Nevruz

Nevruz

Son dakika nevruz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nevruz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nevruz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nevruz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nevruz gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.604 nevruz haberi bulunmuştur. Tüm nevruz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Belçika'da Türklere ölüm listesi! Yerel medya: Serkan ve Selahattin'in fotoğrafları PKK'nın elinde
Belçika'da Türklere ölüm listesi! Yerel medya: Serkan ve Selahattin'in fotoğrafları PKK'nın elinde Belçika'da geçtiğimiz Pazar günü patlak veren Türkler ve PKK destekçileri arasındaki kavga devam ediyor. Terör sempatizanları dün gece saatlerinde Ülkü Ocakları binasına molotofkokteyli fırlattı. Yerel medyaya konuşan Türkler ise kendilerinin PKK'nın ölüm listesine eklendiğini bildirdi.
26.03.2024 Gündem
Baharın coşkusunu yaşadılar: Adana Gençlik Merkezi Nevruzu kutladı
Baharın coşkusunu yaşadılar: Adana Gençlik Merkezi Nevruzu kutladı Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi baharın gelişini coşkuyla kutladı.
25.03.2024 Adana
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milletimizin ve nevruz sevincini yaşayan coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum' dedi.
21.03.2024 Gündem
Nevruz Bayramı kutlama mesajları 2024 || Baharın gelişini müjdeleyen kısa, anlamlı, resimli Nevruz bayramınız kutlu olsun mesajları ile 21 Mart Nevruz Bayramı sözleri
Nevruz Bayramı kutlama mesajları 2024 || Baharın gelişini müjdeleyen kısa, anlamlı, resimli Nevruz bayramınız kutlu olsun mesajları ile 21 Mart Nevruz Bayramı sözleri 21 Mart nevruz bayramı mesajları ile kısa, resimli nevruz sözleri günün anlam ve önemine istinaden sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Nevruz Bayramı, özellikle İran, Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve diğer bazı Orta Asya ülkelerinde kutlanan geleneksel bir bayramdır. 21 Mart'ta kutlanır ve baharın başlangıcını temsil eder. Fransızca kökenli olan "Nevruz" kelime "yeni gün" anlamına gelir. Binlerce yıldır çeşitli kültürlerde kutlanan Nevruz bayramına özel biz de anlamlı, umut ve coşku dolu, müjde içeren 21 Mart bahar bayramı mesajları derledik. İşte kısa, resimli nevruz sözleri…
21.03.2024 Gündem
Bahar müjdesi Nevruz Bayramı'nın en yeni mesajları: Kır çiçekli, yazılı ve resimli Nevruz mesajları
Bahar müjdesi Nevruz Bayramı'nın en yeni mesajları: Kır çiçekli, yazılı ve resimli Nevruz mesajları Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar kutlanılan ve çeşitlü kültürlerde farklı ritüellerle karşılanan bir müjdedir. Doğanın canlanması ve yenilenmesi anlamına gelir. Günlerin uzamasıyla birlikte baharı karşılamak isteyenler etkinlikler düzenler. Coşkulu bir hava vardır. Nevruz Bayramı'nda insanlar, sevdiklerinin bayramlarını kutlamak için mesajlar yayınlar. Biz de kır çiçekleriyle dolu, yazılı ve resimli 2024 Nevruz mesajlarını derledik.
21.03.2024 Gündem
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır? İlkbaharın gelişini temsil eden Nevruz Balkanlar ile Orta Asya arasındaki coğrafyada her yıl 21 Mart’ta kutlanır. Bahar ekinoksunun yaşandığı bugünde gündüz ve gece süreleri birbirine eşit olur. Nevruz'dan sonra gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Peki,  21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
19.03.2024 Gündem
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı Antalya'da turizmciler, 8 Nisan'ın da resmi tatil ilan edilip, böylece 2 hafta sonunun birleştirerek Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına yönelik çağrı yaptı. Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Nevruz ne zaman 2024? Nevruza kaç gün kaldı, nevruz ayın kaçında, nevruzda neden ateş yakılır ve ateşten atlanır?
Nevruz ne zaman 2024? Nevruza kaç gün kaldı, nevruz ayın kaçında, nevruzda neden ateş yakılır ve ateşten atlanır? Nevruz Bayramı mart ayıyla birlikte gündeme geldi. Her yıl olduğu gibi, binlerce kişi geleneksel olarak bu bayramı kutlamak için bir araya gelecek. Sokaklar, parklar ve meydanlar, sembolik ateşlerin yakılmasıyla aydınlanacak, halk geleneksel müzik ve danslar eşliğinde Nevruz'un gelişini coşkuyla kutlayacak. Peki, Nevruz ne zaman 2024? Nevruzda neden ateş yakılır ve ateşten atlanır?
1.03.2024 Gündem
Tartıştığı kiracısını boğazından vuran iş yeri sahibi tutuklandı
Tartıştığı kiracısını boğazından vuran iş yeri sahibi tutuklandı Iğdır'da fırın işleten Metin İlman’ı (40), kira tartışmasında tabancayla boğazından vuran iş yeri sahibi Cem Kutay Karasu (58), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Karasu, ifadesinde merdivene ayağı takılınca elindeki silahın ateş aldığını öne sürdü.
