Gayrimenkul Yatırımı

Gayrimenkul Yatırımı

Son dakika gayrimenkul yatırımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gayrimenkul yatırımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gayrimenkul yatırımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gayrimenkul Yatırımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gayrimenkul yatırımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 548 gayrimenkul yatırımı haberi bulunmuştur. Tüm gayrimenkul yatırımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü Deprem felaketi, pandemi ile yükselen arsa talebini iyice artırdı. Neredeyse her iki gayrimenkul satışından biri arsa oluyor. Marmara ve Ege’nin dışında deprem kuşağında olmayan İç Anadolu da revaçta. Fiyatlarda ise bir yılda yüzde 250-350 artış görülüyor. Bu da yatırımın geri dönüş süresini 1-2 yıla kadar düşürdü.
7.06.2023 Ekonomi
Ev alamayanlar arsa ve tarlaya yöneldi! Rekor kırıldı
Ev alamayanlar arsa ve tarlaya yöneldi! Rekor kırıldı Konut fiyatlarındaki artış yatırımcının farklı alternatiflere yönelmesine zemin hazırladı. Ev alamayanlar konut dışı gayrimenkule yöneldi. Arazi ve arsa satışları ekim ayında rekor kırıldı. Geçen ay 153 bin 587 adet konut dışı gayrimenkul satılırken, konut satışı 102 bin 606’da kaldı.
20.11.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar artacak
Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar artacak Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşlara uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar, yatırım yapmak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutmaları gerektiğini, yıl başından itibaren fiyatların artış göstereceğini belirtti.
30.10.2022 Ekonomi
Ne altın, ne dolar, ne eurobond ne de hisse senedi... Yatıran 6 ayda parasını katladı
Ne altın, ne dolar, ne eurobond ne de hisse senedi... Yatıran 6 ayda parasını katladı Ekonomi küresel düzeyde tüm ülkelerin gündeminde. Pandemi sonrası yaşanan süreç, enerji ve tahıl krizi tüm ülkeleri ekonomik olarak etkiledi. Vatandaşlar da tasarruf ve yatırım konularına eskisine oranla çok da ilgili. Küçük yatırımcı parasını korumanın yollarını arıyor. Uzun vadeli yatırım yapanlar güvenli liman olarak görülen altına yönelirken, kısa vadede yüksek gelir sağlamak isteyenlerin tercihi döviz oluyor. Bu noktada döviz kurundaki yükselişin önüne geçilebilmesi için kur korumalı mevduat sistemi ile yatırımcının parasını TL'de tutuması sağlandı. Tüm bu süreçte tercih edilen yatırım enstrümanları içerisinde ise gayrimenkul açık ara önde seyretti. Yılın ilk yarısında gayrimenkul yatırımı yapanlar yüzde 54.85 gelir sağladı.
3.07.2022 Ekonomi
Tapu oyunu! ‘Resmi evrakta sahtecilik’ iddiası
Tapu oyunu! ‘Resmi evrakta sahtecilik’ iddiası İki Suudi Arabistan vatandaşı arasındaki ‘dolandırıcılık’ suçlaması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Reama Omar Alhayek, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı için yeğenine gönderdiği milyonlarca liraya karşılık kendisine gönderilen tapuların sahte olduğunu iddia etti. Taraflar arasında yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmayınca, dolandırıldığını iddia eden kadın soluğu savcılıkta aldı.
24.04.2022 Ekonomi
Yeğeni tarafından milyonlarca lira dolandırıldı!
Yeğeni tarafından milyonlarca lira dolandırıldı! İki Suudi Arabistan vatandaşı arasındaki ‘dolandırıcılık’ suçlaması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Reama Omar Alhayek, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı için yeğenine gönderdiği milyonlarca liraya karşılık kendisine gönderilen tapuların sahte olduğunu iddia etti. Taraflar arasında yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmayınca, dolandırıldığını iddia eden kadın soluğu savcılıkta aldı.
23.04.2022 Gündem
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var...
