Benzerlik

Benzerlik

Son dakika benzerlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan benzerlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını benzerlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Benzerlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan benzerlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.449 benzerlik haberi bulunmuştur. Tüm benzerlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP'li belediye başkan adayına soruşturma! Ses kaydı incelendi
CHP'li belediye başkan adayına soruşturma! Ses kaydı incelendi Muğla'da Menteşe ilçesinin CHP Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'ın, İmar Komisyon Başkanı olduğu dönemde telefonda rüşvet istediği ileri sürülen ses kaydı yayınlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ses kaydının Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü Ses İnceleme Büro Amirliği'nce yapılan incelemesinin ardından hazırlanan raporda, birinci derecede Köksal'a ait olduğunun tespit edildiği belirtildi. Ses kaydının kendisine ait olmadığını söyleyip suç duyurusunda bulunan Köksal, "Seçim takviminin son 2 gününde de her türlü manipülasyona ve hukuk dışı yollarla başvurmaya devam edecekleri şüphesizdir. Benim alnım ak, içim rahat, vicdanım hür, geçmişim temiz, geleceğim aydınlık karşınızdayım. Cezai ve hukuki süreçlerin takipçisi olacağız" dedi.
29.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın Türkiye için elzem olduğunu belirterek, “Bütün partilerin yeni anayasaya ilişkin hazırlıklar yapmalarını bekliyorum. Seçimden sonraki dönemde yeni anayasa meselesini başta grubu bulunan siyasi partilerle görüşerek takip edeceğim" dedi.
26.03.2024 Gündem
Taş Kağıt Makas'ın Umut'u Ekin Koç neden hiç değişmiyor?
Taş Kağıt Makas'ın Umut'u Ekin Koç neden hiç değişmiyor? Kanal D’nin yeni dizisi Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’nda “Umut” karakterine hayat veren oyuncu Ekin Koç’un yıllar geçse de hiç değişmeyen yüzü, ‘vampir’ benzetmesi yapılarak sosyal medyada gündeme oldu.
12.03.2024 Magazin
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi İzmir'de ikinci el kitapları 'Hermes Sahaf' adını verdiği iş yerinde satan 16 yıllık sahaf Ümit Nar'ın (51) tescil talebi, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes’in Türkiye’deki avukatlarının ‘ticari isim ihlali itirazı’ üzerine Türk Patent Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Hermes'e karşı dava açan Nar, "Bana bu durum komik geliyor. İzmir'de şubesi olmayan, dünya çapında çok yüksek gelir kategorisindeki bir kesime hitap eden firmayla karıştırılma ihtimalim yok denecek kadar az. Bazı iletişim, çevre danışmanlığı, arkeoloji veya tercüme firmaları da aynı isme sahip. Ayrıca bunlar tescil edilmiş. Yani ya patent kurumu ya mahkeme bu firmaları haklı bulmuş. Ben de bu hukuki sürecin sonunda haklı bulunarak markamı tescil ettireceğime inanıyorum" dedi.
6.03.2024 Gündem
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Destanlar, doğal destan ve yapay destan olmak üzere iki farklı şekilde incelenebilmektedir. Doğal destanlar, yazarı belli olmayan yani anonim eserler olarak ifade edilebilmektedir. Aynı zamanda doğal destanların ilkel dönemlerde yazılmış olan destanlar olarak da ifade edilmesinin mümkün olduğu söylenebilmektedir. Doğal destanların çoğunun İslamiyet öncesi dönemde ortaya çıkan eserler olduğu bilinmektedir. 
27.01.2024 Gündem
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri... Hem biyolojik olarak hem de fizyolojik açıdan canlıların birçok farklı ortak özellikleri bulunur. Bu özellikler bütün canlıların dünya üzerinde yaşaması ve bu koşullarda hayatını sürdürmesi sebebiyle ortaya çıkar. Elbette pek çok açıdan farklılıklar olsa bile önemli ölçüde ortak özellikler yer almaktadır. Canlı fizyonomisinin en küçük yapı taşından en büyük yapı taşına kadar pek çok benzerlik bu konuda önemli yer taşır. Örneğin hücresel yapı, metabolizma ya da beslenme ve solunum gibi ortak özellikler büyük öneme sahiptir. Yaşanan evrimleşme ile birlikte bu canlılarda birçok değişiklik ortaya çıksa bile, önemli ölçüde ortak özellikler kaldı.
23.01.2024 Eğitim
Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...
Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri... Dilimizde kullanmakta olduğumuz cümle yapılarının değişiklik gösterdiğini söylemek mümkün olmaktadır. Bir ana cümlenin yanında anlam bakımından tamamlayan bir veya daha fazla yardımcı cümlenin bulunması durumunda ise birleşik cümleden bahsetmek mümkün olmaktadır. Birleşik cümle yapısında yüklemin haricinde yargı bildiren başka sözcüklerinde bulunduğunu söylemek mümkündür. 
