Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

Son dakika dışişleri bakanı çavuşoğlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dışişleri bakanı çavuşoğlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dışişleri bakanı çavuşoğlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dışişleri bakanı çavuşoğlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.240 dışişleri bakanı çavuşoğlu haberi bulunmuştur. Tüm dışişleri bakanı çavuşoğlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunun kesin olmayan ikinci oylaması sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışı ve yurt içinden tebrikler peş peşe geldi. Katar Emiri ilk tebrik edenlerden olurken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı türkçe paylaşımda "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.
29.05.2023 Dünya
New York'ta Türkevi binasına saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye çağrı
New York'ta Türkevi binasına saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye çağrı Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu'na ev sahipliği yapan Türkevi binası saldırıya uğradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Büyük Rumeli Buluşması' programında yaptığı açıklamada, "Lafa gelince insan hakları adına mangalda kül bırakmayanlar Avrupa'nın göbeğinde yaşanan bu kültür katliamına dur demediler. Burunların dibindeki soykırımları bile hiçbir şey yapmadan tribünden izlemeyi seçtiler. Ne yazık ki bunlar katillere yolu açarak onlara yardımcı oldular. Söz konusu Müslümanın, Türk'ün hakkı olunca hep üç maymunu oynadılar. İşte şimdi Avrupa'da PKK baktı ki iş kötüye gidiyor seçmenlere saldırmaya başladılar. Türkevi'nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Türkevi orada size bir emanettir, Türkevi'nin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor" dedi.
22.05.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan 4'lü zirve açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan 4'lü zirve açıklaması Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'deki Esed rejimi Dışişleri Bakanlarının 'Suriye konulu' toplantısı dün Moskova'da gerçekleştirildi. Zirveyi değerlendiren Çavuşoğlu, 'Sınır ve toprak bütünlüğüne vurgu ön plana çıktı' dedi.
11.05.2023 Gündem
Moskova'da 4'lü Suriye toplantısı başladı
Moskova'da 4'lü Suriye toplantısı başladı Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'deki Esad rejimi Dışişleri Bakanlarının "Suriye konulu" toplantısı Moskova’da başladı.
10.05.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, teröristler için Nemesis anıtının yapılması konusunda, "Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık." dedi.
3.05.2023 Gündem
Mısır'dan 11 yıl sonra ilk ziyaret! Bakan Çavuşoğlu: Ortadoğu’da oynadığı rolü takdir ediyoruz
Mısır'dan 11 yıl sonra ilk ziyaret! Bakan Çavuşoğlu: Ortadoğu’da oynadığı rolü takdir ediyoruz Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara’da Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada, "Mısırla açtığımız yeni sayfayı ortak projeler ve başarı öyküleriyle doldurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
13.04.2023 Gündem
Mısır'dan Türkiye'ye tarihi ziyaret Arap medyasında: Sadece Mısır ve Türkiye değil, tüm bölge için önemli
Mısır'dan Türkiye'ye tarihi ziyaret Arap medyasında: Sadece Mısır ve Türkiye değil, tüm bölge için önemli Türkiye'yi sarsan asrın felaketinden sonra Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri'nin ziyareti hem Mısır hem de Arap medyasında geniş yer buldu. İki ülke arasındaki buzların eridiğini yazan gazeteler yakınlaşmanın sadece Mısır ve Türkiye için değil tüm bölge için önemli olduğunun altını çizdi.
28.02.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: ABD yönetimi F-16 talebimize güçlü destek veriyor
Bakan Çavuşoğlu: ABD yönetimi F-16 talebimize güçlü destek veriyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İki ülkenin NATO üyeliğinin F-16 alımına şart koşulması doğru olmaz, ikisi farklı konu. Dolayısıyla ikisini birbirine şart koşmak doğru bir yaklaşım olmaz. Şartlara bağlanarak bizim F-16 almamız söz konusu olmaz" dedi.
20.02.2023 Gündem
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: 100 milyon dolarlık yardım daha yapacağız
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: 100 milyon dolarlık yardım daha yapacağız ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, depremde binlerce insanın öldüğünü, milyonlarca insanın da etkilendiğini belirterek, “ABD olarak şimdiye kadar 85 milyon dolarlık yardım yaptık. 100 milyon dolarlık yardım daha yapacağız” dedi.
19.02.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den ortak açıklama
Bakan Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den ortak açıklama NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ortak açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Dayanışma ve verdikleri destek için teşekkür ediyorum' dedi. Stoltenberg ise depremin ittifak topraklarındaki en büyük afet olduğunu belirtti.
