Dul Aylığı

Dul Aylığı

Son dakika dul aylığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dul aylığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dul aylığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dul Aylığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dul aylığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 724 dul aylığı haberi bulunmuştur. Tüm dul aylığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dul ve yetim aylığı nedir? 2024 zamlı dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?
Dul ve yetim aylığı nedir? 2024 zamlı dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken, SSK Bağ-Kur emekli zammı oranı yüzde 42,6’ya yükseltildi. Böylece 2024 dul ve yetim maaşı zam tablosu da değişti. Hisse oranlarına göre değişen yeni dul ve yetim aylıkları netleşti.
17.01.2024 Ekonomi
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak'
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak' Emekli vatandaşlara Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, bir kereye mahsus, 5 bin TL ikramiye verilecek. 5 bin TL emekli ikramiyesi kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatacak ancak emekli olup çalışmaya devam edenler ikramiye hakkından yararlanamayacak.
31.10.2023 Emekli
Emeklilerle ilgili dikkat çeken hizmet birleştirme ayrıntısı! Emekli ikramiyesi alamıyorlar
Emeklilerle ilgili dikkat çeken hizmet birleştirme ayrıntısı! Emekli ikramiyesi alamıyorlar Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! EYT, dul aylığı, askerlik borçlanması ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi. Emekli ikramiyesi ve geriye dönük prim ödemede binleri ilgilendiren detay ortaya çıktı. SSK emeklisi eşi vefat ettiğinde eşinden ölüm aylığı (dul aylığı) bağlatabiliyor. Ancak, memur olduğu için ise eşinden yüzde 50 oranında dul aylığı bağlanıyor. Memuriyet görevinden ihraç edilip, özelde çalışanların ikramiyeleri ile ilgili de kimsenin bilmediği ayrıntı açıklandı. İşte emeklilik için gün sayan herkesin merak ettiği soruların cevapları...
20.07.2023 Emekli
SGK'dan dul aylığı alanları ilgilendiriyor! Devleti dolandırma sayılıyor, paralar faiziyle isteniyor
SGK'dan dul aylığı alanları ilgilendiriyor! Devleti dolandırma sayılıyor, paralar faiziyle isteniyor Devleti dolandırma sayılıyor, SGK’dan bu yolla ödeme alanlar dikkat, tespit edilirse paralar faiziyle geri alınıyor. Yargıtay tarafından ortaya konulan kriterler geçerli oluyor. Avukat Handan Döre, muvazaalı boşanma ile SGK’dan dul aylığı alanların tespit edilmesi halinde neler olacağını anlattı.
14.07.2023 Yaşam
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Çift maaş imkanı! Hem çalışanlar hem de emekliler alıyor, başvurular SGK'ya yapılıyor, ödemeler...
Çift maaş imkanı! Hem çalışanlar hem de emekliler alıyor, başvurular SGK'ya yapılıyor, ödemeler... SGK'dan çift maaş! Başvuran alıyor. Emekli ya da çalışan farkı bulunmuyor. Gerekli koşulların sağlanması durumunda iki maaş birden ödeniyor. Pek çok kişi çift maaş alma hakkı olduğu halde, haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Müracaat etmeyen kişilere otomatik olarak maaş bağlanması söz konusu değil. Sigortalı olarak çalışanlar ile emeklilerin ölümü halinde geride kalan yakınlarına maaş bağlanıyor. Çalışanlar ve kendi emekli maaşı olanlar da ölüm aylığı alabiliyor. Böylece SGK'dan çift maaş almak mümün oluyor. Peki ölen eşinden maaş alan bir kişi ikinci eşinden dolayı da ölüm aylığı alabilir mi? Ölüm aylığı sadece kadınlara mı ödeniyor? Ölüm maaşı başvuru şartları neler? İşte meak edilen soruların yanıtları...
