Gazete Vatan Logo

Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sivilce problemleri genetik ya da çeşitli nedenlerden oluşmaktadır. Sivilce problemleri için geliştirilmiş pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Kişilerin cilt yapısına uygun şekilde önerilen tarifler ile sivilce görünümü ve oluşan lekelenmeler de kısa süre içerisinde geçmeye başlamaktadır.

Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Sivilce sorunu yaşayan kişiler için doğru tedaviler oldukça önemlidir. Kuruluk önleyici ve temelde nemlendirme özelliği bulunan ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Sivilce geçiren asit içerikleri tonikler de düzenli kullanılmalıdır.

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce problemlerinin en temel tedavisi cilde yönelik yapılan maskeler ve bakımlardır. Cilt yapısına uygun şekilde tercih edilen maskeler cildi bakterilerde arındırmaktadır. Cilt dokusunu yenileyerek oluşan hasarlı bölümü tedavi etmektedir. Nemlendirme etkisi bulunan maskeler de cildin nem dengesini korumaktadır. Kuruluğa bağlı oluşan sivilce problemleri için en etkili yöntemler nemlendirici ürün kullanımıdır.

Sivilce Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Sivilce geçiren yöntemler arasında asit içerikleri tonik ya da temizleme jeli kullanımı bulunmaktadır. Tüm bu ürünler cildin katmanlarını derinlemesine temizlemektedir. Sinir bozan sivilce görünümü ve beraberinde oluşan lekelenmeler de bu sayede ortadan kalkmaktadır. Düzenli olarak cildin temizlenmesi, bakım ve maske yapılması, nemlendirilmesi sivilce oluşumunun önüne geçmektedir. Üstelik genetik oluşan sivilceler için hormonal destek alınmalıdır.

Haberin Devamı

Sivilce Geçiren Püf Noktalar Nelerdir?

Sivilce geçiren püf noktalar kişiye uygun şekilde hazırlanan maskeler olarak bilinmektedir. Özellikle cildin nem dengesini koruyarak derinlemesine temizlik yapan bakım ürünleri son zamanların en çok tercih edilen ürünleridir. Bu maskelerin haftada 2 kere tekrarlanması da cildi yenilemektedir.

Limon ve tarçın içerikli maskeler başta olmak üzere antibakteriyel ürünler de kullanılmalıdır. Sivilce lekelenmeleri için düzenli güneş kremi kullanımı önerilmektedir. Bu kremler sivilce oluşumunun yenilenmesini engellemekte ve ona canlılık kazandırmaktadır.

Sivilce Neden Oluşur?

Sivilce oluşumunun çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Bunlardan biri genetik yatkınlıktır. Genetik yatkınlığı olan ya da hormonal bozukluk yaşayan kişilerde sık sık sivilcelenme sorunları oluşmaktadır. Bunun yanı sıra cildin bakterilere açık olması ve düzenli temizlenmemesi, makyaj kalıntılarının bulunması, gözeneklerin tıkalı olması da cildin sivilcelenmesine sebeptir. Kuruluk sivilce oluşumunun en temel nedenlerindendir. Düzenli nemlendirilme yapılması sivilce oluşumunu engeller.

Haberin Devamı