25.05.2023 Yaşam
Ankara'da PKK/KCK ve DEAŞ soruşturmalarında 24 gözaltı kararı
Ankara'da PKK/KCK ve DEAŞ soruşturmalarında 24 gözaltı kararı Ankara'da, PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik soruşturmalarda toplam 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
22.05.2023 Gündem
Seçim güvenliğini tehlikeye sokma arayışında olan 45 kişi gözaltına alındı
Seçim güvenliğini tehlikeye sokma arayışında olan 45 kişi gözaltına alındı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyonda, seçim güvenliğini tehlikeye sokma arayışında olan 45 kişi gözaltına alındı.
6.05.2023 Gündem
Diyarbakır'daki nevruz etkinliğine soruşturma
Diyarbakır'daki nevruz etkinliğine soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğine ilişkin soruşturma başlattı.
22.03.2023 Gündem
Nevruz gecesi bir parça tuz yiyip uykuya dalın!
Nevruz gecesi bir parça tuz yiyip uykuya dalın! 21 Mart Nevruz gecesinde yapılacak ritüeller merak ediliyor. Baharın habercisi olan Nevruz'da birçok gelenek ve ritüel bulunuyor, bunlardan en bileneni ise tuz yiyip uykuya dalmak. Bu gece binlerce kişi tuz yiyip yatarken, ritüel hakkında bilgisi olamayanlar ise arama motorlarına yöneldi. Peki, Peki, Nevruz gecesi tuz yemek ne işe yarar? Eğer Nevruz gecesi tuz yiyip uyursanız onu göreceksiniz…
21.03.2023 Gündem
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaşanan gerginlikte atılan taşlardan 5 polis memuru yaralandı, 19 kişi gözaltına alındı.
21.03.2023 Gündem
Emine Erdoğan, Nevruz Bayramı'nı kutladı
Emine Erdoğan, Nevruz Bayramı'nı kutladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutladı.
21.03.2023 Gündem
AK Parti ve MHP, Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya başvurdu
AK Parti ve MHP, Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya başvurdu Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK'ya teslim etti.
21.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
21.03.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan Nevruz mesajı
Emine Erdoğan'dan Nevruz mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
21.03.2023 Gündem
Bahçeli: Milli iradenin ihtişamıyla tasfiye edilecekler
Bahçeli: Milli iradenin ihtişamıyla tasfiye edilecekler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP ile HDP'nin ertelenmiş buluşmasını Nevruz Günü gerçekleştirmesi hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birliği içinde olduğunun üzeri karalanmış çirkin resmidir. Baharımızı kışa dönüştürmek için yan yana gelenler, 14 Mayıs'ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni çekiçle örs arasına sıkıştırmaya çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır" dedi.
21.03.2023 Gündem
21 Mart Nevruz Bayramı mesajları Nevruz Bayramı güzel sözler! Resimli, kısa, uzun anlamlı Bahar Bayramı mesajları ve Nevruz Bayramı sözleri, görselleri seçenekleri...
21 Mart Nevruz Bayramı mesajları Nevruz Bayramı güzel sözler! Resimli, kısa, uzun anlamlı Bahar Bayramı mesajları ve Nevruz Bayramı sözleri, görselleri seçenekleri... 21 Mart Nevruz Bayramı mesajları resimli Nevruz kutlama sözleri ve görselleri araştırmaları başladı. Nevruz, İran, Türkiye, Azerbaycan, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Pakistan ve diğer Orta Asya ülkelerinde kutlanan bir bahar bayram olarak günü kutlamak isteyenle arama motorlarına yöneldi. Nevruz, genellikle aile ve arkadaşlar arasında birlik ve beraberlik içinde kutlanır. Bayramda, geleneksel yemekler yenir, dans edilir, şarkılar söylenir ve birbirine hediyeler verilir. Ayrıca, çeşitli etkinlikler ve festivaller de düzenlenir. İşte Nevruz Bayramı mesajları, sözleri ve görselleri…
21.03.2023 Gündem
İstanbul'da bugün bazı yollar kapalı olacak
İstanbul'da bugün bazı yollar kapalı olacak İstanbul Valiliği, Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan Nevruz kutlamaları nedeniyle bugün bazı yolların trafiğe kapatılacağını ve alternatif güzergahları duyurdu.
19.03.2023 Gündem
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri!
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri! Baharın gelişinin kutlandığı Hıdırellez her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. Halk takviminde yer alan Hıdırellez’de geleneksel ritüeller gerçekleştiriliyor, dilekler dileniyor ve bereketi simgeleyen bazı uygulamalar yapılıyor. Türk coğrafyası için önemli olan bu gün ile ilgili akıllarda pek çok soru işareti de bulunuyor. Özellikle Hıdırellez’in İslam’da yeri olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri ne? İşte merak edilenler…
18.03.2023 Dini Bilgiler
İstanbullular dikkat! Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
İstanbullular dikkat! Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul Valiliği, Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan Nevruz kutlamaları nedeniyle 19 Mart 2023 Pazar günü trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu.
18.03.2023 Gündem
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Bildirisi 5 dilde imzalandı
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Bildirisi 5 dilde imzalandı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi Bildirisi, 5 farklı dilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Japarov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalandı.
16.03.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nevruz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nevruz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.