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var... Kredi ile ev alan milyonları ilgilendiriyor. Kredi ile ev alanlara güzel haber geldi. Devlet kredi ile ev alanlara muafiyet sağlıyor. Gayrimenkul yatırımı yapıp, krediyle ev alanlar, kredi giderlerini ve 5 yıl boyunca satın alma bedelinin yüzde 5’ini gider olarak gösterebiliyor. Bu mükellefler genellikle 5 yıl boyunca kira gelirleri için vergi ödemeyebiliyorlar. Kira gelirleri; konut kirası ve iş yeri kirası olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Konut kira gelirlerinin 7.000 lirası vergiden istisnadır. 2021 yılı için konut kira geliriniz 7.000 liradan fazla ise beyanname vermeniz gerekiyor. İstisna tutarından daha az kira gelirleri için beyanname verilmiyor. Ticari, zirai ve mesleki kazançlarını normal olarak beyan eden mükellefler konut kira geliri istisnasından faydalanamıyor. İş yeri kira gelirleri için durum biraz farklı. İş yeri kira gelirleri için herhangi bir istisna öngörülmemiş olup, kiracılar tarafından kira ödemesi üzerinden stopaj yapılması gerekiyor. İş yeri kira gelirleri için kural olarak beyanname verilmiyor. Ancak eğer yıllık kira geliri 2021 yılında 53.000 lirayı aşıyorsa, iş yeri kira gelirleri de beyan ediliyor. Öte yandan 1.319 Sayılı Yasa'nın 8. Maddesi'nde bu istisnalar sıralanmıştır. Buna göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyorlar. İşte milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
5.03.2022 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 300 arttı! Alan kazandı, 8 bin lira...
Fiyatlar yüzde 300 arttı! Alan kazandı, 8 bin lira... Talep arttı. Fiyatlar yükseldi. Alanlar yüzde 300'e varan kar sağladı. Yatırım yapmak isteyenlerin öncelikli tercihi konut oluyordu. Ancak gayrimenkul sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışları yatırım noktasında vatandaşların tercihini arsa ve tarlalara yönlendirmesine neden oldu. Ülke genelinde geçen yıl, arsa, tarla ve dükkân gibi konut dışı gayrimenkul satışı 1.5 milyon adeti aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Talebin artması fiyatlara yansıdı. Yatırım yapanlar kısa süre de kara geçti. İstanbul, İzmir, Çanakkale fiyatların en çok arttığı iller arasında yer aldı. Arsa metrekare fiyatı Alaçatı’da 8 bin lirayı, Çeşme’de 7 bin 500 lirayı buldu. 2013 yılına kıyasla Alaçatı’da yüzde 220, Çeşme’de yüzde 200 fiyat artışı yaşandı. Son bir yılda en fazla değer artışı yüzde 57 ile Urla’da olurken, 2013’ten bu yana en yüksek artış yüzde 337 ile Dikili’de gerçekleşti.
30.01.2022 Ekonomi
Pemra Hiçsönmez: İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip
Pemra Hiçsönmez: İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip Frame adlı firmasıyla İngiltere gayrimenkul sektörüne giriş yapan Pemra Hiçsönmez, konut yatırımı konusunda değerlendirmelerde bulundu: “İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip.”
19.01.2022 Uzmana Sor
Mobiltel halka arz ne zaman? Mobiltel halka arz talep toplama tarihi ne zaman?
Mobiltel halka arz ne zaman? Mobiltel halka arz talep toplama tarihi ne zaman? Mobil telefon ve akıllı cihazlar şirketi Mobiltel, halka arz için talep toplayacak. SPK’dan onay alan Mobiltel payları, şirket paylarının yüzde 20,29’luk bölümünü halka arz edecek. Peki, Mobiltel halka arz ne zaman? Mobiltel halka arz talep toplama tarihi ne zaman? Mobiltel halka arz hisse fiyatı ne? Mobiltel halka arz eşit mi? İşte Mobiltel halka arz takvimi!
13.11.2021 Ekonomi
Yabancıya konut satış verileri belli oldu
Yabancıya konut satış verileri belli oldu Eylül ayında yabancılar konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdılar. 6630 adet konut yabancılara satıldı. Yıl sonuna kadar 50 bin konut satışı hedefinin yakalanacağı bekleniyor.
13.10.2021 Ekonomi
Yatırım yapan büyük kazandı! Yüzde 537 kar...
Yatırım yapan büyük kazandı! Yüzde 537 kar... Vatandaşların aklında her zaman birikimini nasıl değerlendireceğine dair soru işaretleri olur. Farklı fikirler söylenir ve çoğu zaman doğru tercihi yapmak zorlaşır. Benzer bir tartışma da geçtiğimiz hafta sosyal medyada gündem oldu: ‘Ev almak mı, faize yatırmak mı?’ Konuyu uzmanlarıyla konuştuk. '10 yıl önce 150 bin TL’si olan bir yatırımcı, dolara, faize veya gayrimenkule yatırım yapsaydı ne kadar kazanırdı?' sorusuna yanıt aradık. İşte 3 senaryo...
