili ve ilçelerinde seçim sonuçları anlık olarak takip ediliyor. Türkiye geneli seçim sonuçlarının da canlı takip edileceği 14 Mayıs 2023 Pazar günü milyonlarca vatandaş oy kullanmak için okullara akın edecek. Kritik bir viraja girecek Türkiye, sandık başında tercihini kullanacak. Kimlerin nerede oy kullanacağı da e-devlet ekranından öğrenebilecek. 2023 Cumhurbaşanı seçimleri Balıkesir'de nasıl sonuçlanacak? İşte gazetevatan seçim 2023 sayfası ve il il seçim sonuçları...
11.05.2023 Seçim
Baba ile kızı evde çıkan yangında öldü
Baba ile kızı evde çıkan yangında öldü Balıkesir'in Havran ilçesinde, evlerinde çıkan yangında Mustafa Özdemir (61) ile kızı Sude Nur Özdemir (16) öldü, dumandan etkilenen eşi Nurten Özdemir (57) ise hastaneye kaldırıldı.
10.05.2023 Yaşam
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı, mezarı başında anıldı
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı, mezarı başında anıldı Çanakkale Savaşları kahramanlarından 'Koca Seyit' lakaplı Onbaşı Seyit Çabuk, Havran'daki mezarı başında anıldı.
18.03.2023 Gündem
Seyin Onbaşı kimdir, nereli, kaç kilo mermi taşıdı? Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatı, batırdığı geçi ve kaldırdığı merminin hikayesi!
Seyin Onbaşı kimdir, nereli, kaç kilo mermi taşıdı? Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatı, batırdığı geçi ve kaldırdığı merminin hikayesi! Seyit Ali Çabuk, 1889 yılında Balıkesir'in Havran ilçesinin Çamlık Köyü'nde köyünde doğdu. Çanakkale Savaşı'nın başladığı 1914 yılında Osmanlı ordusuna katıldı ve savaş boyunca farklı cephelerde görev yaptı. Adını tarihe altın harflerle yazdıran olay ise 57. Alay'ın bulunduğu Conkbayırı'nda gerçekleşti. Çanakkale Savaşı'nın en çetin muharebelerinden biri olan Conkbayırı'nda Türk topçusunun elindeki son mermileri ateşlemek için gönüllü olan Seyit Ali Çabuk, yanına aldığı iki arkadaşıyla birlikte devasa bir top mermisini sırtlamış ve mermiyi topa taşımıştı. Mermi, topa yerleştirildikten sonra Seyit Ali Çabuk, topun dipçiği ile kaldırarak ateşleme kolu çekti ve top mermisi hedefini buldu. Bu olay, savaşın seyrini değiştirdi. Peki, Seyit Onbaşı’nın taşıdığı mermi kaç kg, Seyit Onbaşı kimdir, kaç kilo? Seyit Onbaşı’nın mermi kaldırma hikayesi nedir? İşte Çanakkale Zaferi Seyit Onbaşı’nın hayatı ve hikayesi…
18.03.2023 Gündem
Seyit Onbaşı hikayesi nedir? Seyit Onbaşı kaç kiloluk top mermisi kaldırdı? Çanakkale Köprüsü top mermisi figürleri ne anlama geliyor?
Seyit Onbaşı hikayesi nedir? Seyit Onbaşı kaç kiloluk top mermisi kaldırdı? Çanakkale Köprüsü top mermisi figürleri ne anlama geliyor? 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, Seyit Onbaşı’nı simgeleyen top mermisi ile silüeti değişti. Simgelerin köprüsü olarak anılan 1915 Çanakkale Köprüsü, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşları'nda namluya sürdüğü top mermilerini simgeleyen yapıların yerleştirilme işlemi tamamlandı. Peki, Seyit Onbaşı hikayesi nedir? Seyit Onbaşı kimdir? Seyit Onbaşı kaç kiloluk top mermisi kaldırdı? İşte detaylar
6.12.2022 Gündem
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı: Kayıplar telafi edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı: Kayıplar telafi edilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi kendilerinin bildiğini, bunu telafi edecek tedbirleri aldıklarını belirterek, “ Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız. İnşallah yılbaşında tüm kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyip refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları atacağız” dedi. Erdoğan, faizin her ay inmeye devam edeceğini, yatırımcıyı faize ezdirmeyeceklerini ifade etti.
