Enfeksiyon

Enfeksiyon

Son dakika enfeksiyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enfeksiyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enfeksiyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enfeksiyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enfeksiyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.693 enfeksiyon haberi bulunmuştur. Tüm enfeksiyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyor
ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyorABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.
26.07.2024Dünya
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Tırnak batması, tırnak kenar ya da köşesinin yumuşak ete batması ile oluşan bir sorundur. En çok baş parmakta görülür ve kızarıklık, şişme ya da ağrı gibi şikayetlere neden olur.
26.07.2024Sağlık
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
26.07.2024Sağlık
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Arpacık, göz kapağının dışında meydana gelen, sivilceye benzer bir şişliktir. Sık sık gözünde arpacık çıkan kişiler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Gözde arpacık çıkmasının bilinen en önemli nedeni ise, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ama başka nedenler de gözde arpacık çıkmasına neden olabilir.
26.07.2024Sağlık
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vaka
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vakaİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı.
21.07.2024Gündem
Cildiniz soyulmaya başladıysa bu yöntemi deneyin! Enfeksiyon riskini kat kat azaltıyor
Cildiniz soyulmaya başladıysa bu yöntemi deneyin! Enfeksiyon riskini kat kat azaltıyorGüneşli havalar geldi. Uzun süre güneşe maruz kalmak cildin rengini kırmızıya döndürür ve acıtmaya başladı. Güneş yanıkları da ağrılı ve can sıkıcıdır. Peki cilt soyulmaya başladığında ne yapılır?
26.06.2024Yaşam
Peruğu başına dert oldu! Kobra Murat enfeksiyon kaptı
Peruğu başına dert oldu! Kobra Murat enfeksiyon kaptı'Kobra Murat' lakaplı Murat Divandiler kendisiyle bütünleşen peruğu nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Ünlü ismin kullandığı peruk sebebiyle kafasında enfeksiyon oluştuğu ve konserlerini de ertelemek zorunda kaldığı öğrenildi.
25.06.2024Magazin
Lösemiye yakalanınca okulu bırakmak zorunda kalan Bedirhan, ilik nakli bekliyor
Lösemiye yakalanınca okulu bırakmak zorunda kalan Bedirhan, ilik nakli bekliyorGaziantep'te lösemi hastası Bedirhan Yıldız için kemoterapi sonrası kemik iliği nakline karar verildi. Tüm aile bireyleri ile akrabalar nakil için test yaptırdı ancak olumlu sonuç alınamadı. Bu süreçte okulunu da bırakmak zorunda kalan Yıldız, bir yandan enfeksiyon riski nedeniyle evinde izole yaşam sürerken bir yandan da okula gitmek için uygun kemik iliği bekliyor.
6.06.2024Gaziantep
Kurban Bayramı öncesi gıdalarda 'salmonella' bakterisi uyarısı: mikroskopta bile görnümüyor!
Kurban Bayramı öncesi gıdalarda 'salmonella' bakterisi uyarısı: mikroskopta bile görnümüyor!Yaz aylarının gelmesiyle, gıdalardan ve içme suyundan bulaşan 'salmonella' bakterisi, çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kurban Bayramı da geliyor, en büyük önerim aldığınız kurbanda 'salmonella' varmış gibi düşünün. Kestikten sonra mutlaka el temizliğine dikkat etmek lazım. Kullanılan aletleri hemen temizlemek lazım" dedi.
31.05.2024Gündem
Suriye Devlet Başkanı Esad’ın eşine akut lösemi teşhisi kondu!
Suriye Devlet Başkanı Esad’ın eşine akut lösemi teşhisi kondu!Suriye Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın eşi Esma Esad’ın bazı belirtiler tespit edilmesinden sonra geniş kapsamlı testler sonucunda ‘Akut miyeloid lösemi’ teşhisi konduğu
21.05.2024Gündem
Geçmeyen öksürüğünüz varsa dikkat! Viral enfeksiyonlar devam ediyor
Geçmeyen öksürüğünüz varsa dikkat! Viral enfeksiyonlar devam ediyorHastanelerde son dönemde ‘geçmeyen öksürük’ şikâyetleri giderek arttığını belirten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, viral enfeksiyonların devam ettiğini söyledi. Balık, "Üç haftadan fazla süren öksürüğünüz varsa mutlaka doktora gidin” dedi.
