Emeklilik Başvurusu

Emeklilik Başvurusu

Son dakika emeklilik başvurusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emeklilik başvurusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emeklilik başvurusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emeklilik Başvurusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emeklilik başvurusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 553 emeklilik başvurusu haberi bulunmuştur. Tüm emeklilik başvurusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi
Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi Merkez Bankası'nın karar haftasında da hızlı rekor serisini sürdüren BİST 100'de yeni gün öncesi hazırlıklar tamamlandı. CDS’in 290 seviyesine gerilemesi Türkiye’ye olan risk iştahının devam ettiğini gösterirken BofA'dan Türk bankalarına dair gelen olumlu izlenim, yatırımlar yönünde yeni bir hareketlenme olabileceği anlamına gelebilir.
20.02.2024 Ekonomi
Emekliye 6 bin TL ek ödeme müjdesi! EYT'liler ve emeklilik başvurusu yapanlar dikkat
Emekliye 6 bin TL ek ödeme müjdesi! EYT'liler ve emeklilik başvurusu yapanlar dikkat Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yüzde 49,25'lik emekli zammı maaşlara yansıdı. Milyonların geliri 2024'te Temmuz zammı ile bir kez daha artacak. Temmuz zammı öncesi iki emekli ikramiyesi ödenecek. Bayram ikramiyesi emekliler yılına özel yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi. 3 bin lira ikramiyeden yeni emekli olanlar ve emeklilik başvurusu yapanlar da yararlanacak. Ancak emekli ikramiyesi için bu tarihlere dikkat etmek gerekiyor.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Bayram ikramiyeleri hesaba yatıyor! İşte emekli milyonların beklediği tarih
Bayram ikramiyeleri hesaba yatıyor! İşte emekli milyonların beklediği tarih Emekli 16 milyon vatandaşa müjde verildi. Bayram ikramiyeleri hesaba yatıyor. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı için geçerli olan zamlı ikramiye tutarlarını duyurdu. Erdoğan, bayram ikramiyelerinin yüzde 50 artışla 3 bin TL’ye çıkarıldığını açıkladı. Peki ikramiyede yasal süreç nasıl işleyecek, ödemeler ne zaman yapılacak? Yeni emeklilik başvurusu yapanlar da ikramiyeden yararlanacak mı? İşte detaylar...ta
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor TBMM'nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Dünyanın dört bir yanından pek çok haber kuruluşu bu gelişmeyi manşetlerinden okurlarına duyurdu. İsveç, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası için geri sayıma geçerken Yunan Kathimerini gazetesi Erdoğan'ın bu süreçte izleyeceği yolu yazdı.
24.01.2024 Gündem
EYT, emeklilik başvurusu ve kıdem tazminatı ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik açıklama
EYT, emeklilik başvurusu ve kıdem tazminatı ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik açıklama Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Özellikle uzun yıllar iş hayatında olanlar ne zaman emekli olacağını merak ediyor ve erken emekli olmanın yollarını arıyor. İş değiştirmek isteyenler ise ne kadar kıdem tazminatı alacağını araştırıyor. İşte çalışanların en çok merak ettiği konuların detayları...
24.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye yeni refah payı müjdesi! Formül verildi aylık fark hesaba yatacak
Emekliye yeni refah payı müjdesi! Formül verildi aylık fark hesaba yatacak Emeklilere ek zam yarın Genel Kurul'a gelecek ve yasa çıkar çıkmaz bu hafta SSK, Bağ-Kur emeklilerine refah payı ile taban aylık farkları yatırılacak. Yasa yürürlüğe girdikten sonra emeklilik dilekçesi verenler dâhil 2024 yılında emeklilik başvurusu yapacak herkes 5 puanlık ilave zamdan ve 10 bin liraya yükseltilen en düşük emekli aylığı uygulamasından yararlanacak. Aylıklarını zam yansıtılmadan 1 ile 5 Ocak tarihlerinde alan memur emeklileri de enflasyon farkı alacak. Emekli aylığını aylık alan 1 aylık fark yatacak. Aylığını üçer aylık halinde ocak, şubat, mart döneminde alanlara 3 aylık tutarında aylık farkı yatırılacak.
22.01.2024 Emekli
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur?
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur? Engelli emeklilik şartları ilgili kimselerin araştırdığı konuların başında geliyor. 2024 yılı ile birlikte şartlarda, ödemelerde bir değişiklik olup olmadığı merak ediliyor. Buna göre engelli emeklilikte 3 farklı kademe bulunuyor. %80 ve üzeri raporu olanlar, %60 ve %79 arasında engel oranı olanlar ve yüzde 40-59 arasında engelli olanlar bu haktan yararlanabiliyor. Bilindiği gibi engelli bireylerde emeklilik için yaş şartı bulunmuyor. Peki yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli maaşı ne kadar? İşte engelli emeklilik şartları...
18.01.2024 Ekonomi
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı Mart ayında yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayanlarda yaş şartı kaldırıldı. Uzun yıllar boyunca pirim ödeyen fakat yaşı emekli olmaya yetmeyen milyonlarca çalışan, EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazandı. Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olanlar ise kapsam dışı bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesiyle, yaklaşık 1,9 milyon kişi Mart sonrası emeklilik başvurusu yaptı. EYT’nin sosyal güvenliğe maliyeti belli oldu. İşte detaylar...
8.11.2023 Emekli
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak Küçük esnaf için prim ödeme gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili kritik uyarılar geldi. SGK Uzmanı Dilek Ete, "İhya yaparak emekli olmak istediğinizde silinen Bağ-Kur borçlarının tamamını ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle ödeyeceğiniz rakam ve alacağınız emekli aylığı arasında mutlaka kazanç-kayıp hesabı yapmalısınız" uyarısında bulundu.
