Eyt

Eyt

Son dakika eyt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eyt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eyt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eyt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eyt gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.731 eyt haberi bulunmuştur. Tüm eyt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor EYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor.
10.04.2024 Çalışma Hayatı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı  Milyonlarca kişi için emeklilik yolu açılıyor. Devlet tarafından prim desteği sağlanacak. Sosyal güvenlik, sigorta sistemine yönelik adımlar tek tek devreye alınıyor. Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde yeni emeklilik sistemi devreye alınacak. Çalışma hayatında verimlilik esaslı yenilikler devam ederken milyonları ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalar sürüyor. Hem ev kadınları hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform yapılacak.
7.04.2024 Çalışma Hayatı
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyor
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyor Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun istihdam oranı en yüksek olarak açıkladığı Tekirdağ'da sanayi kuruluşlarında çalışan 60 bin kişinin EYT'den emekli olduğunu söyledi. Noyan, "Tekstil sektöründe meydana gelen yavaşlamaya rağmen tekrar mavi yakalı ihtiyacımız çok üst seviyede devam etmektedir" dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stres
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stres Erken emeklilik pek çok çalışanın hayalini süslüyor. Özellikle EYT düzenlemesinin ardından 'Ne zaman emekli olabilirim?' araştırması yapanların sayısı arttı. Ancak bazı durumlarda kişinin isteği dışında emeklilik süreci hızlanabiliyor. Sağlık nedeni ile zorunlu olarak emekli olanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Peki hangi hastalıklar nedeni ile erken emekli olmak mümkün oluyor? İşte detaylar...
29.03.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024 Gündem
SGK uzmanı açıkladı: EYT'den en çok faydalananlar belli oldu!
SGK uzmanı açıkladı: EYT'den en çok faydalananlar belli oldu! SGK Uzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yaralandığını belirtti. Karakaş, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti.
28.03.2024 Çalışma Hayatı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar açıklandı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar açıklandı Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti.
28.03.2024 Vatan TV
EYT ile ilgili yeni açıklama! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor
EYT ile ilgili yeni açıklama! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor EYT düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti.
28.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Bayram ikramiyesinde dilekçe detayı! Emekli milyonlara kritik uyarı
Bayram ikramiyesinde dilekçe detayı! Emekli milyonlara kritik uyarı Emeklilere bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan'da ödenecek. Ölen eşinin emekli aylığının %50'sini alana 1.500 TL yatacak. İş göremezlik geliri alana da ikramiye var. 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren EYT'liler de ikramiye alabiliyor.
18.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Enflasyonla mücadele mesajı veren Bakan Şimşek, 'Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Maliye politikası enflasyonun düşüşü için ne gerekiyorsa yapacak.' dedi.
17.03.2024 Ekonomi
EYT sonrası erken emeklilik geliyor! Primi eksik olanlara destek, işte şartlar
EYT sonrası erken emeklilik geliyor! Primi eksik olanlara destek, işte şartlar Erken emeklilik müjdesi verildi. 5 yıl kazanç sağlayacak. EYT'liler dahil milyonları kapsıyor. Önümüzdeki dönemde hem ev kadınlarını hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform daha gündeme gelecek. Bu reformlar hak sahiplerine erken emeklilik imkanı sağlayacak.
16.03.2024 Çalışma Hayatı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği devreye alınıyor, EYT detayı ortaya çıktı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği devreye alınıyor, EYT detayı ortaya çıktı Milyonlarca kişi için emeklilik yolu açılıyor. Devlet tarafından prim desteği sağlanacak. Sosyal güvenlik, sigorta sistemine yönelik adımlar tek tek devreye alınıyor. Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde yeni emeklilik sistemi devreye alınacak. Çalışma hayatında verimlilik esaslı yenilikler devam ederken milyonları ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalar sürüyor. Hem ev kadınları hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform yapılacak.
10.03.2024 Çalışma Hayatı
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi!
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi! EYT diğer adıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde yerini koruyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılara yaş şartı olmadan emeklilik imkanı var. Bu düzenlemenin 5 milyon kişinin hayatına dokunması bekleniyor. Hali hazırda EYT'yi kıl payı kaçıran vatandaşlara kademeli emeklilik çıkacak mı sorusu da araştırılıyor.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilikte yıl prim şartı değişti: 1999-2000-2008 girişlilere 8 sene erken emeklilik geldi!
