Elektrik Faturası İndirim

Elektrik Faturası İndirim

Son dakika elektrik faturası indirim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektrik faturası indirim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektrik faturası indirim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Faturası İndirim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik faturası indirim gelişmeleri de dahil olmak üzere 99 elektrik faturası indirim haberi bulunmuştur. Tüm elektrik faturası indirim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektrik faturasında büyük indirim! Resmen duyuruldu! Elektrik faturası ilgili tüm detaylar belli oldu!
Elektrik faturasında büyük indirim! Resmen duyuruldu! Elektrik faturası ilgili tüm detaylar belli oldu! Elektrik faturasında KDV indirimi ile ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında KDV yüzde 18'den 8'e düşürüldü. Bununla birlikte yeni kilowatsaat sınırı da belirlendi. 1 Mart itibarıyla yürürlüğe giren uygulamayla birlikte faturalara net yüzde 8 ila yüzde 14 arasında bir indirim yansıyacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yapılan yüzde 10'luk KDV indirimiyle mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyatın 1 Mart itibarıyla kilovatsaat başına 1 lira 26 kuruş, bu limitin üstündeki tüketim için ise 1 lira 89 kuruş olarak uygulanacağını açıkladı. EPDK'nin açıklamasına göre, düşük kademe elektrik tüketim limitinin günlük 8 kilovatsaate çıkarılmasıyla 32 milyon mesken abonesi yani mesken abonelerinin yüzde 81'i bu dilimde yer alacak. EPDK'nin örnek hesaplamasına göre, 30 günlük fatura döneminde 240 kilovatsaat tüketimi olan bir mesken abonesi şubatta ödediği 350 lira elektrik faturası yerine martta 302 lira ödeyecek. İşte elektrik faturası indirimiyle ilgili milyonların merak ettiği tüm detaylar...
1.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni tarife geliyor. Faturalar değişiyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Elektrik faturalarında indirimli yeni tarife için çalışmalar sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı ve uygulamaya geçmiş olmayı hedeflediklerini belirtmişti. Tarifelerde indirim bekleyen vatandaşlar ve esnafın gözü de bu tarihte olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
26.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, yüzde 25...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, yüzde 25... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni tarife geliyor. Faturalar değişiyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Elektrik faturalarında indirimli yeni tarife için çalışmalar sürüyor. Bu hafta tamamlanması beklenen çalışmalarla ticarethane abonelerinin faturalarında yüzde 25'e varan indirim planlanıyor. Konut aboneleri için ise halen aylık 210 kilovatsaat olan ilk kademeye yönelik bir adım atılarak yüzde 10 ile 15 arasında indirim yapılması öngörülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
23.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 1 Mart'ta başlıyor, ek indirim...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 1 Mart'ta başlıyor, ek indirim... Elektrik fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ek indirim geliyor. 1 Mart itibarı ile geçerli olacak. Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından elektrik tarifelerinin vatandaşlar ve esnaflar lehine düzeltileceğine ilişkin açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dün üreticilerle bir araya geldi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında hem hükümetin öngördüğü indirimler hem de yeni formüller masaya yatırıldı. Buna göre yeni tarifeler 1 Mart'ta yürürlüğe girecek. Ayrıca yeni bir indirim de gündemde. İşte elektrik faturasında düşüş için atılacak adımlar ile ilgili son dakika gelişmeleri...
23.02.2022 Ekonomi
Faturalar ile ilgili flaş detay! Kayıp-kaçak bedeli...
Faturalar ile ilgili flaş detay! Kayıp-kaçak bedeli... Elektrik faturası düzenlemesi için hem konut hem de esnaflar için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bunun yanında kaçak elektrik ile mücadele ile faturalardaki kaçak yükü azaltılıyor. Dicle Elektrik'in Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, yıllar itibariyle hizmet bölgelerinde kayıp-kaçak elektrik tüketimini istikrarlı olarak gerilettiklerini ifade ederek, 2013'te yüzde 76 olan kaçak kullanım oranını yüzde 46'ya kadar düşürdüklerini belirtti.