8.08.2022 Çalışma Hayatı
Emekli, EYT’li, engelli, dul yetimler merak ediyordu! Ve belli oldu o maaş kesilmez ama…
Emekli, EYT’li, engelli, dul yetimler merak ediyordu! Ve belli oldu o maaş kesilmez ama… EYT’li dul, yetim, emekli, SSK’lı, işçi, işveren milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıkladı. Çocuk yardımı ödemesi ne de zam gelecek. Bakanlık harekete geçti Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. Dul aylığı ödemeleri çalışmanız veya emekli olmanız halinde kesilmez, sadece medeni durumunuzun değişmesi halinde kesilir. En düşük doğum borçlanması tutarı günlük 69,02 TL, oldu. 2160 gün için ödenmesi gereken tutar 149 bin lira… Sosyal Güvenlik Kurumundan, adınıza yapılan emeklilik başvurunuzun hizmet sürenizin yetersiz olduğundan dolayı ret cevabı gelir. 2006 sigorta başladı 4853 gün prim 15 yıl 10 ay sigorta sürem var işten ayrılsam tazminat alabilir miyim? Merhaba benim ticari taksim olduğu için Bağkur’luyum SGK’lı işe girdiğimde Bağ-kur primlerini ödemeye devam etmek zorunda mıyım? Bir iş yerinde iş görüşmesi yaptım adres ve kimlik bilgilerimi istediler yarın başla dediler sonra aradılar biz sana haber vereceğiz ne zaman başlayacağını aramadılar 15 gün prim ödeme yapmışlar nasıl sildiririm? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
25.07.2022 Uzmana Sor
Yüzde 42.35 zam geldi! Ödeme miktarı 10.000 TL'yi aştı, temmuzda hesaplarda
Yüzde 42.35 zam geldi! Ödeme miktarı 10.000 TL'yi aştı, temmuzda hesaplarda Memur ve emekli zammının ardından bir ücrete de daha zam geldi. Yeni rakamlar belli oldu. Temmuz ayı maaşlarına yansıyacak. SSK, Bağ-Kur dul ve yetim aylığı alanlar 2022’nin temmuz ayında maaşlarını yüzde 42.35 zamlı alacak. Zamlı maaşın üzerine ek ödeme de eklenecek.
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor Üç maaş birden almak mümkün. Çalışanlar da emekliler de bu haktan yararlanabiliyor. Ancak pek çok kişi haberdar olmadığı için iki hatta üç maaş hakkı olduğu halde talepte bulunmuyor. Peki kimler birden fazla maaş alabilir? Çalışan ya da emekli olan kişiler kendi maaşlarının yanında dul ve yetim maaşı hakkı da kazanıyor. Çalıştığı için maaş ödemesi yapılmayacağını düşünenler ise başvuruda bulunmuyor. Birden fazla maaş ödemesi alınmasında bağlı bulunulanan Sosyal Güvenlik Kurumu önemli. Örneğin SSK'dan emekli bir kişi Bağ-Kur'dan emekli olan eşinin maaşı dolayısıyla dul aylığığ alabiliyorken, aynı kişinin babasının Emekli Sandığı mensubu olması durumunda babası üzerinden de yetim aylığı alabiliyor.
29.06.2022 Uzmana Sor
Emekli olacaklara güzel haber! Zamlı ödenecek! Emekli maaşı, emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı, bayram ikramiyesi...
Emekli olacaklara güzel haber! Zamlı ödenecek! Emekli maaşı, emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı, bayram ikramiyesi... Zamlı maaşlar ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca memur, asgari ücretli, emekli gibi emeklilik dilekçesi verecekler de temmuz zammını bekliyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam oranları netlik kazanmaya başladı.Enflasyon zammının dışında ek zam yapılması da gündemde. Birçok kişi ise emeklilik dilekçesi vererek emekli olacak. Emeklilik dilekçesinin verildiği tarih aylık, ikramiye ve kıdem tazminatını etkiliyor. Haziran ayında başvuruda bulunanlar emekli aylıklarını temmuz ayında, temmuzda başvuran da ağustostan geçerli olmak üzere alıyor. Haziran ayında başvuran bir ay daha erken emekli aylığı almaya başlıyor. Haziranda başvuran Kurban Bayramı'nın içinde bulunduğu temmuz ayında aylık alacağı için bayram ikramiyesini de alıyor.