21.05.2024Gündem
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır?
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır?Nijerya'da hayvandan insana bulaşan ve ölümcül olabilen Lassa ateşi nedeniyle 4 ayda 156 kişi yaşamını yitirdi. Şubat 2023'te Nijerya hükümeti, Lassa ateşi salgını nedeniyle "acil durum" ilan etmişti. Peki, Lassa ateşi nedir, belirtileri neler? Lassa salgını nasıl bulaşır?
10.05.2024Gündem
Çocuk enfeksiyonlarına dikkat! Beşinci hastalık'ta artış var..
Çocuk enfeksiyonlarına dikkat! Beşinci hastalık'ta artış var..Çocuk enfeksiyonlarında bu kez 'Beşinci hastalığın' artışta olduğunu söyleyen Türk Pediatri Kurumu Başkanı ve Çocuk Alerji, Göğüs Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, hastalığın benzer belirtileri sebebiyle kızamık, kızıl ya da başka virüs enfeksiyonları ile karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.
3.05.2024Gündem
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkatHavaların ısınmasıyla birçok ilde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Delibalta, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler kırsal kesimlerde daha fazla risk oluşturuyor" dedi.
3.05.2024Gündem
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti!
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti!Genç kadın, bir sabah uyandı ve nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Önceleri basit bir ağrı sandı ancak durum maalesef tam tersiydi. Gerçekleri öğrendiğinde bir gözünü kaybetti. İşte milyonda bir görülen o hastalık...
25.04.2024Yaşam
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"Daha önce sadece bahçelerde görünen ‘Kahverengi Kokarca Böceği’ artık evlerde de görülmeye başlanırken, Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, böceklerin çeşitli mikropların taşıyıcı olduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini söyledi.
25.04.2024Adana
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024Adana
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılarOnline ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024Ekonomi
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştıABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024Dünya
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladıGöz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024Gündem
Kaçırmak istediği Hilal'i sırtından vurup öldüren direksiyon eğitmeninin davasında gerginlik
Kaçırmak istediği Hilal'i sırtından vurup öldüren direksiyon eğitmeninin davasında gerginlikManisa'da, kaçırmaya çalıştığı üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ü (21) sırtından tabancayla ateş edip öldüren direksiyon eğitmeni Önder Lafçı'nın (45) yargılandığı davada, Kırgöz'ün ailesi Lafçı'ya fiziki müdahalede bulundu. Lafçı'nın ailesinin söylemleri üzerine mahkeme salonundaki gerginlik dışarıya da taştı. Polisin müdahalesiyle gerginlik son bulurken, anne Zeynep Kırgöz, "Bayram geliyor, herkes sevdiklerine gidecek, ben nereye gideceğim? Mezara gideceğim. Hayallerimin hepsi elimden alındı, kızımı toprağa koydum" dedi.
19.03.2024Gündem
Kesin talimat verildi! Gökhan Özen'in doktorundan ‘temas’ yasağı
Kesin talimat verildi! Gökhan Özen'in doktorundan ‘temas’ yasağı2000'li yılların en çok dinlenen şarkıcılarından biri olan Gökhan Özen estetik haberlerinin ardından bu kez sağlık sorunlarıyla gündeme geldi. Ünlü şarkıcı İzmir konseri sonrasında çok ciddi bir enfeksiyon geçirdiğini söyleyerek doktorunun hiç kimseyle temas etmemesi gerektiği konusunda kendisini uyardığını söyledi.
14.03.2024Magazin
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor!
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor!Enfeksiyon hastalıkları, bağışıklık sisteminin düşüklüğü nedeniyle meydana gelir. Grip ile mücadele edenler sık sık ilaç ve hap kullanır. Ancak bu meyve sayesinde kısa sürede ayağa kalkacaksınız.
3.03.2024Yaşam
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldiÇocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024Sağlık
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkilerMersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Enfeksiyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enfeksiyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.