Arkeolog

Arkeolog

Son dakika arkeolog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arkeolog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arkeolog haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arkeolog

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arkeolog gelişmeleri de dahil olmak üzere 555 arkeolog haberi bulunmuştur. Tüm arkeolog haberleri aşağıda listelenmiştir.
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı Edirne'nin Keşan ilçesinde yaşayan Sezgin Serin (39), 25 yılda dedelerinin yaşadığı Yerlisu köyünden topladığı ve çoğunluğu Kurtuluş Savaşı dönemine ait 1101 parça tarihi eseri, Keşan Kent Müzesi’ne bağışladı.
22.12.2023 Gündem
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif Avcılar'da Küçükçekmece Gölü havzası içinde sürdürülen Bathonea Antik Kenti kazılarında, M.S. 600'lü yıllarda çıkan büyük bir yangının karbon tabakası izleri ortaya çıkarıldı. Bu izlerin o dönemdeki depremin ardından çıkmış olabileceği göz önüne alınarak çalışmalar yoğunlaştırıldı.
1.09.2023 Yaşam
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor Marmaray projesi sırasında keşfedilen ve dünyanın en büyük antik gemi koleksiyonu olarak kabul edilen Yenikapı batıklarının konservasyon sürecinde arkeolojik duraklama yaşanıyor. Yenikapı Batıkları Kazısı ve Konservasyon Projesi'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, “Bir müze veya çok iyi bir depo kurulmadığı için yeni batıklara geçemiyoruz. Bu anlamda iş akışımızda bir kırılma var. Eserlerin korunabilmesi adına müzenin muhakkak kurulması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
18.06.2023 Gündem
517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atandı.
11.04.2023 Personel Alımı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 517 kadroya atama yapacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 517 kadroya atama yapacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atanacağını duyurdu.
7.04.2023 Personel Alımı
Yunanistan'ın başı mafya ile belada! 'Devlet içinde devlet olmuşlar'
Yunanistan'ın başı mafya ile belada! 'Devlet içinde devlet olmuşlar' Yunanistan’ın ünlü tatil adası Mikonos’taki inşaat mafyasından tehdit alan arkeologlar arasında bulunan Manolis Psarros uğradığı saldırıda ağır yaralandı. Başbakan Miçotakis, mafyaya boyun eğmeyeceklerini açıkladı.
27.03.2023 Gündem
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu İngiltere’nin kuzeyinde 1600 yıllık bir mezarlıkta yapılan arkeolojik kazıda, kurşun bir lahitte geç Roma döneminden bir aristokrata ait olduğu düşünülen, kimliği belirsiz bir kadının iskelet kalıntıları bulundu.
14.03.2023 Dünya
Abdi İpekçi ölümünün 44.yılında anıldı
Abdi İpekçi ölümünün 44.yılında anıldı Uğradığı silahlı saldırı sonucu 44 yıl önce hayatını kaybeden Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, Nişantaşı’ndaki Abdi İpekçi Anıtı ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenlerle anıldı.
1.02.2023 Gündem
Rüyasında gördü, Almanya'dan köyüne geldi, 120 bin TL harcadı: Elmas, mücevher
Rüyasında gördü, Almanya'dan köyüne geldi, 120 bin TL harcadı: Elmas, mücevher Almanya'da yaşayan Nazmiye Karaman (45) yıllar önce gördüğü rüyayı unutmadı. Günler geçtikçe rüyayı gerçekleştirme hayaliyle yanıp tutuşan Karaman, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine geldi. Almanya'da biriktirdiği 120 bin TL'yi rüyasında gördükleri üzerine harcamaya karar veren Karaman "Gördüğüm rüya acaba gerçek olur mu diye bunu yapıyorum. Hedefim bunu ortaya çıkarmak" dedi. İşte haberin detayları...
13.01.2023 Yaşam
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 5 bin yıllık oyunun gizemi çözülemiyor
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 5 bin yıllık oyunun gizemi çözülemiyor Siirt’teki Başur Höyük’te 2013’te başlayan kazılarda 39 taşı bulunan 5 bin yıllık oyun gizemi çözülemiyor. Uzman Arkeolog Abdurrahman Demir, oyunun asıl oynandığının hala gizemini koruduğunu belirterek, “Benzer eserler ışığında bir karşılaştırma yaptığımızda, sistem olarak 4 domuzun, 4 köpeğin olması, göz şeklinde olması, pramidal taşların olması ve mermi benzeri taşların olmasıyla bunun zaten bir zeka oyunu olduğunu da aslında gösteriyor" dedi. İşte detaylar...
