Göç Dalgası

Göç Dalgası

Son dakika göç dalgası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göç dalgası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göç dalgası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göç Dalgası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göç dalgası gelişmeleri de dahil olmak üzere 279 göç dalgası haberi bulunmuştur. Tüm göç dalgası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ek zam müjdesi! Oran belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ek zam müjdesi! Oran belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası milyonların merakla beklediği emekliye ek zam da dahil olmak üzere ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklaması ile birlikte en düşük emekli maaşı da belli oldu.
16.01.2024 Gündem
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor Deprem sonrası azalan yapı stoku ve yaşanan göç dalgası konut fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ülke genelinde en çok konut satışı yapılan 30 ilde en yüksek fiyat artışı Hatay, Ankara ve Elazığ’da görüldü. Hatay’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 158, Ankara’da yüzde 126, Elazığ’da ise yüzde 124 arttı. Üç büyük ilde en düşük artış ise İstanbul’da gerçekleşti. İkinci el konut fiyatlarında ise indirim rüzgarı esmeye başladı.
19.10.2023 Ekonomi
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Soylu, "554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü. Onurlu dönüş için çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda 3 milyon 381 bin Suriyeli var. Azalıyor, daha da azalacak" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Soylu: Dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı
Soylu: Dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı İçişleri Bakanı ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da vatandaşlarla buluştu. Soylu, dünyanın gözünün Türkiye seçimlerinde olduğunu belirterek, "Bütün dünya şu anda evet karşımızdaki dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı. Yanımızdaki dünya da,Türkiye'nin seçimine odaklandı. Bakalım el mi? Yaman, bey mi? Yaman?" diye konuştu.
10.05.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Bakan Akar: 100 silah arkadaşımızı kaybettik
Bakan Akar: 100 silah arkadaşımızı kaybettik Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Şu ana kadar maalesef 100 silah arkadaşımızı kaybettik. 2 arkadaşımıza henüz ulaşılamadı, yoğun çalışmalar var" dedi. Bakan Akar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası askerin kışladan geç çıktığı iddiasına ilişkinse "Akılla mantıkla izah edilemez. İlk andan itibaren silahlı kuvvetlerimiz seferber oldu. Sadece deprem bölgesindekiler değil, bütün silahlı kuvvetler KKTC'dekiler dahil tüm Mehmetçik seferber oldu" dedi.
23.02.2023 Gündem
Fuat Oktay açıkladı: Bugün Kabine toplanacak
Fuat Oktay açıkladı: Bugün Kabine toplanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, "10 ilimizde 257 noktada çadırkent kurulumu tamamlanmıştır." dedi. Oktay ayrıca, "Bugün de kısmet olursa kabinemizi topluyor olacağız." ifadelerini kullandı.
13.02.2023 Gündem
Müşteriden kaçan taksici! 1-2 dakika içinde ortadan kayboldu, yolcu hayatının şokunu yaşadı
Müşteriden kaçan taksici! 1-2 dakika içinde ortadan kayboldu, yolcu hayatının şokunu yaşadı Sarı taksilerle ilgili şikayetler devam ederken, İstanbul’da yaşanan son olay bu kadar olmaz dedirtti. Bursa’ya hareket edecek otobüsüne yetişmek üzere taksi çağıran Ö.A., hayatının şokunu yaşadı. Olayla ilgili konuşan bir taksi esnafı ise bu tip vakaların defalarca yaşandığını, böyle olaylar yüzünden tüm taksi camiasının zan altında kaldığını söyledi.
19.01.2023 Yaşam
Bakan Akar: Bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar: Bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtirken "TSK, egemenlik ve bağımsızlığımız için; ‘hudut namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta. Terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmekte." dedi.
22.11.2022 Gündem
Kira fiyatları bir anda 12 bin TL'ye fırladı
Kira fiyatları bir anda 12 bin TL'ye fırladı Kiralardaki fahiş artış vatandaşın gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Pek çok kentte ortalama kira bedeli asgari ücreti geçmiş durumda. Antalya'da tek oda kiralamak isteyenlerin 5 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Ukrayna-Rusya savaşı sonrası özellikle Antalya’ya yönelik başlayan göç dalgası emlak sektörünün dengesini bozdu. Kentte kiralar 15 bin lira seviyelerine dayanmış durumda.
