Tcmb

Tcmb

Son dakika tcmb haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tcmb ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tcmb haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tcmb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tcmb gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.108 tcmb haberi bulunmuştur. Tüm tcmb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekliye zam düzenlemesi! İşte masadaki en güçlü 2 formül, tarih verildi hesaplara yatacak
Emekliye zam düzenlemesi! İşte masadaki en güçlü 2 formül, tarih verildi hesaplara yatacak Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Temmuz ayında emekliye zam düzenlemesi yapılacak. 16 milyonun geliri kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı artışı ile yükselecek. TCMB'nin yayımladığı enflasyon beklenti anketi sonrası emekli zammı için ipucu gelirken, en düşük emekli maaşı için de en güçlü 2 formül belli oldu. SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?
24.04.2024 Çalışma Hayatı
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak? Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Yatırımcılar, TCMB'nin nisan ayı için vereceği politika faizi kararını bekliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı toplantısı hangi gün, kaç gün kaldı?
23.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.
21.04.2024 Dünya
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandı
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Kazakistan ve Brezilya Merkez Bankaları Başkanları ile iş birliği mutabakatları imzaladı.
20.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi! İşte rakamlar...
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi! İşte rakamlar... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri 123 milyar 126 milyon 50 bin dolardan 126 milyar 871 milyon dolara yükseldi.
18.04.2024 Ekonomi
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.04.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz" dedi.
2.04.2024 Ekonomi
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor Bankada parası olan, para transferi yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar arası para transferlerinde yeni dönem başlıyor. TCMB'den yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecektir.
2.04.2024 Ekonomi
Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor?
Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul’da 2023 dördüncü çeyrek bilanço dönemi tüm hızıyla devam ederken, şirketler temettü kararlarını açıklamaya ve temettü ödemelerini yapmaya devam ediyor. 27 Mart 2024 Çarşamba günü 2 hisse daha yatırımcılarına temettü dağıtacak. Öte yandan Borsa İstanbul’da düşüş yaşanıyor. Peki, Borsa neden düştü?
26.03.2024 Ekonomi
Mevduat faizleri artacak mı? Banka mevduat faizleri ne kadar oldu?
Mevduat faizleri artacak mı? Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50'ye yükseltti. TCMB'nin açıkladığı verilere göre 3 aylık vadede faiz 55.66'ya yükseldi. Önümüzdeki dönemde mevduat faizlerinin daha da yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Peki, Mevduat faizleri artacak mı? Banka mevduat faizleri ne kadar oldu?
25.03.2024 Ekonomi
Borsada alım dalgası başladı! Dikkatler yabancıya çevrildi
Borsada alım dalgası başladı! Dikkatler yabancıya çevrildi Merkez Bankası’nın mart enflasyonu ve yerel seçimleri beklemeden yaptığı faiz artırım hamlesi, ‘piyasa dostu’ olarak görüldü ve iyimserlikle karşılandı. Perşembe günü TCMB’nin faiz artırımıyla birlikte Borsa İstanbul’a gelen alım dalgasında yabancı yatırımcıların payının olması çok muhtemel. Ayrıca CDS’deki düşüş yabancı finans çevrelerinin olumlu tepkisi olarak da görülebilir. Seçim sonrası mevcut sıkı para politikasının devamı konusunda kararlı duruş mesajı gelirse ayrıca motivasyon sağlar.
24.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faizi artırdı  100 bin liraya 57 bin getiri
Merkez Bankası faizi artırdı 100 bin liraya 57 bin getiri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını yüzde 50 olarak açıklamasının ardında gözler mevduat faizlerine çevrildi. Bankaların mevduat faizlerini önümüzdeki hafta güncellemesi beklenirken TCMB'nin açıkladığı verilere göre 3 aylık vadede faiz 55.66'ya yükseldi. Önümüzdeki dönemde mevduat faizlerinin daha da yükselmesi bekleniyor.
22.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'nin cari açığı Ocak ayında 10,4 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi.
12.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması: Türkiye'nin sağlam ekonomi politikaları gücünü yansıtıyor
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması: Türkiye'nin sağlam ekonomi politikaları gücünü yansıtıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin notunu ve görünümü yükseltmesine yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli döviz borç notunu B'den B+'ya, görünümü ise nötrden pozitife yükseltmesi, Türkiye'nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıtıyor. Sağlam politikalar sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.
6.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarına ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu. Bakan Şimşek, "Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır" ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Ekonomi
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararını değerlendirirken Türk lirasındaki değerlenmenin 2024 yılında da süreceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin pozitife dönebileceğini öngördü.
23.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ilk kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı.
22.02.2024 Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
FAST Ödeme İste Katman Servisi kullanıma açıldı
FAST Ödeme İste Katman Servisi kullanıma açıldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), alacaklının borçludan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) yöntemiyle ödeme talep etmesine imkan sağlayan FAST Ödeme İste Katman Servisi'nin kullanıma açıldığını açıkladı.
5.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı karara göre, 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulanacak.
4.02.2024 Ekonomi
Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de
Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) kur korumalı hesaplar için zorunlu karşılık oranının, 6 aya kadar vadede yüzde 30'dan yüzde 25'e indirilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.
29.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Ocak ayı faiz kararı: AÇIKLANDI! MB Para Politikaları 2024 Ocak faiz kararı ne oldu?
Merkez Bankası Ocak ayı faiz kararı: AÇIKLANDI! MB Para Politikaları 2024 Ocak faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası Ocak ayı faiz kararı AÇIKLANDI! Yeni yılın ilk faiz kararı için toplanan Para Politikaları Kurulu, saat 14:00 itibariyle yeni faizi açıkladı. Yatırımcının merakla takip ettiği haber TCMB'nin faiz kararıyla belli oldu. 250 baz puan artan politika faizi Ocak ayıyla birlikte yüzde 45'e yükseldi.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Peki piyasadaki tahminler neler? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tcmb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tcmb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.