Haram

Haram

Son dakika haram haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haram ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haram haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haram

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haram gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.815 haram haberi bulunmuştur. Tüm haram haberleri aşağıda listelenmiştir.
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir?
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir? Fıkıh en sık bilinen İslam ilimleri arasında yer alır. Fıkıh ilminin pek çok farklı terimi vardır. Fıkıh ilmine ait olarak bilinen terimlerden biri de icmadır. İcma, hadisler ile Kuran’da kapalı anlamı olan ve Muhammed (s.a.v.)’in ümmetinden olan bazı hükümleri açığa çıkarmak için emek veren bazı müctehidlerin Hz. Muhammed (s.a.v.)‘in vefat ettikten sonra, herhangi bir dönemde bir konu üzerinde edilmiş olan bir fikir birliği anlamına da gelir.
22.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva’ya gönderdiği Filistin konulu mektupta, "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir" dedi.
13.04.2024 Gündem
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde yaşayan 65 yaşındaki Sabiha İhtiyar'ı arayan dolandırıcılar, 'Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı' diyerek yaklaşık 1 buçuk milyon lira altın ve nakit parasını alıp kayıplara karıştı. İhtiyar, "Evimde 1 kuruş haram para yok" dedi.
5.04.2024 Vatan TV
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde yaşayan 65 yaşındaki Sabiha İhtiyar'ı arayan dolandırıcılar, 'Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı' diyerek yaklaşık 1 buçuk milyon lira altın ve nakit parasını alıp kayıplara karıştı. İhtiyar, "Evimde 1 kuruş haram para yok" dedi.
5.04.2024 Gündem
CHP'de para sayma görüntülerinde yeni gelişme! Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: 400 bin liranın makbuzu yok
CHP'de para sayma görüntülerinde yeni gelişme! Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: 400 bin liranın makbuzu yok CHP'deki para sayma soruşturmasında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan ifade verdi. Bağışı topladıktan sonra pandemi sürecinin başladığını belirten Keskin, "Arkadaşlarımdan aldığım ve il binasının satın alınması için topladığım paralara karşılık makbuz vermeyi düşünemedim” dedi. Özcan ise, "Biz siyasetçiyiz. Toplumumuza hizmet etmek için partimize bir bina kazandırdık. Onu da herhangi bir yerden haram paralarla değil, her partilinin alın teriyle kazandığı helal paralarla elde ettik. Bundan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
28.03.2024 Gündem
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Belçika'daki saldırıya sert tepki göstererek '(Belçika'daki Türklere saldırılar) Ocağımızı ateşe verenlerin iki dünyası da cehennem ateşindedir ve sabrımızı test etmeye hiçbir bedhah, hiçbir Türkiye düşmanı cüret etmemelidir' dedi.
27.03.2024 Gündem
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)?
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)? Kefirin haram olup olmadığına yönelik araştırmalar sorgulanıyor. Vatandaşlar kefir haram mı, sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kefir haram mı?
26.03.2024 Gündem
Çıplak kadın görmek orucu bozar mı? (İnternet, gazete) çıplak kadın fotoğrafına bakmak orucu bozar mı?
Çıplak kadın görmek orucu bozar mı? (İnternet, gazete) çıplak kadın fotoğrafına bakmak orucu bozar mı? Oruçlu olanın sadece midesi değil, gözleri de boş kalmalıdır. Bireylerin haramdan korunmasının yanında elini, dilini ve belini de sakınması icap eder. Oruç insanın ruhunu doyurması anlamına gelir. Sadece yiyip içmemek kişiyi ruhen doygunluğa ulaştırmaz. Peki internet ya da gazetede çıplak kadın görmek orucu bozar mı? İşte detaylar....
7.03.2024 Gündem
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslamiyet evlilik kurumunun kutsallığı ile ilgili Allah'ın sözleri olarak bilenen kutsal kitap Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerde belirtilmiştir. İnsan ilişkilerini düzenlemek ve hayırlı kadın erkek ilişkilerin ne şekilde olması gerektiğine Hz Peygamberimiz de hadisleriyle vurgu yapmıştır. Buna göre hem ayet hem de hadisler doğrultusunda evliliğin önemine vurgu yapılmış evlilik kurumunun nasıl işleyeceği ve özellikleri belirtilmiştir.
8.02.2024 Dini Bilgiler
Adalet İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Adalet İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Adalet İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Adalet İle İlgili Hadisi Şerifleri... Adalet İslam dininde çok önemli bir kavramdır. Bu nedenle hadislerde ve ayetlerde çokça adalete yer verilmiştir. 
7.02.2024 Dini Bilgiler
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir?
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir? Miraç Kandili zikir ve tesbihleri, 6 Şubat 2024 Salı akşamı idrak edilen Miraç Gecesi ile birlikte araştırılıyor. Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da gmğe yükselmesiyle gerçekleşen Miraç gecesi sonrasıb birçok müjde verilmiştir. Bu önemli günde çekilecek tesbihler ve edilecek dualar da merak edilir olmuştur. Peki Miraç Kandili'nde hangi zikir ve tesbihler çekilir?
6.02.2024 Gündem
Miraç nasıl oldu? Miraç gecesi hangi ayette açıklanıyor? Hz. Muhammed'in Miraç yolculuğu nasıl gerçekleşti?
Miraç nasıl oldu? Miraç gecesi hangi ayette açıklanıyor? Hz. Muhammed'in Miraç yolculuğu nasıl gerçekleşti? Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü idrak ediliyor. Kuran-ı Kerim'de de kendine yer bulan Miraç gecesi hakkında müslümanların meraklı araştırmaları sürüyor. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradann da göğe yükselmesiyle Miraç gerçekleşti. Bu kutlu günde Peygamber efendimiz dünyaya çeşitli müjdelerle döndü. İlki Namaz oldu. İşte Miraç kandilinin önemi...
6.02.2024 Gündem
