Konut

Konut

Son dakika konut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut gelişmeleri de dahil olmak üzere 19.373 konut haberi bulunmuştur. Tüm konut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep Arban'da 220 adet 1. etap deprem konutları hak sahiplerine teslim edilecek
Gaziantep Arban'da 220 adet 1. etap deprem konutları hak sahiplerine teslim edilecekAraban Kaymakamı Özgür İşçimen, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Araban ilçesinde inşaatı tamamlanan birinci etap 220 adet konutun teslim edeceklerini söyledi.
26.07.2024Gaziantep
Adana'da depremin ardından inşa edilen TOKİ konutlarına taşınanalar deprem korkusu yaşamıyor
Adana'da depremin ardından inşa edilen TOKİ konutlarına taşınanalar deprem korkusu yaşamıyorAdana’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında yaşam sürerken evlerde oturanlar konutlardan memnun olduklarını ve artık deprem korkusu yaşamadıklarını söyledi.
25.07.2024Adana
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyor
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyorTüketici ve e-ticaret kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi gece yarısı mesaisiyle komisyondan geçti. Teklifin yasalaşması halinde doğrudan satış şirketlerinin Dilan Polat kremlerinde olduğu gibi ‘saadet zinciri’ne dönüşmesinin önü kapanacak.
25.07.2024Ekonomi
Kredi çekecek olan milyonlara uyarı! Bankalardan tüketiciye ek ücret tuzağı
Kredi çekecek olan milyonlara uyarı! Bankalardan tüketiciye ek ücret tuzağıKredi kullanarak konut satın almak isteyen vatandaşlar bankaların kapısını çalarken, bankalar ise vatandaştan masraf üstüne masraf kesmeye başladı. Deprem sigortası DASK ve damga vergisi gibi zorunlu olan masrafların haricinde bankalar diğer tüm alanlarda uyguladığı ücret ve aracılık ettiği sigorta bedellerinde de fahiş oranlarda artışa gitti. Konut sigortası ve hayat sigortası yaparken vatandaşın istediği sigorta şirketlerinden teklif alarak en uygun fiyatlı sigortayı tercih etme seçeneğini de elinden alan bankalar son olarak EFT ücreti de kesmeye başladı.
25.07.2024Ekonomi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kazancıyla günü 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
22.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacak
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 10 gün sonra, yani temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız. Her ay böyle 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayacağız" dedi.
20.07.2024Gündem
TOKİ müjdesi! Adana Pozantı’ya ucuz konut yapımı için tarih belli oldu
TOKİ müjdesi! Adana Pozantı’ya ucuz konut yapımı için tarih belli olduEv sahibi olmak isteyenlere güzel haber Adana Pozantı'dan geldi. Belediye Başkanı Ali Avan TOKİ projesi ile ilgili detayları aktardı. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile görüşen Başkan Avan iki hafta içerisinde proje ile ile ayrıntılarının açıklanacağını bildirdi.
19.07.2024Adana
Vali  Köşger aşure etkinliğine katıldı
Vali Köşger aşure etkinliğine katıldıAdana Valisi Yavuz Selim Köşger cuma namazı sonrası aşure etkinliğine katıldı.
19.07.2024Adana
Tatar Höyük: Tarihin izleri
Tatar Höyük: Tarihin izleriAdana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan Tatar Höyük, Türkiye'nin önemli arkeolojik alanlarından biridir. Höyük, çeşitli dönemlere ait kalıntıları barındıran çok katmanlı bir yerleşim yeridir. Arkeolojik kazılar, Neolitik Çağ’dan Roma Dönemi’ne kadar geniş bir zaman dilimini kapsayan eserleri ortaya çıkarmıştır.
19.07.2024Adana
Tatar Höyük: Tarihin izleri
Tatar Höyük: Tarihin izleriAdana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan Tatar Höyük, Türkiye'nin önemli arkeolojik alanlarından biridir. Höyük, çeşitli dönemlere ait kalıntıları barındıran çok katmanlı bir yerleşim yeridir. Arkeolojik kazılar, Neolitik Çağ’dan Roma Dönemi’ne kadar geniş bir zaman dilimini kapsayan eserleri ortaya çıkarmıştır.
18.07.2024Adana
Adana Metro İstasyonları: Şehrin Kalbine Yolculuk
Adana Metro İstasyonları: Şehrin Kalbine YolculukAdana, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak, modern ulaşım ağlarıyla da dikkat çeker...
19.07.2024Adana
TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı! Bakan Kurum detayları açıkladı
TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı! Bakan Kurum detayları açıkladıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren haberi sosyal medya hesabından duyurdu.
18.07.2024Ekonomi
Konut kredisinde bir dönem sona eriyor! Ortak kredi kullanılabilecek, işte örnek hesaplama tablosu