3.07.2021 Ekonomi
'Brexit, İngiltere - Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilemez'
'Brexit, İngiltere - Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilemez' Uzun yıllardır İngiltere'de faaliyet gösteren mali müşavir Münir Tatar, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı (Brexit) sonrası İngiltere - Türkiye ilişkilerini değerlendirerek, Türk yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.
4.04.2019 Dünya
Evim Türkiye Fuarı emlak satışları ile başladı
Evim Türkiye Fuarı emlak satışları ile başladı Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Türkiye'nin önde gelen 76 gayrimenkul firmasının katılımıyla Almanya'nın Düsseldorf kentinde başladı.
8.02.2019 Ekonomi
AB'den "Altın vize" uyarısı
AB'den "Altın vize" uyarısı AB Komisyonu, üye ülkelerin "Altın vize" programlarının güvenlik riskini artırdığını açıkladı.
23.01.2019 Dünya
Gurbetçi ev bakıyor
Gurbetçi ev bakıyor Dövizdeki yükseliş gurbetçilerin yönünü Türkiye’ye çevirdi. Yılın 9 ayında yabancılara konut satışı yüzde 58.5 artışla 24 bine ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı.
27.10.2018 Ekonomi
5 yıldızlı kampanya
5 yıldızlı kampanya Konutta 5’inci tarihi kampanya, ‘5 yıldızlı fırsat’ sunuyor. ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ adlı kampanyanın en önemli özelliği, peşinatı döviz veya altınla ödeyenleri kur farkından koruması. 31 Ekim’e kadar sürecek kampanya, faizi 0.98’e çekerken yüzde 10 indirim de var.
28.08.2018 Ekonomi
Sepeti evle  doldurdu
Sepeti evle doldurdu Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara Alman Delivery Hero’ya satan Nevzat Aydın, ‘Kopernik’ adında bir şirket kurarak, gayrimenkul sektörüne adım attı. Aydın, bu alandaki fırsatları değerlendirecek.
21.08.2018 Ekonomi
Hasılat paylaşımlı 3 proje geliyor
Hasılat paylaşımlı 3 proje geliyor OYAK, İstanbul Ayazağa, Dragos ve İkitelli’deki arsalarını hasılat paylaşımı modeliyle ihale ederek, 1.5 milyon metrekare alanda projeler hayata geçirecek. Projelerden elde edilecek gelirle üye birikimleri nemalandırılacak.
18.04.2018 Ekonomi
Kabil’den Çengelköy’e
Kabil’den Çengelköy’e Afganistan merkezli Omran Holding, Türkiye’de 200 milyon liralık yatırım yapacak. Çengelköy’de 75 daireden oluşan Kasr-ı Âlâ projesini hayata geçirecek şirket, aynı markayla yeni projeler inşa edecek.
10.04.2018 Ekonomi
Yabancıların taşınmaz yatırımı ikiye katlandı
Yabancıların taşınmaz yatırımı ikiye katlandı Yabancı uyruklu kişiler, 2016'da 3 milyar 493 milyon 724 bin 531 lirasını Türkiye'den taşınmaz edinimi için harcadı. 2017'de ise bu rakam neredeyse iki kat artarak 6 milyar 534 milyon 761 bin 466 liraya ulaştı.
6.03.2018 Ekonomi
İlk müşteri Katarlılar
İlk müşteri Katarlılar Emlak Konut GYO, Expo Turkey by Qatar’da Körfez bölgesinden yatırımcılara Türkiye’deki mega projeleri, teşvikleri ve yatırım fırsatlarını tanıttı. Fuar kapsamında Katarlı şirketlerle Kanal İstanbul çevresindeki arsalara yönelik iş birlikleri de gündeme alındı
19.01.2018 Ekonomi
Kanala ne Katar’sınız?
Kanala ne Katar’sınız? Katar’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar’da Kanal İstanbul heyecanı yaşandı. Emlak Konut GYO, Katarlı gayrimenkul şirketleriyle Kanal İstanbul’un çevresindeki 4.6 milyon metrekarelik arsa portföyünü nasıl değerlendireceklerini görüştü.
18.01.2018 Ekonomi
Arda Ada'ya taşınıyor
Arda Ada'ya taşınıyor Barça ile yol ayrımında olan Arda Turan’ın sürpriz bir yatırıma imza attığı ortaya çıktı.
21.12.2017 Futbol
Dolar-euro fırladı gurbetçiler ev aldı
Dolar-euro fırladı gurbetçiler ev aldı Dolar başta olmak üzere döviz kurlarında yaşanan artış gurbetçi Türkler’in ve yabancı yatırımcıların yönünü Türkiye’ye döndürdü.
24.11.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gayrimenkul Yatırımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gayrimenkul yatırımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.