İftira İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İftira İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İftira İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İftira İle İlgili Hadisi Şerifleri... İftira, oldukça kötü ve dinimizce yasaklanmış bir olaydır. Ayrıca iftira hem yapan hem de kendisine iftira edilen kişiler için çok rahatsız edici bir tutumdur.
2.02.2024 Dini Bilgiler
Merhamet İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Merhamet İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Merhamet İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Merhamet İle İlgili Hadisi Şerifleri... Merhamet, acıma duygusu olarak da bilinen bir duygudur. Merhamet ile ilgili birçok hadisi şerif de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Baba İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Baba İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Baba İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Baba İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anne baba dinimize göre önemlidir ve onları el üstünde tutmak gerekir. Dinimizce hiçbir evlat babasının hakkını ödeyemez buyrulmuştur.
1.02.2024 Dini Bilgiler
İçki İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İçki İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İçki İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İçki İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlar arasında içki en büyük günahların başında gelmektedir. İçki içmenin büyük kötülükler arasında olduğu bilinmektedir. İçki ile ilgili pek çok hadis bulunur. Bu hadisler her zaman için yol gösterici olmuştur. 
31.01.2024 Yaşam
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri... Faiz ve faizin zararları ile ilgili dinimizde pek çok hadis bulunmaktadır. Bu hadislerin anlamları doğru bilinirse faizden de bir o kadar uzak durulacaktır. Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Faiz yiyen, veren, yazan ve şahitlik yapanların durumu birbirine benzer." (Müslim) en bilinen hadisler arasında yer almaktadır. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir?
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir? Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar, güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. Yılın ilk günü olan 1 Ocak’ta oruç tutmak isteyen vatandaşlar 1 Ocak oruç tutulur mu? Sorusuna yanıt aranıyor.
31.12.2023 Gündem
Yılbaşında hindi yemek günah mı? Hindi eti haram mı, yılbaşında neden hindi kesilir, yılbaşında hindi geleneği nereden gelir?
Yılbaşında hindi yemek günah mı? Hindi eti haram mı, yılbaşında neden hindi kesilir, yılbaşında hindi geleneği nereden gelir? 2024 yılının son günlerine yaklaşırken, birçok kişi hem lezzetli bir yılbaşı menüsü arayışında hem de geleneksel lezzetlerin helal hükümlerini merak ediyor. İç pilavlı hindi dolması, sofraları şenlendirecek muazzam bir seçenek olabilir. Ancak bu lezzetin tadına varmadan önce, hindi etinin helal mi haram mı olduğu konusu da birçok insan tarafından sorgulanıyor. Peki, yılbaşında hindi neden kesilir, yeni yılda neden hindi yenir? Hindi eti haram mı, yılbaşında hindi kesmek ne anlama gelir, yılbaşında hindi geleneği nereden gelir?
29.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. "Asıl amacımız depremzedeleri evlerine yerleştirmek" diyen Bakan Özhaseki, "Deprem konutlarını hızla bitireceğiz. Burada 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak" şeklinde konuştu.
28.12.2023 Ekonomi
Zina İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zina İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zina İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zina İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zina, İslam'da en büyük günahlar arasında gösterilmektedir. Evli kişiler arasındaki bu günahtan da uzak durmak gerekmektedir. Evlilik dışında yaşanan ilişki olarak bilinen zinadan da uzak durmak gerekmektedir. 
14.12.2023 Yaşam
Telefonuna gelen bildirimi görünce şok oldu! Hesabına yanlışlıkla yatan para şaşkınlık yarattı
Telefonuna gelen bildirimi görünce şok oldu! Hesabına yanlışlıkla yatan para şaşkınlık yarattı Diyarbakır’da banka hesabına yanlışlıkla 450 bin TL gönderildiğini fark eden Cebrail Çelebi, gizlilik politikası nedeniyle bankadan ulaşamadığı şahsı sosyal medyadan bularak parayı iade etti. Nefsine yenik düşmediğini belirten Çelebi, “Helal rızık işin malına bereket de koyar” dedi.
7.12.2023 Gündem
Kuzey Boru halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (haram mı)? Hangi bankalarda var, Kuzey Boru talep toplama tarihi ne zaman, Kuzey Boru A.Ş kimin?
Kuzey Boru halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (haram mı)? Hangi bankalarda var, Kuzey Boru talep toplama tarihi ne zaman, Kuzey Boru A.Ş kimin? Kuzey Boru A.Ş. halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Kuzey Boru A.Ş. halka arzının büyüklüğü 868,8 milyon TL olarak açıklandı. 'KBORU' hisse koduyla satışa sunulacak Kuzey Boru 24,000,000 lot dağıtacak. Yatırım yapacaklar izahnameye ulaşarak Kuzey Boru halka arz hangi bankalarda var, Akbank var mı? Kuzey Boru halka arz talep toplama ne zaman, kaç lot verir, Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Kuzey Boru kimin, Kuzey Boru halka arz hissi fiyatı nedir, Kuzey Boru halka arz eşit mi oransal mı?
6.12.2023 Ekonomi
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı?
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı? Yeni yılın yaklaşmasına az bir süre kala evde ve iş yerlerinde yeni yıla özel yılbaşı ağacı süsleme süreci de başladı. Yılbaşı süsleme her yılbaşında tartışma konusu oluyor, ağaç süslemenin günah olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Yılbaşı ağacı süslemek günah mı, haram mı, Yılbaşı ağacı süslemek nereden gelir, Türk geleneği mi, hangi dinden gelir?
4.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Haram ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haram haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.