Afrika

Afrika

Son dakika AFRİKA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AFRİKA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AFRİKA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afrika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afrika gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.264 afrika haberi bulunmuştur. Tüm afrika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik'
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik' Pegasus Liderler Toplantısı'na telekonferans yöntemi ile katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin erişilebilirlik konusunda eşsiz bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Uraloğlu," "2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısını 2023 yılında 214 milyonun üstüne yükselttik" dedi.
19.04.2024 Gündem
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri paylaştı! Adana, sarı kategoride yer aldı: Toza dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri paylaştı! Adana, sarı kategoride yer aldı: Toza dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanan 19 Nisan tarihli Günlük Ortalama Yüzey Toz Konsantrasyonu Tahmini verilerine göre, Adana için orta seviyede toz konsantrasyonu tahmini yapıldı.
17.04.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ve öğretmen ataması açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ve öğretmen ataması açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız" dedi.
16.04.2024 Gündem
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti Güney Afrika'da polis tarafından yakalanan bir hayvan kaçakçısı, ev araması sırasında zehirli yılana kendisini ısırtarak intihar etti.
9.04.2024 Dünya
Trabzonspor'un yıldızı Trezeguet transferin gözdesi oldu!
Trabzonspor'un yıldızı Trezeguet transferin gözdesi oldu! Trabzonspor’un en skorer ismi Trezeguet’yi menajerler rahat bırakmıyor. Teklif yağıyor.
7.04.2024 Şampiy10
Genç futbolcu fidye için kaçırıldı, ailesi ölüsünü buldu
Genç futbolcu fidye için kaçırıldı, ailesi ölüsünü buldu Güney Afrika Ligi ekiplerinden Kaizer Chiefs'in savunma oyuncusu Luke Fleurs, fidye için kaçırıldı ve trajik bir şekilde vurularak hayatını kaybetti.
5.04.2024 Futbol
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi Afrikalılar başta olmak üzere üniversitedeki yabancı öğrencilerin cinsel hastalık yaydığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları, Karabük’ü rahatsız etti.
28.03.2024 Gündem
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek"
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek" Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, “Ne yazık ki bahar mevsimi bu süreçte sona ermiş görünüyor. Ancak bunlar iklim değişikliği sonuçları” dedi.
29.03.2024 Adana
Türkiye'yi iki gün boyunca kötü etkileyecek! Prof. Dr. Orhan Şen'den maske uyarısı geldi
Türkiye'yi iki gün boyunca kötü etkileyecek! Prof. Dr. Orhan Şen'den maske uyarısı geldi Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor. Yurdun batısında toz taşınımı etkili olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, toz taşınımı beklenen illeri uyararak "Buradaki değer 250'nin üzerine çıkarsa maske takılması gerekiyor. Yağan tozu Teneffüs yoluyla almamamız lazım" dedi.
27.03.2024 Gündem
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024?
Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Gökyüzündeki büyüleyici olaylardan biri olan yılın ilk Ay tutulması geldi. Ancak bu kez, Türkiye'den izlenemeyecek. Tutulma, 20 Mart'taki Bahar Ekinoksu sonrasında, yani "Solucan Ayı" döneminde yarı gölgeli olarak gerçekleşecek. Peki, 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Kısaca ay tutulması nedir?
25.03.2024 Astroloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde 'Her Anında Hep Yanında' iftar buluşmasına katıldı. Erdoğan, “Hem aldığımız tedbirlerin hem de uyguladığımız ekonomik programın etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız" dedi.
23.03.2024 Gündem
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, son yıllarda dünyada artan sıcaklıklarla beraber göçmen kuşların ve diğer canlıların erken göç ettiklerini belirtti.
17.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz İskenderun Teknik Üniversitesi'nden (İSTE) Prof. Dr. Semir Över, "Ölüdeniz Fayı, 1000 kilometrelik bir fay. Antakya'nın güneyinden, Suriye, Lübnan, İsrail ve Akabe Körfezi'ne kadar uzanan bir fay. Dolayısıyla Hatay'da kırılmış olan alanlardan Ölüdeniz Fayı geçmediği için bizim geliştirdiğimizi modele göre, orada büyük bir deprem beklemiyoruz. Bizim modele göre; Ölüdeniz Fayı, Antakya'nın ya da Hatay'ın içerisine girmiyor" dedi.
10.03.2024 Gündem
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı Türkiye ve ABD'nin terörizme karşı iş birliğini artırmak, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığına karışan şebekeleri ele almak amacıyla Türkiye- ABD terörle mücadele istişarelerinin yeniden başlatılması kararlaştırıldı.
9.03.2024 Gündem
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
8.03.2024 İddaa
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
Bakan Bayraktar duyurdu: Türkiye ile Somali arasında petrol ve doğal gaz anlaşması imzalandı
Bakan Bayraktar duyurdu: Türkiye ile Somali arasında petrol ve doğal gaz anlaşması imzalandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile Somali'nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında iş birliğini geliştirmek üzere hükümetler arası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladıklarını duyurdu.
7.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Afrika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afrika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.