Bilim Kurulu Kararları

Bilim Kurulu Kararları

Son dakika Bilim Kurulu Kararları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim Kurulu Kararları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim Kurulu Kararları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Kurulu Kararları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim kurulu kararları gelişmeleri de dahil olmak üzere 577 bilim kurulu kararları haberi bulunmuştur. Tüm bilim kurulu kararları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kapalı mekanda maske şartı kalktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu kararlarını açıkladı...
Kapalı mekanda maske şartı kalktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu kararlarını açıkladı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanan Bilim Kurulu Toplantısı son kez düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından kapalı alanlardaki maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.
26.04.2022 Gündem
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile bildirdi, 10 gün içerisinde...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile bildirdi, 10 gün içerisinde... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararının detaylarını paylaştı. 81 il milli eğitim müdürlüğüne yazı ile bildirildi. Okullarda yeni dönem başladı. Tüm öğrencileri kapsıyor. Covid-19 salgınında normalleşme sürecinin başlamasının ardından okullarda da bazı önlemler gevşetildi. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, son bilim kurulu kararları neticesinde okullarda uygulanacak koronavirüs önlemlerine ilişkin 2 ayrı rehber yayımladı. Rehberde okullardaki yeni dönem ile ilgili tüm ayrıntılara yer verildi. Dersler en fazla 40 dakika olabilecek. Ayrıca koronavirüs vakası nedeni ile sınıflarda eğitime ara verilmesi dönemi de sona eriyor. Artık sadece temaslı öğrenciler izole edilecek. Ayrıca öğretmen, öğrenci ve personel okul bahçesinde maske takmak zorunda olmayacak. Bakanlık, okullara yeterli sayıda maske temin edecek. Ayrıca, okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer de yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırımlarına dikkat çekerek, "2022 yılında İstanbulumuza 8.9 milyarlık eğitim yatırımı yapacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en büyük bütçesini İstanbul'a ayırdık. Atamalarda da İstanbul'u merkeze aldık" diye konuştu.
8.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık...
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık... Okullarda yeni dönem başladı. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci ve öğretmeni çok yakından ilgilendiren kararın ayrıntılarını paylaştı. Uzun süredir bekleniyordu. 6 Eylül itibarı ile başlayan yüz yüze eğitim süreci kesintisiz olarak devam ediyor. Salgının seyrine göre zaman zaman yüz yüze eğitime ara verileceğine dair iddialar gündeme gelse de, Bakan Özer her fırsatta okullarda yüz yüze eğitimin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yapıyor. Ancak okullardaki koronavirüs tedbirlerinde değişiklik yapıldı. Salgın ile ilgili Bilim Kurulu toplantısının ardından açılanan kararlar öğrencileri de kapsıyor. Maske zorunluluğu esnetildi. Birçok alanda artık maske kullanımı zorunlu olmayacak. Bu kapsamda okulların bahçelerinde de maske kullanılmayacak. Fakat okulların kapalı alanlarında maske kullanımı devam edecek. Ayrıca okullarda 2 vaka çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulamasına da son veriliyor. Sıfırlarda sadece pozitif çıkan öğrenci izole edilecek. Okullarda başlayan yeni dönem ile ilgili Bakan Özer önemli değerlendirmelerde bulundu. Özer, "2020 yılından beri sosyal etkinliklere ara vermiştik, 81 ilde sosyal etkinliklere sağlık tedbirlerini alarak serbest bırakıyoruz. Valiliklerimizin koordinasyonda tüm illerimizde bu etkinlikler gerçekleştirilecek. Yine açık alanlarda maske kullanımını Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu kaldırdı, artık okul bahçelerinde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve idari personelin, maske kullanma zorunluluğu da kaldırıldı. Bu dönemin sonuna kadar hiçbir sınıfı yüz yüze eğitime ara vermeden, okul değil; herhangi bir sınıfta da ara vermeden yüz yüze eğitimle bu dönemi tamamlayacağız." diye konuştu.
4.03.2022 Eğitim
Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte salgınla mücadelede yeni yol haritası!
Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte salgınla mücadelede yeni yol haritası! Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplandı. Türkiye’nin salgınla mücadelesinde yeni yol haritası belirlendi. Toplanhtının ardından kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kararları açıkladı. Salgın döneminde sıkı bir şekilde uygulanan kuralların pek çoğu gevşetildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, müzik yasağı ile ilgili soruya da cevap verdi. Peki, Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte Bakan Koca’nın açıklamaları!
2.03.2022 Gündem
Otobüslerde HES kodu kalktı mı? Bugünkü Bilim Kurulu Kararları!