23.01.2024 Eğitim
Paralel Nedir, Özellikleri Nelerdir? Coğrafyada Paraleller Neye Denir?
Paralel Nedir, Özellikleri Nelerdir? Coğrafyada Paraleller Neye Denir? Başta geometri olmak üzere aynı zamanda dünya coğrafi alanı üzerinden ele alındığında paralel kelimesi çok sık kullanılmaktadır. Yani hem eğitim açısından hem de bilim konusunda önemli yer taşır. Bu bağlamda yatay anlamda 2 doğrunun alt alta birbiriyle aynı yönü göstermesi doğrultusunda öne çıkan bir şekil olduğunu söylemek mümkün olur. Bu konuda kare veya dikdörtgen ile beraber paralelkenar gibi birçok farklı geometrik şekilde yer alır. Bu şekiller böylece farklı işlemlerin daha kolay bir şekilde yapılmasına matematiksel açıdan imkan verir.
19.12.2023 Eğitim
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir?
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir? Dünyanın birçok farklı yerinde karstik yapıya sahip arazi çeşitleri bulunmaktadır. Yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl üzerinin neticesinde aşınma ile birlikte oluşmuş olan kayaç türleri olarak da ele alınabilir. Zaman içerisinde aşınma neticesinde farklı büyüklükler ve şekiller üzerinden de karstik araziler meydana gelmektedir. Aynı zamanda karstik araziler bir yerde Kanyon tipi yapıları da benzerlik gösterir. Dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de birçok değişik bölgede karstik araziye sahip yapılar bulunmaktadır.
17.12.2023 Eğitim
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir? Biyom nedir? Sorusunun en kolay cevabı coğrafi alan olarak verilebilmektedir. Aynı bitki örtüsü ve iklim koşullarının yaşandığı coğrafi bölgeler Biyom olarak ifade edilmektedir. Karasal biyom ve sucul biyom olarak iki türde incelenmektedir. Biyom bölgeleri, iklimsel özellikleri, bitki örtüsü ve yaşayan hayvan türleri bakımından da benzerlik göstermektedir. Biyom çeşitleri arasında tatlı su biyomları, çöl biyomları, akar su biyomları ve göl biyom bölgeleri bulunmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular 8.  sınıf matematik konuları daha çok işlem yapma yeteneğini kazanma dönemine giriş olarak öne çıkarır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde o yüzden Üslü ifadeler, köklü ifadeler, çarpanları ayırma ya da eşitsizlikler ve denklemler gibi konular yer alıyor. Tabi bununla beraber geometrik cisimler üzerinden de yine bir giriş yapıldığını söylemek mümkündür. Bu dönem aynı zamanda liseye hazırlık açısından ele alınan konular doğrusunda güçlü bir temel sağlamaktadır.
14.12.2023 Eğitim
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi!
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, 'İkinci dünya savaşındaki gibi Nazilerin yaptığının benzeri Netanyahu tarafından Gazellilere karşı gerçekleştiriliyor." dedi.
27.11.2023 Gündem
Ata’yı mutlu eden madalyanın gerekçesi: Milletine neşe içinde yaşama yolu açtı
Ata’yı mutlu eden madalyanın gerekçesi: Milletine neşe içinde yaşama yolu açtı Uluslararası kurumların üyelik daveti, ödül ve madalyalarına karşı seçici olan Atatürk, vefatından bir yıl önce Mark Twain Cemiyeti’nce verilen madalyayı kabul edince çevresindekiler şaşırmıştı. Atatürk’ün sürpriz tavrının nedeni madalyanın gerekçesinde gizliydi.
10.11.2023 Gündem
TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili…
TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili… 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'e yönelik operasyonlar devam ederken, “Tufan Füzesi” tehdidi geldi. “Tufan füzesini ilk kez kullanmak zorunda kalacağız.” açıklaması sonrası Tufan Füzesi için yapılan araştırmalar arttı.
11.10.2023 Gündem
Lens dahil hiçbir plastik ekleme yapılmadı! Onur Tuna: Kendimi Atatürk olarak görünce inanamadım
Lens dahil hiçbir plastik ekleme yapılmadı! Onur Tuna: Kendimi Atatürk olarak görünce inanamadım ‘Son Akşam Yemeği' filminde Mustafa Kemal Paşa’yı canlandıran oyuncu Onur Tuna’yı makyajlı ve kostümlü olarak görenler Atatürk’e olan benzerlik karşısında şaşkınlık yaşadı. Onur Tuna da "Atatürk’e benzerliğimi görünce insanın tüyleri diken diken oluyor" diyerek yaşadığı anı anlattı.
26.09.2023 Magazin
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suriye, Akdeniz'in doğusundadır ve resmi ismi Suriye Arap Cumhuriyetidir. Orta doğu ülkesi olan Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye yer alır. 
