Gazete Vatan Logo

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile bir araya gelmesinin ardından Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Cravinho ile görüştü. Ayrıca Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir-Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere geldiği Romanya'nın başkenti Bükreş’te temaslarını sürdürüyor.

Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile bir araya gelmesinin ardından Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Cravinho ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir-Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Önümüzdeki dönemde yapılacak karşılıklı ziyaretlerin hazırlıkları ele alınmıştır” denildi.

Görüşmede, Türkiye-Portekiz arasındaki ekonomik ilişkiler, NATO’nun genişlemesi ve Ukrayna’daki savaşa ilişkin son gelişmeler ele alındı.