Antibakteriyel

Antibakteriyel

Son dakika antibakteriyel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antibakteriyel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antibakteriyel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antibakteriyel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antibakteriyel gelişmeleri de dahil olmak üzere 275 antibakteriyel haberi bulunmuştur. Tüm antibakteriyel haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Sivilce problemleri genetik ya da çeşitli nedenlerden oluşmaktadır. Sivilce problemleri için geliştirilmiş pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Kişilerin cilt yapısına uygun şekilde önerilen tarifler ile sivilce görünümü ve oluşan lekelenmeler de kısa süre içerisinde geçmeye başlamaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nasır, cildin uzun süre boyunca aynı bölgeden sürtünmesinden dolayı meydana gelir. Özellikle sıklıkla ayaklarda gözüken nasırlar dar, sıkı ve yanlış ayakkabı seçiminden dolayı oluşur. Uzun süre ayakta durmak ya da el ile uzun süreli işler yapma vücudun belirli bölgelerinde nasır oluşturabilir. Nasır evde doğal ürünlerle tedavi edilebileceği gibi çeşitli solüsyon, bant ya da oje türevli ilaçlarla da tedavi edilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 
7.01.2024 Sağlık
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Kantaron otu, sarı kantaron ya da kılıç otu olarak da bilinir. Bu bitki, sarı kantarongiller ailesine dahil olan aslında çiçekli bir bitkidir. Özellikle son yıllarda yağ olarak kullanımı artmış, birçok şeye iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Aslında çok uzun yıllardır hastalık tedavilerinde ve çeşitli amaçlarla kullanılan bu bitki, günümüzde daha fazla ilgi görmektedir. Kantaron otunun bu denli ilgi görmesinin sebebi ise hem faydalarının çok fazla olması hem de çok hızlı etki göstermesidir.
11.07.2023 Sağlık
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir? Karabaş otu lavanta ailesine ait olan sevimli bir bitkidir. Karabaş otunun faydalarından özellikle geleneksel tıp alanında uzun yıllardır yararlanılmaktadır.
11.07.2023 Sağlık
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir?
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir? Çalılıklarda, ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında bulunan dulavratotu, çoğumuz kırsalda yürürken veya araziye giderken giysilerimize yapışan kahverengi, yapışkan tohum başları olan bitkiler olarak bilinmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Çoban Çökerten Otu Nedir? Çoban Çökerten Otu Faydaları Nelerdir?
Çoban Çökerten Otu Nedir? Çoban Çökerten Otu Faydaları Nelerdir? Botanikteki ismi Tribulus terrestis olarak da ifade edilen çoban çökerten otu yaban kimyonu ailesindendir. Doğada kendi kendine yetişen çoban çökerten otu toprağa yatay bir şekilde büyür.
7.07.2023 Sağlık
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
4.07.2023 Sağlık
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
Antibiyotikte yapay zeka devrimi! Öldürücü virüsleri yok ediyor
Antibiyotikte yapay zeka devrimi! Öldürücü virüsleri yok ediyor ABD’li ve Kanadalı bilim insanları, yapay zeka kullanarak ölümcül ve ilaca dirençli bakteri için yeni bir antibiyotik keşfettiklerini açıkladı. 
26.05.2023 Sağlık
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023’ün ilk üç ayında denetlediği el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabunların da içinde olduğu ‘biyosidal ürünler’in risk analizleriyle ilgili sonuçları açıkladı.
11.05.2023 Gündem
Doğal antibiyotik, akciğer kanserine karşı çok etkili! Öksürüğü bıçak gibi kesiyor
Doğal antibiyotik, akciğer kanserine karşı çok etkili! Öksürüğü bıçak gibi kesiyor Doğal bir antibiyotik, akciğerlerin tam kapasite ile çalışmasını sağlıyor, akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösteriyor. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşı savaşıyor, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu önlüyor. Öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynuyor, çiğneyerek tüketilirse mucize yaratıyor...
24.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Sabah uyanıp aynaya baktı, gözlerine inanamadı! Doktorlar da çözemedi, sebebi ise şoke etti
Sabah uyanıp aynaya baktı, gözlerine inanamadı! Doktorlar da çözemedi, sebebi ise şoke etti İstanbul'da yaşayan 37 yaşındaki kadın, bir sabah uyanıp aynaya baktığında hayatının şokunu yaşadı. Dudakları feci halde dolgu yapılmış gibi şişmiş, ağız içinde ve diş etlerinde ciddi bir ağrı vardı. Doktorlar da ne olduğunu çözememişti. Endişeyle kendine ne olduğunu araştıran kadın, nedenini internet araştırmasıyla öğrenince şaşkına döndü. Bu sorunu yaşayan çok sayıda kişi olduğu ortaya çıkarken, o sebep kimsenin aklının ucundan bile geçmemişti...
9.12.2022 Gündem
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın Çok sayıda vatandaş, çoğunlukla kışın çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısından muzdarip. İlaç kullanan da var kullanmak istemeyen de... Boğaz ağrısı yaşayan kişilerde bu dönemde pastil kullanımı da oldukça yaygınlaşıyor. Ağrıyı yatıştırmak ve semptomları hafifletmek için pastil kullanımı etkili oluyor. Peki her pastil aynı etkiyi gösterir mi? İçeriğinde hangi maddeler olan pastiller daha etkili? İşte kış ayına girdiğimiz şu aylarda uzman isimden size yardımcı olacak detaylı pastil rehberi…
27.11.2022 Sağlık
'Baharatların Kralı' olarak biliniyor! Öksürüğü hemen kesmekte üstüne yok
'Baharatların Kralı' olarak biliniyor! Öksürüğü hemen kesmekte üstüne yok Günümüzde neredeyse her yemeğin içine konulan, “Baharatların Kralı” olarak adlandırılan mükemmel baharat, lezzeti ve faydaları nedeniyle çok sevilir. Neredeyse yemek yapılan her yerde bulunan bu mükemmel baharat, binlerce yıl önce ilk kez keşfedildiğinde ilaç olarak kullanılıyordu. Vitamin ve mineral zengini olan baharat, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle hastalıklara karşı koruyucudur.