16.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde tüm icra takipleri durduruldu
Deprem bölgesinde tüm icra takipleri durduruldu Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası alına bölgesel OHAL kararıyla ekonominin işlemesiyle amacıyla şirketler koruma altında alındı. OHAL kapsamında tüm icra takipleri durdurulurken 6 Şubat-6 Nisan 2023 tarihleri arasında icradan yapılacak satışlar da gerçekleşmeyecek.
15.02.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çirkin iftiralar atılıyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çirkin iftiralar atılıyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arama kurtarma çalışmaları için gelen Türkiye'ye yabancı ekiplerle ilgili dezenformasyonlara tepki gösterdi ve "Bu ülkelere de ayıp ediyoruz. Sonuçta iyi niyetle gelmişler. Eksikler olabilir ancak kısa sürede sistem oturdu. Diğer ülkelerden gelen ekipler bizim ekiplerimizle dayanışma içinde çalışmalarını yaptılar" ifadelerini kullandı.
15.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 7. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 7. gün! Son durum açıklandı 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti.
12.02.2023 Gündem
Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğiyle ilgili açıklama
Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğiyle ilgili açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda açıklamalarda bulundu.
1.02.2023 Gündem
Bakan Bozdağ: AYM'nin HDP kararı oybirliği ile alınmış isabetli bir karardır
Bakan Bozdağ: AYM'nin HDP kararı oybirliği ile alınmış isabetli bir karardır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), HDP'nin kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması talebini reddetmesinin oybirliği ile alınmış isabetli bir karar olduğunu söyledi.
26.01.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsrail’e kınama
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsrail’e kınama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail güvenlik güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını şiddetle kınadığını bildirdi.
26.01.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek suça ortak olmuştur
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek suça ortak olmuştur Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsveç diyorsa ‘İslam düşmanı ülke oldum’ o kendi bileceği iş. Ama bu Avrupa Konseyi sözleşmelerine de AB normlarına da aykırıdır. İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek ona ortak olmuştur" dedi.
26.01.2023 Gündem
Türkiye iddiaları sonrası Çavuşoğlu açıkladı: O görüşmede Pompeo'yu uyardım
Türkiye iddiaları sonrası Çavuşoğlu açıkladı: O görüşmede Pompeo'yu uyardım Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, yeni çıkan kitabındaki Türkiye iddiaları hakkında açıklama yaptı.
26.01.2023 Gündem
Türkiye'ye F-16 satışı olacak mı? Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD yönetimine net mesaj
Türkiye'ye F-16 satışı olacak mı? Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD yönetimine net mesaj Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "F-16 modernizasyonu ve yeni F-16 alınması da gündemimizin önemli maddeleriydi. ABD yönetimi güçlü duruş sergilerse F-16 konusu çözümlenir.' dedi.
19.01.2023 Gündem
Türkiye-Suriye görüşmesi! Bakan Çavuşoğlu tarih verdi
Türkiye-Suriye görüşmesi! Bakan Çavuşoğlu tarih verdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye-Rusya arasında gerçekleştirilmesini beklenen üçlü görüşmeye ilişkin, "Şubat ayı başında görüşme olabilir" dedi.
12.01.2023 Gündem
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'tan Türkiye sınırında yeni tahrik
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'tan Türkiye sınırında yeni tahrik Son dönemde Ege ve Akdeniz'deki tansiyonu yükselten Atina'dan skandal bir hamle geldi. Türkiye sınırında incelmelerde bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros gerilimi artıracak açıklamalara imza attı.
30.12.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gıda krizi ve enerji krizi tüm dünyayı yakıp kavuruyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gıda krizi ve enerji krizi tüm dünyayı yakıp kavuruyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin, “Gıda krizi ve enerji krizi tüm dünyayı yakıp kavuruyor. Tarafları barış masasına oturtmak için çaba gösterirken attığımız adımlarla, savaşın olumsuz etkilerini de en aza indirmeye çalışıyoruz” dedi.
30.11.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile bir araya gelmesinin ardından Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Cravinho ile görüştü. Ayrıca Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir-Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
29.11.2022 Siyaset
Borrell’den Türkiye’nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği iddialarına yalanlama
Borrell’den Türkiye’nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği iddialarına yalanlama Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, bazı AP milletvekillerinin "Türkiye AB’nin Rusya’ya yaptırımlarını ihlal ediyor" yönündeki iddialarını yalanlayarak, "Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun bana verdiği veriler, Türkiye’nin AB’nin yaptırımlarını ihlal ettiği iddialarını doğrulanmıyor’’ dedi.
22.11.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dışişleri bakanı çavuşoğlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.