Otobüslerde HES kodu kalktı mı? Bugünkü Bilim Kurulu Kararları! Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Normale dönüşün son aşamasına gelmiş bulunuyoruz.' diyerek alınan yeni kararları açıkladı. Peki, Otobüslerde HES kodu kalktı mı?
2.03.2022 Gündem
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları! Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan salgınla mücadelede yeni kararlar! Covid 19 ile mücadele artık aşı ile verilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun kararlarını ve yeni yol haritasını açıkladı. Peki, 4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İşte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
2.03.2022 Sağlık
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Koronavirüs Bilim Kurulu'nun gündeminde neler var?
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Koronavirüs Bilim Kurulu'nun gündeminde neler var? Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak Bilim Kurulu'nun gündeminde Omicron Varyantı olacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta? Koronavirüs Bilim Kurulu'nun gündeminde neler var? İşte detaylar...
18.01.2022 Gündem
PCR testi kaldırıldı mı? Kimlere PCR testi yapılacak? Sempton gösterenlere PCR testi yapılacak mı?
PCR testi kaldırıldı mı? Kimlere PCR testi yapılacak? Sempton gösterenlere PCR testi yapılacak mı? Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu'nun gündeminde koronavirüs vaka sayıları, dünyada ve Türkiye'de etkileri artarak devam eden Omicron varyantı, karantina uygulaması ve PCR testi ile ilgili değişiklikler yer aldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca, karantina uygulaması ile PCR test uygulamasında değişikliğe gidildiğini açıkladı. Peki, PCR testi kaldırıldı mı? Kimlere PCR testi yapılacak? Sempton gösterenlere PCR testi yapılacak mı? İşte Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar ve Bakan Koca'nın açıklaması...
13.01.2022 Sağlık
3 doz aşı olan karantinaya girmeyecek mi? 3 doz aşı olanlara karantina uygulaması kalktı mı? İşte Bakan Koca'nın karantina açıklaması!
3 doz aşı olan karantinaya girmeyecek mi? 3 doz aşı olanlara karantina uygulaması kalktı mı? İşte Bakan Koca'nın karantina açıklaması! Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Bakan Koca, Omicron varyantının Türkiye'de baskın hale geldiğini duyurdu. Bilim Kurulu'nda alınan yeni kararlar doğrultusunda aşısı tam olan temaslılara karantina uygulamasında değişikliğe gidildi. Belirti göstermeyen kişilere PCR testi yapılmaması kararı alındı. Peki, 3 doz aşı olan karantinaya girmeyecek mi? 3 doz aşı olanlara karantina uygulaması kalktı mı? İşte Bilim Kurulu kararları ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın karantina açıklaması!
13.01.2022 Sağlık
Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne?
Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne? Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemi ile toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Omicron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını verdiği yeni varyantın "Endişe Mutasyonu (VOC)" olarak sınıflandırmıştı. Bilim Kurulunda değerlendirilen Omicron varyantı ile ilgili Sağlık Bakanı Türkiye’deki son durumu değerlendirdi ve uyarılarda bulundu. Peki, Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne? Aşılar Omicron varyantında etkili mi? İşte Bilim Kurulu kararları ve Bakan Koca’nın omicron varyantı ile ilgili açıklamaları…
2.12.2021 Sağlık
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar belli oldu, resmen geliyor, yıl bitmeden...
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar belli oldu, resmen geliyor, yıl bitmeden... Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve kapanmayla ilgili son dakika gelişmesi. Resmen açıklandı. Detaylar belli oldu. Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayıları artışa geçti. 'Omicron (Nu)' varyantıyla ülkeler peş peşe yeni yasak kararlarını açıklıyor. Türkiye'de de vaka sayıları alarm veriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında haftalık bilim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası son dakika açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 5 madde ile yeni gelişmeyi resmen açıkladı.

Öte yandan yeni varyantla birlikte Türkiye'de milyonlarca vatandaş 'sokağa çıkma yasağı olacak mı?' 'Kapanma geri gelecek mi?' sorularının yanıtını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kapanma ve yasaklarla ilgili flaş açıklamada bulundu. İşte detaylar...
1.12.2021 Gündem
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Yurt tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı park, bahçelerde bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok, güya sözde öğrenci. Bunlar Gezi Parkı'nın bir başka versiyonu." dedi.
27.09.2021 Siyaset
3. doz aşı ne zaman? 3. doz aşıyı kimler olabilir?
