Gazete Vatan Logo

Beyyine Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Beyyine Suresi okumanın yararları ve faziletleri

Beyyine Suresi, sıklıkla araştırılan surelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Beyyine Suresinin okunuşunu öğrenebilir ve faziletleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Beyyine Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Beyyine Suresi okumanın yararları ve faziletleri tüm detaylarıyla derledik.

Beyyine Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Beyyine Suresi okumanın yararları ve faziletleri

Beyyine Suresi Kur'an'an 98. suresidir. Beyyine suresi 8 ayetten oluşmaktadır ve Medine'de indirildiğine inanılmaktadır.

Beyyine Suresi Okunuşu

1.Lem yekünillezine keferu min ehlil kitabi velmüşrikine münfekkıyne hatta te'tiye hümülbeyyineh
2.Rasulüm minallahi yetlu suhufem mütahherah
3.Fiha kütübün kayyimeh
4.Ve ma teferrekallezıne utül kitabe illa min ba'di ma caethümül beyyineh
5.Ve ma ümiru illa liya'büdüllahe muhlisıyne lehüd din hunefae ve yükıymussalate ve yü'tüzzekane ve zalike diynülkayyimeh
6.İnnelleziyne keferu min ehlilkitabi velmüşrikiyne fiy nari cehenneme halidiyne fiyha ülaike hüm şerrülberiyyeh
7.İnnelleziyne amenu ve 'amilussalihati ülaike hüm hayrülberiyyeh
8.Cezaühüm 'ınde rabbihim cennatü 'adnin tecriy min tahtihel'enharü halidiyne fiyha ebeden radıyallahü 'anhüm ve radu 'anhü zalike limen haşiye rabbeh

Beyyine Suresi Türkçe Anlamı

1.Kitap ehlinden inkâr edenler ile Allah'a ortak koşanlar, kendilerine apaçık delil gelinceye kadar (küfürden) ayrılacak değillerdi.
2.Bu delil, tertemiz sahifeleri okuyan, Allah tarafından gönderilen bir peygamberdir.
3.O sahifelerde dosdoğru hükümler vardır.
4.Kendilerine kitap verilenler, ancak kendilerine o apaçık delil geldikten sonra ayrılığa düştüler.
5.Halbuki onlara, ancak dini Allah'a has kılarak, hakka yönelen kimseler olarak O'na kulluk etmeleri, namazı kılmaları ve zekâtı vermeleri emredilmişti. İşte bu dosdoğru dindir.
6.Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah'a ortak koşanlar, içinde ebedi kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler.
7.Şüphesiz, iman edip, salih ameller işleyenler var ya; işte onlar yaratıkların en hayırlısıdırlar.
8.Rableri katında onların mükafatı, içlerinden ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacakları Adn cennetleridir. Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. İşte bu mükafat Rablerine derin saygı duyanlara mahsustur.

Haberin Devamı

Beyyine Suresi Tefsiri!

Beyyine suresinin tefsiri şu şekildedir:

Surede eleştiri konusu olan yahudiler ve hıristiyanlardır. Aynı zamanda dönemin putperest Arapları da eleştirilmiştir. Hüküm geneldir ve bütün insanları ilgilendirmektedir. Kendilerine bir elçi ya da peygamber gelmediği sürece bu düşüncelerinden ve inançlarından vazgeçmeyecekleri anlatılmaktadır. Bu durumdan dolayı da herhangi bir cezaya tabi tutulmayacaklarına inanılır. Peygamber efendimiz tarafından (S.A.V) tüm bilgiler ve yapılması gerekenler tertemiz sayfalar içinde Allah tarafından gönderilmiştir ve bu hükümler bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Beyyine Suresi Okumanın Yararları ve Faziletleri

Beyyine suresini okuyan kişilerin dini iyiye gideceği ve içinde manevi huzurun da artacağı düşünülür. Sürekli olarak Beyyine suresini okumayı alışkanlık edinen kişilerin kamil insan makamına erdikleri düşünülür. Aynı zamanda düşman şerrinden korunmak için de okunması önerilir. Dinini ve dünyasını muhafaza etmek isteyen kişilerin de okuması önerilir. Her gün 3 kere sarılık için de okunması önerilmektedir.

Beyyine Suresinin Anlamı

Kitabı inkar eder ile Allah'a ortak koşan kişiler apaçık delil bulununcaya kadar ayrılamazlar. Bu delil temiz sahifeleri okuyan ve Allah tarafından gönderilen peygamberdir. O sahifelerde hükümler vardır. Kendilerine kitap verilmiş olanlar ancak bir kitap geldiğinde fikir ayrılığına düştüler. Fakat onlara dini Allah'a has kılmak ve halka yönelen kimseler olarak kulluk etmeleri ve namaz kılmaları emredilmişti. Şüphesiz ki inkar edenler ile Allah'a ortak koşanlar cehennem ateşi içindedir. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdür. Şüphesiz ki iman edenler varsa işte onlar yaratıkların en hayırlısıdır. Rableri onların mükafatı için cenneti açmıştır ve burası Rablerine saygı duyanlara mahsus bir yerdir.

Haberin Devamı

Beyyine Suresi Hangi Cüzde Yer Alır?

Beyyine suresi Kur-an'ı kerim'in 598. sayfasında yer almaktadır. Ayrıca 30. cüzde yer alan Beyyine suresi Medine döneminde inmiştir ve 8. ayet olarak kabul edilmektedir. Beyyine suresi kelime anlamı olarak apaçık delilik anlamına gelmektedir. Genelde dini duygularının çok olmasını isteyen kişiler tarafından okunan Beyyine suresinin birçok yararı vardır. Bu nedenle sık sık Beyyine suresinin okunması önerilen durumlar arasındadır.

Haberin Devamı