Gazete Vatan Logo

Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?

Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…

Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?

Hz. Adem ve Hz. Havva'ya ilk insan ve yaradılış felsefesinde yer verilmiştir. Yaratılış, Dünyada yaşamın nasıl başladığı konusunda bizlere bazı tüyolar verir. Bu konu tüm çağlarda önemli olmuş ve tüm insanlık tarafından merak edilmiştir. Tevrat, İncil ve Kuranı Kerim gibi kitaplarda Hz. Adem ve Hz. Havva'dan bahsedilmektedir.

HZ. ADEM VE HZ. HAVVA NEREDE YAŞADI?

Hz. Adem ve Hz. Havva'nın cennette yaşadığı bildirilmektedir. Hatta Allah'ın kendilerine yasaklamış olduğu ağacın meyvesini yemişlerdir. Bu meyveyi yemelerinin nedeni olarak İblis'in onları yalan söyleyerek kandırması gösterilmektedir. Bunun üzerine de cennetten kovulmuşlardır. Cennetten bu şekilde kovulduktan sonra dünyada bazı bölgelere indirilmişlerdir.

HZ. ADEM VE HAVVA DÜNYADA NEREYE İNDİRİLDİLER?

Hz. Adem ve Hz. Havva cennetten yasak meyveyi yemeleri sonucunda kovulmuş ve dünyada Serendip adasına, Etiyopya'ya indirilmiştir. Etiyopya'ya indirilen Hz Havva'dır. Serendip adasına ise Hz. Adem indirilmiştir. Etiyopya Doğu Afrika'da bir ülkedir. Bu ülke Afrika Boynuzu'nda yer almaktadır. Tam olarak resmi ismi de Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'dir. Addis Ababa bu ülkenin başkentidir. Bu isim ise yeni çiçek manasına gelmektedir. Bu ülkenin komşuları arasında Güney Sudan, Somali, Kenya, Cibuti ve Sudan bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Serendip adasında herkesin göbek bağının bulunduğuna inanılır. Şimdilerde bu adaya Sri Lanka denmektedir. Bu isim İlginçlikler ülkesi manasına gelmektedir. Hatta adada Hz. Adem'in ayak izi bulunmaktadır. Bu ada her sene binlerce turisti misafir etmektedir.

HZ. ADEM VE HZ. HAVVA KİMDİR?

Adem demek Kabala ’da tek yaratılan demektir. Bu isim kırmızı toprak anlamına da gelmektedir. Yerden, yere ait ve insanlık manaları Adem ismini karşılamaktadır. Yani Hz. Adem yaratılan ilk erkek Hz. Havva da yaratılan ilk kadındır diyebiliriz. Havva isminin anlamı canlı yaşayan demektir. Her şeyin annesi anlamına da gelmektedir. Bu kelime hayat kökünden gelmektedir.

Havva ismini Adem'in verdiği söylenmektedir. Yaşamak ve yaşatmak anlamları Havva ismi için söylenebilir. Hz. Adem ve Hz. Havva ilk insan çiftidir. Bu çiftle ilgili her kültürde farklı bilgilere rastlanabilmektedir. Bu amaçla da Tevrat'ta Adem ve Havva, Kuranda Adem ve Havva, İncil'de Adem ve Havva başlıklarını da incelemek gerekmektedir.

Haberin Devamı

KURANI KERİMDE HZ. ADEM VE HZ. HAVVA

Hz. Adem'in yaradılışı Kuranı Kerim'de pek çok ayette geçmektedir. Al-i İmran suresinin 59. Ayeti buna bir örnektir. Ayette o topraktan yaratıldı ol dedi ve oldu cümleleri bulunmaktadır. Bu ayette ilk insanın yaradılışından bahsedilmektedir. Bilgilere ve ayetlere göre Hz. Adem'in yaratıldığı maddeler toprak, su ve çamurdur. Ayetlerde Allah insanı oluşturmaya bir çamurdan başlamıştır denmiştir.

Özünü sudan yaptığından biçimlendirip şekillendirdiğinden bahsedilmektedir. Hz. Havva ise Kuranı Kerime göre Hz. Adem'e eş olması için yaratılmıştır. Havva'nın yaratılması Hz. Adem'in sol alt kaburga kemiğindendir. Hz. Havva bir filiz gibi Hz. Adem'in kendisinden gelmiştir denmektedir.

Haberin Devamı