27.09.2022 Sağlık
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmaksızın 3’ü kanser, 1’i demans, 1’i multiple skleroz, 1’i pulmoner hipertansiyon ve 1’i acil serviste hipertansif kriz ilacı olmak üzere 83 ilacı daha geri ödeme listesine aldı. Listeye alınan ilaçların tamamı yerli üretim ilaçlardan oluşuyor.
10.06.2022 Gündem
Kan şekerini düşürüyor, tam bir vitamin deposu! Antibakteriyel, doğal bir idrar söktürücü! Uzmanlar mucize meyveyi keşfetti, bir ay boyunca her gün tüketen...
Kan şekerini düşürüyor, tam bir vitamin deposu! Antibakteriyel, doğal bir idrar söktürücü! Uzmanlar mucize meyveyi keşfetti, bir ay boyunca her gün tüketen... Antibakteriyel ve doğal bir idrar söktürücü, tam bir vitamin deposu olan bu besin, kan şekerini düşürmeye de yardımcı oluyor. Ağız ve diş hastalıklarının oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor, antioksidan içeriği sayesinde vücudu virüs ve bakterilere karşı koruyor. İştah kaybını engelliyor, mesane kasılmasını önlüyor. Romatizmayı gideriyor, damar sertliği oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor, böbrek iltihabı oluşumunu önlüyor. Çekirdeklerinde bol miktarda omega 3 yağı bulunan bu besin, bir ay boyunca her gün yenildiğin kalbi baştan aşağıya yeniliyor. İşte uzmanların mucize olarak gördüğü meyvenin faydaları...
8.06.2022 Sağlık
Kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı oluyor, kan şekerini düzenleyerek yaşlanmayı geciktiriyor, kolesterolü azaltarak kalp sağlığını artırıyor! Antioksidanlar zengini, protein, vitamin, potasyum...
Kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı oluyor, kan şekerini düzenleyerek yaşlanmayı geciktiriyor, kolesterolü azaltarak kalp sağlığını artırıyor! Antioksidanlar zengini, protein, vitamin, potasyum... Kalori, protein, yağ, karbonhidrat, lif, riboflavin, tiamin, C vitamini, bakır, potasyum bakımından çok zengin, kilo vermeye yardımcı oluyor. Antioksidanlar açısından oldukça zengin, kalp hastalığına bağlı iki kan yağı olan kolesterol ve trigliserit düzeylerini azaltarak kalp sağlığını artırıyor. Yüksek antioksidan içeriği nedeniyle yaşlanma karşıtı etkiler gösteriyor, yüksek kan şekeri düzeylerinin neden olduğu yaşlanmayı geciktiriyor. Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip, kanser hücrelerini öldürmeye ve kanserin yayılmasını önlemeye yardımcı oluyor. İşte diyet yapanların listesinde mutlaka olması gereken meyvenin saymakla bitmeyen faydaları...
31.05.2022 Sağlık
Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor! Kalp atış hızını düzenliyor, egzama ve sedef hastalığına iyi geliyor...
Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor! Kalp atış hızını düzenliyor, egzama ve sedef hastalığına iyi geliyor... Antibakteriyel olarak kullanılıyor, doğal bir antiseptik ve dezenfektan görevi görüyor. Solunum yollarında bulunan enfeksiyonları azaltıyor, soğuk algınlığı ve öksürüklerin önüne geçiyor. Spazm ve kramplar üzerinde olumlu etkileri bulunuyor, yara iyileşmesini teşvik ediyor. Cilt enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı oluyor, ruh halini iyileştiriyor, romantik, pozitif duyguları ve enerji seviyelerini artırıyor. Kalp atış hızını, ideal vücut sıcaklığını ve beyin fonksiyonlarını yükseltmeye yardımcı oluyor. Afrodizyak özelliği bulunuyor, yatak odalarında romantizm havası yaratmak için kullanılıyor. Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor, egzama ya da sedef hastalığı gibi birçok dermatolojik durumların tedavisinde kullanılıyor. Saç köklerini kuvvetlendiriyor, kırılgan ve kuru saçları iyileştiriyor. İşte mucize bitkinin saymakla bitmeye faydaları...
20.05.2022 Sağlık
Tip 2 diyabet, enfeksiyon, kas ağrısı için şifa! Kan şekerini dengeliyor, diüretik özelliği ile...
Tip 2 diyabet, enfeksiyon, kas ağrısı için şifa! Kan şekerini dengeliyor, diüretik özelliği ile... Tam bir şifa kaynağı. Şeker hastalarında destek olarak kullanılıyor. Kan şekerini düşürüyor. Antibakteriyel ve antifungal özelliği ile enfeksiyonlardan koruyor. Diüretik bir gıda maddesi olması dolayısıyla idrar yollarında oluşabilecek iltihaplanmayı önlüyor ve iltihap tedavisinde kullanılıyor. Ülkemizde yaygın baharatların arasında gelen sumak, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın şekilde kullanılıyor. Göz alıcı rengiyle yemeklere hem güzel bir görüntü hem de aromatik bir tat veren bu baharat aynı zamanda tam bir şifa deposu.
13.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Antibakteriyel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antibakteriyel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.