20.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturasına yüzde 25 indirim! Tarih belli oldu! 1 Mart itibarıyla...
Elektrik faturasına yüzde 25 indirim! Tarih belli oldu! 1 Mart itibarıyla... Elektrik faturası ile ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturasına indirim geliyor. Elektrik faturasıyla ilgili milyonlara müjde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından müjdesini verdiği elektrikteki yeni düzenlemeler 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek. Böylece, vatandaşın üzerindeki fatura yükü azaltılacak. Vatandaşın elektriğinde zam oranı geri çekilecek. Esnafın faturası % 25 düşecek Yapılacak düzenlemeler kapsamında bakkal, kahvehane, berber, kuaför, manav gibi küçük işletmelere de kademeli sistem getirilecek. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz yıl yaklaşık 2.1 milyon haneye 2.3 milyar liralık elektrik desteği faturası yardımında bulunurken, destek miktarı verilen hane sayısı bu yıl 4 milyona çıkarılacak. Aynı şekilde doğalgaz yardımından da 4 milyon hane faydalanacak. Elektrikte 2022 için yardımın üst limiti 206 lira olarak belirlenirken, 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 lira olarak belirlenmişti. Yapılacak çalışmayla bu miktarların da artırılması bekleniyor.
18.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarına indirimde flaş gelişme! 6 formül var, bugün...
Elektrik faturalarına indirimde flaş gelişme! 6 formül var, bugün... Elektrik faturaları ile ilgili kritik gün! Elektrik faturalarında indirim bugün kabine toplantısında ele alınacak. Elektrik indirimiyle ilgili olarak Enerji Bakanlığı ve EPDK tarafından bir çalışma yapıldı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in sunacağı destek paketi alternatif önerilerden oluşuyor. KDV indirimi, indirimli tarifenin yükseltilmesi, esnafa kademeli tarife, dağıtım bedeline indirim, bakanlığın desteği, cemevleri vakıflar ve dernekler olmak üzere masada elektrik faturasıyla ilgili 6 formül bulunuyor.
16.02.2022 Ekonomi
İndirimli elektrik faturasında yeni dönem başlıyor! KDV indirimi ve aylık 206 lira destek
İndirimli elektrik faturasında yeni dönem başlıyor! KDV indirimi ve aylık 206 lira destek Elektrik faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirimli elektrik faturasında sona gelindi. Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili çalışmalar hızlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çarşamba günü kabine toplantısında enerji faturalarındaki yükün azaltılmasına yönelik çalışmalar hakkında bir sunum yapacak. Masada esnafa kademeli model, meskenler için kademenin yükseltilmesi ve KDV indirimi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği destek miktarlarının artırılması ile Cemevi, dernek ve vakıfların 'ticarethane' tarifesinden çıkarılması konuları yer alacak.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon haneye 2.3 milyar liralık elektrik desteği faturası yardımında bulunurken, destek verilen hane sayısı ve miktarının artırılmasına yönelik de çalışma yapıldığı öğrenildi. 2022 için yardımın üst limiti 206 TL olarak belirlenirken, 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 TL olarak belirlenmişti. Yapılacak çalışmayla bu miktarların da artırılması bekleniyor.
