Genel Af

Genel Af

Son dakika genel af haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genel af ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genel af haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genel Af

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genel af gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.567 genel af haberi bulunmuştur. Tüm genel af haberleri aşağıda listelenmiştir.
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı?
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı? 8. Yargı Paketi’ni bu hafta Meclis’e sunması bekleniyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis’te görüşülür” dediği 8. Yargı Paketi için yapılan araştırmalar devam ediyor. Yargı paketinin 60’ın üzerinde maddeden oluşması kapsaması bekleniyor. Paketin genel af yasanını kapsayıp kapsamadığı merak konusu oldu. Yeni düzenlemeyle 0-6 yaş çocuğu olan kadınlar ya da engeli olan kişilerin denetimli serbestlikten yararlanabilmesi; anneye baba ile çocuğun arasındaki soy bağının reddi davası gibi birçok imkân tanınacak. Peki, af çıkacak mı 2024, mahkumlara af yasası var mı, 8. Yargı paketi içeriğinde neler var? 8. yargı paketi infaz düzenlemesi ne zaman yapılacak? İşte 8. yargı paketi maddeleri ve içeriğine dair merak edilenler…
13.02.2024 Gündem
8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var? YARGI PAKETİ MADDELERİ NELER?
8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var? YARGI PAKETİ MADDELERİ NELER? Meclis’in açılmasının ardından yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri yeniden gündeme geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 60'tan fazla maddenin yer aldığı 8. Yargı Paketinde ocak ayını işaret etmişti. Kadınların evlilikte yalnızca kendi soyadını kullanması, hapis cezası ve ön ödeme koşulları gibi birçok maddenin yer aldığı yargı paketinin ne zaman çıkacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, 8. yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Af çıkacak mı 2024, yeni yargı paketinde neler var?
17.01.2024 Gündem
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor?
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor? 29 Ekim af çıkacak mı, 29 Ekim’de genel af var mı? Cumhuriyet'in 100. yılında cezaevindeki hükümlüler için genel af çağrısı sosyal medyada birçok mahkum yakını tarafından yapılıyor. Resmi rakamlara göre Temmuz 2023 itibariyle Türkiye'de 278 kapalı, 93 açık, 11 kadın kapalı, 8 kadın açık, 9 çocuk kapalı ve 4 çocuk eğitim evi olmak üzere toplam 413 adet ceza infaz kurumu var. Peki, 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim 2023 genel af çıkacak mı?
23.08.2023 Gündem
Fahiş kira artışlarıyla mücadele! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: akından takip ediyoruz, çalışmalarımız sürüyor
Fahiş kira artışlarıyla mücadele! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: akından takip ediyoruz, çalışmalarımız sürüyor AK Parti MKYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik, "Kiralarla ilgili iletilen bütün problemleri yakından takip ediyoruz. Bütün paydaşlarla birlikte enflasyonun tek haneye inmesi için yine hükümetimiz Türkiye Yüzyılı'nı kucaklayacak politikaları hayata geçirecek." dedi.
19.06.2023 Gündem
HDP'ye af çıkarma sözü mü verildi? Zafer Şahin: PKK, FETÖ ve küresel güçlerle Erdoğan'ın yarışacağı bir seçim
HDP'ye af çıkarma sözü mü verildi? Zafer Şahin: PKK, FETÖ ve küresel güçlerle Erdoğan'ın yarışacağı bir seçim HDP'nin milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları siyasette 'HDP'ye af çıkarma sözü verildi' tartışmalarını beraberinde getirdi. CNN TÜRK'te Gündem Masası programında gazeteciler konuyu masaya yatırdı. Önder'in sözlerini yorumlayan Milliyet Yazarı Zafer Şahin, "Burada terör elebaşı başta olmak üzere, 'tutsak arkadaşlarımız bırakılacak' diyor. Bu genel af anlamına geliyor. Bu seçim Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında bir seçim değil. Bu seçim doğrudan 14 Mayıs seçimlerine etki etmeye çalışan PKK ve FETÖ ile, bunların iplerini elinde tutan küresel güçlerin gösterisine sahne oluyor. Bu PKK, FETÖ ve arkasındaki küresel güçlerle Recep Tayyip Erdoğan'ın yarışacağını bir seçim oluyor." ifadelerini kullandı.
