Son dakika Burun tıkanıklığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Burun tıkanıklığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Burun tıkanıklığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan burun tıkanıklığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 356 burun tıkanıklığı haberi bulunmuştur. Tüm burun tıkanıklığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sadece güzel görünmek için estetik yaptırmıyorlar! İşte gerçek sebebi….Günümüzde burun estetiği yaptıranların sayısı bir hayli arttı. Çoğu kişi burnunun görüntüsünden rahatsız olduğu için bıçak altına yatıyor. Belirli bir kesim de sadece güzel görünmek için değil sağlık için ameliyat oluyor. Doğru nefes alamıyorsak, nefes alırken zorlanıyorsak, gün içinde iyi uyuyamadığımız için yorgun uyanıyorsak bir doktora görünmeniz gerekebilir.
Udi Hindi Yapı Nasıl Kullanılır? Udi Hindi Yapı Kullanırken Yapılması Gerekenler...Bir uzak doğu Asya bitkisi olarak bilinen udi hindi bitkisi, özellikle yağı üzerinden değerlendirilen bir türdür. Genelde tarçına benzeyen ve çubuk şeklinde bir görüntüsü bulunur. Üzerinden özel bir şekilde hazırlanan, üretilen ve değerlendirilen udi hindi yağı, dünya çapında önemli bir yer taşımaktadır.
Üzerlik Otu Nedir? Üzerlik Otu Faydaları Nelerdir?Üzerlik otu günümüzde en çok merak edilen faydalı otlardan biridir. Üzerlik otları hem tütsü hem de çay olarak rahatlıkla kullanılabilir. Sağlık bakımından son derece faydalı olan bu bitkinin nazarsan koruduğuna da inanılmaktadır.
Antioksidan kaynağı! İşte dondurma tüketmenin en doğru şekliYaz aylarında dondurma tüketiminin artmasıyla beraber boğaz enfeksiyonu sıklığında da bariz artış oldu. Uzmanlar dondurmanın su ile beraber tüketildiğinde boğaz enfeksiyonu sıklığının azaldığını belirtti.
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı...Kolesterol seviyesini dengeliyor, kanser ve diyabete karşı çok etkili! Güçlü bir antioksidan olduğu için ödem söktürücü ve şişlik giderici bir etki gösteriyor. Grip, nezle, bitmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu hastalığı ile savaşıyor. Şeker hastalığında da önemli rol oynuyor, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Kabızlık tedavisinde önemli bir yere sahip, böbrek rahatsızlığı bulunanlara tavsiye ediliyor. İşte ciltte oluşan sivilcelere, akne ya da yara izlerine iyi gelen besinin tüm faydaları...
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdiSon günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyorKış aylarında alerjik çocukları kapalı ortamda bekleyen tehlikelere karşı ebeveynleri uyaran Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Evde hava kirleticiler arasında; ocak ve fırınlardan kaynaklanan yanma kaynaklı emisyonlar, gaz veya gaz yakıtı ile çalışan ısıtıcılar, odun sobası veya şömineler, kül, pişirme kokuları, küf sporları, duş buharı, tütün ürünleri dumanı bulunur. Hava kirleticilerine maruz kalan alerjik çocuklarda burun ve geniz akıntısı, hapşırık, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetler artar" dedi.
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mı? Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) deve gribi ölümcül mü?Fransa Milli Takımı'nı deve gribi endişesi sardı. Fransa'da Upamecano ve Rabiot'nun ardından Kingsley Coman'da yüksek ateş şikayetinden ötürü finalde forma giyemeyecek. Benzer rahatsızlıkların artması deve gribi şüphesini güçlendirdi. Söz konusu gelişme sonrası deve gribi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, deve gribi nedir, belirtileri neler, bulaşıcı mı?
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı'Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, pandemi sonrası respiratuvar sinsityal virüsünde (RSV) artış olduğunu belirterek, "Birkaç yıl pediatrik açıdan rahat kış geçirdik çünkü maske kullanılıyordu ve izolasyon önlemlerine ileri derecede uyuluyordu. Şimdi maskeleri kaldırdık, okulları açtık ve izolasyon tedbirleri gevşedi" dedi.
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildiCovid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
Uzmandan flaş klima uyarısı geldiBilinçsiz klima kullanımının birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Dr. Hatice Seda Kuz, ani ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklar konusunda uyardı. Kas ve iskelet hastalıkları, enfeksiyon ve alerjik hastalıklar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulunan Kuz, alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs, soğuk algınlığına döndüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün artık genellikle akciğerlere inmediğini belirterek, “Gençseniz, kronik bir hastalığınız yoksa ve aşılıysanız çok sorun yok. Hastalanabilirsiniz ama hafif atlatacaksınız; yani endişelenmeye gerek yok. Nasıl ki nezle, grip, soğuk algınlığı nasıl bir hastalıksa bu da öyle bir hastalık haline dönmüş durumda" dedi.
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladıKoronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
Yeni Covid belirtileri nelerdir? İşte en sık görülen coronavirüs belirtileri!Coronavirüs vakaları yeniden artışa geçti. Son haftalarda artan coronavirüs vakaları sonrasında vakalarda görülen semptomlar da güncelledi. İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) Covid belirtilerini yeniden güncelledi. Peki, Yeni Covid belirtileri nelerdir? Coronanın yeni semptomları ne? En sık görülen semptomlar neler? İşte en sık görülen coronavirüs belirtileri!