21.06.2022 Emekli
15 bin lira ödeniyor! 5 yıl sınırı var, SGK sosyal medyadan resmen duyurdu...
15 bin lira ödeniyor! 5 yıl sınırı var, SGK sosyal medyadan resmen duyurdu... SGK, SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim milyonları çok yakından ilgilendiriyor. SGK resmen duyurdu. Çok kolay, en az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor. Başvuru E-Devlet'ten yapılıyor.
11.06.2022 Çalışan Hakları
Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu, yüz binleri ilgilendiriyor! Çift maaş fırsatı! Ölene kadar her ay ödeniyor
Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu, yüz binleri ilgilendiriyor! Çift maaş fırsatı! Ölene kadar her ay ödeniyor Emekli, SSK'lı, Bağkur'lu yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ölene kadar her ay ödeniyor. Dul maaşının, ya da ölen eşin maaşının sadece kadınlara ödendiği gibi genel bir algı var. Oysa sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerde bir cinsiyet farkı belirtilmiyor. Aylığın kesilmesine sebep olan tek değişiklik ise ikinci bir evlilik. Koca evlenmediği sürece eşinin maaşını alabiliyor. Ölüm aylığı alabilmek için ölen eşin en az 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartı var. SSK’lı (4A) olanların en az 5 yıl sigortası, 900 gün primi varsa yine maaş bağlanıyor. Eşin çalışıyor olması ya da emekli olması durumunda aylıkta belli kesintiler yapılıyor. Erkek, SSK ve Bağkur kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse ölen eşin aylığının yüzde 50’sini dul aylığı olarak alır. Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkur’lu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alır. Erkek sigortalı çalışmıyorsa, emekli değilse ve eşinden aylık bağlanan çocuğu yoksa ölen eşinden yüzde 75 dul aylığı bağlanır. İşte dul maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
21.05.2022 Emekli
Emekli maaşının yarısı ödeniyor! Emekli maaşı ile ilgili flaş detay! 10 yıl şartı...
Emekli maaşının yarısı ödeniyor! Emekli maaşı ile ilgili flaş detay! 10 yıl şartı... Emekli maaşı ile ilgili dikkat çeken detay. Emekli birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşının yarısı ödeniyor. Ölen sigortalıların eşlerine evli olmamaları şartıyla dul aylığı bağlanmaktadır. Ancak ölen eşin tabi olduğu sigortalılık statüsüne göre farklı şartlar aranıyor. Hatta memur ve kamu görevlileri arasında bile dul aylığı açısından ayrım bulunuyor. Bu nedenle bağlanan dul aylıklarının miktarları farklı olabilmektedir. Emekli Sandığı mevzuatında dul eşlere ilişkin aranan enteresan hükümlerden biri de Emekli Sandığı sigortalısı (iştirakçi) karı veya koca eşinden 30 yaş veya daha büyük ise ölümünde eşine yarı nispette aylık bağlanmasıdır. Ancak evlenme akdi en az 10 yıl evvel yapılmış veya çocukları olmuş ise aylık tam olarak ödenmektedir.
7.05.2022 Emekli
Bağkur ve emekli sandığı ikramiye ödemeleri ne zaman? İkramiye ne zaman yatacak?
