Ayda

Ayda

Son dakika ayda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayda gelişmeleri de dahil olmak üzere 22.542 ayda haberi bulunmuştur. Tüm ayda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Etiler'deki Nusret'e silahlı saldırı! Geçtiğimiz ay da saldırı düzenlenmişti
Etiler'deki Nusret'e silahlı saldırı! Geçtiğimiz ay da saldırı düzenlenmişti Etiler’de gece saatlerinde Nusret isimli et restoranına motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda kurşun restoranın yanındaki bankaya isabet ederken, restorana herhangi bir isabet olmadı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili polis, peşine düştüğü saldırganın peşinden de ateş açtı.
28.04.2024 Gündem
Kızılay'dan "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi
Kızılay'dan "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi Türk Kızılay’ın, Adana Valiliği himayesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla hayata geçirdiği kan bağışı 30 Nisan Salı Günü İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek.
28.04.2024 Adana
Aşure Günü 2024 yılında ne zaman? Aşure Günü hangi ayda?
Aşure Günü 2024 yılında ne zaman? Aşure Günü hangi ayda? Aşure Günü bilindiği gibi Muharrem Ayı'nın 10'uncu gününde kutlanıyor. Birçok olayın yaşandığı Aşure Günü'nde İslam aleminde oruç da tutuluyor. Peki aşure günü ne zaman? 2024 aşure günü hangi ayda?
26.04.2024 Gündem
Deprem bölgesine istihdam destekleri devam ediyor
Deprem bölgesine istihdam destekleri devam ediyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “9 Şubat’ta başlattığımız İş Pozitif’te yaklaşık 2,5 ayda 100 binin üzerinde kadının istihdamını sağladık” dedi.
26.04.2024 Ekonomi
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı suç örgütü çökertildi!
Elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı suç örgütü çökertildi! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen Mahzen-32 Operasyonu'nda elebaşılığını Hakkı Saral’ın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı.
26.04.2024 Gündem
Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor
Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde fahiş fiyatla mücadele kapsamında kendisine sorulan bir soru üzerine, “Gerekli tedbirler için ilgili Bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyor. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir” dedi. Peki ambalaj fiyatı uygulaması temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde fahiş fiyatı bitirir mi? Marketler ambalajda yazan fiyatın üzerinde satış yapabilecek mi? İşte detaylar...
26.04.2024 Ekonomi
Yüzde 200 zam geldi! Kasaplar ‘kanat’sız kaldı
Yüzde 200 zam geldi! Kasaplar ‘kanat’sız kaldı Yükselen et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle hafta sonu ve bayramlarda tavuk kanadı bulmak zorlaştı. Geçen 9 günlük bayram tatilinin son günlerinde, kasap ve marketlerde tavuk ürünü bulunamadı. Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam gelmesine rağmen talebin azalmadığını belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Bayramda vatandaşlar çoğu kasapta, çoğu markette kanat bulamadı” dedi.
25.04.2024 Ekonomi
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle haftasonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı.
24.04.2024 Ekonomi
Süleyman Hurma'dan Süper Lig için bomba iddia!
Süleyman Hurma'dan Süper Lig için bomba iddia! Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken Süper Lig için bomba bir iddia ortaya attı.
23.04.2024 Futbol
TFF'den iddialara yanıt: FIFA ve UEFA ile ilişkilerimiz üst düzeyde devam etmektedir
TFF'den iddialara yanıt: FIFA ve UEFA ile ilişkilerimiz üst düzeyde devam etmektedir Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'le ilgili bugün gündeme gelen iddialara yanıt verdi.
23.04.2024 Süper Lig
Kurban Bayramı ayın kaçında 2024, bu sene ne zaman idrak edilecek? Kurban bayramına kaç gün kaldı 2024? Kurban Bayramı tatili takvimi
Kurban Bayramı ayın kaçında 2024, bu sene ne zaman idrak edilecek? Kurban bayramına kaç gün kaldı 2024? Kurban Bayramı tatili takvimi Kurban Bayramı’nın bu ay ne zaman, hangi ayda ve ayın kaçında idrak edileceğine dair ayrıntılar vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Ramazan Bayramı geride kalırken ikinci dini bayram olan Kurban Bayramı tarihi ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Kurban Bayramı dört gün sürüyor. Peki, Kurban Bayramı ayın kaçında 2024, Kurban bayramına kaç gün kaldı 2024, Kurban Bayramı 2024 ne zaman?
