Cehennem

Cehennem

Son dakika cehennem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cehennem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cehennem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cehennem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cehennem gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.176 cehennem haberi bulunmuştur. Tüm cehennem haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Belçika'da bir Türk mahallesine bölücü teröristlerin saldırması, bir vatandaşımızın yaralanması ve Ülkü Ocağımızın kundaklanması hainlerin nerelere kadar yuvalandığını açıkça gözler önüne sermiştir. CHP'nin ortakları her yerde Türk vatandaşlarına nefret saçmaktadır. Ülkü Ocağımızı yakmaya kalkışan hainler kuşkusuz bu alçak eylemlerinin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
27.03.2024 Gündem
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Belçika'daki saldırıya sert tepki göstererek '(Belçika'daki Türklere saldırılar) Ocağımızı ateşe verenlerin iki dünyası da cehennem ateşindedir ve sabrımızı test etmeye hiçbir bedhah, hiçbir Türkiye düşmanı cüret etmemelidir' dedi.
27.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin mitinginde açıklamalarda bulundu. CHP'ye 'kent uzlaşısı' üzerinden tepki gösteren Erdoğan, "Karşı tarafa bakıyorsunuz ortada ne şeffaflık var ne milli iradeye saygı var. Kent uzlaşısı uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi. Filistin konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir. Filistin konusunda kimse bize ders vermez." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En küçük bir vizyonları yok. Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık." ifadelerini kullandı.
13.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan mesajı yayımladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan mesajı yayımladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Ramazan mesajı yayımladı.
10.03.2024 Gündem
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Berat Kandili idrak edilirken Duhan suresi merak konusu oldu. Mekke döneminde inen ve 59 ayetten oluşan Duhan suresi, adını onuncu ayette geçen duhan kelimesinden almıştır. Peki, Berat Kandili Duhan suresinde geçiyor mu? İşte Berat gecesi Duhan suresi okumanın fazileti ve Duhan suresi meali
24.02.2024 Gündem
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri... Ölüm, İslam dinine göre her canlının tadacağı zorunlu bir durumdur. İslamiyet'e göre ölüm bir son değil sonsuzluğun bir başlangıcıdır.
6.02.2024 Dini Bilgiler
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri... Sabah namazının pek çok fazileti bulunmaktadır. Özellikle sabah namazı ile ilgili pek çok hadis bulunur. Bu hadisler, sabah namazının önemini ve namaz sonrası yapılacak duaların önemini vurgular. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Metafor Ne Demek, Nasıl Yapılır? Metaforum Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Metafor Ne Demek, Nasıl Yapılır? Metaforum Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? Orijinali "Metaphore" şeklinde yazılan sözcük, ilk kez M.Ö 5. yüzyılda, Antik Yunan şairleri tarafından kullanılmıştır. Eğretileme, istiare ve ödünçleme kelimeleriyle eş anlamlı olan metafor, edebiyat dışında felsefe, tarih ve mantık gibi bilim dallarında da sıklıkla kullanılmaktadır. 
31.01.2024 Gündem
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi?
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi? Oksijen, bitkilerin fotosentez yolu ile üretilen ve canlılar için hayati önem taşıyan O2 molekülü halinde bulunur. Dünya atmosferinde ve su kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Batı Avustralya'daki eski kayalara bakan yeni bir çalışma, bunun düşünülenden daha erken başladığını göstermektedir.
27.01.2024 Gündem
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor?
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor? Divan-ı Hikmet 12. yüzyılda yazılmış önemli eserlerden birisidir. Hece ölçüsü ve dörtlükler ile yazılmış didaktik yapıda olan Divan-ı Hikmet dini, tasavvufi bir eser olarak bilinmektedir. Türk tarihinin çok önemli eserlerinden birisi olan Divan-ı Hikmet önemli kitap olmasının yanı sıra içeriğinde birçok değişik eser olduğu da bilinmektedir.
27.01.2024 Gündem
Aile İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Aile İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Aile İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Aile İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam da Müslümanların uyması gereken pek çok kural öğütlenmiştir. Özellikle manevi konularda da bazı hadisler bulunur. Aile ile ilgili hadisler de ailenin ne kadar kutsal olduğunu anlatmaktadır. Hem toplumsal hem de dini açıdan aile oldukça önemli olmasıyla bilinir. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Ramazan ne zaman başlıyor 2024? Oruç ne zaman başlayacak, ramazan ayının ilk günü hangi tarihte? Ramazan ayının başlangıcı 2024
Ramazan ne zaman başlıyor 2024? Oruç ne zaman başlayacak, ramazan ayının ilk günü hangi tarihte? Ramazan ayının başlangıcı 2024 Oruç ne zaman başlıyor 2024, Ramazan ayının ilk günü ne zaman başlayacak? Ramazan ayının başlangıç yılın bitmesine yakın sorgulanmaya başlandı. 2024 yılında ilk orucun ne zaman tutulacağı, Müslümanların sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı'nın başlayacağı tarih merak ediliyor.
1.12.2023 Gündem
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı!
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürmesine ABD ve Avrupa sessiz kalırken, İsrail savaş uçaklarının bir hastaneyi bombalaması dünyayı şok etti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği ve 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetledi. ABD'nin Kürecik Radar Üssü önünde de toplanan vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valiliği dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği, olaylarda taşkınlık çıkaran 5 kişinin ise gözaltına alındığı ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.
18.10.2023 Gündem
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Türkiye’de hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun genelinde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.07.2023 Gündem
Matt Damon'dan şaşırtan itiraf: O öpücük cehennem gibiydi!