3. doz aşı ne zaman? 3. doz aşıyı kimler olabilir? Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3. doz aşı ve koronavirüs geçirenlerin iki doz aşı uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pek çok kişi aşılama sürecinin nasıl devam edeceğini merak ediyor. Peki, 3. doz aşı ne zaman? 3. doz aşıyı kimler olabilir? Koronavirüs geçirenler iki doz aşı olabilecek mi? işte tüm detaylar...
5.08.2021 Sağlık
AK Parti kongresi ne zaman 2021? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongre hazırlıkları sürüyor!
AK Parti kongresi ne zaman 2021? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongre hazırlıkları sürüyor! AK Parti kongresi ne zaman 2021? "İnandığın yolda yürü" sloganıyla 2019 yılı aralık ayında başlatılan, koronavirüs tedbirleri nedeniyle bir süre kesintiye uğrayan kongre süreci, 24 Mart'taki büyük kongre ile tamamlanacak. Kurulduktan 15 ay sonra 3 Kasım 2002'de girdiği ilk genel seçimle iktidara gelen ve 18 yılı aşkın süredir ülkeyi yöneten AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongresini 24 Mart'ta gerçekleştirecek.
27.02.2021 Gündem
Bakan duyurmuştu! Noterlerde yeni dönem...
Bakan duyurmuştu! Noterlerde yeni dönem... Son dakika haberine göre; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından tanıtımı yapılan “Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi” uygulaması kapsamında kredi kartıyla 2 milyon 224 bin 648 işlem gerçekleştirildi. Kredi kartıyla gerçekleştirilen işlemlerin toplam hacmi ise 597 milyon 592 bin 328 lira oldu.
2.01.2021 Gündem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne zaman açıklama yapacak? Bilim Kurulu açıklaması saat kaçta? Bakan Koca'dan önemli mesaj!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne zaman açıklama yapacak? Bilim Kurulu açıklaması saat kaçta? Bakan Koca'dan önemli mesaj! Bilim Kurulu açıklaması ne zaman? Tüm Türkiye koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri merak ediyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınacak yeni kararların olup olmadığı Bilim Kurulu toplantısının ardından netleşecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hafta başında İstanbul'da yaptığı incelemeler Bilim Kurulu toplantısında masada değerlendirilecek. İstanbul'da başta toplu taşıma olmak üzere yeni önlemlerin gündeme gelmesi bekleniyor. Tüm Türkiye'nin gözü Bilim Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarında... Peki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne zaman açıklama yapacak? Bilim Kurulu açıklaması saat kaçta? Yeni önlemler alınacak mı? Bilim Kurulu toplantısının gündeminde hangi konular var? İşte Bilim Kurulu toplantısının detayları...
28.10.2020 Gündem
Bakan Varank açıkladı! Eğitim kurumları için yeni hijyen kılavuzu
Bakan Varank açıkladı! Eğitim kurumları için yeni hijyen kılavuzu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Eğitim Kurumları için Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu'nu hazırladıklarını açıkladı. Varank, "Milli Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde, çocuklarımızın okula güvenli dönüşü için çalışıyoruz" mesajını verdi.
27.07.2020 Gündem
Bakan Varank açıkladı! MEB ile protokol imzalanacak
Bakan Varank açıkladı! MEB ile protokol imzalanacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "MEB ile eğitim-öğretimin güvenilir, kontrollü, sürdürülebilir ve hijyenik ortamda gerçekleştirilmesini amaçlayan protokol imzalayacağız." açıklamasında bulundu.
23.07.2020 Gündem
Toplu ulaşımda yüzde 50 kuralı sona erdi
Toplu ulaşımda yüzde 50 kuralı sona erdi İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği yetki ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları doğrultusunda toplu taşımacılıkta uyulması gereken yeni kuralları belirledi. İçişleri Bakanlığı'nın iptal ettiği yüzde 50 yolcu uygulamasının yerine daha esnek yeni kurallar getirildi.
19.06.2020 Gündem
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek?
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek? Corona virüs nedeniyle 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Corona virüsün ilk çıktığı andan itibaren sokağa çıkmalarına izin verilmeyen 65 yaş üzeri vatandaşlar evlerinde kalmışlardı. Son bir aydır belirli gün ve saatlerde kontrollü olarak sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş üstü için alınacak yeni kararlar gündemde. Tüm Türkiye'nin ve özellikle de 65 yaş üzeri gözü Bakanlar Kurulu'nun alacağı kararlarda. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 65 yaş sokağa çıkma yasağı kalktı mı? İşte 65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı hakkında merak edilenler...
3.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Kurulu Kararları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim kurulu kararları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.