Eyt

Eyt

Son dakika eyt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eyt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eyt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eyt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eyt gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.741 eyt haberi bulunmuştur. Tüm eyt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldı
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldıSosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere 14 günlük maaş farkları ödendi.
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacak
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacakEmeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) yakından ilgilendiriyor. EYT’liye destek kalkıyor, prim oranı artıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye devam eden Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi emekli aylıklarının en düşük 12.500 TL olarak ödenmesine dair düzenlemeyi içeriyor. Diğer yandan teklifte işverenleri yakından ilgilendiren iki düzenleme daha var. İşte detaylar...
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!Meclis'te devam eden vergi kanun teklifi görüşmeleri, sosyal güvenlik sisteminde köklü değişiklikler getiriyor. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından, EYT'lilere sağlanan %5'lik sigorta prim desteği kaldırılıyor. Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2.25’e yükseltiliyor. Bu düzenlemeler, EYT’li çalışanlar ve işverenler için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. İşte emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilir
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilirAK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN TÜRK'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in 29 Ekim'de Külliye'de düzenlenecek resepsiyonda görüşebileceklerini söyledi.
22.07.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.. Bakan Şimşek "Ekip çalışması bu noktada daha önceden mevzuat çalışması yapılmış, uygulamada etkinlikti. Gri listeye girmek kolay, çıkması zor. Monaca gri listeye alındı. AB üyesi olup da listede olan ülkeler var" dedi. Şimşek asgari ücrete ilişkin olarak "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak "Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız" dedi.
1.07.2024Ekonomi
EYT'yi kaçırdım diye üzülmeyin! Erken emeklilik için yeni formül: 3600 prim günü...
EYT'yi kaçırdım diye üzülmeyin! Erken emeklilik için yeni formül: 3600 prim günü...Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Birçok kişi bu detayı bilmiyor. EYT yasasıyla birlikte 2 milyondan fazla sigortalı yaş şartı olmadan emekli oldu. EYT'yi kaçıranlar için ise erken emekli olmanın yolları var. İşte birçok çalışanın bilmediği 7 formül...
Emekli olmak isteyene kritik uyarı! Uzman isim erken emekliliğin şifresini verdi
Emekli olmak isteyene kritik uyarı! Uzman isim erken emekliliğin şifresini verdiEmekli olmak isteyen milyonlarca kişi için önemli uyarı yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki 5 yıl içinde 2 milyon kişinin emekli olabileceği ifade edilmişti. Mali Müşavir Onat Benlioğlu, konuyla ilgili önemli detaylardan bahsederek erken emekli olmanın şifresini verdi.
30.05.2024Ekonomi
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Hesaplama tablosu belli oldu
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Hesaplama tablosu belli olduEmekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. Emekli, ev hanımı, gazi, şehit yakını, engelliye tek konutta, evini kiraya verip kiraya çıkana da muafiyet var. Bu yıl ev alan ise vergisini 2025'te ödeyecek.
19.05.2024Ekonomi
Emekli olacaklara kıdem tazminatı ve promosyon uyarısı!
Emekli olacaklara kıdem tazminatı ve promosyon uyarısı!Emekli olacak milyonları yakından ilgilendiriyor. EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik hakkı kazananlara kıdem tazminatı uyarısı geldi. Detaylar belli oldu. Öte yandan emeklilere ödenen promosyon ödemesi ile ilgili kritik ayrıntı belli oldu. Emekli maaşına bloke konulamıyor. Peki promosyon ödemelerine haciz işlemi uygulanabilir mi? İşte detaylar...
EYT'den emekli oldu! 9 aylık maaşı geri istendi, emekliliği iptal edildi
EYT'den emekli oldu! 9 aylık maaşı geri istendi, emekliliği iptal edildiEYT düzenlemesi ile binlerce kişi emeklilik hakkına sahip oldu. Birçok EYT'li ise çalışma hayatına devam etti. Düzenleme kapsamında emekli olmak isteyenlerin prim borçları ya da eksik prim günleri varsa ödemesi gerekiyor. Antalya'da EYT'den emekli olmak isteyen 46 yaşındaki çalışanın başına gelenler ise şaşkınlık yarattı. Emekliliği iptal edilip, 9 aylık maaşı geri istendi.
