Endemik Bitki

Endemik Bitki

Son dakika endemik bitki haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan endemik bitki ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını endemik bitki haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Endemik Bitki

haberleri sayfasında son dakika yaşanan endemik bitki gelişmeleri de dahil olmak üzere 198 endemik bitki haberi bulunmuştur. Tüm endemik bitki haberleri aşağıda listelenmiştir.
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar..
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar.. Türkiye'nin 3'üncü büyük ovasına sahip Muş'ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141 TL ceza kesileceği açıklanan lalelere ziyaretçiler, dokunmaya çekindiklerini belirtiler.
22.04.2024 Gündem
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yıl dönümünde Antalya'da anma etkinliği düzenlendi. Dönemin Malatya Valisiyken depreme yakalanan ve zor günler geçiren Antalya Valisi Hulusi Şahin yaşadıklarını güçlükle anlattı. Duygusal anlar yaşayan Vali Şahin, "Trafik kazası geçiren bir kişi kaza anının bir kısmını unutur ya ben de bazı bölümleri hatırlayamıyorum. Depremde 14 milyon insanın da bir parçası öldü. Bizlerin de bir parçası öldü. Bizim yaralarımız asla iyileşmiyor, bir araba yoldan geçtiğinde, bina sallandığında yine o anı yaşıyorsunuz" dedi.
6.02.2024 Gündem
Endemik bitkilerin karışımıyla yapılan Van'ın tescilli lezzeti otlu peynir satışa sunuldu
Endemik bitkilerin karışımıyla yapılan Van'ın tescilli lezzeti otlu peynir satışa sunuldu Yüksek kesimlerde yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan kentin tescilli ürünü olan otlu peynir, asırlardır değişmeyen lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
31.10.2023 Yaşam
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden 2 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.
10.10.2023 Yaşam
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yumurtalarını bırakmak için sahile çıkan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının yuvalama alanı, Kuşadası Belediyesi ile Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından etrafı çitle çevrilerek koruma altına alındı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, nesli tehlike altında olan carettaların yuvalarına zarar verilmemesi yönünde uyarıda bulundu.
29.06.2023 Gündem
Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL Aydın Kuşadası ilçesinde bulunan ve yok olma riski taşıdığı için koruma altına alınan, endemik bitki türü 'tülüşah' çiçek açtı. Tülüşahı koparmanın veya doğal ortamından sökerek, başka yere taşımanın cezası ise 244 bin 315 TL olarak belirlendi.
30.05.2023 Yaşam
Ters laleler açtı; koparmanın cezası 244 bin TL
Ters laleler açtı; koparmanın cezası 244 bin TL Siirt'te endemik bir tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen 'ters lale'ler açmaya başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, ters laleleri koparanlara 244 bin 315 TL ceza uygulanacağını açıkladı.
5.04.2023 Yaşam
Dünyada sadece Manavgat'ta yetişiyor! 10 yıl sonra ortaya çıktı
Dünyada sadece Manavgat'ta yetişiyor! 10 yıl sonra ortaya çıktı Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Deniz, Antalya ormanlarında türleri tehlike altında olan 40 bitkiyi yakından takip ettiklerini belirterek, Manavgat yangının ardından dünyada yayılış alanı sadece o bölgede olan Antalya orkidesini 10 yıl sonra yeniden bulduklarını söyledi.
5.10.2022 Yaşam
Muğla'da yeni yabani soğan türü keşfedildi
Muğla'da yeni yabani soğan türü keşfedildi Ege Üniversitesi (EÜ) Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım ve ekibi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde tespit edilen yeni bir yabani soğan (Allium) türünü bilim dünyasına kazandırdı. Muğla soğanı adı verilen bitkinin Latince adı ise bitkinin bilimsel keşfini yapan Ayhan Toprak'a atıfla "Allium ayhan-toprakii Yıldırım" oldu.
23.08.2022 Yaşam
Dünyada sadece Kuşadası'nda yetişiyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira
Dünyada sadece Kuşadası'nda yetişiyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira Dünyada sadece Aydın’ın Kuşadası bölgesinde yetişiyor, koparmanın cezası ise 109 bin 593 lira. Endemik bir tür olması ve yok olma riski taşıdığı için koruma altına alınan, Aydın Gaşağı olarak da bilinen Tülüşah, özellikle kanser araştırmalarına ışık tutuyor. Bu bitkiye sadece tıp araştırmacılarının özel izinle dokunabiliyor.
23.08.2022 Ekonomi
Koparmanın cezası 80 bin lira! Sahile renk katıyor, nesli tehlikede...
Koparmanın cezası 80 bin lira! Sahile renk katıyor, nesli tehlikede... Sakarya'nın Kocaali ilçesinde sahile renk katan ve nesli tükenme tehdidi altında olduğu için koruma altına alınan kum zambaklarını kopartmanın cezası dudak uçuklatıyor.  
9.08.2022 Ekonomi
Litresi 3.500 TL'den satılıyor! Yüzde 100 arttı
Litresi 3.500 TL'den satılıyor! Yüzde 100 arttı Pandemi ile birlikte talep arttı. Litresi 3.500 TL'den satılıyor. Türkiye’nin endemik bitki varlığı bakımından en zengin illeri arasında yer alan Aydın’da kendiliğinden yetişen kekik pandemi ile birlikte kıymete bindi. Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Başçayır Mahallesi’nde dede mesleği kekik yağcılığı yapan Bekir Özkul, pandemiden sonra üretim kapasitesini yüzde 100 arttırdıklarını ve ürettikleri kekik yağının litresini 3 bin 500 TL’ye suyunu ise 35 TL’ye sattıklarını ve siparişlere yetişemediklerini belirtti.
