Gazete Vatan Logo

3 doz aşı olan karantinaya girmeyecek mi? 3 doz aşı olanlara karantina uygulaması kalktı mı? İşte Bakan Koca'nın karantina açıklaması!

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Bakan Koca, Omicron varyantının Türkiye'de baskın hale geldiğini duyurdu. Bilim Kurulu'nda alınan yeni kararlar doğrultusunda aşısı tam olan temaslılara karantina uygulamasında değişikliğe gidildi. Belirti göstermeyen kişilere PCR testi yapılmaması kararı alındı. Peki, 3 doz aşı olan karantinaya girmeyecek mi? 3 doz aşı olanlara karantina uygulaması kalktı mı? İşte Bilim Kurulu kararları ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın karantina açıklaması!

3 doz aşı olan karantinaya girmeyecek mi? 3 doz aşı olanlara karantina uygulaması kalktı mı? İşte Bakan Koca'nın karantina açıklaması!

Bilim Kurulu 12 Ocak'ta video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'nda dünyada etkinliğini sürdüren ve Türkiye'de de baskın hale gelen Omicron varyantı ile ilgili son durum değerlendirildi. Ayrıca, Bilim Kurulu'nda alınan yeni kararlar doğrultusunda aşısı tam olan temaslılara karantina uygulamasında değişikliğe gidildi. Peki, Karantina kalktı mı? 3 aşı olana karantina var mı? Karantina kuralları değişti mi? 3 doz aşı olan karantinaya girmeyecek mi? 3 doz aşı olanlara karantina uygulaması kalktı mı?İşte akan Koca'nın karantina açıklaması!

Koronavirüs Bilim Kurulu haftalık değerlendirme için video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan kurulun gündeminde illerdeki vaka sayıları ve hastaneye yatış oranları vardı.

Toplantının ardından Bakan Koca YouTube hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

3 DOZ AŞI OLANLARA KARANTİNA UYGULAMASI KALKTI MI?

Bakan Koca, "Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler." dedi.

Haberin Devamı

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Bakan Kocai, PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığını vurgulayarak, "Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır." açıklamasında bulundu.

PCR TESTİ KİMLERE YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Koca, "Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır. Salgını gündemimizden çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim." diye konuştu.