15.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirimli elektrik tarifesi geliyor! Düğmeye basıldı
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirimli elektrik tarifesi geliyor! Düğmeye basıldı Elektrik faturasıyla ilgili flaş gelişme! Elektrik faturaları için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek elektrik faturalarına karşı sorun yaşayan cemevleri, dernekler ve vakıfların elektrik faturalarının en düşük tarifeye alınması için talimat verdi. Ticari işletmeler için özel bir formülle destek sağlanacağı öğrenilirken, vatandaşları kapsayacak bir destek paketi için de çalışmaların sürdüğü bildirildi. Öte yandan tüketiciler elektriğe yapılan zam sonrası tüketim miktarlarını düşürmek için tasarruf sağlayacak yöntemleri araştırıyor. Peki hangi ev aleti ne kadar elektrik tüketiyor? Kış aylarında yaza göre farklı olarak ve en çok kullanılan ürünlerin başında elektrikli ısıtıcı geliyor. Elektrikli ısıtıcının kullanımı saatlik ortalama 1,06 TL’ye denk geliyor. Evde sık kullanılan diğer elektrikli aletlere baktığımızda ise, ütü saatte 1,78 TL, saç kurutma makinesi 1,56 TL, A+ bulaşık makineleri 1,30 TL, elektrik süpürgesi ise saatte 1,06 TL harcıyor. Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu söyledi. Bu saatler arasında çamaşır, bulaşık makinesinin çalıştırılması, ütü saatinin 22.00'den sonraya çekilmesi faturaların düşmesini sağlıyor. İşte elektrik faturasından tasarruf etmenin ve indirimli saat diliminden yararlanmanın yolları..
10.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! O para alınmayacak
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! O para alınmayacak Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Ve düğmeye basıldı. Hükümetin geniş kapsamlı bir torba teklif hazırlığının büyük bölümünü enerji sektörüne ilişkin düzenlemeler oluşturuyor. Halen üzerinde çalışılan teklifte, sanayiden tarıma kadar birçok bakanlıkla ilgili hüküm olması da bekleniyor. Teklif, elektrik faturalarında TRT payının kaldırılmasına sağlarken, vatandaş 3 milyar liralık bir yükten kurtulacak. Elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurulmasının da alt yapısı oluşturuluyor.
16.11.2021 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili flaş karar! Yüzde 50...
Elektrik faturasıyla ilgili flaş karar! Yüzde 50... Elektrik faturasıyla ilgili harekete geçildi. Tüm tüketicileri sevindirecek karar! Daha az elektrik faturası ödenecek. TEDAŞ tarafından açıklama geldi. Bu yıl başlıyor. İlk adım atıldı. Bu yıl itibarı ile reklam gelirlerinin yüzde 50'si tarife yoluyla tüketicilere yansıtılacak. Elektrik faturaları hafifleyecek.
26.02.2021 Ekonomi
Hamza Dağ'dan İzmir'e suda yüzde 50 indirim sözü
Hamza Dağ'dan İzmir'e suda yüzde 50 indirim sözü AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, "1 Nisan'dan sonra tüm hemşehrilerim müsterih olsunlar, ilk iş olarak su ücret tarifesinde yüzde 50 oranında indirime giderek, su faturalarını yarı yarıya indireceğiz" dedi. Öldürülen taksici Oğuz Erge'nin Buca'da yaşayan ailesini de ziyaret eden Dağ, destek sözü verdi.
3.02.2024 Gündem
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya ulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende müjdeleri açıkladı. Erdoğan, birinci müjdeyi, "Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe gelen doğalgaz tüketimi harcaması bir yıl boyunca faturalardan düşecek." dedi. İkinci müjdede ise "Bir ay süreyle de tüm kullanımlarda doğalgaz evlerde ücretsiz olacak." ifadelerini kullandı.
20.04.2023 Ekonomi
1.000 TL enerji desteği! Çalışanlar alacak, 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli
1.000 TL enerji desteği! Çalışanlar alacak, 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli Çalışanlara enerji desteği sağlanacak. 1.000 TL'ye kadar yapılacak ödemeler 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Yardım nakit ya da karta yükleme şeklinde olabiliyor. Peki enerji desteğinden kimler yararlanacak, tüm çalışanları kapsıyor mu? İşte merak edilen detaylar...
28.12.2022 Ekonomi
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin...