8.10.2022 Siyaset
Madra Dağları'nda facianın eşiğinden dönüldü!
Madra Dağları'nda facianın eşiğinden dönüldü! Balıkesir’in Havran ilçesinde Madra Dağları eteklerinde, ormanlık alanda yanarak alev topuna dönen otomobile Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve Havran İtfaiye Grup Amirliği ekipleri müdahale etti. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.
9.07.2022 Yaşam
Balıkesir'de aranan 165 şahıs yakalandı!
Balıkesir'de aranan 165 şahıs yakalandı! Balıkesir'de polis ekipleri, asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan aranan 165 kişiyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen 43 şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
4.07.2022 Gündem
Deprem ile ilgili art arda açıklamalar! O bölgeler için 'cehennemin içi' demişti, şimdi de 'deprem fırtınası' uyarısı geldi! 7.2 büyüklüğünde...
Deprem ile ilgili art arda açıklamalar! O bölgeler için 'cehennemin içi' demişti, şimdi de 'deprem fırtınası' uyarısı geldi! 7.2 büyüklüğünde... Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! O bölgeleri işaret ederek ‘cehennemin içi' demişti. Balıkesir depreminden sonra deprem fırtınası uyarısı geldi. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden olurken, uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geliyor. Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Balıkesir'in Karesi ilçesindeki depremlere ilişkin, bölgede 7.2 büyüklüğüne varan deprem üretecek fay parçaları bulunduğu söyledi. Daha önce açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul’da bazı bölgeleri 'cehennemin içi' olarak tanımlamıştı. İşte depremle ilgili son uyarılar...
4.06.2022 Gündem
Balıkesir’de kare Ramazan pidesi 2,5 liradan satılacak
Balıkesir’de kare Ramazan pidesi 2,5 liradan satılacak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, günlük ortalama 50 bin adet üretilecek olan 300 gramlık Kare Ramazan pidesinin fiyatını 2,5 lira olarak belirledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin en uygun fiyatlı pidesine Balıkesir merkezi ve 12 ilçesinde de ulaşabileceği" belirtildi.
24.03.2022 Ekonomi
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı mezarı başında anıldı
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı mezarı başında anıldı Çanakkale Savaşları kahramanlarından 'Koca Seyit' lakaplı Onbaşı Seyit Çubuk Havran'daki mezarı başında anıldı.
18.03.2022 Gündem
Seyit Onbaşı kaç kilo mermi kaldırdı? Seyit Onbaşı kimdir, nereli, kaç kiloydu? Seyit Onbaşı’nın hikayesi ve fiziksel özellikleri!
Seyit Onbaşı kaç kilo mermi kaldırdı? Seyit Onbaşı kimdir, nereli, kaç kiloydu? Seyit Onbaşı’nın hikayesi ve fiziksel özellikleri! “Seyit Onbaşı kimdir, kısaca hikayesi nedir, nereli ve kaç kilo? Soruları ile Seyit Onbaşının taşıdığı merminin ağırlığı, mermiyi taşırken ne dediği merak konusu oldu. Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl anılırken Seyit Onbaşı için yapılan aramalar da arttı. Seyit Onbaşı kaldırdığı mermi ve batırdığı gemi merak konusu oldu. Taşıdığı top mermisiyle adını tarih sayfalarına yazdıran ve Çanakkale Zaferi’nin kahramanı olan Seyit Onbaşı'nın hayat hikayesi araştırılıyor. Peki, Seyit Onbaşı'nın taşıdığı mermi kaç kilogramdı, mermiyi taşırken Seyit Onbaşı ne dedi? Setit Onbaşı ne zaman ve nasıl öldü? Seyit Onbaşı hakkında merak edilenler…
18.03.2022 Gündem
İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı var
İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı var Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte çok sayıda yerde çatılar uçtu. Bakan Koca yaralılarla ilgili son durumu bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada da "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan İstanbul'daki fırtına kabusunda yürek yakan bir detay ortaya çıktı. Esenyurt'ta, Elif Şanver isimli kadın, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtardı ama kendisi hayatını kaybetti. İşte haberin detayları...