Bağkur ve emekli sandığı ikramiye ödemeleri ne zaman? İkramiye ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı’nda emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri hesaplara yatırılmaya başladı. 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağı duyurulmuştu. Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak ikramiyelerin ödeme tarihleri merak ediliyor. Peki, Bağkur ve emekli sandığı ikramiye ödemeleri ne zaman? İkramiye ne zaman yatacak? İşte detaylar…
29.04.2022 Emekli
Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Hesaba yatıyor! 2 bin 200 lira
Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Hesaba yatıyor! 2 bin 200 lira Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bayram ikramiyeleri milyonarca kişinin hesabına yatacak. Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bayram ikramiyesi ne zaman hesaba yatacak? soruları ise cevabını buldu. Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor. İkramiyeden yararlanmak için 'ödemenin yapılacağı tarihte aylık almak' şartı aranıyordu. Geçen yıl bu ibare 'bayramın içinde bulunduğu ayda' şeklinde değiştirildi. İşte bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika tüm gelişmeler...
23.04.2022 Emekli
Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması! Onlar da para alacak, son tarih...
Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması! Onlar da para alacak, son tarih... Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklama geldi. Onlar da para alacak. Son tarih 30 Nisan. Emekliler için bu yıl da 1100 lira ödeme yapılacak. Paralar 28-29 Nisan tarihinde hesaplara yatacak. SGK’dan birçok kalemde maaş alan kişilere bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ise payları oranında ödeme yapılacak. Öte yandan nisanda emeklilik dilekçesi verecek olan vatandaşların bayram ikramiyesi alıp alamayacağı merak ediliyordu. Bunun için 30 Nisan'a kadar dilekçe verilmesi gerekiyor. Böylece bayram ikramiyelerini ilk maaşları ile birlikte alacaklar. Peki emekli bayram ikramiyesi kimlere ne kadar ödenecek? Emekli ikramiyeleri ile ilgili merak edilenler...
21.04.2022 Emekli
Bayram ikramiyesine zam geliyor! Milyonlarca emekli alacak, 1.750 TL...
Bayram ikramiyesine zam geliyor! Milyonlarca emekli alacak, 1.750 TL... Emekliye müjde! Emekli ikramiyesi 2022'de zamlı olarak ödenecek. Sadece emekliler değil aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlar da aldıkları hisse oranında bayram ikramiyesi imkanından yararlanacak. Milyonlarca emekli uzun süredir ikramiyelere zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Bayram ikramiyelerine yapılacak zam ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Zam oranı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Geçen yıl 1.100 TL olarak ödenen ikramiyelerin 1.750 liraya çıkarılması gündemde. Peki bayram ikramiyesi ne kadar, kimlere verilecek? 2022 emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...
3.04.2022 Emekli
Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik fırsatı! 10 yılda emeklilik ve yüksek emekli aylığı...
Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik fırsatı! 10 yılda emeklilik ve yüksek emekli aylığı... Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Erken emeklilik ve ikinci emekli aylığı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sosyal güvenlik mevzuatı, normal emeklilik için prim günü yeterli olmayanlara daha az primle ama daha geç yaşta kısmi emeklilik hakkı tanıyor. Kısmi emeklilik koşulları, ilk defa sigortalı çalışmaya başlama tarihi ve çalışma statüsüne göre değişiyor. Kamuoyunda 3600 prim günüyle (on tam yılı doldurarak) emeklilik olarak bilinen “kısmi emeklilik”, primleri normal emeklilik için yeterli olmayanlara daha az prim günüyle ama daha geç yaşta emekli olmaları için tanınan bir haktır. Kısmi emeklilik şartı, sigortalı olarak çalışmaya başlanan tarihe ve sigorta statüsüne göre değişmektedir. Sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayan SSK’lılar 3600 prim günü ile kadın ise 58, erkek ise 60 yaşında kısmi emekli olabilir. Aynı dönemde çalışmaya başlayan BAĞ-KUR’lular 5400 prim günü ile kadın 56, erkek 58 yaşında kısmi emekli aylığı bağlatabilir. 9 Eylül 1999 – 30 Nisan 2008 tarihleri arasında ilk defa sigortalı çalışmaya başlayan SSK’lılar en az 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 prim gününü doldurarak kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurduğunda emekli olabilir. Bu dönemde çalışmaya başlayan BAĞ-KUR’lular ise sigortalılık süresi aranmaksızın 5400 prim gününü doldurmak koşuluyla kadın 60, erkek 62 yaşında emekli edilir. 30 Nisan 2008 tarihinden sonra çalışmaya başlayan 4/1-a (SSK), 4/1-b ( BAĞ-KUR) ve 4/1-c’liler (Emekli Sandığı) ise 5400 prim gününü doldurdukları tarihteki normal emeklilik yaşına 3 yıl ilave edilmek suretiyle kısmi aylık bağlatabilirler. İşte emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
2.04.2022 Emekli
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri 2022’de ne kadar olacak?
