Egzersiz

Egzersiz

Son dakika egzersiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan egzersiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını egzersiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Egzersiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan egzersiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.307 egzersiz haberi bulunmuştur. Tüm egzersiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin Kilo verme sürecinde sıkça vurgulanan diyet ve egzersiz, sağlıklı yaşamın temel taşları olarak kabul edilir. Ancak, az bilinen bir faktör de uyku düzenidir. Uyku, kilo verme sürecini etkileyen önemli bir unsurdur ve doğru uyku alışkanlıklarıyla desteklendiğinde, kilo verme hedeflerine ulaşma şansını artırır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak da uykunun kalitesi ve miktarının vücutta salgılanan hormonlar üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek yanlış uyku alışkanlıklarının kilo verme çabalarını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi ve az uyumanın abur cubur yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisinden bahsetti.
13.04.2024 Yaşam
Milli dalgıç Serkan Toprak, nefes egzersizi yaparken fenalaşıp öldü
Milli dalgıç Serkan Toprak, nefes egzersizi yaparken fenalaşıp öldü Muğla'nın Menteşe ilçesinde, babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada fenalık geçiren Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak (45), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
11.04.2024 Gündem
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Ramazanda egzersiz ne zaman yapılmalı? Ramazanda aç karnına spor yapılır mı, sahurdan sonra egzersiz yapılır mı, oruçluyken spor yapınca yağ yakar mı?
Ramazanda egzersiz ne zaman yapılmalı? Ramazanda aç karnına spor yapılır mı, sahurdan sonra egzersiz yapılır mı, oruçluyken spor yapınca yağ yakar mı? Ramazan ayının gelmesiyle oruç ibadetini yerine getirenlerin araştırmaları da hız kazandı. Fitness, pilates ve diğer spor türlerine düzenli olarak devam edenler, planlarını aksatmamak için ramazan boyunca nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini araştırıyor. Peki, Ramazanda egzersiz ne zaman yapılmalı, Ramazanda aç karnına spor yapılır mı, sahurdan sonra egzersiz yapılır mı?
12.03.2024 Ramazan
Diyetisyen uyardı! Kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırdıkları
Diyetisyen uyardı! Kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırdıkları Egzersiz yapılmasına rağmen kilo kaybı yaşayamayan kişilerin motivasyonu düştüğünü belirten diyetisyen Cemre Balkan, kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırılan küçük detayları atladığı için zayıflayamadığını söyledi.
5.03.2024 Yaşam
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.
22.02.2024 Adana
Yetersiz tüketimi ağrılara neden olabilir, uzmanından dikkat çeken uyarı
Yetersiz tüketimi ağrılara neden olabilir, uzmanından dikkat çeken uyarı Yetersiz su tüketiminin eklem ağrısına neden olduğunu söyleyen Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, " Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir" dedi.
21.02.2024 Sağlık
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Selülitten kurtaran eşarp yöntemi: Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılıyor! Evde egzersizle 3 haftada sonuç veriyor
Selülitten kurtaran eşarp yöntemi: Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılıyor! Evde egzersizle 3 haftada sonuç veriyor Kadınların yaşadığı selülit problemi tedavisi zor olan bir durumdur. Selülitten kurtulmak için egzersiz, sağlıklı beslenme ya da masaj uygulanmaktadur. Kişiden kişiyte tedavi süreci ve sonuçları değişebilir.
14.02.2024 Yaşam
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Egzersizden bıkanlar için iyi haber: Beyin kalori yakar mı? Çok düşünerek kilo verilir mi?
Egzersizden bıkanlar için iyi haber: Beyin kalori yakar mı? Çok düşünerek kilo verilir mi? Kilo vermek zorlayıcı bir süreçtir. Ve bu süreçte egzersiz, diyet ve birçok yol denenir. Ancak düşünerek kilo verebileceğiniz aklınıza geldi mi? İşte cevabı...
12.02.2024 Yaşam
Sinir bilimciden ömrü 20 yıl uzatan tavsiye: Kahvaltıyı bu saatte yapın!
Sinir bilimciden ömrü 20 yıl uzatan tavsiye: Kahvaltıyı bu saatte yapın! Sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmenin anahtarı genetik bir mirasınız yoksa doğru beslenme ve diğer şartları yerine getirdiğinizde mümkündür. Dr. Anthony Youn 3 adımı hayatınızda uygulamanızı öneriyor. Diğer yandan sinir bilimci, ömrü uzatacak kahvaltı saatini belirledi.
7.02.2024 Yaşam
Sol bacağı dizinden kesilip protez takılan Emine: Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi
Sol bacağı dizinden kesilip protez takılan Emine: Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi Hatay'da, depremlerde evleri yıkılınca sıkıştığı enkazdan 14 saat sonra çıkarılan ve sol bacağı dizinden kesilip ampute edilen Emine Barıtçi (21), protez takılıp fizik tedaviler aldığı 1 yıllık sürecin ardından eskisi gibi yürüyebildiğini kaydetti. Barıtçi, "Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi. Şimdi üniversiteye hazırlanıyorum, hayata kaldığı yerden devam edeceğim" dedi.
5.02.2024 Adana
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları...
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları... Kaplan gözü taşı, yeraltından çıkarılan, kıymetli ve birçok faydası olan doğal bir taştır. Kuvars taş grubuna ait olan kaplan gözü taşı, özellikle Afrika, Avustralya, Hindistan ve Meksika’ da bulunur. Kaplan gözü taşı, enerji veren, kişinin birçok problemlerine fayda sağlayan bir taş olmasıyla bilinir.
1.02.2024 Yaşam
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır"
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır" İnsülin duyarlığını artırabilecek bir beslenme düzeninde egzersize de ihtiyaç kalmıyor. Tip 2 diyabetinizi gidermeye yardımcı olacak beslenme planını Dr. Mike Hansen önerdi. Hansen, "Yalnız mitokonri sayınız kadar sağlıklısınız" diyerek o planı bizlerle paylaştı.
31.01.2024 Yaşam
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Egzersiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki egzersiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.