12.01.2023 Yaşam
Gökhan Özen kalp krizi geçirdi! Gökhan Özen kaç yaşında, son hali nasıl? Ünlü şarkıcının sağlık durumu nasıl?
Gökhan Özen kalp krizi geçirdi! Gökhan Özen kaç yaşında, son hali nasıl? Ünlü şarkıcının sağlık durumu nasıl? Yaşamını ABD'de sürdüren şarkıcı Gökhan Özen, kalp krizi geçirdiğini açıkladı. Özen, bir süre kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini söyledi. Peki, Gökhan Özen kaç yaşında, kimdir, nereli, son hali nasıl? Gökhan Özen’in sağlık durumu nasıl?
19.12.2022 Televizyon
Hıncal Uluç öldü mü? Gazeteci Hıncal Uluç kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı ve ölüm sebebi…
Hıncal Uluç öldü mü? Gazeteci Hıncal Uluç kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı ve ölüm sebebi… Gazeteci, köşe yazarı Hıncal Uluç öldü mü, neden öldü? Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti. 17 yaşındayken spor sayfasını hazırlayarak gazeteciliğe adım adan Uluç, 55 yılını bu mesleğe verdi. En son A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yapıyordu. Peki, Hıncal Uluç kimdir, aslen nereli, hastalığı neydi? İşte Hıncal Uluç’un hayatı…
21.11.2022 Gündem
Noel baba mezarı nerede? Noel Baba’nın mezarı dünya gündeminde!
Noel baba mezarı nerede? Noel Baba’nın mezarı dünya gündeminde! Aziz Nikolaos’un adını taşıyan Demre’deki kilisede bulunan mezarının olduğu yer, Kudüs’te Hz. İsa’nın bedeninin gömülüp göğe yükseldiğine inanılan Kutsal Kabir Kilisesi’ndeki mimariye benzetiliyor. Peki, Noel Baba mezarı nerede?
24.10.2022 Gündem
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü?
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü? Google 'Jale İnan' Doodle oldu. Google, 27 Eylül tarihine özel Jale İnan Doodle ile kullanıcılarını meraklandırdı. Jale İnan Doodle'ı sonrası Jale İnan kimdir, Google 'Jale İnan' doodle nedir, mesleği ne, neden doodle oldu? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte Jale İnan’ın doğum yeri, kitapları, eserleri ve hakkında merak edilen diğer detaylar…
27.09.2022 Gündem
Kamuya KPSS şartsız personel alımı yapılacak! 27 Eylül'de belli olacak
Kamuya KPSS şartsız personel alımı yapılacak! 27 Eylül'de belli olacak Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler KPSS'ye girerek memur olarak artanmak istiyor. Ancak kadrolu olarak kamu kurum ve kuruluşlarına sınav şartı olmadan atanlar da bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koruması altında yetişmiş toplam 958 genç, 27 Eylül’de düzenlenecek kura töreniyle kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak
22.09.2022 Personel Alımı
Devlet korumasında yetişen 958 gencin kamuya ataması yapılacak
Devlet korumasında yetişen 958 gencin kamuya ataması yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koruması altında yetişmiş 958 genç, 27 Eylül'de düzenlenecek kura töreniyle kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak.
22.09.2022 Ekonomi
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Ilıpınar höyüğünde 15 yıl süren arkeolojik kazılarda antropolog olarak buluntuları inceleyen Songül Alpaslan-Rodenberg’in de içinde olduğu Anadolu merkezli antik DNA projesinin sonuçları, dünyanın saygın bilim dergilerinden Science’de 25 ve 26 Ağustos’ta yayımlandı.
8.09.2022 Kültür Sanat
İstanbul'un 'orta noktası' gün geçtikte hasar görüyor iddiası: 'Çok kötü durumda'
İstanbul'un 'orta noktası' gün geçtikte hasar görüyor iddiası: 'Çok kötü durumda' Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle, Mimar Sinan tarafından 'İstanbul'un orta noktası' olarak belirlenerek yapılan, Şehzadebaşı Cami avlusunun köşesindeki 470 yıllık yeşil sütunun gün geçtikte zarar gördüğü öne sürülüyor. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, "Yeşil mermerin üst kısmında zedelenmeler ve çatlaklar var. Önünde cadde var, buradan geçen bir araba çarparsa geri dönülemeyecek şekilde hasar görebilir " dedi.