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri 2022’de ne kadar olacak? Ramazan ayına girilirken emeklinin gözü kulağı Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerine yapılacak artış ve ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere yılda 2 kez emekliye verilen bayram ikramiyeleri için hükümetten gelecek açıklama bekleniyor. Bayramdan hemen önce ödenmesi beklenen emekli ikramiyelerine yapılacak zam ile ilgili tahminler şimdiden yapılmaya başlandı. Asgari ücrete son 50 yılın en büyük zammının yapılmasının ardından emekli bayram ikramiyelerinin de enflasyona göre düzenlenmesi bekleniyor. Peki, Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri 2022’de ne kadar olacak? İşte bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih ve beklenen zam ile ilgili son tahminler…
1.04.2022 Emekli
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Paralar hesaba yatacak! Ve belli oldu! En düşük 1.500 lira...
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Paralar hesaba yatacak! Ve belli oldu! En düşük 1.500 lira... Emekli milyonlarca kişiye son dakika bayram ikramiyesi müjdesi. Bayram ikramiyeleri emekli milyonlarca kişinin hesabına yatıyor. Emekliye ödenecek bayram ikramiyeleriyle ilgili tarih belli oldu. Emekliye verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili 4 formül masada. İkramiye formüllerinden biri, enflasyon oranında artış yapılması. 2021 enflasyonu yüzde 36.08 olarak gerçekleşti. İkramiye yıllık enflasyona göre artırılırsa, ödemeler bin 100 liradan bin 496 lira 88 kuruşa çıkabilecek. Bu yıl iki bayramda toplam 2 bin 993 lira 76 kuruş ödeme alınabilecek. İkramiye artışında yeniden değerleme oranı da dikkate alınabilir. Bu yılın başında bazı vergi, harç ve cezaların güncellemesinde yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı. Eğer bu artış ikramiyeye yansıtılırsa bin 100 liralık tutar, bin 498 lira 20 kuruş olabilecek. Bu yıl 2 bayramda elde edilecek gelir 2 bin 996 lira 40 kuruşu bulacak. Öte yandan emeklinin alacağı en düşük bayram ikramiyesinin 1500 lira olacağı ifade edildi. Emekli milyonlarca vatandaşı beklentisi ise daha fazla. Bunun yanında bayram ikramiyesinden yeni emekli olmuş olanlar da faydalanacak. Bayram ikramiyelerinden tüm emekliler aynı oranda yararlanacak. İşte emekli bayram ikramiyesiyle ilgili tüm detaylar...
28.03.2022 Emekli
Emekli aylığı bağlanan da o maaşı alır! 5 yıl şartı var...
Emekli aylığı bağlanan da o maaşı alır! 5 yıl şartı var... Emekli aylığı alan da o parayı alıyor. Hesaba yatıyor. Çift maaş bağlanıyor. Milyonları ilgilendiren detaylar tek tek açıklandı. Yasalar, sosyal güvenlikte kadınlara özel imkanlar sağlıyor. Bunlardan biri de hem anne-baba hem de eş üzerinden bağlanan maaşlar. Öncelikle vefat eden eşin hangi sigorta türüne (SSK, Bağkur, Emekli Sandığı) bağlı çalıştığına bakılmadan geride kalan kadın eşe maaş bağlanıyor. Bu maaşın bağlanabilmesi için memur ya da Bağkur’lu sigortalı eşin Ekim 2008’den sonra vefatı halinde en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekiyor. Ekim 2008’den sonra vefat eden sigortalının SSK’lı olması halinde, 5 yıldan beri sigortası bulunması ve en az 900 gün prim ödemiş olması şartı aranıyor. Bağkur’lu sigortalının Ekim 2008’den önce vefatı halinde 1800 gün prim ödemiş olması yeterli bulunuyor.