14.05.2024Gündem
EYT düzenlemesiyle emekli olmuştu, iptal edildi! Maaşı geri istendi..
EYT düzenlemesiyle emekli olmuştu, iptal edildi! Maaşı geri istendi..Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan aşçı Taner Baysal, EYT düzenlemesiyle emekli olduktan 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. Borcu olduğu iddiaları üzerine ödeme yapıp tekrar başvurarak emekli oldu. Baysal’dan 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da tahsil edileceği açıklandı.
14.05.2024Gündem
EYT kalifiye işçi sorununu ortaya çıkardı! Bir an önce önlem alınması gerek
EYT kalifiye işçi sorununu ortaya çıkardı! Bir an önce önlem alınması gerekEmeklilik vakti gelen aktif iş hayatına devam eden vatandaşların emekliye ayrılmasının ardında iş kolunda ara eleman ve istihdam krizi ortaya çıktı. EYT’nin iş yaşamında bazı aksaklıkları meydana getirdiğini aktaran uzmanlar önlem alınmazsa bu durumun üretime ve iş kolunda bozulmalar yaratabileceğini dile getirdi.
EYT'den emekli olanlar dikkat! Yıllık izin ile ilgili kritik detay oraya çıktı
EYT'den emekli olanlar dikkat! Yıllık izin ile ilgili kritik detay oraya çıktıMilyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yaz tatili için plan yapanların sayısı artarken yıllık izin hakkı ile ilgili çok bilinmeyen detaylar ortaya çıkıyor. EYT'den emekli olup çalışmaya devam edenler için önemli bir uyarı yapıldı. İşte detaylar...
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımalarıTürkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024Ekonomi
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyorEYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor.
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı Milyonlarca kişi için emeklilik yolu açılıyor. Devlet tarafından prim desteği sağlanacak. Sosyal güvenlik, sigorta sistemine yönelik adımlar tek tek devreye alınıyor. Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde yeni emeklilik sistemi devreye alınacak. Çalışma hayatında verimlilik esaslı yenilikler devam ederken milyonları ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalar sürüyor. Hem ev kadınları hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform yapılacak.
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyor
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyorOrganize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun istihdam oranı en yüksek olarak açıkladığı Tekirdağ'da sanayi kuruluşlarında çalışan 60 bin kişinin EYT'den emekli olduğunu söyledi. Noyan, "Tekstil sektöründe meydana gelen yavaşlamaya rağmen tekrar mavi yakalı ihtiyacımız çok üst seviyede devam etmektedir" dedi.
30.03.2024Ekonomi
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stres
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stresErken emeklilik pek çok çalışanın hayalini süslüyor. Özellikle EYT düzenlemesinin ardından 'Ne zaman emekli olabilirim?' araştırması yapanların sayısı arttı. Ancak bazı durumlarda kişinin isteği dışında emeklilik süreci hızlanabiliyor. Sağlık nedeni ile zorunlu olarak emekli olanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Peki hangi hastalıklar nedeni ile erken emekli olmak mümkün oluyor? İşte detaylar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024Gündem
SGK uzmanı açıkladı: EYT'den en çok faydalananlar belli oldu!
SGK uzmanı açıkladı: EYT'den en çok faydalananlar belli oldu!SGK Uzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yaralandığını belirtti. Karakaş, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti.
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar açıklandı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar açıklandıSosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti.
28.03.2024Vatan TV
EYT ile ilgili yeni açıklama! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor
EYT ile ilgili yeni açıklama! 1 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyorEYT düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti.
28.03.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağızCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024Gündem
Bayram ikramiyesinde dilekçe detayı! Emekli milyonlara kritik uyarı
Bayram ikramiyesinde dilekçe detayı! Emekli milyonlara kritik uyarıEmeklilere bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan'da ödenecek. Ölen eşinin emekli aylığının %50'sini alana 1.500 TL yatacak. İş göremezlik geliri alana da ikramiye var. 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren EYT'liler de ikramiye alabiliyor.
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruzHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Enflasyonla mücadele mesajı veren Bakan Şimşek, 'Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Maliye politikası enflasyonun düşüşü için ne gerekiyorsa yapacak.' dedi.
17.03.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Eyt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eyt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.