Merkez Bankası

Merkez Bankası

Son dakika Merkez Bankası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez Bankası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.525 merkez bankası haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan 'faiz' mesajı
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan 'faiz' mesajıMerkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, şu anda faiz indirim döngüsünün değerlendirilmediğini ve indirimler başladığı zaman da sıkı duruşun korunacağını söyledi.
26.07.2024Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Bir milyon liranın aylık getirisi yükseldi
Bankada parası olanlar dikkat! Bir milyon liranın aylık getirisi yükseldiBu hafta Merkez Bankası’nın kararları piyasaların odağındaydı. Faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit tutulurken, swaplarla ilgili iki önemli değişiklik dikkat çekti. Atılan adımların ardından mevduat faizlerinde bir miktar yükseliş bekleniyor. Peki şu anda mevduat faizleri ne durumda? İşte detaylar...
26.07.2024Ekonomi
Bankadaki paranız kat kat artabilir! Merkez Bankası'nın talimatı bankalara ulaştı, mevduat faizinde yeni tablo oluştu
Bankadaki paranız kat kat artabilir! Merkez Bankası'nın talimatı bankalara ulaştı, mevduat faizinde yeni tablo oluştuBankada parası olanlar için güzel haberi geldi! Merkez Bankası'nın likidite sterilizasyonu için bankalara gönderdiği yazı ve talimat ulaştı. Yeni adım sonrası bankaların mevduat faizlerinde tablo netleşti. Bankaların mevduat faizlerindeki yeni tablosu düşüş ya da yükseliş yaşanır mı? İşte detaylar...
26.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyor
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyorTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi kapsamında, kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen döviz karşılığı TL swap işlemlerine yarından itibaren son verecek.
24.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz
Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruzHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uyguladıkları ekonomi programıyla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerin güçlendiğini açıkladı.
24.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıPiyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.
23.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara geriledi
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara gerilediHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal piyasalarda normalleşmenin sürdüğünü belirterek TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunun 144 milyon dolara gerilediğini duyurdu.
23.07.2024Ekonomi
TCMB Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (Temmuz Ayı Faiz Kararı)
TCMB Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (Temmuz Ayı Faiz Kararı)Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Peki, temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta?
23.07.2024Ekonomi
Altın, borsa ve dolarda yıl sonu için ezer bozan tahmin! Yatırımcıya alım fırsatı uyarısı geldi
Altın, borsa ve dolarda yıl sonu için ezer bozan tahmin! Yatırımcıya alım fırsatı uyarısı geldiAltın, borsa ve dolar fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. Yurt içi piyasalarda gözler bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararında olacak. Peki piyasalarda beklenti ne? Son haftalarda borsa ve altında sert hareketler dikkat çekti. Dolar/TL’de ise zaman zaman 33’ün altı test edildi. Peki son tahminler neler? İşte detaylar...
23.07.2024Ekonomi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kazancıyla günü 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
22.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci daha da belirginleşecek
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci daha da belirginleşecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor. Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek" ifadelerini kullandı.
22.07.2024Ekonomi
FED, ECB faiz indiriminde yeşil ışığı yaktı, TCMB Salı günü kararı veriyor! Faiz kararı öncesi ünlü ekonomist en cazip yatırımı açıkladı
FED, ECB faiz indiriminde yeşil ışığı yaktı, TCMB Salı günü kararı veriyor! Faiz kararı öncesi ünlü ekonomist en cazip yatırımı açıkladıMerkez Bankası'nın Salı günü vereceği faiz kararı öncesi piyasalarda nabız yükseldi. Yüzde 50 seviyesinde tutulan faizde yönün nasıl belli olacağı yatırımcının da ilgiyle beklediği konuların başında geliyor. Altın ve borsa yatırımcısını da etkileyecek kritik faiz kararı öncesi ünlü ekonomist Mustafa Aşkın, en cazip yatırım aracını da duyurdu.
21.07.2024Ekonomi
Faiz kararı öncesi borsa ve altın yatırımcıları dikkat!
Faiz kararı öncesi borsa ve altın yatırımcıları dikkat!Salı günü piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası’nda olacak. Merkez Bankası kritik faiz kararını duyuracak. Peki yüzde 50 seviyesinde tutulan faizde yön ne olur? Piyasalarda beklenti ne? Altın ve borsada yön ne olur? Hangi yatırım aracı daha cazip? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Mustafa Aşkın canlı yayında tek tek yanıtladı. İşte detaylar...