26.03.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. SGK tek tek tespit edip bildirim gönderiyor. Maaşlar hemen kesiliyor. Sadece maaş kesintisi değil geriye dönük ödeme de talep ediliyor. Paralar faizi ile geri isteniyor. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Şu ana kadar 4640 kişi tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaya başladı. Maaş kesintileri devam edecek. SGK anne ya da babası ölen kız çocuklara yetim aylığı bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden maaş bağlanıyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri isteniyor. Maaş kesintisi ve paraların iade talebinin yanı sıra ayrıca sahtecilik suçundan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunuyor.
21.03.2022 Ekonomi
Memur, sözleşmeli personel, emekli, dul ve yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş kesintisi, ikramiye, ölüm yardımı ve...
Memur, sözleşmeli personel, emekli, dul ve yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş kesintisi, ikramiye, ölüm yardımı ve... Kamu çalışanı, emekli, dul ve yetim milyonlarca kişiyi kapsıyor. Merak edilen sorular yanıtını buldu. Maaş kesintisi yapılabilir mi? Kız çocukları hangi hallerde vefat eden babanın emekli ikramiyesini alabilir? Ölüm yardımı için nereye müracaat edilmelidir? Askerlik borçlanması sigortalılık başlangıç tarihini değiştirir mi? İsteğe bağlı sigortalı olmanın dul ve yetim aylığına olumsuz etkisi var mıdır? İşte yanıtlar...
13.03.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK'dan son dakika kararı! Binlerce kişinin maaşı kesildi. Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. SGK tek tek tespit ediyor. Maaş kesintileri devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu anne ya da babası ölen kız çocuklara maaş bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden yetim aylığı alma imkanı doğuyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri istenebiliyor.
2.03.2022 Ekonomi
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! SSK, SGK Bağkur'lu, dul, yetim hepsini kapsıyor, 10 yıl prim şartı ve...
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! SSK, SGK Bağkur'lu, dul, yetim hepsini kapsıyor, 10 yıl prim şartı ve... SSK, Bağkur'lu, emekli sandığı, dul, yetim herkesi yakından ilgilendiriyor. Yüz binlerce kişi merak ediyordu. Ölüm, dul yetim aylığı ile ilgili son dakika gelişmesi. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır. Ölüm aylığı bağlanması için sigortalının belirli süre prim ödemiş olması gerekir. Ölen eşten dolayı maaş alan dul eş yeniden evleninceye kadar aylık almaya devam eder. Sigortalı bir kişinin vefatı halinde geride kalanlara ölüm aylığı bağlanabilmesi için en temel şart prim ödeme süresi. Vefat eden kişi adına ölüm tarihi itibarıyla en az 5 yıl prim ödenmiş ise geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır. Ölüm aylığı geride kalan eş, çocuk, anne – babaya bağlanabilir. Ancak bu kişilerin bazı şartları taşıması gerekir. Vefat eden kişi ile ölüm tarihinde yasal evlilik bağı bulunan eşe aylık bağlanır. Sigortalının eşinin çalışması veya kendi sigortalılığı nedeniyle aylık veya gelir alıyor olması bu durumu değiştirmez. Dolayısıyla vefat eden kişinin eşi çalışsa da, emekli olsa da ölüm aylığı alabilir. İşte dul ve yetim aylığı ile ilgili merak edilen o sorular ve cevapları...
19.02.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Dul Aylığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dul aylığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.