Fen

Fen

Son dakika fen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fen gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.847 fen haberi bulunmuştur. Tüm fen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor!
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor! Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi.
29.04.2024 Adana
Kendini yere atan AK Parti Meclis üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partisinden istifa etti
Kendini yere atan AK Parti Meclis üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partisinden istifa etti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi işçileri arasında yaşanan kavgadan sonra olay yerine gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanındaki bir kişi omzundan ittirince kendini yere atan AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe, meclis üyeliği ve görevinden istifa ettiğini açıkladı. İbrahim Efe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm. Düşürüldüm. Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi" dedi.
27.04.2024 Gündem
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği taslağını görüşe sundu. Bakanlık “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” taslağını kamuoyunun erişimine açtı, öneri ve görüşleri almaya başladı. Yeni müfredatın içeriği ve maddeleri ise MEB’in yeni müfredatı açıklamasıyla sorgulanmaya başlandı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yeni müfredatın hangi sınıflarda uygulanacağını, merak ediliyor. Peki, müfredat değişikliği hangi sınıflarda geçerli, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
27.04.2024 Gündem
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir?
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir? Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasının 2024 uygulaması, 81 ilden yaklaşık 230 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Peki, ABİDE uygulaması nedir, ne zaman başlıyor?
19.04.2024 Gündem
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor!
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor! Diyarbakır'da Dicle Nehri çevresi bırakılan atıklar nedeniyle çöplüğe döndüğünü vurgulayan Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, insan ve hayvan sağlığını etkilemeye başladığını söyledi.
15.04.2024 Gündem
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati Merkezi Sınav’ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onayladı.
14.04.2024 Yaşam
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Vatan TV
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Gündem
Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerde hangi partiler kazandı? 31 Mart Yerel seçim sonucu: Adana'da Belediye Başkanlığı kazanan isimler
Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerde hangi partiler kazandı? 31 Mart Yerel seçim sonucu: Adana'da Belediye Başkanlığı kazanan isimler 31 Mart Adana yerel seçim sonuçları: Adana'da büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimleri Adanalıların merakla araştırdığı konuların başında geliyor. Türkiye bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan isim CHP'den Zeydan Karalar oldu. Peki Adana ilçe belediyelerini kazanan isimler ve partileri hangileri? İşte Adana yerel seçim sonuç listesi...
2.04.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede Doğu Karadeniz'de göç olgusuna yönelik çalışmalara yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Mine Gözübüyük Tamer, Doğu Karadeniz'de kırsaldan kentlere doğru göç hareketliliğinin artması, bölgede demografik yapının değişmesine neden olduğunu vurguladı. Tamer, "Kültürel kimliğin ve yerel değerlerin kaybı söz konusu olabilir" dedi.
1.04.2024 Gündem
Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir açıkladı! "Sokakları deterjanla yıkanan tek ilçe Yüreğir"
Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir açıkladı! "Sokakları deterjanla yıkanan tek ilçe Yüreğir" Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı’nın Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili iddialarına cevap verdi. Kocaispir, “Sayın Demirçalı asılsız ve talihsiz bir açıklama yapmıştır. Adana’da sokakları deterjanla yıkanan tek ilçe Yüreğir’dir. Temizlik ekiplerimiz görevinin başındadır” dedi.
27.03.2024 Adana
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı Milyonlarca öğrenci bekliyordu... 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden yapılacağı açıklandı.
18.03.2024 Gündem
Usulsüz tadilat Fazilet Apartmanı’nda 19 kişinin ölümüne neden oldu! Fırıncı ne mahkemeyi, ne devleti, ne de belediyeyi tanımamış
Usulsüz tadilat Fazilet Apartmanı’nda 19 kişinin ölümüne neden oldu! Fırıncı ne mahkemeyi, ne devleti, ne de belediyeyi tanımamış Kahramanmaraş’ta depremde 19 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı Fazilet Apartmanı’na ilişkin 2'si firari 3 sanık hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Apartmanda anneannesini kaybeden avukat Musa Eren Bayazıt, binanın firari sanıkları Akın Yağcı (78) ve eşi Ferihan Yağcı'nın (70) fırında yaptığı usulsüz tadilatlar nedeniyle yıkıldığını, projeye aykırı tadilatlar yapıldığının hem belediye hem de 2 ayrı mahkeme kararıyla da tespit edildiğini belirterek, "Fırın işletmecisi ne mahkemeyi, ne devleti, ne belediyeyi hiç kimseyi tanımamış. Bu yüzden fırın işletmecilerinin bilinçli taksirle yargılanması kabul edilebilir bir şey değil, olası kastla yargılanmalarını talep ediyoruz" dedi.
14.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
Hobi olarak başladıkları satrançta il ikincisi oldular!
Hobi olarak başladıkları satrançta il ikincisi oldular! Adana’nın Kozan ilçesinde Fen Lisesi öğrencileri, hobi için başladıkları satrançla Adana'da 32 okulun katıldığı turnuvada il ikincisi oldu.
5.03.2024 Adana
MSÜ kitapçıkları veriliyor mu? MSÜ sınavdan sonra kitapçıkları veriliyor mu?
MSÜ kitapçıkları veriliyor mu? MSÜ sınavdan sonra kitapçıkları veriliyor mu? ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) 3 Mart Pazar günü 81 il ve 108 sınav merkezinde düzenlenecek. 736 bin 894 adayın başvurduğu sınavda, 96 bin 475 kişi görev alacak, 1747 bina ve 33 bin 353 salon kullanılacak.
2.03.2024 Gündem
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır? Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ÖSYM tarafından düzenleniyor. Başvurularını yapan 736 bin 894 aday, sınavda 120 soru çözecek. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
2.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki’den Adana'daki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlara büyük müjde
Bakan Özhaseki’den Adana'daki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlara büyük müjde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yüreğir ilçesindeki kentsel dönüşüm projesini inceleyip vatandaşlara, “Burada 950 civarında yer yıkıldı ve bu sayıya yakın bir iş yeri ve konut yapılıyor. 2 sene gibi bir süre verilmiş. 1 sene kalmış. Bu süreyi de bugün müteahhit ile görüşüp geriye çekip bu senenin sonuna kadar teslim etmeye çalışacağız” diyerek müjde verdi.
21.02.2024 Adana
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Yoğun mesai devam ediyor: "Pozantı'yı kara teslim etmiyoruz"
Yoğun mesai devam ediyor: "Pozantı'yı kara teslim etmiyoruz" İlçenin yüksek kesimlerinde yağan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Pozantı Belediyesi ekipleri de yoğun mesai harcayarak kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
1.02.2024 Adana
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Pozantı Belediyesinden yol atağı
Pozantı Belediyesinden yol atağı Pozantı belediyesi ilçede imara açılan yerleşim alanlarına belediye hizmetlerini götürmeye başladı.
25.01.2024 Adana
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Meclise uzay kanunu götürmek istiyoruz” dedi.
24.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.