22.11.2022 Ekonomi
İçişleri Bakanı Soylu: 2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı
İçişleri Bakanı Soylu: 2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı. Terör örgütüne katılım, geçmişteki 5 binli sayılardan 2021 itibarıyla 51’e düştü, bugün ise 41 seviyesindedir. 2016’dan bugüne toplam 2 bin 204 terörist teslim oldu, bunların da bin 168’i ikna yöntemiyle gerçekleşti” dedi.
25.10.2022 Siyaset
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan göç dalgası, kiraların yükselmesine neden oldu. Yaşanan artışlar sonrası devlet, özel önlemler aldı. Ancak fırsatçı ev sahipleri yüksek kira bedelleri talep etmeye devam ediyor. Öyle ki Antalya'da kiralık daire fiyatları; 40 bin liraya kadar çıkıyor. Ayrıca mülk sahipleri bir yıllık kira bedelini de peşin olarak talep ediyor.
20.10.2022 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop: Göçün sebebi, ülkelerin yaşanmaz hale getirilmesi
TBMM Başkanı Şentop: Göçün sebebi, ülkelerin yaşanmaz hale getirilmesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Göç sadece Türkiye'nin meselesi değil tüm dünyanın meselesi. Göçün en temel sebebi; insanların kendi doğdukları topraklardan mahrum olmalarıdır. Neden böyledir? Bunun en aktüel sebebi; onların yaşadıkları ülkelerin, Batılı ülkeler tarafından yaşanmaz hale getirilmesidir" dedi.
16.06.2022 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar: Mağaraya operasyon yapıldı, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti
Milli Savunma Bakanı Akar: Mağaraya operasyon yapıldı, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 askerin şehit olduğu mağara operasyonuna ilişkin "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. 'Telsim' ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi sonucu mağaraya operasyon yapıldı" dedi. Bakan Akar "Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti" dedi.
25.05.2022 Gündem
Mustafa Şentop: Avrupa, göç konusunda Türkiye'ye destek olmadı
Mustafa Şentop: Avrupa, göç konusunda Türkiye'ye destek olmadı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, göçün küresel bir sorun olduğunu belirterek "Belki bundan 25 sene sonra çok daha büyük nüfus hareketliliği olacak. Dünya daha önce de bunu yaşamış. Ne yapmak lazım, aslında basit; savaş yapmayacaksınız, çatışmayacaksınız, insanları kendi doğdukları topraklarda, kendi güvenliklerine, itimatlarına, uygun bir şekilde can güvenliğine sahip olarak, mal güvenliğine sahip olarak yaşayabilecekleri bir ortamı kurmamız lazım" dedi.
4.05.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Bizzat davet ettiğiniz Türkiye’ye ayar verme derdindesiniz!
TBMM Başkanı Şentop: Bizzat davet ettiğiniz Türkiye’ye ayar verme derdindesiniz! Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da AB Parlamento Başkanları Toplantısında konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bizzat kendinizin davet ettiği, toplantınızın misafiri, Türkiye'ye, Avrupa'yı tehdit eden Ukrayna'daki bu büyük ateşi durdurmak için canla başla çalışan Türkiye'ye ayar verme derdindesiniz. Türkiye'ye, haksız, insafsız, güya üstenci bir yaklaşımla laf sokuşturmaya çalışıyorsunuz” dedi.
29.03.2022 Siyaset
Ukrayna'yı işgal kararının Rusya'ya faturası ağır oldu! Göç dalgası yaşanabilir
Ukrayna'yı işgal kararının Rusya'ya faturası ağır oldu! Göç dalgası yaşanabilir Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından milyonlarca vatandaş ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Batı ise sert yaptırımlarla Moskova yönetimini durdurmaya çalışıyor. Ülkenin neredeyse dünya ile tüm bağlantısının kopması Rus vatandaşlar arasında ciddi tedirginliğe yol açtı. Şu an Rusya’yı terk etme kararı alanların yanı sıra yurtdışına okumaya giden pek çok Rus genci, ülkesine dönme kararından vazgeçmeye başladı.
18.03.2022 Dünya
YÖK Başkanı Özvar'dan Ukrayna'dan yatay geçiş ve özel öğrencilik başvuruları ile ilgili açıklama
YÖK Başkanı Özvar'dan Ukrayna'dan yatay geçiş ve özel öğrencilik başvuruları ile ilgili açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, şimdiye kadar Ukrayna'daki savaş nedeniyle öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan 3 bin 583 kişinin yatay geçiş ve özel öğrencilik statüsü için başvuruda bulunduğunu söyledi.
