Son dakika Halkların Demokratik Partisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Halkların Demokratik Partisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Halkların Demokratik Partisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan halkların demokratik partisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 703 halkların demokratik partisi haberi bulunmuştur. Tüm halkların demokratik partisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in yargılandığı duruşma ertelendiTutuklanan eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in, terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davanın duruşması başladı. Özer savunmasında, " Benim irademin dışında üçüncü şahıslar arasında yapılan konuşmada adımın geçmesi nasıl mümkün olabilir Sırf bir insanın kendi iradesi dışında üçüncü şahıslar arasında adının geçmesi o kişiyi nasıl suçlu kılar, örgüt üyesi yapar" dedi. Mahkeme heyeti ara kararında HTS görüşme kayıtlarında ismi geçenlerin dinlenmesine karar vererek duruşmayı 14 Temmuz’a erteledi.
İBB soruşturmasında iki şüpheli hakkındaki MASAK raporuna ulaşıldıİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik başlatılan "PKK/KCK terör örgütüne yardım" soruşturması kapsamında şüpheliler Azad Barış ve Ebru Özdemir'e ilişkin hazırlanan MASAK raporuna ulaşıldı.
Ahmet Özer'in iddianamesi kabul edildi: 15 yıla kadar hapsi isteniyorGörevinden uzaklaştırılan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında, PKK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Özer 23 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak.
Ağrı'da yakalanan teröristleri Yeşil Sol Parti milletvekili getirmişAğrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 terörist ve terör örgütüne katılacağı değerlendirilen 1 şahıs yakalanarak tutuklandı. Bu şahısları Ağrı’ya getiren aracın ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu tespit edildi.
HDP binasına operasyon: Terörist başı Öcalan'ın posterleri bulunduİstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Esenyurt’taki ilçe binasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu tespit edildi.
AYM'den HDP kararı: Talep kabul edilmediAYM, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 14 Mayıs'taki seçimlere katılmaması nedeniyle Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) ödenen Hazine yardımına tedbiren bloke konulması talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.
Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan şahıs Tekirdağ'da yakalandıTeröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan ve Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan şahsın terör operasyonunda gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan Mardin'in Nusaybin ile Kızıltepe ilçelerinde, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' ettikleri iddiasıyla aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski ilçe eş başkanlarının da olduğu 6 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır'daki nevruz etkinliğine soruşturmaDiyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğine ilişkin soruşturma başlattı.
HDP kararını verdi: Seçimde aday çıkarmıyoruzEmek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin kararını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı duyuruyoruz." dedi.
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltıDiyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaşanan gerginlikte atılan taşlardan 5 polis memuru yaralandı, 19 kişi gözaltına alındı.
Kılıçdaroğlu - HDP heyeti ile görüştüMillet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile Meclis'te görüştü.
3 vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’teHalkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) 3 vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi, TBMM'ye sunuldu.
Seçime girme yeterliliğine sahip partiler Resmi Gazete'de yayımlandıYüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28'nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Seçimleri'ne girme yeterliliğine sahip olduğunu tespit ettiği partiler Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 36 parti seçimlere katılma yeterliliğine sahip.
YSK seçime kaç partinin katılacağını açıkladıYüksek Seçim Kurulu, seçime 36 partinin katılacağını açıkladı. Oy verme işleminin saat 08.00'de başlayacağını ve 17.00'de sona ereceğini bildirdi.
18 milletvekili hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM'deHalkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz dahil 18 vekil hakkında 26 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağımİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Komisyonda milletvekillerinin bütçeye ilişkin görüş bildirildiği esnada söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un eleştirileri üzerine Bakan Soylu, Terör Soruşturmaları (Belediyeler) yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak “Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini söylerim. Bütün belgeleri ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığını göstereceğim” dedi.
HDP kongresinde slogan atanlar hakkında soruşturma başlatıldıHalkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından gerçekleştirilen 5’inci Olağan Kongre esnasında yüzlerini bezle kapatan iki kişi, salonda terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterini açmaya çalıştı. Salonda, terör örgütü elebaşı için destek sloganları da atıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan re'sen soruşturma başlatıldı.
Saliha Aydemir kimdir? HDP Milletvekili Saliha Aydemir nereli, kaç yaşında?İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in polise yumruk attığını ve gerekli suç duyurusunun yapıldığını belirterek, o anların görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı. Peki, Saliha Aydemir kimdir? HDP Milletvekili Saliha Aydemir nereli, kaç yaşında?
HDP'nin nevruz etkinliğinde gözaltına alınanların 266'sı serbestDiyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğinde; terör örgütü PKK lehine slogan attığı ve polise mukavemet ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 333 şüpheliden 266'sı serbest bırakıldı.
Halkların Demokratik Partisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki halkların demokratik partisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.