21.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası Temmuz faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024-2025 TCMB faiz kararı toplantı takvimi
Merkez Bankası Temmuz faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024-2025 TCMB faiz kararı toplantı takvimiTCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı için nefesler tutuldu! Toplantı ardından Temmuz ayı faiz kararı duyurulacak. Peki Temmuz Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
21.07.2024Ekonomi
Memur maaşları dondurulabilir mi? Memur maaşlarının dondurulması ne demek?
Memur maaşları dondurulabilir mi? Memur maaşlarının dondurulması ne demek?Türkiye'de memur maaşlarında altı ayda toplu sözleşme zammını ek olarak enflasyon enflasyon farkı zammı uygulanır. Sosyal medyada memur maaşlarına yönelik dondurulacağı iddiası memurların arama motorlarına yönelerek “Memur maaşları dondurulabilir mi? Memur maaşlarının dondurulması ne demek?” sorularına yanıt aramasına neden oldu.
20.07.2024Ekonomi
Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı! Bakan Şimşek: Programımıza duyulan güveni yansıtıyor
Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı! Bakan Şimşek: Programımıza duyulan güveni yansıtıyorMoody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Bakan Şimşek 'Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor.' ifadelerini kullandı.
19.07.2024Ekonomi
Gram altın için çarpıcı tahmin!
Gram altın için çarpıcı tahmin!Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle tarihi zirveye ulaştı. Ons altın dün 2 bin 464 doları görerek rekor kırdı. Altının onsu ve dolar/TL’deki artış nedeniyle gram altın da 2 bin 600 lirayı aştı. Uzmanlar, Fed’den gelen son sinyallerin yanında, Trump’ın suikast girişimi sonrası seçimleri kazanacağına yönelik artan beklentilerin de altın fiyatlarının artmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Peki bu yükseliş sürer mi, yıl sonunda altın fiyatları hangi seviyeyi görür? İşte tahminler...
18.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası'ndan Türk Lirası mevduatı destekleyecek hamle
Merkez Bankası'ndan Türk Lirası mevduatı destekleyecek hamleTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam etti.
17.07.2024Ekonomi
Altın fiyatlarında son dakika! Rakamlar tarihi rekora uçarken uzman isimden uyarı geldi: Bu hafta tuzaklar var!
Altın fiyatlarında son dakika! Rakamlar tarihi rekora uçarken uzman isimden uyarı geldi: Bu hafta tuzaklar var!Altın fiyatlarında son durum. Seçim mitingi konuşması sırasında Trump'a yönelik suikast girişimi ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası altın fiyatları da hareketlendi. Altın yatırımcıları fiyatların yükselip yükselmeyeceğini merak ederken uzman isimden son dakika uyarısı geldi.
16.07.2024Ekonomi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptı
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,67 değer kazancıyla günü 11.139,34 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 11.188,12 puana taşıdı.
16.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır." ifadelerini kullandı.
16.07.2024Gündem
3,8 milyar dolarlık doğrudan yatırım geldi! Yayımlandı
3,8 milyar dolarlık doğrudan yatırım geldi! YayımlandıTürkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi bu yılın ilk 5 ayında 3,8 milyar dolar oldu. Yılın 5 aylık döneminde Türkiye’ye en çok yatırım yapan üç ülke yüzde 20'lik payla Hollanda, yüzde 16 ile ABD ve yüzde 10 ile Norveç olarak sıralandı.
12.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 yükselişle 11.035,13 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,80 puan ve yüzde 0,10 artarak 11.035,13 puana çıktı.
12.07.2024Ekonomi
Mevduat faizleri rekor seviyede! 1 ayda 42 Bin lira faiz getirisi
Mevduat faizleri rekor seviyede! 1 ayda 42 Bin lira faiz getirisiMerkez Bankası'nın yüzde 50 faiz kararı sonrası bankalar yıllık yüzde 50'nin üzerinde faiz oranları sunuyor. 1 milyon TL'lik mevduat hesabında 1 ayda 42 bin lira net faiz getirisi nasıl elde edilir? İşte güncel faiz oranları ve stopaj kesintileriyle mevduat hesaplarından maksimum kazanç elde etmek için tüm detaylar...
12.07.2024Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini: Programın en önemli hedefi sürdürülebilir büyüme
Mehmet Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini: Programın en önemli hedefi sürdürülebilir büyüme Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kur korumalı mevduat, 60 milyar doların altına indi. Temmuzda KKM'den çıkış çok daha hızlanacak" dedi.
11.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.