13.10.2023 Emekli
Emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli? Yüksek emekli aylığı fırsatı
Emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli? Yüksek emekli aylığı fırsatı Emeklilik ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği 'emeklilik dilekçesi ne zaman verilir?' sorusu cevabını buldu. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilinmeyenleri aktararak vatandaşlara uyarıda bulundu.
11.10.2023 Emekli
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023 Emekli
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz EYT düzenlenmesinin çıkmasıyla birlikte birçok kişi yaş koşulu olmadan, emekli olarak maaşlarını almaya başladı. Ancak EYT şartlarını taşıdığı halde henüz başvurusu sonuçlanmayanlar bulunuyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete başvurusu sonuçlanmayan EYT'lileri uyararak yeniden müracaatta bulunmadan önce yapılması gerekenleri açıkladı. Ağustos ayında başvurusunu yenileyenler 4 maaş ve iki bayram ikramiyesini kaybetmiş olacak.
16.08.2023 Çalışma Hayatı
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Tahliye taahhütnamesiyle ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Ev sahibi ile tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı tarihi olmayan boş kağıda imza atsa bile evi tahliye etmek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan konuyla ilgili bilinmeyenleri aktararak açıklamalarda bulundu.
11.08.2023 Gündem
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye’ye karşı esen rüzgârların 2024’ün ikinci yarısından itibaren destekleyici bir nitelik kazanacağını belirterek, "Türkiye’nin hala önünde çok uzun süre bir programın olduğu yapısal reformun olduğu gündeminin canlandırıldığı bir dönemde olacağız" dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Üniversite öğrencilerine burs tuzağı! Ağlarına böyle düşürüyorlar
Üniversite öğrencilerine burs tuzağı! Ağlarına böyle düşürüyorlar Üniversite öğrencilerinin can suyu haline gelen burslar dolandırıcıların radarına girdi. Gençleri aylık 4.500 TL’ye varan burs vaadiyle kandıran dolandırıcıların yanı sıra kız öğrencileri ağına düşürmeye çalışanlar da var.
10.08.2023 Yaşam
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
Emeklilik planı yapanlar dikkat! Maaşları yüzde 30'a kadar yükseltmek mümkün
Emeklilik planı yapanlar dikkat! Maaşları yüzde 30'a kadar yükseltmek mümkün Bağ-Kur imtina davası, son günlerde en çok merak edilen konular arasına girdi. Özellikle EYT’nin onaylanması ile birlikte Bağ-Kur imtina davaları artmaya başladı. SSK prim ve günlerini dolduran ancak daha sonra Bağ-Kur’a geçen kişilerin SSK’dan emekli olma hakları olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Müşaviri Dilek Ete, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.08.2023 Emekli
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiye kritik bir uyarı geldi. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi açıkladı.
4.07.2023 Ekonomi
Ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir, ev kadınlarına emeklilik hakkı verildi mi? Sigortasız ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkı nedir?
Ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir, ev kadınlarına emeklilik hakkı verildi mi? Sigortasız ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı televizyon programında ev kadınlarına emeklilik hakkı müjdesi sonrası dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında devletin ev hanımlarının emekli maaşlarının 3'te 1'ini ödeyeceğini dile getirdi. SGK'ya yapılacak başvurular sonucu hak elde edinilebilecek. Bugün toplanacak kabinede masada olması beklenen maddelerden biri ev hanımlarına emeklilik hakkı olunca gözler detaylara çevrildi. Peki, ev kadınlarına emeklilik hakkı verildi mi? Sigortasız ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak, çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkı nedir? Ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir?
14.06.2023 Ekonomi
EYT'liye çifte ikramiye fırsatı! Tarih netleşti, detaylar belli oldu
EYT'liye çifte ikramiye fırsatı! Tarih netleşti, detaylar belli oldu Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın emeklilik başvurusu, çalışmaya devam edecekler için çıkış ve giriş işlemleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlanırken, diğer başvurular da ay sonuna kadar tamamlanacak. Bütün emeklilere 28 Haziran'dan önce Kurban bayramı ikramiyesi yatırılacak. Mayıs sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar da bu ödemeden yararlanacak. Aylıkları henüz bağlanmayanlar ise önceki bayram da dâhil çift ikramiye alacak.
24.05.2023 Emekli
EYT ile emekli olanları ilgilendiren açıklama: 'Maaş müjdesini en kısa sürede alacaklar'
EYT ile emekli olanları ilgilendiren açıklama: 'Maaş müjdesini en kısa sürede alacaklar' Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürü Özkan Arslan, kurum olarak EYT mesailerinin devam ettiğini en kısa sürede çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
24.05.2023 Gündem
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı?
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı? EYT yasası kapsamında emeklilik başvurusu yapan vatandaşların ilk maaşları nisan ayında hesaplara yattı. EYT staj çıraklık konusu ise hala gündemdeki yerini koruyor. 1 milyonu aşkın EYT staj mağduru, 1999 öncesi staj sigortası haklarının verilmesini ve EYT yasası kapsamına dahil edilmesini talep ediyor. Peki, staj EYT başlangıcı olacak mı, staj EYT kapsamına girecek mi?
28.04.2023 Emekli
EYT gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek? SGK e devlet emeklilik başvuru işlemlerinde gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne anlama geliyor?
EYT gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek? SGK e devlet emeklilik başvuru işlemlerinde gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne anlama geliyor? SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış ifadesi, emeklilik başvurusu yapıp başvuru sürecinin onaylanmasını bekleyen insanların gündemin yer alıyor. Peki, Gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek? SGK EYT emeklilik başvuru işlemlerinde gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne anlama geliyor?
24.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilik Başvurusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emeklilik başvurusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.