15.09.2023 Eğitim
Berzeg olayında banka hesapları detayı! 20 kişinin ifadesi alındı, yeni detaylar ortaya çıktı
Berzeg olayında banka hesapları detayı! 20 kişinin ifadesi alındı, yeni detaylar ortaya çıktı İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmalarında 72 gün geride kaldı. Çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç çıkmazken, Berzeg’in daha önce de İstanbul ve Armutlu’daki evinin önünde kısa süreli 2 kez kaybolup, bulunduğu öğrenildi. Berzeg'in, Gönen ve İstanbul'daki evlerinde savcılık kararıyla arama yapılıp bilgisayarları incelenirken, şüpheli olarak 20 kişinin de ifadesi alındı.
27.08.2023 Yaşam
YKS'de 100 bin sıfırcı var! Türkiye'de başarı yüzde 50
YKS'de 100 bin sıfırcı var! Türkiye'de başarı yüzde 50 Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları önceki gün açıklandı. 3 milyondan fazla adayın başvurduğu sınavda sıfır çekenlerin sayısı 100 bin 271 oldu. Eğitim uzmanı Salim Ünsal sınava giren 100 bin 271 adayın, puanı hesaplanacak kadar net yapamadığını söyledi.
22.07.2023 Eğitim
Cilo Buzulları kaç yıllık, eriyor mu? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?
Cilo Buzulları kaç yıllık, eriyor mu? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne? Cilo Buzulları bölgesinde kırılan buzulların oluşturduğu çukura düşen 4 kişiden 2’si ilk gün sağ kurtarılmış, kaybolan Hakime Koç (İstanbul) ve Mehmet Aydın’ın (Şırnak) bulunması için de arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmüştü. Bugün de sabahın erken saatlerinde Şırnaklı coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın ile Adalet Bakanlığında memur olarak çalışan Hakime Koç için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi. İstanbul, Sakarya ve Bursa’dan gelen mağara, dağcı ve buzul tırmanışçı ekiplerin de katıldığı çalışmalar sonucunda Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cansız bedenine ulaşıldı. Yaşanan elim olay sonrası Cilo Buzulları merak edilmeye başlandı. Peki, Cilo Buzulları kaç yıllık? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?
18.07.2023 Gündem
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı?
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? Koruma ve Güvenlik Görevlileri Silahlı veya Silahsız olarak görev yapar. Devlet Dairelerinde ve özel şirketlerde çalışma imkanı olan özel güvenlik görevlileri sınav sonuçlarını beklerken ÖGG maaşları 2023 için yapılan araştırmalar hızlandı. Peki, Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? İşte Özel güvenlik maaşları 2023…
18.07.2023 Çalışma Hayatı
Çörek Otu Balı Nedir? Çörek Otu Balı Faydaları Nelerdir?
Çörek Otu Balı Nedir? Çörek Otu Balı Faydaları Nelerdir? Arıların Çörek otu bitkisinde bulunan özleri toplayıp bala dönüştürmesi ile meydana gelen Çörek otu balı uzmanlar tarafından sıkça üzerinde durulan bir besindir. Çörek otu kendi başına da bir şifa kaynağıdır. Bununla birlikte bal ile birleştiğinde de birçok derde deva olmaktadır. Birtakım hastalıklara iyi gelmesinden dolayı insanlar tarafından sıkça tercih edilen doğal bir bal çeşidi haline gelmiştir.
8.07.2023 Sağlık
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin?
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin? Baklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı.
10.06.2023 Yaşam
Kahve içip kahvaltı yaparken kurulmuştu: Nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi?
Kahve içip kahvaltı yaparken kurulmuştu: Nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi? Nvidia’nın kurucu ortakları kahvaltı yapıp bol bol kahve içerken şirket fikrini ortaya attılar ve Nvidia kuruldu. Nvidia’nın hikayesinin mütevazı başlangıcı bu açıdan diğer teknoloji devlerinin doğuşuyla benzerlik taşıyor. Peki 1 trilyon dolarlık şirket Nvidia nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi?
7.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Kanlı seri katil Ted Bundy ile benzerliği dehşete düşürdü! 4 üniversite öğrencisini vahşice katletti...
Kanlı seri katil Ted Bundy ile benzerliği dehşete düşürdü! 4 üniversite öğrencisini vahşice katletti... Seri katillerin sıkça rastlandığı ABD'nin Idaho eyaletinde, 4 üniversite öğrencisini kampüsteki evlerinde vahşice öldüren katil Bryan Kohberger ile 70'li yılların canisi Ted Bundy arasındaki benzerlikler gözler önüne serildi. Bundy'nin eski avukatının söyledikleri, adeta kan dondurdu.
29.05.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Benzerlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki benzerlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.