Burun Tıkanıklığı

Burun Tıkanıklığı

Son dakika Burun tıkanıklığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Burun tıkanıklığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Burun tıkanıklığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Burun Tıkanıklığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan burun tıkanıklığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 369 burun tıkanıklığı haberi bulunmuştur. Tüm burun tıkanıklığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
1 bardağı sinüsleri açıyor! Sprey yerine bunu deneyin: Çünkü burun kanallarını açıyor, mukus üretimini azaltıyor.
1 bardağı sinüsleri açıyor! Sprey yerine bunu deneyin: Çünkü burun kanallarını açıyor, mukus üretimini azaltıyor. Horlama birçok kişinin uyku problemidir. Ancak iyi bir uyku çekmenin yöntemini bir uyku uzmanı açıkladı. Martin Seeley, burun kanallarını açacak ve mukus üretimini azaltarak sinüsleri rahatlatacak o ipucunu bizlerle paylaştı.
5.02.2024 Yaşam
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nezle olan kişilerin bol bol dinlenmesi, sıvı alımını artırması ve C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmesi önerilir. Dengeli beslenme ve ağrı kesicilerle de vücudu rahatlatmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de 7 yaş üstündeki çocuklardaki solunum yolu enfeksiyonunda bir artış olduğuna dikkat çekip, "Bu mevsimsel bir artış. Bunların ciddi bir kesimi 'mikoplazma' olabilir" dedi.
2.01.2024 Gündem
Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Burun Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Burun Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun tıkanıklığı problemleri hem alerji kaynaklı hem de çeşitli gribal rahatsızlıklardan meydana gelmektedir. Nefes almada zorluk çeken kişiler için doğal pek çok tedavi yöntemi hazırlanmaktadır. Burun tıkanıklığını geçiren en yararlı tedavi tuzlu su ya da karbonatlı su kullanımıdır. Özellikle burun içerisinde oluşan iltihaplanmanın önüne geçerek burun kanallarını açmaktadır. Bunun yanı sıra mentol içerikli kremlerin burun çevresine sürülmesi de tıkanıklığın açılmasına yardımcı olmaktadır.
1.01.2024 Sağlık
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun akıntısı, aşırı şekilde burun boşalmasına denir. Akışkan, yoğun bir mukus, berrak bir sıvı ya da bunların arasında bir kıvama da sahip olabilir. Akıntı boğazın arkasından aşağıya ya da burun deliklerinden dışarıya geniz akıntısı şeklinde ya da her iki şekilde de olabilir. Bazen bu burun akıntısına da burun tıkanıklığı eşlik edebilir.
1.01.2024 Sağlık
“Burun tıkanıklığı bebeklerde huzursuzluğa neden olabilir”
“Burun tıkanıklığı bebeklerde huzursuzluğa neden olabilir” Bebeklerde burun tıkanıklığının oldukça yaygın bir durum olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Seringeç, “Burun tıkanıklığında genellikle bebeğin burnundan hışıltılı bir ses çıkar ve bebeğin emerken zorlanmasına, beslenirken güçlük çekmesine ve uyku düzeninin bozulmasına neden olabilir. Bu da bebekte huzursuzluğa yol açar” dedi.  
22.12.2023 Yaşam
Sadece güzel görünmek için estetik yaptırmıyorlar! İşte gerçek sebebi….
Sadece güzel görünmek için estetik yaptırmıyorlar! İşte gerçek sebebi…. Günümüzde burun estetiği yaptıranların sayısı bir hayli arttı. Çoğu kişi burnunun görüntüsünden rahatsız olduğu için bıçak altına yatıyor. Belirli bir kesim de sadece güzel görünmek için değil sağlık için ameliyat oluyor. Doğru nefes alamıyorsak, nefes alırken zorlanıyorsak, gün içinde iyi uyuyamadığımız için yorgun uyanıyorsak bir doktora görünmeniz gerekebilir.
