Gazete Vatan Logo
AntalyaAntalya’da pazar yeri değişiyor: 4 bin 732 metrekarelik alan hazırlanıyor

Antalya’da pazar yeri değişiyor: 4 bin 732 metrekarelik alan hazırlanıyor

Antalya’da pazar yeri değişiyor: 4 bin 732 metrekarelik alan hazırlanıyor

Kepez Belediyesi, Aydoğmuş Mahallesi’nde cadde üzerinde kurulan semt pazarını 4 bin 732 metrekarelik yeni alanına taşıyor. Çalışmayla esnaf için daha düzenli, vatandaşlar için daha güvenli bir alışveriş ortamı oluşturulurken mahalle trafiğinin de rahatlatılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün mahallelerin ihtiyaçlarını önceleyen hizmet anlayışı doğrultusunda, Aydoğmuş Mahallesi’nin önemli ihtiyaçlarından biri daha çözüme kavuşuyor. Cadde üzerinde kurulması nedeniyle trafik akışını aksatan ve ulaşım güvenliği açısından sorunlara yol açan semt pazarı, mahallenin merkezinde bulunan 4 bin 732 metrekarelik alana taşınıyor. Mahallenin merkezinde bulunan 4 bin 732 metrekarelik alan, modern ve düzenli bir pazar yeri olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

HEM KONUMU HEM DE TRAFİK BAKIMINDAN SORUNA DÖNÜŞMÜŞTÜ
Pazarın mevcut konumu, özellikle pazarın kurulduğu günlerde hem sürücüler hem de mahalle sakinleri açısından çeşitli sorunları beraberinde getiriyordu. Caddenin ulaşıma kapanması trafik akışını olumsuz etkilerken, esnafın tezgâhlarını düzenli şekilde kurması ve vatandaşların rahatça alışveriş yapması da güçleşiyordu. Kepez Belediyesi, bu sorunları ortadan kaldırmak ve mahalleye daha güvenli bir alışveriş alanı kazandırmak amacıyla harekete geçti. Yeni alanın hazırlanması için Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Zemin düzenleme çalışmaları kapsamında dolgu, stabilize ve kotlama işlemleri gerçekleştirildi. Ardından filler malzemesiyle sıkıştırılan zemin, asfalt kaplama için hazır hale getirildi. Asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte alanın pazar yeri olarak kullanıma uygun hale getirilmesi hedefleniyor.

Antalya’da pazar yeri değişiyor: 4 bin 732 metrekarelik alan hazırlanıyor

4 BİN METREKARELİK ALANA KURULACAK
Toplam 4 bin 732 metrekarelik bağımsız alanda kurulacak yeni pazar yeri, hem esnafın çalışma koşullarını iyileştirecek hem de vatandaşlara daha rahat bir alışveriş ortamı sunacak. Cadde üzerindeki pazarın oluşturduğu trafik yoğunluğunun önüne geçilmesiyle sürücüler de kesintisiz ulaşım imkânına kavuşacak.

Haberin Devamı

"ESNAFA DAHA DÜZENLİ BİR ÇALIŞMA ALANI"
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediyecilik hizmetlerinde vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran çalışmaların önemine dikkat çekerek, mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit edip çözüm üretmeye devam ettiklerini ifade etti. Başkan Kocagöz, “Bizim için belediyecilik, vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırmak ve mahallelerimizin ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmektir. Aydoğmuş Mahallemizde cadde üzerinde kurulan pazar yerinin oluşturduğu ulaşım sorununu ortadan kaldırmak, esnafımıza daha düzenli bir çalışma alanı, vatandaşlarımıza ise daha güvenli ve konforlu bir alışveriş ortamı sunmak istiyoruz. Kepez’in her mahallesinde hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Sizin İçin Seçtiklerimiz