Diyet

Diyet

Son dakika diyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.076 diyet haberi bulunmuştur. Tüm diyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
26.07.2024Sağlık
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımıYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Adanalı vatandaşlara hayati uyarı geldi! Kanser riskini maksimum seviyeye çıkarıyor!
Adanalı vatandaşlara hayati uyarı geldi! Kanser riskini maksimum seviyeye çıkarıyor!Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, hiçbir sıvının suyun yerini tutmadığını söyleyerek, "Çok fazla tüketilen çay ve kahve çarpıntı, kansızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Bol bol su için" dedi.
26.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz kıyamının 8. seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayette birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl olduğu gibi biriz beraberiz. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz" dedi.
15.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan; 40 yıllık plan ve hazırlık, sadece birkaç saat içinde boşa gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan; 40 yıllık plan ve hazırlık, sadece birkaç saat içinde boşa gittiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz 3. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin direnişini kırmak için her türlü alçaklığı yaptılar, ancak sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Oysa her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardı. Oysa 40 yıl boyunca bukalemun gibi kırk kılığa bürünerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 15 Temmuz gecesi de tereyağından kıl çeker gibi Türkiye'yi işgal edeceklerini, milletin iradesine el koyacaklarını zannediyorlardı. Ama 40 yıllık plan ve hazırlık, sadece birkaç saat içinde boşa gitti" dedi.
13.07.2024Gündem
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazla
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazlaBir kez yenildiğinde vücudu ele geçiren ve vitaminlerle saran yeşil mercimek salatası diyet yapanların da favori yiyeceği.
9.07.2024Yaşam
Sadece 2 yılda 88 kilo veren anne konuştu: 2 çocuk yaptıktan sonra bu adımı uyguladım!
Sadece 2 yılda 88 kilo veren anne konuştu: 2 çocuk yaptıktan sonra bu adımı uyguladım!Bir anne 88 kilo verdiği macerayı anlattı. Ufak ve basit değişiklikler yaptığını söyleyen Danielle, hayatı boyunca kilo alan biri olduğunu ama artık bu durumun değiştiğini söyledi.
3.07.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemezCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Kayseri'deki olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, "Küçük bir grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret söylemine tevessül etmek acizliktir. Toplumda yabancı düşmanlığı ile bir yere varılamaz." dedi.
1.07.2024Gündem
Sıcak yaz günlerine tek kaşıkta ferah lezzet! Bulgur salatası tarifi
Sıcak yaz günlerine tek kaşıkta ferah lezzet! Bulgur salatası tarifiSalata hep yemeklerin yancısı olarak görülür. Diyet yemeklerine yakıştırılır. Ancak tek kaşıkta ferahlık vermesi onu vazgeçilmez kılar. Bedene şifa mideye dost bulgur salatası tarifi sıcak yaz günlerini tek kaşıkta ferahlatır. Bugünün menüsünde bulgur salatası tarifi var.
27.06.2024Yaşam
Spora gitmedi, diyet yapmadı! 10 ayda 23 kilo verdiren tüyoyu uygulayan adam tığ gibi delikanlı oldu
Spora gitmedi, diyet yapmadı! 10 ayda 23 kilo verdiren tüyoyu uygulayan adam tığ gibi delikanlı olduKimileri için kilo vermek zorlu bir süreçtir. Hem bedeni hem sağlığı aynı anda götürebilmek büyük bir dönüşüme hazırlanmak demektir. Ancak spor salonuna gitmeden ya da diyet yapmadan 10 ayda 23 kilo veren bir adam, sır gibi sakladığı yöntemi açıkladı. Basit ama etkili zayıflama yöntemi haberimizde.
26.06.2024Dünya
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı!
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı!Sofra başında kontrolü elden bırakarak aşırı yemek yemenin sorunlara yol açıp bayram keyfine gölge düşürebileceğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı.
14.06.2024Adana
Cinsel istismar davasında Ender Saraç'ın oğlu ifade verdi: Uzaklaştırmanın ömür boyu devam etmesini istiyorum
Cinsel istismar davasında Ender Saraç'ın oğlu ifade verdi: Uzaklaştırmanın ömür boyu devam etmesini istiyorumBeslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç'ın, 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Pedagog eşliğinde ifade veren Saraç'ın oğlu M.S., babasının kendisine ve annesine kötü davrandığını öne sürdü, bunun son bulması amacıyla suçlamada bulunduğunu söyledi. Dava, 13 Haziran'a ertelendi.
30.05.2024Gündem
Mutfakta elinizin altında duruyor! Böbrek hastalığına neden oluyor
Mutfakta elinizin altında duruyor! Böbrek hastalığına neden oluyorTuzun insan sağlığı için zararlarına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, fazla tuz tükettiğimizi nasıl anlayabileceğini söyledi. Ramadanoğlu, “İnme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir” dedi.