23.04.2024 Yaşam
Motosikleti çalan hırsızdan ilginç savunma: "Avukat masraflarını ödemek için çaldım"
Motosikleti çalan hırsızdan ilginç savunma: "Avukat masraflarını ödemek için çaldım" Adana'da 3 ayda 5 motosiklet çalan zanlı, "Motosikletleri bir tanıdığımın avukat masraflarını karşılamak için çalıp, sattım" diyerek kendini savundu. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı.
23.04.2024 Adana
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı "Reklam Kurulu aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar için 3,5 ayda 94 milyon lira ceza kesti." açıklamasında bulundu.
20.04.2024 Gündem
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni tablo belli oldu: 44 bin TL'yi aştı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni tablo belli oldu: 44 bin TL'yi aştı Memur maaşlarına ve emekli ayılıklarına yapılacak zam oranları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz zammı için tablo değişti. Her yıl 6 ayda bir, memur maaşları enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile güncelleniyor. Ocak 2024'te, %29,78 enflasyon farkına ek olarak %15 toplu sözleşme zammıyla memur maaşları %49,25 artırıldı. Bu güncellemeyle en düşük memur maaşı 32.860 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında ise tüm maaşlar yeniden artacak.
18.04.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
TÜİK açıkladı! Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı
TÜİK açıkladı! Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2024 dönemine ilişkin ticaret satış haciminin yüzde 11,3 yıllık perakende satış hacminin yüzde 25,1 arttığını açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Portakal Çiçeği Karnavalı'na Adana'da bin, Türkiye geneli 40 bin sanatçı katılacak
Portakal Çiçeği Karnavalı'na Adana'da bin, Türkiye geneli 40 bin sanatçı katılacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
13.04.2024 Adana
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: Maçları yabancı hakemler yönetmeli
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: Maçları yabancı hakemler yönetmeli Siyah-beyazlı kulübün Başkanı, VAR uygulamasını olumlu bulurken, "Beşiktaş’ın yarın oynanacak maçı için yabancı VAR hakemi atamamışlar. Bir sonraki maçta biz de bekliyoruz. Bundan daha da önemlisi sezon bitmeden maçları da yabancı hakemlerin yönetmesi lazım" ifadelerini kullandı.
12.04.2024 Beşiktaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Bursa İl Başkanlığı bayramlaşma programına canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tedbirlerimiz, Gazze'ye kesintisiz yardım ulaşıncaya dek sürecek.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla Mehmetçik’in Ramazan Bayramını kutlarken ise, ‘Bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek Komuta Kademesi hepsiyle teröristleri inşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi yok edeceklerine inanıyoruz.’ ifadelerini kullandı.
10.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25'e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı namazını memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde kıldı.
10.04.2024 Gündem
Sıfır faizli kredi kampanyasında sürpriz gelişme! Ayda 1.666 TL ödeme ile faizsiz kredi imkanı
Sıfır faizli kredi kampanyasında sürpriz gelişme! Ayda 1.666 TL ödeme ile faizsiz kredi imkanı Bankalar tarafından sıfır faizli kredi kampanyaları tek tek açıklandı. İhtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar en uygun faizsiz kredi kampanyasına erişebilmek için arayışa girdi. Bankalar 0 faizli kredi fırsatını ayda 1.666 TL ile taksitli ödeme imkanı sunuyor.
8.04.2024 Çalışma Hayatı
Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Adana'dan çağrı yaptı! "Kan bağışı yapmaya davet ediyorum"
Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Adana'dan çağrı yaptı! "Kan bağışı yapmaya davet ediyorum" Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, azalan kan stoklarıyla ilgili vatandaşları kan bağışına çağırarak, "Türkiye’nin 300 noktasında canlı operasyon yönetiyoruz. Kan sürekli ve acil bir ihtiyaç. Ramazan Bayramı’nda Allah muhafaza bir kaza olması durumu ya da hastanelerde yapılan operasyonlar için stokumuz olması gerekiyor" dedi.
6.04.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Ayda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.