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin... Herkesi yakından ilgilendiriyor. Paranızı iade alabilirsiniz. Süre sınırı var, belirlenen sürede iptal ederseniz ödediğiniz ücretten herhangi bir kesinti yapılmıyor. Tatil dönemi geldi ve vatandaşlar erken rezervasyon için otelleri yakından incelemeye başladı. Ancak tatil tercihi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Özellikle internet sitelerinin kopyalanması gibi bir durumda mağduriyet yaşanmaması için gelen indirimli tatil tekliflerinin doğruluklarının kontrol edilmesi çok önemli. Ticaret Bakanlığı da konu ile ilgili uyarıda bulunarak, tatil planları yapmaya başlayan vatandaşları, sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Tatil rezervasyonlarının iptal edilerek paranızı geri almanız da mümkün. Ancak burada da süre detayına dikkat çekiliyor. İşte tüm detaylar...
18.05.2022 Ekonomi
YUVAM hesaplarında yeni uygulama resmen başladı
YUVAM hesaplarında yeni uygulama resmen başladı YUVAM hesapları için yeni adım atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hesap açma işlemleri uzaktan yapılabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesapları kapsamında uzaktan kimlik tespiti yoluyla müşteri kabulüne imkan sağlandı.
18.05.2022 Ekonomi
Elektriği bedavaya getirip üstüne para alıyor! Evinde üretiyor, yüzde 70’ini dağıtım şirketine satıyor
Elektriği bedavaya getirip üstüne para alıyor! Evinde üretiyor, yüzde 70’ini dağıtım şirketine satıyor Kütahya'da, evinin çatısına kurduğu güneş panelleriyle elektrik üreten Nazmi Eğret (41), hem evinin elektriğini karşılıyor hem de ürettiği enerjinin yüzde 70'ini elektrik dağıtım şirketine satıp gelir sağlıyor. Kurduğu sistemle bu yıl 8 bin lira kar elde ettiğini belirten Eğret, bugüne kadar 18 bin kilovatsaat (kwh) enerjiyi ülke ekonomisine kazandırdığını da söyledi.
18.05.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira... Faizsiz kredi kullanım imkanı! 100 bin liraya kadar kredi kullanımı mümkün. Başvurular alınmaya devam ediyor. Gerekli koşulları yerine getirenlerin kredileri olumlu sonuçlanıyor. Faizsiz kredi ile gençlerin iş hayatında daha fazla yer alması hedefleniyor. Öğrenci, işsiz, stajyer, kendi işini kurmak isteyen milyonlarca genç için önemli adımlar atılıyor. Gençler devlet tarafından destekleniyor. Kendi işini kurmak isteyenlere bir yıl anapara ödemesiz kredi imkanı sağlanıyor. Kamu bankaları tarafından sunulan kredi paketinde 60 aya kadar 350 bin TL kredi kullanılabiliyor. Bu krediye başvuruda yaş sınırı bulunuyor. Yeni mezun gençleri en az 12 ay istihdam etmeyi taahhüt eden işletmelere 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Ayrıca gençlerin meslek sahibi olması için işbaşı eğitim programları düzenleniyor. Buraya katılan gençlere günlük olarak ödeme yapılıyor. Meslek öğrenen kişiler aynı zamanda para da kazanmış oluyor. İşte burs, staj, sağlık, meslek, iş kurma ve istihdam gibi konularda gençlere sağlanan avantajların detayları...
18.05.2022 Ekonomi
Elektrik faturası desteği geliyor! 6 ay ödeme yok, yüzde 50 indirim...