5.08.2023 Sağlık
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır? Başı sarılı ve gözü şişmiş bir şekilde video paylaşan IShowSpeed’a ne olduğu merak konusu oldu. Cluster headache nedeniyle bu durumda olduğunu belirten Speed şiddetli baş ağrısı ve uykusuzluk nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Peki, Cluster Headache nedir, ölümcül mü, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
31.07.2023 Sağlık
Udi Hindi Yapı Nasıl Kullanılır? Udi Hindi Yapı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Udi Hindi Yapı Nasıl Kullanılır? Udi Hindi Yapı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bir uzak doğu Asya bitkisi olarak bilinen udi hindi bitkisi, özellikle yağı üzerinden değerlendirilen bir türdür. Genelde tarçına benzeyen ve çubuk şeklinde bir görüntüsü bulunur. Üzerinden özel bir şekilde hazırlanan, üretilen ve değerlendirilen udi hindi yağı, dünya çapında önemli bir yer taşımaktadır.
18.06.2023 Sağlık
Üzerlik Otu Nedir? Üzerlik Otu Faydaları Nelerdir?
Üzerlik Otu Nedir? Üzerlik Otu Faydaları Nelerdir? Üzerlik otu günümüzde en çok merak edilen faydalı otlardan biridir. Üzerlik otları hem tütsü hem de çay olarak rahatlıkla kullanılabilir. Sağlık bakımından son derece faydalı olan bu bitkinin nazarsan koruduğuna da inanılmaktadır.
18.06.2023 Sağlık
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı Belirli dönemlerde ya da belirli uyaranlara maruz kalındığında tekrarlayan alerjik rinitin mevsiminin gelmesiyle birlikte uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.05.2023 Sağlık
Antioksidan kaynağı! İşte dondurma tüketmenin en doğru şekli
Antioksidan kaynağı! İşte dondurma tüketmenin en doğru şekli Yaz aylarında dondurma tüketiminin artmasıyla beraber boğaz enfeksiyonu sıklığında da bariz artış oldu. Uzmanlar dondurmanın su ile beraber tüketildiğinde boğaz enfeksiyonu sıklığının azaldığını belirtti.
16.05.2023 Sağlık
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı...
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı... Kolesterol seviyesini dengeliyor, kanser ve diyabete karşı çok etkili! Güçlü bir antioksidan olduğu için ödem söktürücü ve şişlik giderici bir etki gösteriyor. Grip, nezle, bitmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu hastalığı ile savaşıyor. Şeker hastalığında da önemli rol oynuyor, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Kabızlık tedavisinde önemli bir yere sahip, böbrek rahatsızlığı bulunanlara tavsiye ediliyor. İşte ciltte oluşan sivilcelere, akne ya da yara izlerine iyi gelen besinin tüm faydaları...
22.03.2023 Sağlık
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi Son günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
6.01.2023 Gündem
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor Kış aylarında alerjik çocukları kapalı ortamda bekleyen tehlikelere karşı ebeveynleri uyaran Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Evde hava kirleticiler arasında; ocak ve fırınlardan kaynaklanan yanma kaynaklı emisyonlar, gaz veya gaz yakıtı ile çalışan ısıtıcılar, odun sobası veya şömineler, kül, pişirme kokuları, küf sporları, duş buharı, tütün ürünleri dumanı bulunur. Hava kirleticilerine maruz kalan alerjik çocuklarda burun ve geniz akıntısı, hapşırık, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetler artar" dedi.
3.01.2023 Sağlık
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mı? Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) deve gribi ölümcül mü?
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mı? Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) deve gribi ölümcül mü? Fransa Milli Takımı'nı deve gribi endişesi sardı. Fransa'da Upamecano ve Rabiot'nun ardından Kingsley Coman'da yüksek ateş şikayetinden ötürü finalde forma giyemeyecek. Benzer rahatsızlıkların artması deve gribi şüphesini güçlendirdi. Söz konusu gelişme sonrası deve gribi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, deve gribi nedir, belirtileri neler, bulaşıcı mı?
17.12.2022 Sağlık
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı'
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, pandemi sonrası respiratuvar sinsityal virüsünde (RSV) artış olduğunu belirterek, "Birkaç yıl pediatrik açıdan rahat kış geçirdik çünkü maske kullanılıyordu ve izolasyon önlemlerine ileri derecede uyuluyordu. Şimdi maskeleri kaldırdık, okulları açtık ve izolasyon tedbirleri gevşedi" dedi.
13.12.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi Bilinçsiz klima kullanımının birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Dr. Hatice Seda Kuz, ani ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklar konusunda uyardı. Kas ve iskelet hastalıkları, enfeksiyon ve alerjik hastalıklar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulunan Kuz, alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.  
29.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Burun Tıkanıklığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burun tıkanıklığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.