22.04.2023 Gündem
Genel af çıkacak mı 2023? İnfaz indirimi olacak mı, genel af yolda mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara ceza indirimi 2023 var mı?
Genel af çıkacak mı 2023? İnfaz indirimi olacak mı, genel af yolda mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara ceza indirimi 2023 var mı? İnfaz indirimi var mı, genel af çıkacak mı 2023, yolda mı? 7. Yargı Paketi teklifi TBMM Genel Kurul'da kabul edildi. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmaları yürütülen düzenlemede kirada arabuluculuk zorunluluğu, konutta haciz işlemi, infaz ertelemesi ve uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülürken, gözler genel affa çevrildi. Peki, Genel af yolda mı? İnfaz indirimi olacak mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara genel af var mı?
13.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Meydanların dili 'Bize yürüyün' diyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Meydanların dili 'Bize yürüyün' diyor Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Erdoğan 'Seçimler ilk turda biter mi?' sorusuna "Meydanların dilini en iyi bu fakir anlar. Meydanların dili 'Bize yürüyün' diyor. Meydanlarda bunu görüyorum. Milletimin bu noktada işi zora sokmadan bitireceği inancındayım. Bu kararlılığı Pendik, Bağcılar, deprem bölgesinde gördüm. Milletim işi zora sokmadan bitirecektir diye düşünüyorum." şeklinde cevap verdi. Öte yandan TCG Anadolu ile ilgili eleştirilere sert tepki gösteren Erdoğan, "Şu eseri görüp eleştiri getirmek, yenilir yutulur değil. Herkesin gurur duyması lazım" dedi.
12.04.2023 Gündem
7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı?
7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı? 7. Yargı Paketi maddeleri merak ediliyor. Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü 7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanunla birlikte, çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi getirilirken, uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülüyor. Haciz işlemleri hakim kararıyla olacak. Göçmen kaçakçılığı suçu artacak. Peki, Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı? İşte 7. yargı paketi maddeleri 2023…
29.03.2023 Gündem
Af çıkacak mı? Mahkumlara af çıkacak mı, infaz iyileştirmesi ne zaman gelir, covid 19 izni ne zaman bitiyor? 120 bin mahkum erken tahliye bekliyor!
Af çıkacak mı? Mahkumlara af çıkacak mı, infaz iyileştirmesi ne zaman gelir, covid 19 izni ne zaman bitiyor? 120 bin mahkum erken tahliye bekliyor! Pandemi nedeniyle yaklaşık olarak 120 bin mahkum izne gönderilmişti. 7. Yargı paketi ile yeniden gündeme gelen af düzenlemesinde son durum merak ediliyor. Peki, Af çıkacak mı? Mahkumlara af çıkacak mı, ne zaman gelir?
4.03.2023 Gündem
Japon deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Türkiye'de binalar mezar gibi
Japon deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Türkiye'de binalar mezar gibi Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki 32 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Türkiye gibi bir deprem ülkesi olan Japonya ile aramızdaki en büyük farkın ‘hazırlık’ ve ‘eğitim’ olduğunu söylüyor. Aynı zamanda Moriwaki’ye göre felaketin asıl sorumlusu ruhsatsız kaçak binalar: 'Yıkılan yapılara baktığınızda yeni binalar da ağırlıkta, sadece eski binalar değil yerle bir olan. Bu binaların hiçbiri yapı denetimine uygun değil.'
9.02.2023 Gündem
Af çıkar mı? Genel af ne zaman çıkacak? 2023’te af var mı, af düzenlemesi yapılacak mı? İnfaz iyileştirmesi olur mu?
