Halkların Demokratik Partisi

Halkların Demokratik Partisi

Son dakika Halkların Demokratik Partisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Halkların Demokratik Partisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Halkların Demokratik Partisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Halkların Demokratik Partisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan halkların demokratik partisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 697 halkların demokratik partisi haberi bulunmuştur. Tüm halkların demokratik partisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağrı'da yakalanan teröristleri Yeşil Sol Parti milletvekili getirmiş
Ağrı'da yakalanan teröristleri Yeşil Sol Parti milletvekili getirmiş Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 terörist ve terör örgütüne katılacağı değerlendirilen 1 şahıs yakalanarak tutuklandı. Bu şahısları Ağrı’ya getiren aracın ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu tespit edildi.
14.10.2023 Gündem
HDP binasına operasyon: Terörist başı Öcalan'ın posterleri bulundu
HDP binasına operasyon: Terörist başı Öcalan'ın posterleri bulundu İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Esenyurt’taki ilçe binasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu tespit edildi.
6.07.2023 Gündem
Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan şahıs Tekirdağ'da yakalandı
Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan şahıs Tekirdağ'da yakalandı Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan ve Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan şahsın terör operasyonunda gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan Mardin'in Nusaybin ile Kızıltepe ilçelerinde, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' ettikleri iddiasıyla aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski ilçe eş başkanlarının da olduğu 6 kişi gözaltına alındı.
23.05.2023 Gündem
Şanlıurfa'da 'terör' operasyonu; HDP'li ve DBP'li başkanlar dahil 25 gözaltı
Şanlıurfa'da 'terör' operasyonu; HDP'li ve DBP'li başkanlar dahil 25 gözaltı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe başkanlarının da bulunduğu 25 şüpheli, gözaltına alındı.
27.03.2023 Gündem
Diyarbakır'daki nevruz etkinliğine soruşturma
Diyarbakır'daki nevruz etkinliğine soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğine ilişkin soruşturma başlattı.
22.03.2023 Gündem
HDP kararını verdi: Seçimde aday çıkarmıyoruz
HDP kararını verdi: Seçimde aday çıkarmıyoruz Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin kararını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı duyuruyoruz." dedi.
22.03.2023 Gündem
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaşanan gerginlikte atılan taşlardan 5 polis memuru yaralandı, 19 kişi gözaltına alındı.
21.03.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu - HDP heyeti ile görüştü
Kılıçdaroğlu - HDP heyeti ile görüştü Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile Meclis'te görüştü.
20.03.2023 Gündem
3 vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’te
3 vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’te Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) 3 vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi, TBMM'ye sunuldu.
17.03.2023 Gündem
Seçime girme yeterliliğine sahip partiler Resmi Gazete'de yayımlandı
Seçime girme yeterliliğine sahip partiler Resmi Gazete'de yayımlandı  Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28'nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Seçimleri'ne girme yeterliliğine sahip olduğunu tespit ettiği partiler Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 36 parti seçimlere katılma yeterliliğine sahip.
12.03.2023 Gündem
Oy saat kaça kadar verilir? Oy verme saatleri: Oy verme saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Oy kullanma saatleri açıklandı!
Oy saat kaça kadar verilir? Oy verme saatleri: Oy verme saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Oy kullanma saatleri açıklandı! Yüksek Seçim Kurulu, seçimde 36 siyasi partinin yarışacağını duyurdu, ilk kez seçime gidecek partiler de açıklanırken 14 Mayıs 2023 seçiminde oy verme işleminin başlayacağı ve biteceği saat duyuruldu. Oy verme saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İşte oy verme saatleri…
11.03.2023 Gündem
YSK seçime kaç partinin katılacağını açıkladı
YSK seçime kaç partinin katılacağını açıkladı Yüksek Seçim Kurulu, seçime 36 partinin katılacağını açıkladı. Oy verme işleminin saat 08.00'de başlayacağını ve 17.00'de sona ereceğini bildirdi.
11.03.2023 Gündem
18 milletvekili hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM'de
18 milletvekili hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz dahil 18 vekil hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
27.01.2023 Gündem
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağım İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Komisyonda milletvekillerinin bütçeye ilişkin görüş bildirildiği esnada söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un eleştirileri üzerine Bakan Soylu, Terör Soruşturmaları (Belediyeler) yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak “Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini söylerim. Bütün belgeleri ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığını göstereceğim” dedi.
18.11.2022 Siyaset
HDP kongresinde slogan atanlar hakkında soruşturma başlatıldı
HDP kongresinde slogan atanlar hakkında soruşturma başlatıldı Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından gerçekleştirilen 5’inci Olağan Kongre esnasında yüzlerini bezle kapatan iki kişi, salonda terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterini açmaya çalıştı. Salonda, terör örgütü elebaşı için destek sloganları da atıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan re'sen soruşturma başlatıldı.
