Tcmb

Tcmb

Son dakika tcmb haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tcmb ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tcmb haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tcmb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tcmb gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.126 tcmb haberi bulunmuştur. Tüm tcmb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyor
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyorTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi kapsamında, kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen döviz karşılığı TL swap işlemlerine yarından itibaren son verecek.
24.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara geriledi
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara gerilediHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal piyasalarda normalleşmenin sürdüğünü belirterek TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunun 144 milyon dolara gerilediğini duyurdu.
23.07.2024Ekonomi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kazancıyla günü 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
22.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası'ndan Türk Lirası mevduatı destekleyecek hamle
Merkez Bankası'ndan Türk Lirası mevduatı destekleyecek hamleTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam etti.
17.07.2024Ekonomi
TCMB rezervlerinde gerileme
TCMB rezervlerinde gerilemeTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 28 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 4 milyar 712 milyon dolar azalarak 142 milyar 910 milyon dolara geriledi.
4.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı belli oldu
Merkez Bankası faiz kararı belli olduPiyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu yılın 6'ncı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.
27.06.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisiPiyasalarda ABD'de bugün açıklanacak büyüme verileri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde gözler Merkez Bankasının (TCMB) para politikası kararlarına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
27.06.2024Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Merkez Bankası yeni kararı açıklayacak
Bankada parası olanlar dikkat! Merkez Bankası yeni kararı açıklayacakMerkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını yarın açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu.
26.06.2024Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış devam ediyor
Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış devam ediyorTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) swap hariç net rezervleri 14 Haziran haftası itibariyle 11,4 milyar dolara yükselerek 5,4 milyar dolarlık yükseliş kaydetti.
21.06.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Sadeleştirme adımlarımız sürecek
Bakan Şimşek: Sadeleştirme adımlarımız sürecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
8.06.2024Ekonomi
Kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısı
Kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek kredi kartı limitlerinin, bireylerde gelirleriyle uyumlu olmayan harcama davranışına yol açabildiğini belirterek, gelirlerle uyumlu limit belirlenmesi uyarısında bulundu.
1.06.2024Ekonomi
KKM'deki güncel rakamlar belli oldu!
KKM'deki güncel rakamlar belli oldu!Nisan sonunda kur korumalı döviz/altın dönüşümlü mevduat/katılma hesaplarının toplam stok bakiyesi 1,5 milyar dolar azaldı.
31.05.2024Ekonomi
Altın, borsa, dolar ve mevduat faizleri ile ilgili çarpıcı analiz! Yatırımcının yeni gözdesi belli oldu
Altın, borsa, dolar ve mevduat faizleri ile ilgili çarpıcı analiz! Yatırımcının yeni gözdesi belli olduAltın, borsa, dolar ve mevduat faizler ile ilgili son gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırım araçları arasında geçiş yapmak isteyenler kısa vadede en çok kazandıran yatırımlara yöneliyor. Borsa son zamanlarda en çok tercih edilen yatırım aracı oldu. Borsa İstanbul’da satışlar sakindi ve teknik düzeltme boyutunda kaldı. Bir yandan enflasyon muhasabesi uygulamasının bilanço açıklamalarını aksatması bir yandan da bilanço kârlarının genel olarak beklentilerin altında gelmesi bazı lokomotif hisselerde satışa neden oldu. TCMB’nin ek sıkılaştırma kararıyla da piyasalardan 600-700 milyar TL’lik likidite çekilmesi bekleniyor.
26.05.2024Ekonomi
Faiz kararı sonrası Merkez Bankası'nın yeni hamlesini duyurdu: Satıp faize koymayın
Faiz kararı sonrası Merkez Bankası'nın yeni hamlesini duyurdu: Satıp faize koymayınMerkez Bankası'nın faiz kararı sonrası açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit tuttu. TCMB'den yapılan açıklamada, piyasadaki fazla likiditenin ilave tedbirlerle sterilize edileceği kaydedildi. Finansal istikrar için ek adımlar atılacağına da vurgu yapıldı. Peki enflasyondaki düşüşü ne zaman göreceğiz? Ne zaman rahat kredi çekip ev, araç alabileceğiz? İşte detaylar..
23.05.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum! MB faiz kararı sonrası piyasalar
Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum! MB faiz kararı sonrası piyasalarMerkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası nisan ayı toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Merkez Bankası'nın faiz kararı, altın, dolar ve borsa gibi finansal piyasaları doğrudan etkiliyor.
23.05.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Beklenti belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Beklenti belli olduMerkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 23 Mayıs Perşembe günü açıklayacak. Ekonomistler politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor.
18.05.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Rezervlerdeki olumlu seyir devam edecek
Bakan Şimşek: Rezervlerdeki olumlu seyir devam edecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından rezevlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
9.05.2024Ekonomi
Yılın ikinci enflasyon raporu bugün açıklanacak
Yılın ikinci enflasyon raporu bugün açıklanacakYılın ikinci enflasyon raporu bugün açıklanacak. Enflasyonda 3 yıllık tahmini patika da belli olacak.
9.05.2024Ekonomi
TCMB açıkladı: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı
TCMB açıkladı: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldıTürkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.
8.05.2024Ekonomi
Emekliye zam düzenlemesi! İşte masadaki en güçlü 2 formül, tarih verildi hesaplara yatacak
Emekliye zam düzenlemesi! İşte masadaki en güçlü 2 formül, tarih verildi hesaplara yatacakEmekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Temmuz ayında emekliye zam düzenlemesi yapılacak. 16 milyonun geliri kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı artışı ile yükselecek. TCMB'nin yayımladığı enflasyon beklenti anketi sonrası emekli zammı için ipucu gelirken, en düşük emekli maaşı için de en güçlü 2 formül belli oldu. SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak? Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Yatırımcılar, TCMB'nin nisan ayı için vereceği politika faizi kararını bekliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı toplantısı hangi gün, kaç gün kaldı?
23.04.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacakMerkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.
21.04.2024Dünya
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandı
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Kazakistan ve Brezilya Merkez Bankaları Başkanları ile iş birliği mutabakatları imzaladı.
20.04.2024Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi! İşte rakamlar...
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi! İşte rakamlar...Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri 123 milyar 126 milyon 50 bin dolardan 126 milyar 871 milyon dolara yükseldi.
18.04.2024Ekonomi
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.

Benzer Haber Etiketleri

Tcmb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tcmb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.