29.11.2021 Gündem
Fırtına İstanbul dahil pek çok ili perişan etti! Peş peşe uyarılar geliyor
Fırtına İstanbul dahil pek çok ili perişan etti! Peş peşe uyarılar geliyor Fırtına Türkiye'yi vurdu. Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Balıkesir, Bursa ve Tekirdağ'da önceki günden bu yana devam eden rüzgar, bugün de etkisini artırdı. İstanbul'da rüzgarın etkisiyle araçların üzerine çamur yağarken, İzmir'de deniz taştı. Arnavutköy'de uçan çatı ise mahalleliye büyük panik yaşattı.
29.11.2021 Yaşam
Balıkesir'de polis memurunun şehit edilmesine ilişkin yakalanan 12 zanlı tutuklandı
Balıkesir'de polis memurunun şehit edilmesine ilişkin yakalanan 12 zanlı tutuklandı Balıkesir'in Havran ilçesinde kovalamaca sırasında bir polis memurunun şehit edilmesine ilişkin yakalanan 12 şüpheli tutuklandı.
13.11.2021 Gündem
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonunda çatışma: Bir polis şehit oldu
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonunda çatışma: Bir polis şehit oldu Balıkesir'in Havran ilçesinde, uyuşturucu operasyonu sırasında çıkan çatışmada polis memuru Abdulkadir Güngör (30) şehit oldu. 2'si kadın 3 şüphelinin yakalandığı operasyonla ilgili 1 kişinin arandığı bildirildi.
10.11.2021 Gündem
Mustafa Kut cinayeti son durum! Mustafa Kut’u kim öldürdü, katil bulundu mu?
Mustafa Kut cinayeti son durum! Mustafa Kut’u kim öldürdü, katil bulundu mu? Mustafa Kut cinayetinde canlı yayında bir itiraf geldi. Şüphelilerden Ersin Çetinkaya Müge Anlı'ya verdiği ifadesinde, asıl katilin Sezer Kaya olduğunu iddia edere "Mustafa Kut'u öldüren bu şahıstır. Suçu benim üzerime attı." dedi. Peki, Mustafa Kut’u kim öldürdü, katil bulundu mu? İşte Mustafa Kut cinayetinde son durum…
12.10.2021 Gündem
Okul öncesi eğitimle ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama!
Okul öncesi eğitimle ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, okul öncesi eğitime erişimi artırmaya çalışıyoruz. Anaokullarını mümkün olduğu kadar şehirlerin farklı bölgelerine kurarak vatandaşların çocuklarını özel eğitim öğrencisiyse özel eğitim anaokuluna, değilse normal anaokuluna göndermeleriyle ilgili imkanlarımızı artırmaya çalışıyoruz." dedi.
8.10.2021 Eğitim
Burası 'hayalet köy' Koskoca mahallede sadece 2 kişi...
Burası 'hayalet köy' Koskoca mahallede sadece 2 kişi... Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı kırsal Kocadağ Hacımahmutlar Mahallesi, yaşanan göçler yüzünden hayalet köy haline geldi. 1980li yıllarda 45 ailenin yaşadığı mahallede şimdilerde 2 kişi yaşarken, bahar aylarında gelen bazı vatandaşlar arazilerinde ekim yapmak için yazı burada geçiriyor.
28.02.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Havran ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki havran haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.