26.08.2022 Kültür Sanat
Beykoz'da 10 TIR dolusu tarihi eser ele geçirildi
Beykoz'da 10 TIR dolusu tarihi eser ele geçirildi Beykoz'da yapılan operasyonda Roma, Bizans ve Helenistik dönemine ait binlerce "Pitos" ve "Amfora"ya el konuldu. Operasyonda ele geçirilen eserlerin 9 kişilik arkeolog ekibiyle inceleneceği öğrenildi. 
12.08.2022 Yaşam
Kocasını tüfekle vurup kızını zehirlemiş; bahçeye üst üste gömmüş! Çalışmaya arkeologlar da katıldı
Kocasını tüfekle vurup kızını zehirlemiş; bahçeye üst üste gömmüş! Çalışmaya arkeologlar da katıldı Kahramanmaraş'ta, bir evin bahçesinde yapılan ve arkeologların da katıldığı kazıda, 25 yıldır kayıp olan A.T. ile kızı Z.T.'nin cesetlerine ulaşıldı. H.T.'nin (75), 1997'de namus meselesi yüzünden tartıştığı kocasını, 3 yıl sonra da kızını öldürüp evin bahçesine üst üste gömdüğü belirlendi. Suçunu itiraf edip cesetlerin yerini gösteren H.T. ve oğlunun da aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.
8.08.2022 Yaşam
Van Çaldıran'da bilim insanlarından gizemli keşif! Kalıntılarda svastika deseni...
Van Çaldıran'da bilim insanlarından gizemli keşif! Kalıntılarda svastika deseni... Van'ın Çaldıran ilçesinde bilim insanları gizemli bir kalıntı keşfetti. Dünyanın dört bir yanından araştırmacıların, arkeologların ve tarihçilerin gözleri, Van'da bulunan bir bölgeye çevirdi. Yapılan keşifle ilgili birden çok varsayım var ancak içlerinden biri öne çıkıyor.
25.07.2022 Gündem
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar Bitlis'te yatırım değeri 1 milyar 232 milyon lira olan 21 ayrı yatırımın toplu açılış töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet, bir türlü iktidara gelemeyince son 20 yıldır da milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iktidarı verince adeta siyasi bir buhrana yakalandılar. Tabiri caizse raydan çıktılar, zaten bozuk olan ayarları, sinirleri, dengeleri daha da bozuldu" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 sürekli işçi alacak! KPSS şartı yok!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 sürekli işçi alacak! KPSS şartı yok! Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız sözleşmeli personel alacak! Yayımlanan ilana göre, Merkezi Kapadokya Alanı sınırları içinde bulunan Kapadokya Alan Başkanlığında boş sürekli işçi kadrolarına KPSS puanı aranmaksızın; 2 İç Denetçi, 3 Mühendis, 1 Peyzaj Mimarı, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 4 İdari Uzman alınacak. Ayrıca, KPSS taban puanı esas alınmak üzere; 1 Avukat, 4 Mühendis, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 1 Arkeolog, 1 Müze Araştırmacısı, 4 İdari Uzman, 1 Grafiker, 2 Restoratör, 10 Büro Görevlisi, 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 2 Teknisyen ve 3 Destek Personeli alımı yapılacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!
10.07.2022 Personel Alımı
Adana'da tarihin seyrini değiştirecek keşif! Mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm...
Adana'da tarihin seyrini değiştirecek keşif! Mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm... Adana'da tarihi Misis Höyüğü kazılarında 3 bin yıllık, mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm tohumları bulundu. Pisa Üniversitesinden Arkeolog Prof Dr. Giovanni Salmeri, "Yaptığımız kazılarda toprak içinde tohumları bulduk. Analizler yaptık. Bizler 3 bin 4 bin yıl önce Çukurovadaki hayatı bilmek istiyoruz" dedi.
18.06.2022 Yaşam
Asırlık keşifte çalışmalar başladı!
Asırlık keşifte çalışmalar başladı! Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında yer alan, tarihi M.Ö. 600’lü yıllara dayanan ve ‘Kerkenes Harabeleri’ olarak bilinen Pteria Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı.
12.06.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Arkeolog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arkeolog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.