Konut kredisinde bir dönem sona eriyor! Ortak kredi kullanılabilecek, işte örnek hesaplama tablosuEv sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor.. Birden fazla kişinin ortak kredi çekerek bir konutu alabileceği ortak konut kredisi ev sahibi olabilme konusunda yeni bir dönemi başlatacak. Bu kredi türü, düzenli geliri olan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut alımlarını finanse etmelerine olanak tanıyor. Bankalar, kredi başvurusunda bulunan her bireyin gelir durumunu değerlendiriyor ve kredi tutarını belirliyor. İşte detaylar...
18.07.2024Ekonomi
Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.
17.07.2024Gündem
SPK’dan konuta yatırımı kolaylaştıracak yeni düzenleme! Fahiş fiyat artışının önüne geçilecek
SPK’dan konuta yatırımı kolaylaştıracak yeni düzenleme! Fahiş fiyat artışının önüne geçilecekSPK’nın Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde yaptığı değişiklikle, şimdiye kadar gayrimenkullerin inşaat işlerini üstlenemeyen fonlar, artık kendilerinin veya başkalarının geliştirdiği projelere yatırım yapabilecek. Bu düzenleme, konut arzının artırılmasını destekleyerek fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletecek. İşte merak edilen tüm detaylar...
17.07.2024Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! Ortak kredi kullanılabilecek, işte örnek hesaplama tablosu
Konut kredisinde yeni dönem! Ortak kredi kullanılabilecek, işte örnek hesaplama tablosuEv sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor.. Birden fazla kişinin ortak kredi çekerek bir konutu alabileceği ortak konut kredisi ev sahibi olabilme konusunda yeni bir dönemi başlatacak. Bu kredi türü, düzenli geliri olan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut alımlarını finanse etmelerine olanak tanıyor. Bankalar, kredi başvurusunda bulunan her bireyin gelir durumunu değerlendiriyor ve kredi tutarını belirliyor. İşte detaylar...
17.07.2024Ekonomi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptı
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,67 değer kazancıyla günü 11.139,34 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 11.188,12 puana taşıdı.
16.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te korkutan yangın: Deprem konutlarına sıçramadan söndürüldü
Gaziantep'te korkutan yangın: Deprem konutlarına sıçramadan söndürüldüGaziantep'in İslahiye ilçesinde bilinmeyen bir nedenle çıkan otluk alan yangını yeni yapılan toplu konutlara sıçramadan söndürüldü.
16.07.2024Gaziantep
Bakan Kurum duyurdu: Adana'da yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutu teslim edilecek
Bakan Kurum duyurdu: Adana'da yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutu teslim edilecekÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden Osmaniye ve Adana’da incelemelerde bulundu.
16.07.2024Adana
Tekirdağ ve Kırklareli'de arsaya büyük talep! Anaparayı kısa sürece 3'e katlıyor
Tekirdağ ve Kırklareli'de arsaya büyük talep! Anaparayı kısa sürece 3'e katlıyorSon yıllarda oldukça iyi prim yapan arsalar gayrimenkuller içerisinde en çok tercih edilen yatırım aracı oldu. Özellikle konut yatırımları TÜFE’nin altında getiri sunarken, arsa ve arazilere yönelik talep artışı dikkat çekti. Peki İstanbul ve çevresinde en çok nerelere rağbet var, arsa fiyatları ne durumda? Konuyla ilgili gayrimenkul uzmanı, ‘Sizi yatırdığınız paradan da edebilir, çok karlı hale de dönüşebilir’ dedi.
16.07.2024Ekonomi
Bakan Kurum Adana'da konuştu! "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz"
Bakan Kurum Adana'da konuştu! "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu ana kadar toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz" dedi.
14.07.2024Adana
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyor
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyorÇevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam etmektedir. Bugüne kadar 76 bin konutun teslimi gerçekleşmiş ve inşallah bundan sonraki süreçte her ay 25-30 bin konutun teslimini planlıyoruz” dedi.
13.07.2024Ekonomi
Malatya'da konut talebi patladı! Kiralar 2 katına çıktı
Malatya'da konut talebi patladı! Kiralar 2 katına çıktıDeprem bölgesi Malatya'da, konuta artan talep kira fiyatlarını artırdı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, iki yıldır yürürlükte olan ‘yüzde 25 zam sınırı' uygulamasının sona ermesiyle birlikte kent genelindeki kira fiyatlarında ciddi artışların yaşandığını söyledi.
13.07.2024Malatya

Benzer Haber Etiketleri

Konut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.