Gazete Vatan Logo

Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Burun Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Burun tıkanıklığı problemleri hem alerji kaynaklı hem de çeşitli gribal rahatsızlıklardan meydana gelmektedir. Nefes almada zorluk çeken kişiler için doğal pek çok tedavi yöntemi hazırlanmaktadır. Burun tıkanıklığını geçiren en yararlı tedavi tuzlu su ya da karbonatlı su kullanımıdır. Özellikle burun içerisinde oluşan iltihaplanmanın önüne geçerek burun kanallarını açmaktadır. Bunun yanı sıra mentol içerikli kremlerin burun çevresine sürülmesi de tıkanıklığın açılmasına yardımcı olmaktadır.

Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Burun Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Burun tıkanıklığını anında geçirmek isteyen kişiler için alından burun çevresine doğru masaj uygulamasının yapılması önerilmektedir. Bu yönde burun içerisinde oluşan tıkanıklığı kısa süre içerisinde gidermektedir.

Aynı zamanda karbonatlı su ve tuzlu su karışımlarının burun içerisine çekilerek uygulanması da iltihapları gidererek burnu rahatlatmaktadır. Alerji kaynaklı oluşan tıkanıklıklarda mutlaka alerji ilacının kullanılması önerilmektedir. Ilık su ile burnun içini temizlemek de rahat nefes alımı sağlamaktadır.

Burun Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Burun tıkanıklığı için önerilen yöntemlerde biri nane yağıdır. Nane yağı doğal yağlar arasına girmektedir. Burun içerisinde yer alan solunum kanallarını açmada görevlidir. Üstelik bu yağ burun çevresine sürülerek daha rahat bir şekilde nefes alımı sağlamaktadır.

Nane yağının etkileri hem gribal rahatsızlıklarda hem de alerji durumlarında kendisini göstermektedir. Fesleğen yağı ya da kendisinin tüketilmesi de burun tıkanıklığı için oldukça faydalıdır.

Haberin Devamı

Burun Tıkanıklığı Geçirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Burun tıkanıklığını geçirmenin püf noktaları arasında mentollü krem ya da jellerin kullanımı ilk sırada yer almaktadır. Herhangi bir mentol içeren ürünün koklanması ve burun çevresine masaj yapılarak sürülmesi anında tıkanıklığın giderilmesini sağlamaktadır.

Üstelik daha rahat bir nefes alıp verme durumu yaşatmaktadır. Buharlı su içerisinde atılan mentol ile bir süre nefes alıp vermek tüm solunum kanallarının açılmasına yardımcı olmaktadır.

Burun Tıkanıklığı İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Burun tıkanıklığını gidermenin pek çok doğal çözümü bulunmaktadır. Limon ve acı tüketimi de bunlar arasında yer alır. Acı biber yemek iltihaplanmaları önleyerek burnun akmasını sağlar. Bu durum burun tıkanıklığını anında giderir. Aynı zamanda mentollü ya da tuzlu içerikli spreylerin kullanılması da tıkanıklığı önlemektedir.