Kira

Kira

Son dakika KİRA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KİRA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KİRA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.069 kira haberi bulunmuştur. Tüm kira haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekliye bölgesel destek mi verilecek, bölgesel destek formülü nedir, neleri kapsayacak? Emekliye bölgesel destek başvuru şartları açıklandı mı, ne zaman başvuru yapılacak?
Emekliye bölgesel destek mi verilecek, bölgesel destek formülü nedir, neleri kapsayacak? Emekliye bölgesel destek başvuru şartları açıklandı mı, ne zaman başvuru yapılacak? Emekli vatandaşlar için bölgesel destek verileceği iddiaları gündeme gelince desteğe yönelik araştırmalar da hızlandı. İddialara göre düşü emekli maaşı alanlar için şehrin ekonomik parametreleri göz önünde bulundurularak yardımlar verilecek. Peki, Emekliye bölgesel destek ne zaman verilecek, bölgesel destek nedir, şartlar açıklandı mı, kapsamı ne olacak, gerçekten emekliye bölgesel destek verilecek mi?
25.04.2024 Ekonomi
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandı
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandı Gayrimenkul fiyatlarındaki artış gündemde. Türkiye genelindeki OSB’lerde kira artış oranları yüzde 150’ye yaklaşırken, OSB arazilerin metrekare satış fiyatı ise Boğaz’daki yalıların değerini aştı. Artış hızının en yüksek olduğu bölgelerin başında ise açık ara Marmara geliyor.
25.04.2024 Ekonomi
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Tarladan pazara inen çileğin üretiminin az olması nedeniyle kilogramı 150 TL'den satılmaya başladı.
24.04.2024 Ekonomi
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor Dolandırıcıların yeni kullandığı bir yöntemlerden biri olan kaparo dolandırıcılığının son mağdurları kiracılar oldu. Bir emlakçı üzerinden ünlü bir emlak sitesine sahte ev ilanı veren dolandırıcılar, “Evi tutmak istiyorsanız, kaparo göndermelisiniz” diyerek, çok sayıda kiracıyı dolandırdı. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
23.04.2024 Ekonomi
Adanalı çiftçiler hasat başlamadan taban fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını bekliyor
Adanalı çiftçiler hasat başlamadan taban fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını bekliyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğday hasadı başlamadan çiftçilerin beklentilerini karşılayacak şekilde fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını istediklerini söyledi.
22.04.2024 Adana
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var Kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınırın 1 Temmuz itibarı ile kalkacak olması ile birlikte kiracıları evden çıkarılma korkusu sardı. Hangi durumlarda kiracılar evi boşaltmak zorunda kalıyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Ekonomi
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı Restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara tepki göstermek isteyen bazı vatandaşlar sosyal medyadan boykot çağrısında bulundu. Yapılan çağrının İstiklal Caddesi'nde karşılık bulmadığı görülürken, restoran girişlerindeki kalabalık dikkat çekti. İstiklal Caddesi'nde restoran işleten Sinan Güler, Bizim burada boykot yok, kalabalık ve herkes memnun. Fiyatlarımız orta düzeyde. Fiyat yüksekliği varsa önce buradaki mal sahiplerini boykot etmeleri lazım dedi. Fatma Genç adlı müşteri ise, Boykot çağrısı mantıklı bir çağrı. Fiyatlar gerçekten yüksek. Enflasyona göre de baya fark var, sadece enflasyonla açıklanabilecek bir şey değil bence ifadelerini kullandı.
20.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında Evini kiraya verecekleri doğrudan ilgilendiriyor. Yeni uygulama başladı. İlan siteleri mercek altına alındı. Yazlık sezonu bu yıl yeni düzenleme ile açılıyor. Konutunu turizm amaçlı kiralamak isteyenler; bulunduğu binada tüm kat maliklerinden onay almak zorunda. Bu nedenle müstakil seçeneklere ilgi daha yüksek.
18.04.2024 Ekonomi
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor. 17-18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak şirketin hisseleri pay başına 135 liradan halka arz edilecek. Toplam 4.5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranı yüzde 10.08 olacak. Halka arz gelirlerinin yüzde 60-65’iyle borç ödemesi yapılacağı, yüzde 15-20’sinin ise Maltepe Park projesine yatırılacağı belirtildi.
17.04.2024 Ekonomi
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
AFAD kira yardımı neden yatmadı? AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak?
AFAD kira yardımı neden yatmadı? AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak? AFAD deprem kira desteği ödemelerine yönelik araştırmalar arttı. Yardım alan vatandaşlar aylık olarak ödenen deprem kira desteği ödemelerinin yapılacağı tarihi sorguluyor. 6 Şubat depremleri ardından gündeme gelen AFAD depremzede kira yardımı uzatıldı mı, neden yatmadı?