Alerjik nezlesi olanlara uzmanından uyarı! Trafik kazalarına neden oluyor!Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma ve bazen de şişme şeklinde kendisini gösteren alerjik nezle, tedavi edilmediğinde ve tedavide kullanılan ilaçların reçetesiz kullanımı nedeniyle oluşan yan etkisi trafik kazalarına zemin hazırlıyor.
Kanserin her çeşidi ile mücadele ediyor, doğal antibiyotik görevi görüyor! Karanfil batırıp odaya bırakınca...Soğuk algınlığı, halsizlik, grip ve burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıkları gideriyor, mikrobiyal ve enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklarda antibiyotik görevi görüyor, solunum yollarını açarak rahat nefes almayı sağlıyor. Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşüyor, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını minimuma indiriyor, yüksek tansiyonu düşürüyor. Tüm kanser çeşitlerine karşı mücadele etmek için kullanılıyor, bağırsakta yaşayan yararlı bakterilerin korunmasını sağlıyor. Yüksek kan şekerini düzenliyor, cilde sürüldüğünde ilgili bölgedeki yaraların iyileşmesine yardımcı oluyor. Karanfil batırıp odaya bırakınca, burun tıkanıklığını ve öksürüğü yok ediyor...
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldiİngiltere ve Danimarka’nın ardından Türkiye’de de Kovid tedbirlerinin gevşetilmesine Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği’nden (KLİMİK) itiraz geldi. KLİMİK Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ‘’Pandeminin bitip bitmediğini belirleyen kurum Dünya Sağlık Örgütü’dür, DSÖ, pandemi bitmedi diyor’’ derken, Antalya’da düzenlenen 22’nci KLİMİK Kongresi’nde konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk, “Ülkelerdeki vaka ve aşılama oranlarına baktığımızda, tedbirlerin gevşetilmesi çok da uygun değil” dedi. Enfeksiyon uzmanlarının ortak görüşü ise ‘’Pandeminin devam etmesi demek, halen olağanüstü enfeksiyon ve ölüm var demektir’’ şeklinde ifade edildi.
Omicron ile ilgili antikor açıklaması! '1 ayda 2 kez yakalananlar var'Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Omicron varyantına yakalanan kişide hastalığın geçirilmesi sonucu oluşan antikorun çok fazla etkili olmadığını söyledi. Oğuztürk, "Bireysel tedbirlere dikkat etmezseniz tekrar Omicron ile hastalanma riski söz konusu. 1 ay içinde ikinci defa hastalanıp ve testi pozitif çıkan vakalar acilde karşımıza çıkıyor" dedi.
BA.2 varyantı nedir, BA.2 belirtileri nelerdir? DSÖ'nden BA.2 omicron açıklaması: BA.2 varyantı daha mı tehlikeli?DSÖ'nün Kovid-19 teknik lideri Maria Van Kerkhove, dün yaptığı açıklamada kuruluşun dört farklı versiyonunu izlediğini söyledi. Van Kerkhove, şu anda baskın olan BA.1 versiyonundan daha bulaşıcı olan BA.2 alt varyantının muhtemelen daha yaygın hale geleceğini söyledi. Danimarka'daki araştırmacılar ise, BA.2'nin BA.1'den yaklaşık 1.5 kat daha fazla bulaşıcı olduğunu ve aşılanmış kişilere bulaşma oranının da daha yüksek olduğunu keşfetti. Bununla birlikte, tam olarak aşılanmış kişilerin, aşısızlara göre varyantı yayma olasılığı daha düşük. Peki, BA.2 varyantı nedir, BA.2 belirtileri nelerdir, daha mı tahlikeli?
Kötü kolesterol ve diyabeti tetikliyor! Fazla tüketildiğinde hepsi çok zararlıFazla tüketildiğinde yarardan çok zarar veriyor, kan şekerini normalin altına düşürerek diyabet hastaları için oldukça tehlikeli olabiliyor. Yüksek miktarda K vitamini içerdiği için nefes darlığına ve düzensiz solunuma yol açabiliyor, diş minesine zarar veren bakteriler üretiyor. Saç dökülmesi yol açıyor, burun tıkanıklığı, kaşıntı ve deri döküntüleri gibi problemlere neden oluyor. Şişkinlik ve bağırsak problemlerini tetikliyor, kilo verenler için önerilmiyor. Zihinsel performansın azalmasına neden oluyor, karaciğer toksisitesine ve kansere yol açıyor. Kötü kolesterol seviyelerini yükseltiyor ve kalp sağlığını tehlikeye atıyor, böbrek taşı geliştirme oranını artırıyor. Sinir sistemini bozuyor, uykusuzluk, sinirlilik, mide krampları, kalp çarpıntısı ve kas spazmlarına neden oluyor. Normal kullanımında sağlıklı olan bu besinlerin fazlası sindirim sistemini alt üst ediyor.
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat!Kış ayları ile birlikte artış gösteren solunum yolu enfeksiyonları çoğu zaman benzer belirtiler nedeniyle tanının konulmasını zorlaştırıyor. Oysa doğru tanı ve doğru tedavi, hem iyileşme süresinin uzamasını, hem de tedavi maliyetlerinin artmasını önlüyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nisa Eda Çullas İlarslan, çocuklarda solunum yolu hastalıkları, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısıKoronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
Burun Tıkanıklığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burun tıkanıklığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.