3.08.2022 Ekonomi
Havalar ısındı, halk denize akın etti
Havalar ısındı, halk denize akın etti Aydın'da havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar denize akın etti. Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren yaşanan yoğunluk nedeniyle milli park girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.
5.06.2022 Yaşam
Andırın'da şakayıklar açtı; koparmanın cezası 109 bin TL
Andırın'da şakayıklar açtı; koparmanın cezası 109 bin TL Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki kayalıklarda şakayık ismi verilen çiçekler açtı. Endemik tür olan ve koruma altındaki çiçeği koparanlara 109 bin 593 lira ceza kesiliyor.
29.05.2022 Yaşam
Bu çiçeği koparmanın cezası 109 bin lira
Bu çiçeği koparmanın cezası 109 bin lira Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, baharın gelişini simgeleyen ve halk arasında ‘Ağlayan Gelin’ olarak bilinen ters laleleri koparana 109 bin 593 lira para cezası uygulanacağını duyurdu.
21.04.2022 Yaşam
Otel odasında ölü bulunmuştu! Eski nişanlısının ifadesi ortaya çıktı: Kıskanıp boğdum
Otel odasında ölü bulunmuştu! Eski nişanlısının ifadesi ortaya çıktı: Kıskanıp boğdum Antalya'da, otel odasında ölü bulunan Nuray Demir'in (17) teyzesi Nur Çevik, yeğeninin eski nişanlısı Taner Bektaş tarafından tehdit edildiğini iddia ederek, "Nişanlısı, Nuray'ı sinema salonu önünden götürmeye çalışıyor. Arkadaşı da bu duruma şahit. Nuray'ı zorla konuşmak için otele götürüyor. Daha sonra Nuray'ın cansız bedenine ulaşılıyor" dedi. Öte yandan Taner Bektaş'ın (30) ifadesi ortaya çıktı. Bektaş'ın, ifadesinde, "Eski karımdan beni aldattığı için ayrılmıştım. Nuray da 'Ne istersem yaparım, sen karışamazsın' deyince boğdum" dediği öğrenildi.
21.03.2022 Yaşam
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait...
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait... Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, biyoçeşitlilik envanter çalışmaları sırasında, Badavut sahilinden toplanan tüylüçay (stachys) grubuna ait bitki, incelemelerin ardından yeni alt tür olarak kayıtlara girdi. Yeni endemik türün bilimsel adı ise ‘stachys cretica subsp gulendamiana’ oldu. 
21.03.2022 Yaşam
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye!
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, zengin antioksidan özelliğe sahip Anadolu Propolisinin hamile ve emziren annelerin beslenmelerinde mutlaka olması gerektiğini söyledi.
25.02.2022 Sağlık
Koparmanın cezası 109 bin 593 lira! Spil Dağı‘nda yetişiyor, baharın müjdecisi...
Koparmanın cezası 109 bin 593 lira! Spil Dağı‘nda yetişiyor, baharın müjdecisi... Çok sayıda endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkında baharın müjdecisi olarak bilinen kardelenler açtı. Karların altından çıkan beyaz ve sarı renkli kardelenleri koparmanın cezasının ise 109 bin 593 TL olduğu öğrenildi.
17.02.2022 Ekonomi
Bu çiçeği koparmanın cezası 109 bin 593 TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 109 bin 593 TL Çok sayıda endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkında baharın müjdecisi olarak bilinen kardelenler açtı. Karların altından çıkan beyaz ve sarı renkli kardelenleri koparmanın cezasının ise 109 bin 593 TL olduğu öğrenildi.
17.02.2022 Haber
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve...
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve... Yılda 62 milyon lira gelir elde ediliyor, 3 bin 500 türden 427’si Muğla’da yetişiyor. Bakanlık onay verdi, Türkiye’nin en büyük bahçeleri oluşturuldu. Defne, Adaçayı, Keçiboynuzu, Salep, Meşe Palamudu ve Sığla Ağacı... Hepsinin şifası kanıtlandı, çoğu kozmetik ve ilaç sektörünün vazgeçilmezleri arasında. ‘Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Muğla coğrafyasına uyumlu yeni türlerin üretimi çalışmaları da sürüyor.
1.02.2022 Ekonomi
Antik kentlerin 5 endemik bitkisi koruma altına alındı
Antik kentlerin 5 endemik bitkisi koruma altına alındı Antalya'nın her yıl milyonlarca turist ağırlayan 5 antik kentin 5 antik bitkisi, 'Apollo'dan Athena'ya Antik Kentler Endemik Çiçekler' adlı proje kapsamında koruma altına alındı. Phaselis'te yetişen burçak, Perge'nin hava civası, Side'nin canavar otu, Aspendos'un orkidesi ve Termessos'un çiğdemi, dünyada yayılış gösterdiği tek alanlarda tanıtım tabelalarıyla ziyaretçilere anlatılacak.
20.01.2022 Gündem
Dünyada ilk kez Türkiye'de! Yeni bir endemik bitki türü keşfedildi
Dünyada ilk kez Türkiye'de! Yeni bir endemik bitki türü keşfedildi Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Neval Güneş Özkan ve Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Bilge Tunçkol, Bolu-Yedigöller Milli Parkı’nda yaptıkları çalışmalarda, bilim dünyası için yeni bir bitki türü tanımladılar.
12.01.2022 Yaşam
Yıllar sonra yeniden bulundu! Endemik bitki...
Yıllar sonra yeniden bulundu! Endemik bitki... Dünyada sadece Kaz Dağları'nda yayılış gösterdiği belirtilen maydanozgiller familyasından "Peucedanum urbanii" adlı endemik bitki, Kaz Dağları'na 6 kez gidip araştırma yapan iki bilim insanı tarafından yıllar sonra yeniden bulundu.
7.10.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Endemik Bitki ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki endemik bitki haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.