Emeklilikte yıl prim şartı değişti: 1999-2000-2008 girişlilere 8 sene erken emeklilik geldi! Türkiye'de emeklilik sistemi her geçen yeni kanunlarla birlikte güncelleniyor. Vatandaşlara da bu yollarla yeni emeklilik fırsatı sunuluyor. EYT, doğum ve askerlik borçlanması ve kısmi, malülen emeklilik gibi seçenekler yeniden tasarlanıyır. Bu imkanlardan faydalanmak için de detaylı bilgi ve şartlara hakim olmak gerekiyor.
3.03.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti Çalışma hayatına pandemi ile birlikte dahil oldu. 120 ve 600 gün ayrıntısı dikkat çekiyor. Kısa çalışma ödeneğinde şartlar değişti. İşte merak edilen ayrıntılar
28.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
27.02.2024 Ekonomi
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
25.02.2024 Ekonomi
Erken emeklilik müjdesi! Tarih 5 yıl öne çekilecek, EYT'yi kaçıranlar yararlanacak
Erken emeklilik müjdesi! Tarih 5 yıl öne çekilecek, EYT'yi kaçıranlar yararlanacak Yüz binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Düzenlemenin ardından EYT'yi kaçıranlar kademeli emeklilik beklerken Bağ-Kur'lular prim günlerinin SSK çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyordu. Ev kadınları ise emekli olup olamayacaklarını merak ediyordu. Emeklilik sistemi değişiyor. Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı. EYT'yi kaçıranlar için kademeli emeklilik imkanı da bulunuyor. Düzenlemede ayrıca memur ayrıntısı da dikkat çekiyor. İşte ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlayacak düzenleme ile ilgili tüm ayrıntılar...
25.02.2024 Çalışma Hayatı
49-55 yaş arasına erken emeklilik şansı sunan yol: İmzalar atıldı, EYT'li olmayana tablo yeniden çizildi! 2000-2012 SGK'lılar...
49-55 yaş arasına erken emeklilik şansı sunan yol: İmzalar atıldı, EYT'li olmayana tablo yeniden çizildi! 2000-2012 SGK'lılar... Neredeye hayatı boyunca çalışmış milyonlarca çalışan, emekli olup dinlenme fırsatı kovalıyor. Ancak emeklilik için gereken yaş ve prim günü şartı herkes için aynı netlikte olmuyor. Bazıları için erken emeklilik mümkünken diğerleri bunun mücadelesini veriyor. 3600 ve 5400 prim günüyle emeklilik şansı sunan yolları araştırdık.
22.02.2024 Çalışma Hayatı
Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi
Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi Merkez Bankası'nın karar haftasında da hızlı rekor serisini sürdüren BİST 100'de yeni gün öncesi hazırlıklar tamamlandı. CDS’in 290 seviyesine gerilemesi Türkiye’ye olan risk iştahının devam ettiğini gösterirken BofA'dan Türk bankalarına dair gelen olumlu izlenim, yatırımlar yönünde yeni bir hareketlenme olabileceği anlamına gelebilir.
20.02.2024 Ekonomi
Emekliye 6 bin TL ek ödeme müjdesi! EYT'liler ve emeklilik başvurusu yapanlar dikkat
Emekliye 6 bin TL ek ödeme müjdesi! EYT'liler ve emeklilik başvurusu yapanlar dikkat Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yüzde 49,25'lik emekli zammı maaşlara yansıdı. Milyonların geliri 2024'te Temmuz zammı ile bir kez daha artacak. Temmuz zammı öncesi iki emekli ikramiyesi ödenecek. Bayram ikramiyesi emekliler yılına özel yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi. 3 bin lira ikramiyeden yeni emekli olanlar ve emeklilik başvurusu yapanlar da yararlanacak. Ancak emekli ikramiyesi için bu tarihlere dikkat etmek gerekiyor.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik tarihini öne çekiyor! Başvuru yapan yararlanıyor
Emeklilik tarihini öne çekiyor! Başvuru yapan yararlanıyor Çalışma hayatına başlayan pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra erken emekli olmanın yollarını arıyor. Özellikle EYT düzenlemesi ile birlikte yüz binlerce kişi erken emekli olma hakkına kavuştu. Ancak EYT kapsamına girmeyenler de emeklilik tarihini öne çekebiliyor. İşte detaylar...
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi?
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi? 2 milyona yakın kişi EYT ile emeklilik hakkına geçtiğimiz yıl kavuşmuştu. Bu yıl 400 bin kişi daha bu hakkı kazanacak. EYT'nin emlak vergisinden muaf tutulmasının yolu açıldı. Fırsattan yararlanmak için bazı şartlar gerekiyor. Emekliye vergi kolaylığı için başvuru yapılması şart mı? İşte detaylar...
14.02.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Eyt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eyt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.