Elektrik faturası desteği geliyor! 6 ay ödeme yok, yüzde 50 indirim... Elektrik faturası ile ilgili yeni düzenleme. Hükümet yüz binlerce vatandaş için harekete geçti. İndirimli elektrik kullanımı gündemde. Ayrıca vatandaşa ödeme kolaylığı da sağlanacak. Faturalar 6 aylık dönemler şeklinde kesilecek. Ekonomide önemli bir destek paketi daha hazırlanıyor. Yeni çalışmaya göre indirimli, ertelemeli ve maliyet girdilerinin dikkate alındığı bir fatura ödeme sistemi söz konusu olacak. Üreticinin elektrik bedelini hasattan sonra ödemesi için faturanın 6 ayda bir alınması planlanıyor. Sulamada kullanılan elektriğe indirim ve temel girdilere daha yüksek destek verilmesi gündemde. İşte yeni destek ve ödeme paketiyle ilgili son dakika gelişmeleri.
18.05.2022 Ekonomi
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için...
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnafa özel elektrik tarifesi olmalı”
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnafa özel elektrik tarifesi olmalı” Elektrikte esnafa özel faturalandırma sistemi çıkarılmasını ve ‘esnaf tarifesi’ olmasını talep eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımızın kazancını büyük oranda düşüren elektrik faturalarında, esnaf ticarethane statüsünden özel statüye geçirilerek faturalarda indirim sağlanmalı. Çünkü kademeli tarifede esnafımızın faturası düşmek yerine her ay daha fazla arttı. Yaz mevsimiyle dolapların, klimaların daha fazla çalışacağı da göz önünde bulundurularak esnafımıza özel bir fiyatlandırma ile ‘esnaf tarifesi’ çıkarılmalı” dedi.
9.04.2022 Haber
Elektrik fiyatları için indirim çağrısı! 'Enflasyon düşer' deyip açıkladı: Faturalarda...
Elektrik fiyatları için indirim çağrısı! 'Enflasyon düşer' deyip açıkladı: Faturalarda... Kademeli elektrik tarifesi, akaryakıt fiyatları, gübre ve enflasyonla ilgili flaş açıklama! Elektrikte esnafa özel faturalandırma sistemi çıkarılmasını ve ‘esnaf tarifesi’ olmasını talep eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımızın kazancını büyük oranda düşüren elektrik faturalarında, esnaf ticarethane statüsünden özel statüye geçirilerek faturalarda indirim sağlanmalı” dedi.
9.04.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları yüzde 14 düşecek! Son dakika indirim açıklaması! Özellikle nisan ayında...
Elektrik faturaları yüzde 14 düşecek! Son dakika indirim açıklaması! Özellikle nisan ayında... Elektrik indirimi ile ilgili bakandan son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında KDV yüzde 18'den 8'e düşürülmüştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önemli açıklamalarda bulundu. Asıl etkisinin Nisan ayından itibaren daha rahat görüleceğini, mart ayında bir geçiş dönemi olacağını belirten Dönmez, "Özellikle dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın lehine bir takım iyileştirmeler daha yapmış olduk. Mesken abone grubunda yer alan tüm tüketicilerimize KDV yüzde 18’den 8’e düşürülmüş oldu. Oturduğumuz evlerin tümü konut statüsünde ve bu abone grubundan yararlanıyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan elektrik faturası indiriminin detayları da belli oldu. Fiyatlar ve oranlar bugünden itibaren geçerli olacak. Düşük kademenin kapsadığı tüketim miktarının artırılmasıyla mesken abonelerinin nihai faturasına yansıyan indirim oranı yüzde 14'ü bulacak. Elektrik ile ilgili tüm son gelişmeler...
1.03.2022 Ekonomi
İnternetten cep telefonu alan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı
İnternetten cep telefonu alan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı İnternetten cep telefonu alan herkesi kapsıyor! İnternet sitelerinden piyasa altında cep telefonu satan dolandırıcılara kötü haber Yargıtay’dan geldi. Yüksek Mahkeme; vatandaşlara cep telefonu gibi değerli cihazlar yerine oyuncak ya da salatalık gönderen sanık hakkında verilen beraat kararını bozdu. Sanal alemden dolandırıcılık yapan kişiler, ‘Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu’ndan hakim karşısına çıkacak.
1.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Faturası İndirim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik faturası indirim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.