Af çıkar mı? Genel af ne zaman çıkacak? 2023’te af var mı, af düzenlemesi yapılacak mı? İnfaz iyileştirmesi olur mu? Sosyal medyada af ile ilgili paylaşımların artmasıyla birlikte milyonlarca mahkum ve mahkum yakını af düzenlemesi ile ilgili gündemdeki son bilgileri araştırıyor. Pandemi nedeniyle açık cezaevlerindeki yaklaşık 120 bin mahkum izne gönderilmiş, pandemiden sonra da izinleri 31 Temmuz 2023 tarihine uzatılmıştı. Gözler 2023 yılı için hükümetin çalışmalarına çevrilirken, af düzenlemesinin masada olup olmayacağı da merak ediliyor. Peki, Af çıkar mı? Genel af ne zaman çıkacak? 2023’te af var mı, af düzenlemesi yapılacak mı? İnfaz iyileştirmesi olur mu? İşte detaylar…
28.12.2022 Gündem
Af çıkacak mı? Genel af geliyor mu? Devlete karşı işlenen suçlar neler? İşte MHP’nin af açıklaması ve CHP’nin af ile ilgili görüşü!
Af çıkacak mı? Genel af geliyor mu? Devlete karşı işlenen suçlar neler? İşte MHP’nin af açıklaması ve CHP’nin af ile ilgili görüşü! Genel af mı geliyor? Milliyetçi Hareket Partisi’nin masasında kapsamlı af yasası ile ilgili yeni bir çalışma bulunuyor. Partide değerlendirmeler yapılırken af ile ilgili talepler de değerlendiriliyor. Çalışmanın çerçevesi henüz belli değil. Önce taleplere bakılıp bir değerlendirme yapılacak sonra da taleplerin haklı olup olmadığı ya da hangi taleplerin karşılabileceği müzakere edilecek. MHP'de yürütülen af çalışması konusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı. 'Doğru' bir düzenleme gelirse inceleyeceklerini belirten Erkek, "Getirsinler. Bir hazırlık yapılacaksa parlamentoda birlikte çalışalım'' dedi. Peki, Af çıkacak mı? Genel af geliyor mu? Devlete karşı işlenen suçlar neler? İşte MHP’nin af açıklaması ve CHP’nin af ile ilgili görüşü!
30.08.2022 Gündem
Mustafa Sarıgül: Tüm kamuda TOGG kullanılmalı, ben de kullanacağım
Mustafa Sarıgül: Tüm kamuda TOGG kullanılmalı, ben de kullanacağım Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında bütün arabalar iptal edilmeli ve artık herkes TOGG'u kullanmalı. Kendim de TOGG'u kullanacağım" dedi.
26.07.2022 Siyaset
Mustafa Sarıgül'den 'genel af' çağrısı
Mustafa Sarıgül'den 'genel af' çağrısı Türkiye Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, pandemi koşullarında aceleci yargılamalar olduğunu iddia ederek 'genel af' çağrısı yaptı. Sarıgül, "Af çağrımız, siyasi bir çağrı değildir. Çağrımız, vicdanı bir çağrıdır" dedi.
19.07.2022 Siyaset
Genel af geliyor! 'Yakında paylaşacağız' dedi ve resmen açıkladı
Genel af geliyor! 'Yakında paylaşacağız' dedi ve resmen açıkladı Genel af geliyor. Binlerce üniversite öğrencisini yakından ilgilendiriyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, genel affın meclisin iradesiyle yakında gündeme geleceğini söyledi. İşte son dakika haberinin detayları...
12.06.2022 Eğitim
Sarıgül: Buradaki göçmenler AB ülkelerine eşit olarak dağıtılmalı
Sarıgül: Buradaki göçmenler AB ülkelerine eşit olarak dağıtılmalı Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, göçmen tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bu vatandaşlarımız kendi topraklarından isteyerek gelmemiştir. Doğrusu bütün Avrupa Birliği ülkelerine buradaki göçmenlerin eşit olarak dağıtılmasıdır. Yani biz, 6 milyon göçmenimize ev sahipliği yapamayız” dedi.
6.05.2022 Siyaset
Sarıgül: CHP’yi kimse geri alamaz
Sarıgül: CHP’yi kimse geri alamaz Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, cezaevindeki hükümlüler için genel af çağrısında bulundu. Sarıgül, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin söylediği iddia edilen 'CHPyi geri alacağım' sözleriyle ilgili, "Cumhuriyet Halk Partisi bizim için son derece kıymetlidir, CHP’yi kimse geri alamaz. Türkiye Değişim Partisi olarak bizim CHP’ye, Cumhuriyet Halk Partililere saygımız ve sevgimiz sonsuzdur" dedi.