17.03.2022 Eğitim
TBMM Başkanı Şentop: Göç karşısında Polonya'nın durumunu en iyi anlayan Türkiye'dir
TBMM Başkanı Şentop: Göç karşısında Polonya'nın durumunu en iyi anlayan Türkiye'dir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Polonya Senatosu Başkanı Tomasz Grodzki ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Ukrayna kaynaklı ve hızlı göç dalgası karşısında Polonya'nın durumunu en iyi anlayan Türkiye'dir" dedi.
16.03.2022 Siyaset
Bakan Akar'dan Kazakistan mesajı: 'Her türlü yardıma hazırız'
Bakan Akar'dan Kazakistan mesajı: 'Her türlü yardıma hazırız' Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 33 bin 275 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Kazakistan'daki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Bakan Akar, “Bizim inancımız Kazakistan, oradaki kardeşlerimiz kendi imkan ve kabiliyetleriyle oradaki bütün zorlukları aşacaktır. Biz Kazakistan'ın her zaman olduğu gibi bugün de yanındayız. Herhangi bir talep geldiğinde, istek olduğunda, bize emir, talimat verildiğinde biz de Kazakistanlı kardeşlerimize her türlü yardımı yapmaya, elimizden gelen desteği sağlamaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.
8.01.2022 Gündem
Vali Bilmez: 2021'de Van sınırında 120 bine yakın göçmen engellendi
Vali Bilmez: 2021'de Van sınırında 120 bine yakın göçmen engellendi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2021'de kentte ele geçirilen 7 ton 369 kilo eroinin Türkiye'de ele geçen eroinin yüzde 30'una karşılık geldiğini söyledi. Jandarma ve emniyet bölgesindeki terör operasyonlarında büyük başarı elde edildiğini anlatan Bilmez, "2021 yılında bütün dünyanın gözü Türkiye'de ve Türkiye'nin gözü de Van'daydı. Afganistan'daki gelişmelerden dolayı Türkiye'ye doğru ciddi bir göç dalgasının gelebileceği ama alınan tedbirler sayesinde sınırda geçişlerin çok zorlaştığı, neredeyse imkansız hale geldiği algısı; hem Afganistan hem dünyada oluşunca göç dalgası burası yerine başka bölgelere yayıldı ve bu yıl sınırda 120 bine yakın göçmeni engelledik" dedi.
31.12.2021 Gündem
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu...
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 32 bin 901, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 426 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği İtalya'nın başkenti Roma'da zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak F-35'lere ilişkin şu ifadeleri kullandı: F-35'ten kaynaklanan bizim 1.4 milyar dolar bir ödememiz vardı ve bu ödemeden hareketle bu süreci nasıl iyi bir konuma taşırız, bunun üzerinde durduk. Daha çok F-16'lar gündeme geldi. Elimizdekilerin modernizasyonu ve yeni F-16 verilmesi gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Biden'ın olumlu yaklaşımı gördüm
31.10.2021 Gündem
Afganistan krizi kapıda! Daha geniş bir göç dalgası her an patlayabilir
Afganistan krizi kapıda! Daha geniş bir göç dalgası her an patlayabilir Taliban’ın ülke yönetimini ele geçirdiği Afganistan’da sular durulmuyor. Tüm dünya ülkeden gelen sıcak haberleri takip ederken, özellikle göç krizi endişelere neden oluyor. IMF, Afganistan’da ekonomik küçülme yaşanacağını, bunun da Türkiye dahil bölge ülkeleri açısından bir mülteci krizine neden olabileceğini açıkladı.
20.10.2021 Dünya
Felaket kapıda! Göç dalgası tsunamiye dönüşecek
Felaket kapıda! Göç dalgası tsunamiye dönüşecek Türkiye hem Suriye hem de Afganistan’dan gelen göçleri tartışırken, korkutan bir açıklama geldi. Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike kapıda. Prof. Dr. Levent Kurnaz, küresel ısınma ile deniz suyu seviyesinin İstanbul'da 2 metre yükselmesinin ancak bu yüzyılın sonunda gerçekleşebileceğini söyledi. Kurnaz, Türkiye için en kötü senaryonun ise kuraklık ve Pakistan, Mısır, Etiyopya gibi ülkelerde yaşanan sıcaklık artışları sonrası Türkiye'nin 2 yıl içinde 20-30 milyonu bulacak göç dalgasıyla karşı karşıya kalması olduğunu belirtti.
15.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Göç Dalgası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göç dalgası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.