Gazete Vatan Logo

Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi

Merkez Bankası'nın karar haftasında da hızlı rekor serisini sürdüren BİST 100'de yeni gün öncesi hazırlıklar tamamlandı. CDS’in 290 seviyesine gerilemesi Türkiye’ye olan risk iştahının devam ettiğini gösterirken BofA'dan Türk bankalarına dair gelen olumlu izlenim, yatırımlar yönünde yeni bir hareketlenme olabileceği anlamına gelebilir.

Borsada rekor serisine devam edilecek! Beklenti yükseldi

Risk iştahının görece yüksek seyretmeye devam ettiği borsada gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında. Fatih Karahan başkanlığında TCMB, ilk faiz kararını bu perşembe açıklayacak. Merkez'den beklentiler faiz artırım döngüsünün tamamlandığı yönünde.

BORSADA KÂR SATILDI

BİST 100 endeksi haftayı yüzde 2,26’lık yükseliş ile 9.250 seviyesinden haftalık rekor seviyeden kapattıktan sonra bu haftanın ilk gününde de rekorlar gördü. Endeks, gün içinde 9.404,11 puanla rekor seviyeyi tazeledi. Toplam işlem hacmi 154,8 milyar lira oldu. Dün gün kapanışı, rekor seviyeden gelen kar satışlarıyla 9.196,41 puanda, önceki kapanışın yüzde 0,58 altında geldi.

Özellikle geçen haftalarda yatay trend hareketinde seyreden bankacılık endeksi geçen haftayı yüzde 4,26’lık yükseliş ile kapatmıştı.

BOFA UMUT POMPALADI

Bank of America, özel bankaların yeniden değerlenmeye hazır olduğunu belirterek ve 2024'ün ikinci yarısında sektörde bir toparlanma öngörerek Türk bankaları için hedef fiyatlarını revize etti. Banka, Türk bankaları için kazanç tahminlerini yükselterek önümüzdeki yılın umut verici olacağını öngördü. Dün Bankacılık endeksi yüzde 0,47 değer kaybıyla günü 10.180,08 seviyesinde tamamladı.

Haberin Devamı

CDS 290'DA

Risk iştahına dair bir gösterge olan Türkiye'nin kredi 5 yıllık risk primi (CDS) 291 ile son zamanların en düşük seviyesindeki yerini korumaya devam ediyor.