Matt Damon'dan şaşırtan itiraf: O öpücük cehennem gibiydi! Son olarak dünyada ses getiren 'Oppenheimer' filminde yer alan Hollywood yıldızı Matt Damon, dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak kabul edilen Scarlett Johansson ile 'Düşler Bahçesi' adlı yapımda çektikleri öpüşme sahnesiyle ilgili şaşırtan bir itirafta bulundu.
27.07.2023 Magazin
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı Hakkari'de önceki gün, çıktıkları 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'nda kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Aramalara AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, UMKE, Polis Özel Harekat, dağcılar ve derneklerin yanı sıra, İstanbul, Bursa, Sakarya ve Antalya'dan buzul ve mağaralarda tecrübesi olan 12 kişilik ekip de katıldı. Kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiden Hakime Koç’un cansız bedenine ulaşıldı. Adalet Bakanlığı’nda memur olarak görev yapan Koç’un cenazesi ekipler tarafından düştüğü yerden çıkarıldı.
18.07.2023 Gündem
Yeşim Ceren Bozoğlu: Aşkta tutku çok kıymetli
Yeşim Ceren Bozoğlu: Aşkta tutku çok kıymetli Yeşim Ceren Bozoğlu, 19 yıl sonra tek kişilik oyunu “Bir Kurbağanın Anatomisi” ile tiyatro sahnesine döndü. Oyunda Adem ve Havva’dan başlayan kadın erkek ilişkisini mitolojik ve esprili bir dille anlatan Bozoğlu, sahnede 25 farklı karakteri canlandırıyor. Çeşitli erkek tiplerini; kurbağalar üzerinden betimleyerek seyirciye aktaran ünlü oyuncuyla hem oyunun hikâyesini hem aşka bakışını konuştuk.
18.06.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay CNN Türk'te: 14 Mayıs gecesini komedi gibi izledik
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay CNN Türk'te: 14 Mayıs gecesini komedi gibi izledik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay muhalefete eleştiride bulunurken, 'PKK ile HDP ile söylem birliğine gitmişlerdir. Kılıçdaroğlu’nun inandırıcılığı kalmadı diye düşünüyorum.' dedi. Kılıçdaroğlu'nun referandum çıkışı ile ilgili Oktay, 'Yalan söyleyenlerle gerçek söyleyenler arasında referandum ise buyurun referandum olsun. Millet Recep Tayyip Erdoğan diyecektir zaten.' ifadelerini kullandı.
23.05.2023 Gündem
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
Yasin bağışlama duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi bitince okunacak dua
Yasin bağışlama duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi bitince okunacak dua Mekke döneminde inen Yasin Suresi 83 âyetten oluşuyor. Sure, adını ilk âyeti oluşturan “Yâ-Sîn” harflerinden alır. Sûrede başlıca insanın ahlâkî sorumlulukları, vahiy, Hz. Peygamber’i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme,hesap ve ceza konu edilir. Yasin Suresi’nin faziletlerinde “Her şeyin bir kalbi vardır; Kur’an’ın kalbi de Yâsîn’dir” denir. İslâm âlimleri Resûlullah’ın bu sûreye özel bir ilgi gösterdiği kanaatini taşımışlardır. Müslümanlar da Kur’an tilâvetinde ona ayrı bir yer verirler. Yasin Suresi okunduktan sonra dua edilir. Peki, Yasin bitince ne okunur? Yasin okuyunca nasıl dua edilir? İşte Yasin bağışlama duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
4.05.2023 Sureler
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran’da birçok sure bulunuyor. Surelerin her birinin okunması, surelerle dualar edilmesi oldukça önemlidir. Her surenin kendine ait fazileti bulunuyor. Hadisler aracılığı ile bildirilen faziletler ile beraber daha çok fazla sırlar, bilinmeyen faziletler bulunmaktadır. Surelerin esrarı, hikmeti tam olarak Allah tarafından bilinmektedir.
9.05.2023 Sureler
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Nebe Suresi Kuran- ı Kerimde yetmiş sekizinci sure olarak yer almaktadır. İniş sırasına göre bakıldığında ise 80. Sırada yer almaktadır. Nebe kelimesinin anlamı haber vermektir. Mekke’de nazil olan surelerden biridir ve kırk ayetten oluşur. Nebe Suresi aynı zamanda Mu’sırat, Tesaül ve Amme isimleriyle de anılır.
9.05.2023 Sureler
Rahman Suresi okumanın fazileti nedir? Rahman Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Rahman Suresi okumanın fazileti nedir? Rahman Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Rahman Suresi Mekke’de indirilmiş olan surelerden biridir. Rahman Suresi 78 ayetten oluşmaktadır ve surenin ismi ilk ayette geçmekte olan Allah’ın isimlerinden Rahman ismi şeriflerinden almaktadır. Rahman ismi surenin içeriği ile alakalıdır. Sure baştan sona kadar Allah’ın rahmetini ve Allah’ın rahmetinin tezahürlerini anlatmaktadır. Kuran-ı Kerimde 55. Olan suredir fakat iniş sırasına göre bakıldığında Rahman Suresi 97. Suredir. Rahman merhamet eden, acıyan, müşfik gibi anlamlara gelmektedir. Peki, Ramazan'da Rahman Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Rahman Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
9.05.2023 Sureler
Mülk Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Mülk Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Mülk Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Mülk Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kuran’da yer alan surelerden biri de Mülk Suresidir. Mülk Suresi de faziletleri çok olan ve bilmediğimiz daha birçok sırrı olan surelerden biridir. Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerin okunmasında tilavete uymak önemlidir. Fakat bunun yanında surelerin anlamını bilerek, tefekkür ederek okunması çok daha önemlidir.
9.05.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Cehennem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cehennem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.