3.07.2022 Siyaset
Saliha Aydemir kimdir? HDP Milletvekili Saliha Aydemir nereli, kaç yaşında?
Saliha Aydemir kimdir? HDP Milletvekili Saliha Aydemir nereli, kaç yaşında? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in polise yumruk attığını ve gerekli suç duyurusunun yapıldığını belirterek, o anların görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı. Peki, Saliha Aydemir kimdir? HDP Milletvekili Saliha Aydemir nereli, kaç yaşında?
13.06.2022 Gündem
Dışişleri'nden Biden'a 1915 tepkisi! Talihsiz beyanı reddediyor, yanlışta ısrar edenleri kınıyoruz
Dışişleri'nden Biden'a 1915 tepkisi! Talihsiz beyanı reddediyor, yanlışta ısrar edenleri kınıyoruz Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları konusunda yapılan açıklamaların tarihi olgularla ve uluslararası hukukla bağdaşmadığını ve bir geçerliliği bulunmadığını açıkladı.
24.04.2022 Gündem
HDP'nin nevruz etkinliğinde gözaltına alınanların 266'sı serbest
HDP'nin nevruz etkinliğinde gözaltına alınanların 266'sı serbest Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğinde; terör örgütü PKK lehine slogan attığı ve polise mukavemet ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 333 şüpheliden 266'sı serbest bırakıldı.
22.03.2022 Gündem
Diyarbakır'da HDP'nin nevruz etkinliği; PKK lehine slogan atanlara gözaltı
Diyarbakır'da HDP'nin nevruz etkinliği; PKK lehine slogan atanlara gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK lehine slogan atan çok sayıda kişi, gözaltına alındı.
21.03.2022 Gündem
Diyarbakır'da HDP'nin nevruz etkinliği; PKK lehine slogan atanlara gözaltı
Diyarbakır'da HDP'nin nevruz etkinliği; PKK lehine slogan atanlara gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK lehine slogan atan çok sayıda kişi, gözaltına alındı.
21.03.2022 Gündem
Seçim kanunu nedir, yasa nasıl değiştirilir? Seçim kanun değişikliği için kaç milletvekili gerekir 2022?
Seçim kanunu nedir, yasa nasıl değiştirilir? Seçim kanun değişikliği için kaç milletvekili gerekir 2022? Seçim kanunu nasıl değiştirilir, seçim kanun değişikliği için kaç milletvekili gerekir 2022? AK Parti ve MHP'nin Seçim Kanunu Teklifi bugün Meclis'e sunuluyor. 15 maddelik teklife göre seçim barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülecek. Peki, seçim kanunu nasıl değişir? Seçim kanunu nedir?
14.03.2022 Siyaset
Anayasa Mahkemesi'nden flaş HDP kararı
Anayasa Mahkemesi'nden flaş HDP kararı Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada partiye esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için 60 günlük ek süre verdi.
16.02.2022 Gündem
Semra Güzel’in fotoğrafları HDP’nin kapatma davasına ek delil olarak gönderildi
Semra Güzel’in fotoğrafları HDP’nin kapatma davasına ek delil olarak gönderildi PKK’lı terörist ile fotoğrafı çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel’e ait fotoğraf, bilgi ve belgeler Anayasa Mahkemesi’nde görülen HDP’nin kapatma davasına ek delil olarak gönderildi.
18.01.2022 Gündem
YSK tek tek açıkladı! İşte seçime girecek partiler...
YSK tek tek açıkladı! İşte seçime girecek partiler... Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ilk yapılacak seçime katılmaya hak kazanan partileri açıkladı. Resmi Gazete’nin Mükerrer sayısında, seçime katılacak partilerin isimleri belli oldu. Buna göre, 24 parti seçimlere katılma yeterliliğine sahip. İşte detaylar...
14.01.2022 Gündem
YSK seçime girecek partiler! Memleket Partisi, Türkiye Değişim Partisi seçime girecek partiler listesinde var mı?
YSK seçime girecek partiler! Memleket Partisi, Türkiye Değişim Partisi seçime girecek partiler listesinde var mı? Yüksek Seçim Kurulu, seçime girecek partilerin listesini paylaştı. Liste 24 partiye yer verildi. Emek Partisi, Millet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi seçime katılma hakkı kazanırken, Muharrem İnce'nin ve Mustafa Sarıgül'ün partileri seçime katılacak listesine giremedi. İşte YSK seçime girecek partiler…
13.01.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Halkların Demokratik Partisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki halkların demokratik partisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.