22.05.2024Gündem
Diyette de kaşık kaşık yeniyor: Kan şekerini bir anda zıplatmıyor! Kinoa nasıl tüketilmeli?
Diyette de kaşık kaşık yeniyor: Kan şekerini bir anda zıplatmıyor! Kinoa nasıl tüketilmeli?Diyet listelerini oluşturmak ve en önemlisi ona uymak meşakkatli iştir. Pirinç ve bulgura alternatif arayanlar için son günlerde kinoa tüketmeye başladı.
19.05.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayete izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayete izin vermeyizCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bürokratik vesayete izin vermeyiz. Kanunun dışına çıkan, marazı olan kim varsa hukuk zemininde mutlaka hesabı soruluyor." ifadelerini kullandı. Kongre süreci hakkında konuşan Erdoğan, "Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi. Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı ardından ise, ‘Yakın zamanda CHP’ye gideceğim’ açıklamasında bulundu.
15.05.2024Gündem
Adana kebap yiyerek diyet yapmak mümkün! Uzmanından altın değerinde tavsiyeler
Adana kebap yiyerek diyet yapmak mümkün! Uzmanından altın değerinde tavsiyelerAdana kebabın diyet yaparken yenilmesinin herhangi bir zararı olmadığı öğrenildi. Diyetisyenler ve kebapçılar, diyet sürecinde 1 veya 2 dilim ekmekle Adana kebap yemenin vücuda zarar vermediğini belirtti.
14.05.2024Adana
100 kaloriyi geçmiyor, 100 yaşını görmek isteyene şifa oluyor! Günde 5 tanesini süte katın
100 kaloriyi geçmiyor, 100 yaşını görmek isteyene şifa oluyor! Günde 5 tanesini süte katınİnsanlar, diyet yaparken yediklerine dikkat etmek zorundadır. Kalori hesabı yaparak yediğine içtiğine özen gösterir. Bu nedenle 100 kaloriyi geçmeyen besinleri tercih ederler. Kuru incir de bunlardan bir tanesidir. Sağlıklı diyetten bazıları...
13.05.2024Yaşam
Yaz diyetleriyle ilgili uzman psikologdan Adanalılara önemli uyarı! "Zamanla azalacak"
Yaz diyetleriyle ilgili uzman psikologdan Adanalılara önemli uyarı! "Zamanla azalacak"Yaz gelirken artan kilo kaygılarına dair konuşan Psikolog Tara Çapar, neden kilo vermek istediğimize dair bir liste hazırlamanın diyeti çok etkili bir hale getireceğini belirterek “Her yemekten önce bu listeye bakın. Bazı yiyeceklere duyulan aşırı isteğiniz zamanla azalacak” dedi.
8.05.2024Adana
Diyetsiz iğne ipliğe döndürüyor; Kalça ve göbek yağlarını 1 haftada eritiyor! Bu 3 yöntem kilo vermeyi işkence olmaktan çıkardı!
Diyetsiz iğne ipliğe döndürüyor; Kalça ve göbek yağlarını 1 haftada eritiyor! Bu 3 yöntem kilo vermeyi işkence olmaktan çıkardı!Birçok kişi için kilo verme süreci tam bir işkencedir. Bu yüzden denenen yöntemlerin işe yaraması önemlidir. Canan Karatay da diyetsiz iğne ipliğe döndüren formülleri verdi.
5.05.2024Yaşam
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyizYerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024Gündem
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyorİnsanların uzun yaşama merakı gün geçtikçe artıyor. 100 yaşına kadar yaşamak eskiden daha zor olsa da şimdilerde bu daha olası... İnsanların 100 yaşına ulaşma oranı yüksek olan bölgelere mavi bölge deniyor. İşte bu bölgelerde uzun ömürlü yaşayanların sofralarında eksik etmediği besinler...
15.04.2024Yaşam
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edinKilo verme sürecinde sıkça vurgulanan diyet ve egzersiz, sağlıklı yaşamın temel taşları olarak kabul edilir. Ancak, az bilinen bir faktör de uyku düzenidir. Uyku, kilo verme sürecini etkileyen önemli bir unsurdur ve doğru uyku alışkanlıklarıyla desteklendiğinde, kilo verme hedeflerine ulaşma şansını artırır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak da uykunun kalitesi ve miktarının vücutta salgılanan hormonlar üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek yanlış uyku alışkanlıklarının kilo verme çabalarını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi ve az uyumanın abur cubur yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisinden bahsetti.
13.04.2024Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Diyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.