30.04.2022 Siyaset
Sarıgül'den Maltepe Cezaevi önünde genel af çağrısı
Sarıgül'den Maltepe Cezaevi önünde genel af çağrısı Maltepe Ceza İnfaz Kurumu önüne gelen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, tüm siyasi partilere seslenerek genel af çağrısında bulundu.
20.04.2022 Siyaset
Genel af çıkacak mı, af yasası yolda mı? Genel af son dakika 2022 haberleri!
Genel af çıkacak mı, af yasası yolda mı? Genel af son dakika 2022 haberleri! Genel af yolda mı, genel af ne zaman çıkacak 2022? Soruları Genel af iddialarının sosyal medyada çok konuşulmasıyla araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada ortaya çıkan iddialar sonrası mahkum ve mahkum yakınları genel af düzenlemesine yönelik araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Genel af çıkacak mı? 2022 yılında genel af var mı?
8.02.2022 Gündem
Mekke’nin fethi ne zaman? Mekke fethi tarihi 31 Aralık mı, 1 Ocak mı? Mekke fethi ile ilgili ayetler!
Mekke’nin fethi ne zaman? Mekke fethi tarihi 31 Aralık mı, 1 Ocak mı? Mekke fethi ile ilgili ayetler! Mekke’nin fethi tarihi hakkındaki aramalar, 2021 yılının bitmesine günler kala sorgulanıyor. İslamiyet'in yayılmasında büyük rol oynayan Mekke'nin Fethi, cahiliye devrini de sona erdirmiştir. Peki, Mekke’nin fethi ne zaman gerçekleşti, nasıl? Mekke fethinin önemi ve anlamı ile Mekke fethi tarihi detayları…
31.12.2021 Gündem
Öğrenci affı teklifi Meclis'e sunuldu
Öğrenci affı teklifi Meclis'e sunuldu Milyonlarca öğrenciyi sevindirecek gelişme! Öğrenci affı teklifi Meclis’e sunuldu. İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, azami eğitim süresini tamamlayamadıkları için üniversitelerden ilişiği kesilmiş öğrencilerin yeniden okullarına dönmesi için kanun teklifi verdi.
21.10.2021 Eğitim
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 5 soru: ‘Ya evet diyeceksin ya hayır diyeceksin’
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 5 soru: ‘Ya evet diyeceksin ya hayır diyeceksin’ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Şimdi de güçlendirilmiş parlamenter sistem adında ne olduğu belli olmayan bir sistem içindeler. Hakikaten merak ediyoruz. Kılıçdaroğlu'na soruyorum... Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Türk ismini tasfiye etmeyi düşünüyor musunuz? Türkiye yerine ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine insanı kelimelerinin getirilmesini amaçlıyor musunuz? Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler gönderiyor musunuz? Soruların cevabı basittir, Kılıçdaroğlu ya evet diyeceksin ya hayır diyeceksin. Boş kağıt verirsen hepsine evet demiş kabul edileceksin. Sorularıma cevap ver" ifadelerini kullandı.
12.10.2021 Siyaset
Afganistan'da Taliban'dan dünyayı dehşete düşüren infaz!
Afganistan'da Taliban'dan dünyayı dehşete düşüren infaz! Ülkede kontrolü 20 yıl sonra yeniden ele geçiren Taliban'ın 'genel af' ilan etmesine rağmen ülkeden infaz görüntüleri gelmeye devam ediyor. Taliban militanlarının çocukları da öldürdüğünü belirten Afganistan eski İçişleri Bakanı, Twitter hesabından bu olaya dair fotoğraf paylaştı.
25.08.2021 Dünya
Genel af nedir? Taliban herkes için genel af ilan etti!
Genel af nedir? Taliban herkes için genel af ilan etti! Afganistan'da yönetimi fiilen ele geçiren Taliban, hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti ve işe geri dönme çağrısı yaptı. Peki, genel af nedir?
17.08.2021 Gündem
Afganistan'da Taliban hükümet yetkilileri için genel af ilan etti
Afganistan'da Taliban hükümet yetkilileri için genel af ilan etti Son dakika haberi... AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Taliban hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti ve işe geri dönme çağrısı yaptı.
17.08.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Genel Af ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genel af haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.