16.04.2024 Ekonomi
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yöntemlerinden olan ve 2013 yılında hayata geçirilen arabuluculuk uygulaması kapsamında 5 milyondan fazla dosyanın arabulucuya gittiğini ve 3 milyon 679 bin 537 dosyanın bu sayede anlaşma ile çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
12.04.2024 Ekonomi
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu Son açıklanan raporlara göre, Türkiye'deki konut satışları son 8 yılın en düşük seviyesine düşerken, konut fiyatlarındaki yıllık düşüş %122'ye ulaştı. Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, sektördeki bu ani düşüşün nedenlerini ve piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
11.04.2024 Ekonomi
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama Son iki yılda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarıp evini yüksel bedel karşılığı kiraya vermeyi tercih ediyor. Ancak kiracıların tahliyeye itiraz etmesi durumunda mülk sahibi yüzde 25 sınırını aşan zam yapıyor ve kiracılar da bu durumu kabul ediyor. Peki fazladan yapılan ödemeler geri alınabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiren konunun detayları...
7.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi ile kiracı arasında kavga! Ortalık savaş alanına döndü
Ev sahibi ile kiracı arasında kavga! Ortalık savaş alanına döndü Esenyurt'ta, evden çıkmadığı iddia edilen kiracı ile ev sahibi arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ailelerin de dahil olduğu kavgada, 6 kişi yaralanırken o anlar ve telefonu kamerasına yansıdı.
6.04.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi olanlar dikkat! Artık geçerli değil, binlerce lira cezası var
Ev sahibi olanlar dikkat! Artık geçerli değil, binlerce lira cezası var Ev sahibi olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Kira gelirini beyan etmeyen 21 bin liralık istisnadan yararlanamayacak ve cezai işleme tabi tutulacak. 96 bin lira kira geliri elde edenin ödeyeceği vergi 9 bin 562 lira olacak. Öte yandan Konutu veya işyeri olan vatandaşlar için de kritik detay ortaya çıktı
4.04.2024 Ekonomi
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç?
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç? Nisan 2024 kira artış oranı yüz de kaç, dükkan kira zammı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Mart ayında aylık bazda yüzde 3.16 yıllık bazda yüzde 68,50 yüzde arttı. Şubatta, aylık enflasyon yüzde 4.53, yıllık enflasyon ise yüzde 67.07 olarak açıklanmıştı. Her ne kadar konutta yüzde 25'lik zam sınırı uygulaması devam etse de ticari kirada böyle bir sınır bulunmuyor.
3.04.2024 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Son gün 5 Nisan
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Son gün 5 Nisan Milyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Ev sahipleri 2023’te elde ettikleri kira gelirlerini 5 Nisan tarihine kadar Maliye’ye bildirebilecekler. İlk taksit de bu tarihe kadar ödenmek zorunda.
3.04.2024 Ekonomi
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçeler
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçeler Türkiye genelinde konut satışları ile ilgili çarpıcı veriler gelmeye devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre 2023 yılı genelinde İstanbul’da en çok konutun satıldığı ilçe belli oldu. Öte yandan son 1 yıldaki değişim İstanbul genelinin altında, fiyatların son 1 yılda enflasyona göre çok az arttığını söyleyebiliriz. Özellikle satılık konutlarda değişim yüzde 25 civarında oldu. Kiralıkta ise fiyatlar çok daha yüksek arttı. İstanbul ortalamasına göre kira fiyatları Esenyurt’ta düşük, bugün için metrekare olarak 100 TL seviyelerinde alternatifler bulmak mümkün. Son 1 yılda kiralar yüzde 65 seviyelerinde artarken, satışlar ise son 1 yılda yüzde 25 arttı. Peki İzmir ve Ankara’da durum ne? 3 büyükşehirde fiyatlar ne durumda? İşte detaylar...
3.04.2024 Ekonomi
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 kira zam sınırı ile ilgili araştırmalar arttı. Kira artış oranı TÜİK tarafından her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerine göre belli oluyor. 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlenen kira artış oranı 2023 yılında getirilen % 25 kira zammı sınırı ile sınırlandırılmıştı. Peki, Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı? 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde kaç oldu, Kira artış oranı kaç oldu?
2.04.2024 Ekonomi
Kiracı davayı kaybetti! Evi ateşe verdi
Kiracı davayı kaybetti! Evi ateşe verdi Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi istenen kiracı Şükrü K, evi ateşe vererek kaçtı. Ev sahibi Hasan Kayan'ın oğlu Ahmet Kayan ise, "Kira yüksek değildi, 1500 liraydı. Yangından önce babamı bizzat kendisi arayıp 'Dava açarsanız evi yakarım, zarar veririm' diye tehdit etmiş" diye konuştu
2.04.2024 Gündem
Kirada evi olan mülk sahipleri dikkat! Bakan Şimşek uyardı
Kirada evi olan mülk sahipleri dikkat! Bakan Şimşek uyardı Milyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Bakanlık harekete geçti. 21 bin liranın üzerinde kira geliri elde eden beyan edecek. Elde edilen gelir istisnanın altında ise, beyanname verilmesine gerek olmayacak. Konutlardan elde edilen kira gelirleri, süresinde beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2023 yılı için belirlenen istisnadan yararlanılamayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
2.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.